Top 5 najboljih slashera

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Josef K

Post by Josef K » 24 Jun 2009, 23:22

Ne kužim? Zašto TCM nebi bio slasher? :?

filmofil

Post by filmofil » 24 Jun 2009, 23:26

točno to, TCM jednostavno nema nijedan element slashera, ali ubojicu se stavlja u 3 najveća horor lika ikada (jason, michael i leatherface) pa onda ljudi misle da je i TCM slasher...

leatherface nikoga ne stalka, ne ubija sam (čak ni ne radi odluke sam), ali je najživopisniji član porodice i jedini se ističe nečime...

TCM je priča o bolesnoj obitelji koja živi u ruralnom dijelu teksasa i kolje iz zabave sve novopridošlice, a ne priča o leatherfaceu koji stalka tinejđere i ubija ih jednog po jednog...
This is the Zodiac speaking.

Scarface

Post by Scarface » 24 Jun 2009, 23:36

Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.

elrania

Post by elrania » 24 Jun 2009, 23:39

jos sam u velikom minusu, al ajde, na osnovu pogledanog...

1) my bloody valentine ('81.)
2) scream
3) TCM
4) the house on sorority row/the burning
5) a nightmare on elm street
Last edited by elrania on 25 Jun 2009, 00:04, edited 2 times in total.

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Jun 2009, 23:45

Ghostface wrote:Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.
hvala kurcu... mene je uvijek užasno nerviralo da TCM smatraju slasherom... :roll: Ma danas više niti ne znaju što je slasher, pa trash i sve to... bitno da to negdje strpaju...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 24 Jun 2009, 23:46

john_constantine wrote:
Ghostface wrote:Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.
hvala kurcu... mene je uvijek užasno nerviralo da TCM smatraju slasherom... :roll: Ma danas više niti ne znaju što je slasher, pa trash i sve to... bitno da to negdje strpaju...

Ja ga smtran slasherom, krivog si quota. :lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Jun 2009, 23:50

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:

Ja ga smtran slasherom, krivog si quota. :lol:
ah, da, zamijenio te za trubom, njegov je avatar kasnio. :lol:
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Jun 2009, 23:53

ah, onda je po tome i Seven slasher film? Slasher filmovi inače uvijek sadržavaju poznate elemente "djevice koje prežive na kraju filma", onaj koji puši će umrijeti, onaj tko se seksa će umrijeti, ubojica nosi masku, visok broj mrtvih i sve to... A kao što je filmophil rekao, ovo je film o toj skupini povučenih sadista i luđaka za tim retardiranim sinom koji samo štiti svoju kuću i teritorij, na koje su ti mladi upali...
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 24 Jun 2009, 23:58

osobno ne bih TCM prozvala slasherom, inace bi mi vec bio na listi, ali ovo sto je cons sada nabrojao lagano potvrduje cinjenicu da to i je slasher :lol:
a vidim po netu da ga posvuda komotno nazivaju time.
nije stiktno po sabloni, ali da, od svih je podzanrova najprije slasher.

no u konacnici najbitniji podatak - cak ga i 'going to pieces - the rise and fall of the slasher film' naziva slasherom. :lol: 8)

(budem ipak izmijenila listu :lol:)

Scarface

Post by Scarface » 25 Jun 2009, 00:06

john_constantine wrote:
ah, onda je po tome i Seven slasher film? Slasher filmovi inače uvijek sadržavaju poznate elemente "djevice koje prežive na kraju filma", onaj koji puši će umrijeti, onaj tko se seksa će umrijeti, ubojica nosi masku, visok broj mrtvih i sve to... A kao što je filmophil rekao, ovo je film o toj skupini povučenih sadista i luđaka za tim retardiranim sinom koji samo štiti svoju kuću i teritorij, na koje su ti mladi upali...

Eto, elrania ti je lipo rekla, najjače mi je kad me neko ide smatrat budalom i vadi mi riči iz konteksta. Di san ja spomenija serijske ubojice i išta slično, čoviće film ima horror ikonu koja kolje mlade ljude nemilice specifičnim oružjem, ako to nije slasher, kvragu i ja i sve onda (i otkad to svaki slasher mora ispunjavat "formulu" u potpunosti, malo koji to i ima zapravo). I neću više raspravljat o ovome, trošin živce za kurac.

filmofil

Post by filmofil » 25 Jun 2009, 00:34

dobro, ali ako stavljaš TCM u slashere onda s njim moraš i hrpu drugih filma strpati u taj podžanr koji nikako nisu slasheri...

a to da film MORA biti u podžanru je glupost...postoji masa horora koja ne spada u nikakve podžanrove
This is the Zodiac speaking.

elrania

Post by elrania » 25 Jun 2009, 00:37

a primjeri za to su...?

Scarface

Post by Scarface » 25 Jun 2009, 00:39

filmophil wrote:dobro, ali ako stavljaš TCM u slashere onda s njim moraš i hrpu drugih filma strpati u taj podžanr koji nikako nisu slasheri...

a to da film MORA biti u podžanru je glupost...postoji masa horora koja ne spada u nikakve podžanrove

Ok, navedi tih par od masu filmova pa ćemo im nać podžanr. Kolko meni logika nalaže, podžanrovi i postoje kako bi se napravila preciznija podjela među filmovima istog žanra, ka šta postoji subspecijalizacija nakon specijalizacije, prema tome, svaki film mora bit u nekom od podžanrova, ne postoji neki univerzalni horror film podžanr.

DEXTER

Post by DEXTER » 25 Jun 2009, 01:04

john_constantine wrote: ah, onda je po tome i Seven slasher film? Slasher filmovi inače uvijek sadržavaju poznate elemente "djevice koje prežive na kraju filma", onaj koji puši će umrijeti, onaj tko se seksa će umrijeti, ubojica nosi masku, visok broj mrtvih i sve to... A kao što je filmophil rekao, ovo je film o toj skupini povučenih sadista i luđaka za tim retardiranim sinom koji samo štiti svoju kuću i teritorij, na koje su ti mladi upali...
bas to..uz to ima i relativno nizak body count(troje ako se ne varam)..nastavci i remake su druga prica..
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 25 Jun 2009, 01:38

TCM slasher? Nope.

Čak ni nemam neku vodilju objašnjavati zašto nije slasher, više bi se trebali truditi oni koji stoje iza toga da TCM to je. I ne ghostface ne mislim na tebe, drago mi je da si u konstruktivnoj raspravi. Ulaziti u vode oko toga dali je TCM slasher mi je kao da idem pricati sada o tome dali je ikoji mogući horror koji ima nekog ubojicu slasher 8)
Ne slažem se sa ovim da je najbitnije element slashera dominantan ubojica. Po meni su najbitniji elementi:

- backstory koji uzrokuje "osvetu"
- maskirani ubojica
- one by one ubijanje
- relativno poveća količina žrtava
- neznaš ubojicu do kraja

Dominantan ubojica je praktički u bilo kojem horroru koji se bazira na jednog manijaka.

Post Reply