Dragonrage wrote:Gle...meni se čini da ti od krivih filmova očekuješ krive stvari...tj., previše očekuješ. Očekuješ vrhunski oskarovsku glumu, napetu intrigantnu priču
Baš ni blizu, scrollaj malo gore pa češ vidjeti da sam očekivao
lošu akciju. Ne vrhunsku glumu već
lošu i ostao razočaran. Ne kužim zašto uvijek ako se nekome neki film ne sviđa odmah ispada da je previše očekivao. Koji put radi hypea očekujem maksimum i opet se iznenadim jer je film daleko bolji od toga. Ovdje sam očekivao American Ninja 3 klasu filma a dobio sam ono što izrežu iz Seagalovih filmova.
Dragonrage wrote:Gluma u Despredu nije vrhunska, ali nije ni loša kao što ti kažeš...gluma je to ko i svakom drugom filmu koji ne pretendira na Oscara (Spiderman, Transforemers, The Bourne Ultimatum, Die Hard 4 itd.). Nije to Zabranjena ljubav, ili bilo koja druga hr. serija ili film. Ako zaista želiš vidjeti lošu glumu ili još bolje lošu akciju, pogledaj bilo koji film Stevena Seagala snimljen od 2000e naovamo...ili Dolpha Ludgrena ili Michaela Dudikoffa...e to je loša gluma i loša akcija...samo što ja recimo i u tome uspijevam pronaći neku određenu trunku zabave...ili čega već.
Kao prvo, da raščistimo stalno spominjanje Oscara. Boli me lijevi testis za Oscare i nisu mjerilo vrijednosti nekog filma. Oscarima manipulira politiika i moja osobna Top 10 lista godine je uvijek različita od njihovih. A da gluma ne mora biti dobra da bi osvojila Oscara to je činjenica, pogledaj samo nagrade koje je pokupio Titanic. Gluma i pol ako si gluhonjem.
Zabranjena Ljubav nema glumu i Desperado je Magnolija što se tiče glume ako usporedimo s tim zlodjelom HR produkcije. Tu nema greške.
Transformers je tema za neki drugi post, taj film je toliko loš da bi si čovjek oči iskopao. Otom potom.
Dragonrage wrote:Despredo je jednostavno razigrana stripovska zafrkancija kojoj je namjena da zabavi i da bude cool u čemu je uspješan. Šta se tiče priče...ako recimo gledao bilo koji Spagette Western a da nije nešto od Leonea...recimo Djanga, Sabatu, My Name Is Nobody itd...znao bi o čemu se ovdje zapravo radi. Rodriguez je ovim filmom dao posebice do znanja koliko voli Spagette Westerne, i Despraedo je zapravo po mnogo toga modernizirani Spagette Western, te nije on bez razloga nastavak nazvao Once Upon a Time in Mexico.
Spaghetti Westerni su odlični i ako je Rodriguez mislio njima napraviti tribute onda se zajebao. Meni je blasfemija stavljati Desperado u približnu kategoriju sa A Few Dollars More ali dobro. Ne znači da nije htio napraviti nešto pa u tome podbacio, daleko od toga.
Dragonrage wrote:U Despredu je pokazao sve svoje znanje režije,. montaže i kadriranja
To je to o čemu ti pričam. Ti tu vidiš znanje a ja vidim fuš.
Dragonrage wrote:Tebi je to "nezanimljivo govno" jer ti se ne sviđa, ali daleko do toga da je to loše napravljeno.
Em mi je nezanimljiv em mi je loše napravljen. Oboje.
Dragonrage wrote:Rodriguez za duplo manje love napravi pravi vizualni spektakl, a zašto...zato jer ima talenta i znanja i zna se snaći sa malo para, isto kao raimi u Evil deadu ili Jackson u Bad Teastu. Ono...ti filmovi nemaju neku vrhunski priču,a o glumi da i ne pričamo, ali su zato vraški zabavni, prepuni nasilja, krvavih scena i svega sličnoga.
Miješaš kvalitetno napravljen film i zabavu, ne moraju opće biti ista stvar. Bad Taste baš kao i npr. Jackass nije kvalitetno napravljen ali je zabavan.
Dragonrage wrote:Sve što je Rodriguez radio u Despreadu, radio je i u naredim filmovima te su stoga oni čisti produkt Desperada...da, koliko god se ti čudio tome, jer se u svakom od tih filmova puca, jebe, puca, puca, skače, puca... itd.
Meni ovako generaliziranje nema smisla. Planet Terror je genijalno djelo prepuno odličnih likova, milijardu detalja, opakih dijaloga, baš prejeben film. Jedino što ima zajedničko sa Desperadom je pucanje i skakanje a to onda ima zajedničko i sa partizanskim filmovima iz 60-ih godina.
Po toj logici su svi filmovi od Spielberga nakon ET-a čisti proizvod tog filma. Već vidim bliske poveznice između Schindlerove Liste i ET-a. Uzeti nešto mega općenito kao pucanje za poveznicu između 2 filma je taaaaaaaaaaaaaaaanko at best. Puca se i skače u još 10.000.000 filmova.
Gledaj, sve što sam pisao je iz samo i jednino iz moje perspektive i definitivno cjenim kada se netko kvalitetno ubaci u raspravu kao ti. Ja jednostavno te stvari ne vidim ili ih doživljavam drugačije nego ti. Vjerojatno zato jer ti više toga možeš nekom filmu oprostiti i nabrijavaš se automatski na akcije općenito daleko više nego ja.
Ne kažem da film tebi ili mnogim drugima ne mora biti genijalan ali neću reći da mi je super samo zato jer to masa kaže.