Druže, istraži malo pojmove kojima se razbacuješ, a nisi svjestan pravog značenja.Pusaaa.Michel wrote: ↑20 Apr 2025, 20:33Ti si rasist ako misliš da je ovo woke. Imati crnce u crnačkom filmu nije woke. Imati crnu snjeguljicu koja nije bijelkinja je woke. Da neki crnac glumi nekog poznatog bijelca to ti je woke. Ili da bijelac glumi Martina Luthera Kinga, to bi ti bilo woke. Guranje pederluka, transića je woke. Ali imati crnce u filmu o crnačkoj kulturi nije woke jebemu
Sinners (2025)
- John_Ryder
Re: Sinners (2025)
"Im gonna touch you now." 
- Michel
Naporan si, ne znaš što je woke i sereš po crnoj rasi jer imaju svoj film. Kao da netko sere po bijelcima u filmu o bjelačkoj kulturi. Da, to je rasizam 1/1, to nema veze sa onime što je woke. Nauči pojam woke. Woke ti je pokret u kojem se gura pederluk, transići kroz filmove/serije i crnci koji glume bijele likove ili žene koje glume muške likove (vidi ghostbusters). Ovaj film je o crnačkoj kulturi, normalno je da će crnci glumiti i stoga nije woke. Strašno koliko toga malo znaš, ajoj druže.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- John_Ryder
Kako te nije sram optuživati me za tako nešto?? Pa ja imam crnaca prijatelja, i poštujem ih kao da su mi braća.
A ti si i dalje Gloryhole femboy HajdukSplit Fanboy
A ti si i dalje Gloryhole femboy HajdukSplit Fanboy
"Im gonna touch you now." 
- Michel
8.2 i 40 tisuća glasova ljudi dragi ovo je čudo
Jedva ga čekam pogledati tamo krajem godine.
Jedva ga čekam pogledati tamo krajem godine.
- John_Ryder
- Michel

Sinners (2025) - evo filma o kojem svi pričaju ne samo zato što je jedan od nahvaljenijih filmova prošle godine već je jedan i od najhvaljenijih horora ovoga desetljeća. Prije neki dan su došle nominacije za Oscare, i ovaj film je nominiran za čak 16 Oscara i samim time postao najnominiraniji film u povijesti Oscara. Jel pretjerano? Naravno da je ako gledamo da je Oscar najveća nagrada koju svi žele osvojiti, a 16 Oscara bi trebalo biti rezervirano za najbolje filmove ikada. No, svi znamo da se Oscar srozao. Onda, je li film precijenjen? Je, zato što govore da je remek djelo, toliko je nominiran, a precijenjeno može biti samo nešto što se tako hvali. No, dosta o mom rantu, je li film dobar? Je, i to opako dobar. Precijenjeno ne znači da je nešto nužno loše, dapače, u većini slučajeva nije samo se ne slažem da je remek djelo.
Film počinje sa krajem gdje vidimo jednog mladog glazbenika u Crkvi pa se zatim prebacuje u 1932. godinu u kojoj zapravo i je ta prva/zadnja scena te upoznajemo dvoje braće koje glume isti glumac, Michael B. Jordan. Oni su se vratili ja jug Amerike iz Chicaga i kako saznajemo, imali su nekog posla sa Al Caponeom. Kupili su jedan prostor od jednog bijelca koji je povezan sa KKK. Tu žele navečer napraviti parti, otvorenje sa muzikom pa tako uzimaju svojeg nećaka (mladi glazbenik iz prve/zadnje scene) koji ima talenta za blues. I tako prvih sat vremena pratimo njih kako skupljaju ekipu za sve što im je potrebno. I jako mi se svidjela ta prva polovica, iako i tu ima nekih scena koje ne idu glatko, ali sve u svemu jako dobro. Zatim je došla druga polovica gdje polako vidimo da imamo problema sa vampirima. Kako zabava odmiče, naši junaci počinju uviđati da imaju problema s nečim čudnim nakon što im tri osobe koje se predstavljaju kao glazbenici dolaze na vrata i pitaju jel mogu ući. I tu ona prava kaotična radnja kreće.
Što se tiče vampira, dobro su napravljeni čak i nemam tu neke zamjerke. Imaju taj neki creepy vibe, a posebno mi je odličan glavni vampir Remmick. Glumac ga je stvarno uvjerljivo odglumio. Najbolja stvar filma je glazba. Znači, muzika dere jajca koliko je dobra. I blues, i irski folk. Tu su zapravo i dvije najbolje scene. Ona prva scena kada mali Sammie pjeva blues pa cijelu scenu vidimo sami utjecaj bluesa i to se možda nekome neće svidjeti jer su prikazali na što je blues utjecao u budućnosti, ali meni je bilo top. I scena kada vampiri pogotovo glavni pjeva jednu popularnu irsku pjesmu. Scena je remek djelo. Što se tiče glume, uglavnom sam zadovoljan. Michael B. Jordan je možda i najslabiji od svih, ali i dalje dobar u glavnoj ulozi. Režija mi je bila dobra, baš lijepo clean kao i fotografija. Što se tiče zamjerki, ponekad je film all over the place i editing mi je na trenutke slabašan. Nekako je neuravnotežen. O završnoj borbi ne znam onako dvoumim se i dobro je, i nekako nije, ali baš zadnja završnica sa zadnjim vampirom mi je bilo jako dobro. A sami kraj jako emotivan, poučan i lijepo napravljen.
E sad, sama simbolika filma mi je uglavnom jasna i jako je sve to lijepo posloženo. Prodavanje duše vragu, u ovom slučaju vrag je glazbena industrija i žele tvoj talent unaprijediti tako što se moraš inicirati (u ovom slučaju postati vampir i prodati dušu), u stvarnosti samo prodati dušu i vjerojatno ići na orgije gdje ćete snimati tako da imaju protiv tebe ako misliš izaći. Mislim, pogledajte samo Epstein otok i Pizzagate. Sve jasno svakom tko razmišlja s glavom. Ima i alegorije da bijelci uzimaju dosta od crnaca i nije bez razloga da je glavni vampir irski imigrant jer je poznato da su crnci tijekom 19. stoljeća jako diskriminirani od iraca. Još jedna simbolika je novac i moć koju daje. Mislim, vampiri mogu predstavljati i ljude koji su oko tebe i vide samo što im možeš dati, energetski vampiri. I još mi je tako očito da sam vampire vidio kao ljevičare, progresivce koji te žele unišitit tako da napokon se netko usudio i protiv njih govoriti makar indirektno. Na kraju sam ostao jako zadovoljan jer ovo je zasad horor godine, još mi je jedan ostao za pogledat pa ću vidjet jel ga može srušiti. 7.8/10
UTJECAJ/ZNAČAJ - ajmo biti sad malo realni. Još od 'Get Out' nije došao tako neki horor koji je postao automatski utjecajan. Film je oduševio kritiku i publiku, zaradio dosta a pritom je srušio rekord za Oscar nominacije. Film je dubok pa su mnogi išli istraživati sve te slojeve i jedan je od filmova i kojem se najviše pričalo. A kako će godine odmicati, moguće to jest gotovo sigurno ću mu dati jače slovo za utjecaj i ovako će dobiti jako dobro. A+, A, B+, B, C+, C
-
Ash_Williams
Moraš pohvaliti Michelovu moralnu dosljednost. Rasizam je najgora stvar na svijetu osim ako tvoj omiljeni ćifutarski tim to radi, a onda je to iznenada pravo na obranu I zaslužena terapija za proživljenu traumu. Onda postoji pravo da se okupiraju prostori, šire granice po biblijskim načelima, ubija koliko god treba ljudi da se viša rasa osjeća sigurno I odlučuje hoće ima li netko pravo jesti ili umrijeti od gladi. Kako je rekao Daniel Day Lewis u There will be blood, trebali su ga strpati u teglicu i držati na kaminu.
Za film me boli kurac. Od Sumraka Do Zore, opasne meksičke granice I njihova kultura stavljene u kontekst američkog juga I običaje južnjačkih afro amerikanaca. Tito I Tarantula koji su poslužili kao pogranični folklor na bini je zamjenjena s bluesom i debilnom montažom o povijesti afro američke glazbe u kojoj sekvenci se čak pojavljuje I George Clinton. Kao u svakom filmu s Jack O'Connellom, Jack O'Connell je najbolja stvar u vezi filma. On i besplatne ulaznice koje mi je poklonio bon bon je učinilo film pozitivno iskustvo je najbolje što mogu reći za film.
Za film me boli kurac. Od Sumraka Do Zore, opasne meksičke granice I njihova kultura stavljene u kontekst američkog juga I običaje južnjačkih afro amerikanaca. Tito I Tarantula koji su poslužili kao pogranični folklor na bini je zamjenjena s bluesom i debilnom montažom o povijesti afro američke glazbe u kojoj sekvenci se čak pojavljuje I George Clinton. Kao u svakom filmu s Jack O'Connellom, Jack O'Connell je najbolja stvar u vezi filma. On i besplatne ulaznice koje mi je poklonio bon bon je učinilo film pozitivno iskustvo je najbolje što mogu reći za film.