Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
Asfodel

Post by Asfodel » 26 Nov 2009, 02:35

Ah taj razvikani Egzorcist, uvijek se smijem na glas kad čujem da je u nekoj top listi proglašen za najstrašniji horror svih vremena
:serem:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 26 Nov 2009, 10:43

ni ja ne kužim kaj je tamo strašno... *shrug*

Sammy

Post by Sammy » 26 Nov 2009, 14:37

dan
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

elrania

Post by elrania » 26 Nov 2009, 14:46

tematika kakvom se bavi je dobrom dijelu ljudi 'ozbiljnija' i prezentirano je tako da nije u pitanju ni sprdacina ni nesto posebno nabrijano, vec je rijec o drami-horroru pa to onda moze ostaviti neugodniji efekt na gledatelju.
meni je bio jeziv kad sam ga prvi put gledala, al umimo u obzir da je osobi sa 12 godina lakse splasiti se na svasta. malo me razocarao pri ponovnom gledanju pred koje 2 god, no jos uvijek je u pitanju dobar film, iako, naravno, ne bas pretjerano strasan. po atmosferi mi dosta vuce na originalni 'omen' koji isto tako nije neki bauk, ali opet ima nesto u sebi.

a i cinjenica je da vecina ljudi koja ovaj film naziva strasnim nema bas nekog pretjeranog iskustva s gledanjem horrora i pogledala je ovaj film jer je klasik i svi su culi za njega pa eto, budu i oni i nije bas da imaju kasnije s cim posebnim za usporedivati.

Decadentor

Post by Decadentor » 26 Nov 2009, 14:55

elrania wrote:tematika kakvom se bavi je dobrom dijelu ljudi 'ozbiljnija' i prezentirano je tako da nije u pitanju ni sprdacina ni nesto posebno nabrijano, vec je rijec o drami-horroru pa to onda moze ostaviti neugodniji efekt na gledatelju.
meni je bio jeziv kad sam ga prvi put gledala, al umimo u obzir da je osobi sa 12 godina lakse splasiti se na svasta. malo me razocarao pri ponovnom gledanju pred koje 2 god, no jos uvijek je u pitanju dobar film, iako, naravno, ne bas pretjerano strasan. po atmosferi mi dosta vuce na originalni 'omen' koji isto tako nije neki bauk, ali opet ima nesto u sebi.

a i cinjenica je da vecina ljudi koja ovaj film naziva strasnim nema bas nekog pretjeranog iskustva s gledanjem horrora i pogledala je ovaj film jer je klasik i svi su culi za njega pa eto, budu i oni i nije bas da imaju kasnije s cim posebnim za usporedivati.

Ja mislim da je strah od tog filma usko povezan sa religijom odnosno vjerom svakog covjeka, ako je covjekr keligiozniji film mu je strasniji
btw ja se sjecam kad sam bio klinjo da je jedan svecenik na misi imao propovjed o exorcistu :lol:
Image

elrania

Post by elrania » 26 Nov 2009, 15:00

Decadentor wrote: Ja mislim da je strah od tog filma usko povezan sa religijom odnosno vjerom svakog covjeka, ako je covjekr keligiozniji film mu je strasniji
e, upravo je to zasto sam rekla da ga se dozivljava ko nesto ozbiljnije. istina bog, vecina ljudi bas nije nes pretjerano religiozna, ali vjerujem da ce prije nasjest na ovo ko jezivije ostvarenje, nego da im se tutne pod nos neki zombie ili vampir film.

Decadentor

Post by Decadentor » 26 Nov 2009, 15:06

elrania wrote:
Decadentor wrote: Ja mislim da je strah od tog filma usko povezan sa religijom odnosno vjerom svakog covjeka, ako je covjekr keligiozniji film mu je strasniji
e, upravo je to zasto sam rekla da ga se dozivljava ko nesto ozbiljnije. istina bog, vecina ljudi bas nije nes pretjerano religiozna, ali vjerujem da ce prije nasjest na ovo ko jezivije ostvarenje, nego da im se tutne pod nos neki zombie ili vampir film.

Thats true..... ali od kad sam gledo scary movie 2 tesko :lol: :wink:
Image

elrania

Post by elrania » 26 Nov 2009, 15:10

to definitivno :lol:

Boby

Post by Boby » 26 Nov 2009, 15:17

Jedina stvar je u tome da je film star 36 godina i u vrijeme kada je nastao zaista i jest bio najstrašniji; barem od onih mainstreama koji su igrali po kinima diljem svijeta. Bilo bi zabrnjavajuće da se od tada nije uspio snimiti strašniji film. Ali eto, bliži mu se 40 godina i iako nije više strašan za današnje standarde horror publike, također nije niti smješan a to je uspjeh koji se ne bi smio zanemariti. Evo, prije godinu dana pogledao sam "It" i došlo mi da plačem od smjeha i nevjere kako mi je to nekoć bilo strašno. S Exorcitsom mi se to nije dogodilo.

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 26 Nov 2009, 15:49

Slažem se uz Exorcista, a sad, jel uz Omen među boljim hororima - kako kome, meni je.
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

Wendigo

Post by Wendigo » 26 Nov 2009, 15:59

hm, npr. meni je pet sematary dan danas jeziv kao i kad sam ga prvi put gledao kao klinac. dobro, malo manje ali i dalje me film chilla.. :lol:

Asfodel

Post by Asfodel » 26 Nov 2009, 16:07

Ja mislim da tko ga danas/u današnje vrijeme gleda i kaže da je strašan ili najbolji horror --> 70% šanse za to je zato jer je tako prethodno čuo.

Ali to sam samo ja.

boyko

Post by boyko » 26 Nov 2009, 16:15

Asfodel wrote:Ja mislim da tko ga danas/u današnje vrijeme gleda i kaže da je strašan ili najbolji horror --> 70% šanse za to je zato jer je tako prethodno čuo.

Ali to sam samo ja.
istina
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 26 Nov 2009, 16:19

Asfodel wrote:Ja mislim da tko ga danas/u današnje vrijeme gleda i kaže da je strašan ili najbolji horror --> 70% šanse za to je zato jer je tako prethodno čuo.

Ali to sam samo ja.
To stoji, ali tako možeš i gledati za kuma, svi su čuli za kuma, i automatski ga stavljaju među najbolje filmove jer su to čuli, i bio bi grijeh da se ne stavi - glupost, al meni je exorcist među top 10 horor filmova...
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

Asfodel

Post by Asfodel » 26 Nov 2009, 16:25

Filmoznalac wrote:

Ali to sam samo ja.
To stoji, ali tako možeš i gledati za kuma, svi su čuli za kuma, i automatski ga stavljaju među najbolje filmove jer su to čuli, i bio bi grijeh da se ne stavi - glupost, al meni je exorcist među top 10 horor filmova...
Pa ja to mislim za većinu filmova, tak da mi ne moraš jednog po jednog nabrajat

Locked