The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist (2016)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Ash_Williams

Re: The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist (2016)

Post by Ash_Williams » 10 Jul 2016, 17:04

dobar je film, ne kao prvi jer je prvi više nego dobar. dosta velike sličnosti, tako da je Wan mogao prepustiti posao i nekom drugom. i nije mi toliko strašan kao prvi dio, al Marylin Manson u odjelu časne sestre i duh koji ne voli da mu se bacaju igračke u šator je solidna zabava.

3.5/5

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 11 Jul 2016, 10:29

Jako dobar, iako slabiji od prvog...puno podsjeća na jedinici i lijepo zakamuflirano kopiranje Exorcista...
Gleda ga u kinu i dobio slom živaca od 4 tuke red iza mene koje su stalno nešto komentirale nevezano za film kao da su u kafiću na kafi a ne u kinu. Inače znam biti dobro koncetriran na radnju i film pa izbacim takve zvučne gluposti, ali brate izbacile su me iz takta tako da sam se izderao na sav glas da su se svi u kinu usrali od straha a onda briznuli u smijeh. Oko 50 ljudi dopuštalo da one seru dobrih 15 minuta i niko da ih pošalje u materinu (ne možeš da povjeruješ) dok meni nije prekipilo...
Više od 30 godina gledam filmove u kinu i ovo mi se dogodilo samo jednom ali tada su bila u pitanju djeca (2 matere dovele 7 djece u kino one ošle na kafu a ovi Gremlini ostali terorizirati nas malobrojne; gledali Osvetnike jedinicu.).

Zamjerka ide i samom kinu što je zvuk bio preglasan, da je bio zericu manji bilo bi taman, pa sam se na nekoliko bu scena trznuo više od zvuka nego od same scene za koju sam znao da dolazi bu scena... No, iovako sam se cimnuo 3-4 puta.
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Inferno

Post by Inferno » 31 Aug 2016, 11:33

Meni je ovo slabije od prvog djela. Film je blago ispod mojih očekivanja. Mislim, nije loš, može se pogledat. Malo je razvučen i nisam se u njega uspio toliko uživiti koliko u jedincu. Falilo je svježijih fora, a kraj mi je bio prepredvidljiv. Imam dojam da je 70% straha stvorilo samo ozvučenje.
6/10

Matango

Post by Matango » 31 Aug 2016, 15:33

Cheap jumpscarefest...

boyko

Post by boyko » 19 Sep 2016, 23:46

sasvim je oke. ma da mi je prvi dio puno bolji. slažem se da je dosta sličan jedinici.
ima dosta dobrih scary scena. gluma sasvim oke, jedini minus mi je kaj su radnju malo previše razvukli. barem da su ga skratili za nekih 20-tak minuta, već bi to bilo puno bolje. al sve u svemu isplati ga se škicnut.
7,5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 20 Sep 2016, 11:31

Uf zakon film totalno! I meni je bolji prvi dio ali bome ni ovaj ne kaska puno. Super scary scena ima, gledo sa ženom, totalno se prepala haha.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 24 Sep 2016, 14:45

pokušao, vjrojatno cu tek iz treće odgledati film. to mi se desi sa conjuring filmovima, kad vidim 2 sata plus nakrcanon stvari koji su mogli skratiti bar za pol sata, pa svi ti neki klišeji nezanimljivi... neznam, kužim scare scene naprasne, ali ne leži mi baš...

The Great Duck

Post by The Great Duck » 24 Sep 2016, 17:52

Kao i prvi, osrednji film, nit smrdi ,nit miriše, ok urađen i nije debilana ali opet nije nešto posebno ni napet ni strašan ni zabavan...

Michel

2016. SPECIJAL

Post by Michel » 19 Mar 2017, 18:36

The Conjuring 2 (2016) - volim Wana. Mislim da je on vrlo vjerojatno najbojli horor redatelj od nultih. Ima dobre argumente za to. Saw, jedan od najboljih horora nultih i The Conjuring, jedan od najboljih horora ovog desetljeća te niz solidnih/dobrih horora. Ono zašto mi se prvi The Conjuring svidio je što je Wan uspio oživjeti taj neki old school horor štih. Ono zašto mi se ovaj drugi dio toliko nije svidio je što je previše modernizirao. I dalje je to odlično režirano, jako dobro odglumljeno. Likovi izgledaju kao stvarni likovi, atmosfera je dobra, jump scare scene su učinkovite. Ima jezovitih trenutaka no previše je želio spektakl. Volim ghost horore i oni moraju najviše dozirati od svih horor podžanrova. Mora ići sporo, neke sjenke, zvukovi, a ne kao u ovom dijelu da vidim pa ne znam što je to odvratni CGI stvor, a nije da je radio ne znam što. Mogao je komotno napraviti praktičnim efektima kao u prvom Indisioudusu onog demona. Duhovi se ne bi smjeli prikazati takvima. Podjsetilo me kao da gledam remake The Hauntinga :facepalm: sve u svemu dobar horor, ali blago razočaran jer ovo neće biti po meni zapamćen kao jedan od onih velikih ghost horora kao prvi The Conjuring.

Treći dio vidim planiraju. Mogli bi onaj werewolf slučaj, to bi bilo dobro :D
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply