Val samoubojstava po Hrvatskoj...
- Donnie Darko
A mislim ubit se zbog cure il zbog ceg vec se ovaj decko pokuso ubit..sve te emo fore su zato sto zele bit drukciji bla bla bla.... ne bi se oni ubijali da Tv ne pridonosi paznju tom...tak da mi ni najmanje nije zao ovog decka a ni jednog emoa koji se ozljedio...a i roditelji su ti jaka karika
jako se trude dovesti svoju djecu na pravi puta i odgovrni su(sam se sjetite roditelja kojima se troje djece utopilo u istoj rijeci al ne odjednom)
“When you get into one of these groups, there’s only a couple ways you can get out. One is death, the other is mental institutions.”
- Wendigo
- john_constantine
Mah, i ja sam imao par puta fazu pri rubu samoubojstva, problemi, situacije i to s kojima se nisam mogao nositi, ali na kraju nije bilo ničega jer nisam znao izvaditi žilet iz britve.
A rezanje, ma prije mjesec dva sam si onako izrezao obadvije ruke, da su izgledale kao kod tigra, frustracije u vezi ljubavi, gluposti i sve to, par ožiljaka će ostati do kraja života.
A danas, ma kvragu, to rezanje po sebi nije radi privlačenja pozornosti, nego da ne bi napravio nasilje nekome drugome, nego samom sebi.
Čitao sam to za klincem, i mislim da je glupost to da su bili ljubavni problemi. Za 14 godina? Ne vjerujem u to, makar možda i je, nije to više moja generacija. Danas svi prebrzo odrastaju. Ma najveći problem su roditelji. Nije stvar u odgoju i to, nego to što imaju premalo vremena za svoju djecu.
Klinac je imao problema koje je sadržavao u sebi i nije se mogao nositi s njima sve dok nije dovelo do samodestruktivnosti. A roditelji nisu imali volje ili vremena vidjeti što je s njihovim sinom i razgovarati o tome. Znam to iz samog iskustva... Povlačiš svoje probleme i govoriš samo određenim osobama u koje imaš povjerenja.
Neću baš reći da me briga za tog klinca, ali da sam na njegovom mjestu, sigurno ne bi htio da preživim. Pitanje je kako će uopće izgledati ako ga uspiju spasiti...
A to kukanje i cendranje, sve ovo što pišu o emoima je totalna glupost. Imao sam i ja emocionalnih ispada, i bio sam onako emocionalno osjetljiv. A to za nošenjem odjeće, isto tako ja mogu pljuvati po nečijoj drugoj odjeći i to. Ma sranje...
Najveći problem je sadržavati probleme u sebi i nositi se s time. Lakše je to kazati nekome, ali problem je ako to postane običaj, da svaki problem govorite toj osobi jer onda i njega opterećujete time. Jednostavno je sjesti i plakati se. A tako je jebeno lako pokrenuti se, naći neku sitnicu koja vas veseli...
Ljubavni problemi - a ovisi, problem je što to pretjerano shvaćaju, hormoni su naročito krivi (kada ste zaljubljeni, baš radite gluposti kao što sam ja, ali sam se smirio). ali neke stvari su ipak preseravanje kao ljubomora, opsesija ili baš to samoubojstvo. Što samo misle time postići uopće, jbt? Problem je što ne mogu biti prijatelji jer još osjećate osjećaje prema njemu, ali jbg, nekoliko mjeseci smirenja, i moguće je prijateljstvo...
Nije sve med i mlijeko... Život je sranje, to je istina, ali problem je ako se i vi prepustite tome, umjesto da se izborite i napravite bar nešto što vas veseli...
A danas, ma kvragu, to rezanje po sebi nije radi privlačenja pozornosti, nego da ne bi napravio nasilje nekome drugome, nego samom sebi.
Čitao sam to za klincem, i mislim da je glupost to da su bili ljubavni problemi. Za 14 godina? Ne vjerujem u to, makar možda i je, nije to više moja generacija. Danas svi prebrzo odrastaju. Ma najveći problem su roditelji. Nije stvar u odgoju i to, nego to što imaju premalo vremena za svoju djecu.
Klinac je imao problema koje je sadržavao u sebi i nije se mogao nositi s njima sve dok nije dovelo do samodestruktivnosti. A roditelji nisu imali volje ili vremena vidjeti što je s njihovim sinom i razgovarati o tome. Znam to iz samog iskustva... Povlačiš svoje probleme i govoriš samo određenim osobama u koje imaš povjerenja.
Neću baš reći da me briga za tog klinca, ali da sam na njegovom mjestu, sigurno ne bi htio da preživim. Pitanje je kako će uopće izgledati ako ga uspiju spasiti...
A to kukanje i cendranje, sve ovo što pišu o emoima je totalna glupost. Imao sam i ja emocionalnih ispada, i bio sam onako emocionalno osjetljiv. A to za nošenjem odjeće, isto tako ja mogu pljuvati po nečijoj drugoj odjeći i to. Ma sranje...
Najveći problem je sadržavati probleme u sebi i nositi se s time. Lakše je to kazati nekome, ali problem je ako to postane običaj, da svaki problem govorite toj osobi jer onda i njega opterećujete time. Jednostavno je sjesti i plakati se. A tako je jebeno lako pokrenuti se, naći neku sitnicu koja vas veseli...
Ljubavni problemi - a ovisi, problem je što to pretjerano shvaćaju, hormoni su naročito krivi (kada ste zaljubljeni, baš radite gluposti kao što sam ja, ali sam se smirio). ali neke stvari su ipak preseravanje kao ljubomora, opsesija ili baš to samoubojstvo. Što samo misle time postići uopće, jbt? Problem je što ne mogu biti prijatelji jer još osjećate osjećaje prema njemu, ali jbg, nekoliko mjeseci smirenja, i moguće je prijateljstvo...
Nije sve med i mlijeko... Život je sranje, to je istina, ali problem je ako se i vi prepustite tome, umjesto da se izborite i napravite bar nešto što vas veseli...
Michel puši karu.
- Wendigo
nisu to emocialni ispadi, oni se tako oblače, režu se i plaču 24/7 da bi dobili što žele i privukli pažnju na sebe.. najčešće su to djeca bogatih roditelja koja više ne znaju što bi iz obijesti pa se furaju na taj retardirani darkerski emo đir.. jebemu tko ima problema neka posjeti psihijatra, psihologa ili neku osobu od povjerenja a ne da gnjavi cijeli svijet jer mu se k...c digao na lijevu stranu taj dan..
-
John_Ryder
Wendigo wrote:nisu to emocialni ispadi, oni se tako oblače, režu se i plaču 24/7 da bi dobili što žele i privukli pažnju na sebe.. najčešće su to djeca bogatih roditelja koja više ne znaju što bi iz obijesti pa se furaju na taj retardirani darkerski emo đir.. jebemu tko ima problema neka posjeti psihijatra, psihologa ili neku osobu od povjerenja a ne da gnjavi cijeli svijet jer mu se k...c digao na lijevu stranu taj dan..
-
filmofil
sviđa mi se kako wendigo razmišlja...ja bi im kupio svima žilete da se poubijaju i kad čujem da se netko ubio to me ne jebe nit pol posto...ako si tako slab čovjek nisi niti vrijedan nečega više...neka se kolju i dalje...i svaki put kad čujem vijest da se neki emić ubio obuzme me neopisiva sreća što je jedan takav otišao s ovog svijeta...
This is the Zodiac speaking.
- Asfodel
Šokantna su sva ova teen samoubojstva... pogotovo u našoj maloj zemlji koja oskudjeva s mladeži.
.ali najviše su me isprepadale one dvije cure s otoka (Krk?) zbog načina na koje su to izvele, jbte kao iz romana!
užas
Emo rezanje ili bilo koje drugo rezuckanje, kojem samoubojstvo nije svrha (i koje mi je grozno), nego kako sam čula, manje ih boli ta duševna bol kad se zarežu fizički, oslobađaju se one pizdarije kak se zove...ne znam...uglavnom medicinski je potkrijepljeno....
Emo rezanje ili bilo koje drugo rezuckanje, kojem samoubojstvo nije svrha (i koje mi je grozno), nego kako sam čula, manje ih boli ta duševna bol kad se zarežu fizički, oslobađaju se one pizdarije kak se zove...ne znam...uglavnom medicinski je potkrijepljeno....
