Anime

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Michel

Re: Anime

Post by Michel » 10 May 2014, 15:57

Ok, stavio na skidanje Fullmetal broterhood, bebopa, fairy tale, death note, Avatar i mjesečevu ratnicu. Šalim se oko ovog zadnjeg :zubifale: :lol: ali sam se sad sjetio da sam ju gledao kad je išla mislim na novoj, haha.

Ajd, sviđa mi se što dosta ovih animea i nema puno sezona.

Berserk imam mangu skinutu, ali još nisam počeo konstantno čitati. Moram ispočetka.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

maddjuro

Post by maddjuro » 10 May 2014, 16:08

svakako skini i "wolf rain"

evo nekih horror animea koje i ja planiram pogledati jednoga dana
SpoilerShow
Devilman Lady 26 epizoda.
Boogiepop wa Warawanai 12 epizoda.
Ga-Rei : Zero 12 epizoda.
Koroshiya-1 The Animation Ep

Moryo no Hako - 9
Kemonozume - 8.5
Kara no Kyoukai - 8
Hundred Stories (Requiem from the Darkness) - 8
Sci-fi Harry - 8
Hells Angels - 9
Kurozuka - 8
Mermaid's Scar - 7

Boogiepop Phantom - 7

Sankarea - 7
Malice(at)Doll - 7
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

Post by Michel » 10 May 2014, 16:18

Decadentor

Post by Decadentor » 10 May 2014, 16:39

Elfen lied mi je bio odlican, ovaj prvi nisam gledao...

@cons ma znam da je tako, no bio sam skeptican prije nego sam poceo sa animeima. Na kraju se ispotavi da su dramaticniji nego vrhunske drame :D
Image

olio

Post by olio » 10 May 2014, 18:52

Michel wrote:Shingeki no Kyojin? Ima devetku na imdb-u.
Tek je krenio anime, neće još dugo završiti (manga nije).
Meni ništa posebno. Fanovi se malo zanose i dižu ga u nebo, bez razloga totalno.

Moja preporuka da se držiš animea do 40 epizoda, i da one s manje gledaš prve.
Tako ćeš pokrit najviše žanrova i nećeš se overdoseat sa puno epizoda.
A upoznat ćeš se sa dosta animea.

Poslije znaš koji ti žanrovi odgovaraju... a kreneš ako želiš s dužim (one piece etc.)

Elfen Lied vrlo dobar.

Baci oko na Monster, mračan roadtrip triler. Smješten u njemačkoj (i susjednim zemljama) i bavi se svim oblicima zlih osoba od "a do ž".

Ček ček, horror anime se spominje, a ni riječi o Hellsingu? OVA-e naravno (iako meni je dobar i Hellsing serijal)

Ja ne volim duge anime, a volim ozbiljne, trilere, misterije i tak..

pa prema tome neki za bacit oko:

Detroit Metal City :rock: :lol: preporuka
Welcome to the N.H.K. :heart: preporuka, izvrnuta coming of age priča, bavi se svakakvim problemima, odlično balansiran humor i ozbiljnost
Great Teacher Onizuka (super smiješan)
Perfect Blue (neopisivo, psihološki triler) :jawbreaker:
Black Lagoon, super akcija, kriminalci, inspirirano tarantinom i john woo-om
Redline
Samurai Champloo
Gurren Lagann
Macross Do You Remember Love?

Moga bi tri dana nabrajat, al nemam dobro sjećanje što sam gleda :roll:
Last edited by olio on 10 May 2014, 18:54, edited 1 time in total.

john_constantine

Post by john_constantine » 10 May 2014, 18:54

samurai champloo nisam uspio izdržati više od tri epizode iako volim samuraje...
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 10 May 2014, 19:34

Tako sam i mislio. Prvo pogleda dosta tih animea koji nema puno epizoda/sezona. Vidim da ih takvih ima dosta.

john_constantine

Post by john_constantine » 10 May 2014, 21:33

Niti soul eater (51 epizoda) nije za odbaciti. Otkačeni likovi, dobar humor, bizarna atmosfera i zanimljiva radnja. Manga je i dalje ongoing, mislim, ali anime je završen na neki način.

