Po meni je šokantan kraj onaj koji nimalo ne očekuješ, a opet se dogodi i nekako promijeni ne nužno cjelokupni pogled na cijeli film, ali barem na nekih, ne znam, posljednih pol sata ili nešto tako.Ghostface wrote:Sorry, ali tvoji primjeri ni blizu ne pobijaju kraj Saw-a. Ne znan, jako je to subjektivna stvar, al opet, ti i još par članova s foruma ste jedini od dobrih 100-njak ljudi koje san pita a da im kraj Saw-a nije nešto najjebenije unazad par godina. Ne znan kako ti točno definiraš šokantan kraj, al ok.![]()
Saw mi nije bio šokantan jer sam od početka kužio da mora biti neka caka tako da završetak uopće nije bilo nešto toliko iznenado. A čak je ideja možda i ok, ali izvedba mi je bezveze.
Čuj, većina ljudi (posebno u americi koja bi mogla i biti zaslužna za veliki hype saw-a
Na drugu stranu imaš ljude koji za vrijeme gledanja filma vole razmišljati o tome što se konkretno događa, postavljati si nekakva pitanja te kako film odmiče dalje očekivati odgovore na ta neka pitanja te ako ne dobiju mogu biti razočarani, to je dakako, za neke, malo teži način gledanja filma.
Svi ljudi iz te druge skupine ljudi nisu, pretpostavljam, toliko bili oduševljeni jer se, onak, već u prvih 10-15-20 minuta skuži da će na kraju biti neka caka, u protivnom bi film bio blesav i prenaivan.
Evo još neki završeci filmova koje su mi u ovom času pali na pameat i koje smatram "šokantnijima":
1. Friday the 13th, originalni. Koliko god pljuvo po ovom filmu i cjeloukopnom dojmu, kraj je stvarno bio dobro napravljen
2. Nightmare On Elm Street, originalni. Ovaj film generalno mi isto nije ispo bogzna kako remekdjelo (tek toliko zbog par izuzetno blesavih scena), ali dojam o filmu je i više no dobar, posebno o kraju, koji bi se mogao čak i nazvati uznemirujućim
3. Silence Of The Lambs, ovaj kraj je naprosto freaky i creepy, ali nećemo posebno obračati pozornost na ovaj film pošto se ne smatra hororcem
I to su samo neki od filmova.