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Wendigo
je, istina je to sa rezanjem kao oslobađanjem duševne boli, pročitah to negdje.. inače one 2 cure što su skočile sa crkve su sa raba. grozno..Asfodel wrote:Šokantna su sva ova teen samoubojstva... pogotovo u našoj maloj zemlji koja oskudjeva s mladeži..ali najviše su me isprepadale one dvije cure s otoka (Krk?) zbog načina na koje su to izvele, jbte kao iz romana!
užas
-
Truba
samoubice su kukavice jer napuštaju svijet u kojem se treba boriti a u isto vrijeme su hrabri ljudi jer ipak treba dići ruku na sebe...a s druge strane su seronje jer znaju kakav biljeg ostavljaju na čitavu porodicu... ej to je onaj što mu se sestra ubila ... aaa da sad znam... i on je isti ne pada jabuka daleko od stabla
na kraju... mislim da u datom momentu samoubice nisu pri sebi... pogotovo oni koji izabiru bolniji put... bacanje pod voz ili sa zgrade mi je nekako trnutak slabosti... ali da bi se zapalio moras bas biti dobro uporan... i vise radnji napraviti...
kad bih se ubijao bilo bi s tabletama za spavanje
na kraju... mislim da u datom momentu samoubice nisu pri sebi... pogotovo oni koji izabiru bolniji put... bacanje pod voz ili sa zgrade mi je nekako trnutak slabosti... ali da bi se zapalio moras bas biti dobro uporan... i vise radnji napraviti...
www.lasetta.net :axe:
- Asfodel
Ak ćemo tak gledat, samo su kukavice...a opet, diskutabilno je možemo li o njima tak govorit kad je ugl riječ o ljudima s drukčijim/da ne kažem poremećenim mentalnim sklopom. Bilo bi lijepo da nije tako i da im možeš objasnit koliko oni zla time zapravo naprave misleći samo na sebe. Osobno samoubojstvo mrzim najviše od svega...Truba wrote:samoubice su kukavice jer napuštaju svijet u kojem se treba boriti a u isto vrijeme su hrabri ljudi jer ipak treba dići ruku na sebe...a s druge strane su seronje jer znaju kakav biljeg ostavljaju na čitavu porodicu... ej to je onaj što mu se sestra ubila ... aaa da sad znam... i on je isti ne pada jabuka daleko od stabla![]()
Btw, ja bih se ubila prekomjernim alkoholom
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Scarface
Samoubojstvo ne opravdavan, al svaćan da je jako teško ostat na zemlji, pogotovo uz ovakve medije, i društvo općenito. Kad bi svi svatili kolko je život lip, a ne ružan i u kurcu (takav je samo u ljudskoj psihi) e onda ne bi bilo ovakvih gluposti. Ko zna di su sad svi oni, u kojem svitu, kutku svemira, to je jedino šta me impresionira u svemu tome.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Gosp.
Re: Val samoubojstava po Hrvatskoj...
Ovo me podsječa na nečije govore.dr_gonzo wrote: Po meni je za sve krivo društvo i ovaj truli kapitalizam
Inače ne suosječam previše sa samoubojicama. Smatram da je suicid oličenje ljudske slabosti.
Nije da osuđujem samoubojice, ali mislim da je riječ o prilično jadnim i slabim osobama sa kojima se, kao grupom, netreba previše baviti.
Uostalom, kao što će reči sociolozi, generacije 20. stoljeća su depresivne bile i ostale. Ja ću ih nadopuniti sa tvrdnjom da su generacije kroz cijelu povijest bile i ostale depresivne, a brzina modernog života je samo pojačala tu depresiju. Stoga je glupo previše se šokirati valom samoubojstava.
Što se tiče emo subkulture, uopče me ne zanima niti će me zanimati.
Pogledao sam par priloga o njima i pročitao neke stvari te na temelju toga zaključio da je riječ o prilično nestabilnim i nesigurnim osobama koje se "liječe" grupiranjem i postavljanjem kao rituala imitaciju suicida.
Prilično slaba kultura koja će, po mom mišljenju, nažalost i preživjeti zahvaljujuči ubrzavanju životnog tempa.
Podjelite im žilete, ionako se neće ubiti.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.