Busô renkin - mješavina svega i svačega, dobra animacija, pappilon, čudovišta i odlična akcija + alkemija. 26 epizoda.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 11 May 2014, 02:34

john_constantine wrote:Niti soul eater (51 epizoda) nije za odbaciti. Otkačeni likovi, dobar humor, bizarna atmosfera i zanimljiva radnja. Manga je i dalje ongoing, mislim, ali anime je završen na neki način.

Busô renkin - mješavina svega i svačega, dobra animacija, pappilon, čudovišta i odlična akcija + alkemija. 26 epizoda.
Buso renkin je u esenciji bleach, no anime mi se dopao, čak imam i tu mangu u papirnatom formatu.
Redline je film, izašao pred koju godinu, i definitivno je vrjedan gledanja, Važno je za napomenuti da je film kompletno rukom crtana animacija

Hec

Post by Hec » 25 Jun 2014, 20:04

I ja sam bio zadovoljan s Buso renkinom, unutar 26 epizoda je bilo svega is svačega, fora mi je cijela shema sa kakuganeima :)
"Six strings to cover fear..."

maddjuro

Post by maddjuro » 15 Jul 2014, 23:28

Kill la Kill- čuh dosta rječi hvale za ovaj anime. Anime mi se dopao, tipično japanski totalno je "opičen", ideju nisam prije susreo. Sam anime je komedija/akocija s pregrštom fanservice-a. Anime je 24 epizode dug, i mislim da nije sniman po mangi nego orginalan uradak.
Preporučam za pogledati ako tražite neku komediju za koju netreba preveć pozornosti za pratit.

maddjuro

Post by maddjuro » 23 Jul 2014, 02:42

black cat- nesjećam se tko mi je preporučio ovo ili di sam za ovaj anime čuo, nisam oduševljen ovom serijom. Nisam čitao mangu tako da neznam koliko anime ima veze s istom, ali anime kao anime je bio bezveze. Nema ništa orginalno ili ista što bi istaknuo kao orginalno. Priča viđena više puta, nema nekih epskih scena borbi ili komičnih momenata vrjednih spomena. Jedan prosječan generičan anime od 23 epizode.

Blood lad- preporučiše mi ovo kada sam tražio neku koemdiju u stilu kill la kill-a. I dobio sam što sam tražio. Anime je od 10ak epizoda, radnja se odvija u univerzumu di žive čudovišta, u koji zaluta djevojka. Kada završi u stanu vampira pogine kada mu stan napade protivnička banda, tako postane duh i vampir joj se zakune da ce joj pomoći da postane ponovno čovjek. Naravno to što je duh ništa specialno neznači u tome univerzumu. Anime je komedija, ima par borbi koje su više komičnog aspekta, i naravno anime ima dosta fanservicea. Da je duži bi mi dosadio, ali 10ak epizoda se da pogledat.

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Aug 2014, 00:57

Mirai nikki (future diaries)- anime koji mi mnogi preporučiše i imam ja već dugo ali sam ga tek sad odgledao. Anime mi se dopao; ukratko neki bog ili stovec je na kraju snaga i mora naci nekoga da ga zamjeni, to planira napraviti da odabere 13 osoba, i da im mogućnost da na ovaj ili onaj način predvide budućnost (tipa jedna može viditi kako pobjeći iz svake situacije. drugi pak može predviditi nesto drugo) to generalno vide preko mobitela. Last man standing je pobjednik. Glavni lik je slabić i plačljivko aki se upari s jednom drugom "natjecateljiciom" čiji dnevnik je vezan za njegovu budućnost i naravno ludo je u njega zaljubljena. Iz ovoga gore navedenoga vjerojatno mislite da je ovo jos jedan u nizu ljubić/akcijskih animea; no pošto je ranije navedena djevojka psihopat, višestruka ličnost, pati od težeg oblika othellovog sindroma anime ide u drugome smjeru. Ako postoji preporučam da pogledate uncensored verziju. Koliko vidim po netu anime jako dobro adaptira mangu, s time da je OVA malo bolje odradila kraj nego zadnji nastavak animea. Anime je 26+1 epizodu dug.

maddjuro

Post by maddjuro » 15 Aug 2014, 03:33

Sword art online-pogledah prvu sezonu ovog, navodno mainstream, animea. Ukratko radnja se odvija u jednom virtualnom MMOu, u kojemu se igra tako da kompletno uđete u anime svijet uređajem koji je nešto tipa oculus rift na steroidima. Doživljaj je kao da ste tamo osobno u tom univerzumu te se ponašate kako želite. No sranja se počnu događati kada mozak iza igre obznani igračima , njih 10 000, da se nemogu odlogirati dok kompletno ne "očiste" svih 100 razina; ako poginu u igri pogibaju u stvarnom svjetu, ista stvar se desi ako ih netko izvana pokuša otspojiti skinuvši im kacigu; ukratko sprži im mozak. Te prikaže svakog igrača onako kako izgleda u stvarnom svijetu. Dakako to objavi i na svim vijestima(vjerojatno da se igrače može spojiti na infuziju ili stovec). Glavni lik , koji je bio beta tester, odluči zbog određenih razloga soloat; kasnije se tu spetlja i s nekom djevojkom isl. Anime je akcija / komedija s nešto romantike. Nije harem i praktički bez fanservicea. Priča je interesantna , akcijske scene i sama ideja su mi se dopale. Glazbu također moram pohvalit. Od minusa bi naveo eventualno dizajn likova odnosno ogromne oči praktički bez noseva. Također prva se sezona sastoji od dva ARC-a; prvi je bio super, a drugi bezveze, ali se da pogledat. Ako tražite neki "mainstream" anime koji nije prenaporan za gledati ovo bi vam preporučio. Ima 25 epizoda, nešto 10-minutnih speciala koje se ne isplati gledat te filma dugog sat i pol koji je sažetak sezone i s kojim se nemojte zamarati.

Druga sezona je počela pred dva mjeseca i izaslo je 7 epizoda; ovaj put glavni lik biva unajmljen od strane vlade da ispita smrtne slučajeve u jednim VMMO-u; koji je baziran oko raznoga vatrenog oružja. Radnja se tek razvijati, ali ima veze s prvim arcom prve sezone. Zasada je ok, ništa specialno, ali gledljivo. U ovoj je sezoni, barem dosada, štos bio da liku avatar izgleda ko zensko (daska po građi, ali po kosi i očima vuče na zenski dizajn)
Last edited by maddjuro on 19 Aug 2014, 00:52, edited 1 time in total.

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Aug 2014, 00:48

Akame ga Kill!- glavni lik dođe u veliki grad, u nadi da ce uspiti kao član vojske zaraditi novac da bi mogao pomoći svome selu. No ne uspivši ući u vojsku i nakon što su ga pokrali, osmjehne mu se sreća kada na njega naiđe i svidi se mladoj djevojci iz višeg sloja. Ona ga udomi čak se dopadne i njezinim roditeljima. No iduće večeri grupa anti-vladinih pobunjenika napadne tu vilu i pobije sve u njoj, naš heroj i još jedan vojnik skupa s djevojkom pokušaju pobječi i dođu do nekoga skladišta di su se planirali sakriti; no pobunjenici ih stignu. Kada heroj pokuša spasiti djevojku, biva onesposobljen. Kada ga mu pobunjenici pokažu što se uistinu zbiva na tome imanju i otvore skladište, unutra je vidio brojna osakaćena trupla, uključujuć dva trupla svojih prijatelja iz istoga sela. Na to mlada "bogatunka" počne govoriti da ona kao pripadnik višeg sloja ima pravo raditi s tim seljacima što hoće, oni su plemstvo... Tada biva ubijena od strane našeg glavnog lika koju se pridruži tom anti vladiniom pokretu.. To je ukratko prva epizoda. Anime je akcija/komedija; scene borbi i smrti su necenzurirane. Likovi imaju, kako je to običaj u japanskim serijama, specijalna oružja; i bore se protiv vlade; te kao plaćenici koji ubijaju razne zlikovce. Tih oružja, navodno, ima jedno 50ak u cijelom kraljevstvu, pa koja oh strana ima više ima svojevrsnu prednost. Sviđa mi se što, kako se zasad čini, pogibaju i glavni likovi. Anime je relativno nov i dosada je izašlo 7 epizoda; no manga izlazi duže vrijeme. Anime dosta dobro prati mangu; iako manga ima nekih scena mučenja silovanja isl za koja sam uvjeren da ce biti izbačena iz animea. To i je jedna od stavri koja u mangi dojade. Negativci su malo prenegativni; svako malo neki zlikovac bezveze ubija, siluje itd. samo da bi se pokazalo da su zao.

Post Reply