Sungazing

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
elrania

Post by elrania » 16 Aug 2009, 15:04

Eat Your Brains wrote:
elrania wrote:opisao si sada sam sebe takoder. poprilicno pretjerujes i zar ti nije dovoljno da ti skoro svaki forumas koji dode ovdje to kaze?
neces bas utjecati na promjenu icijeg misljenja pa za kog ti pises svo ovo podrugivanje nego za vlastito zadovoljsto?
Poanta je u tom da se treba nesto poduzeti,bilo sto. Jer ako pustis da ljudi vjeruju u ovo,onda ih se u krajnjoj mjeri moze uvjeriti u bilo sta,a to je opasno. Nisam primjetio da mi itko to kaze osim prodavaca magle heca i prepotentne majmuncine ghostfucka kojem je to posao. Ja imam ovakav stav prema svakoj mumbo jumbo stvari,pogotovo kad ti je netko gura niz grlo i kad je gura ljudima niz grlo u mojoj blizini. I nije mi dovoljno,podrugivanje je najefektivnije sto mogu sada dati protiv ovakve teme. Cinjenice ne pomazu protiv ne-cinjenica.
a sto je s onima koji su fizicki iskusili neke stvari koje njima dokazuju da je to istina? npr. ja. i ne pricam samo o trncima i aurama, vec o ntenzivnijim stvarima. meni je ovo sto se spominje u temi normalno i postojece.
kuzim da ti je tema odbojna, al hec ovdje baca informacije koje mozes pronaci bilo gdje na netu i time sto se diskutira o ovome (vecinom dosta laicki) se nece bas netko navuci i zavarati. tak i tak su ljudi ovdje blokirani na nivou prozivljavanja, iako su otvoreni prema temi.

a uostalom, svaka ce osoba sama za sebe rec sto ce prihvatiti, a sto ne. koji je smisao nekoga vrbovati ili natjeravatu u pravcu za koji ti (ili netko drugi s istim naumom) smatras da je korektan?

A$H

Post by A$H » 16 Aug 2009, 15:24

hej hej hej..gotovo je..pustio sam dok je bila samo rasprava..ali necemo se sad pocet medjusobno vrijedjat..jel EYB..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Hec

Post by Hec » 16 Aug 2009, 16:25

Nisam bio online jedno vrijeme od jutra, drzim se svih vasih postova, ali EYB i dalje te nisam vrijedjao i za tebe nes govorio, pa bi volio da das neki respect.
Dokaze koji su materijalni i koje oces snimat fotografijama i kamerom neces nikad tako lako naci, te stvari moras sam iskusiti i onda sebi reci da li si se uvjerio ili nisi, ako ne onda nista, nezanima te i ok. Ali nemoj onda ovdje prcat ljude samo radi tvojih stavova. Tocno taj tren kad se 4-5 ljudi ovdje ukapira i nadje slicnu temu ti onda dodjes i das post koji je totalno nenormalan. I tu ispada da TI prodajes svoju maglu i tjeras ljude da o tome ne smiju pricat. I kao prvo ne prodajem maglu nikakvu nego govorim stvari koje neke ljude ovdje zanimaju i sasvim su normalne a proucavam ih duze vrijeme i nebi ih postao da su samo nedokazive gluposti, zanima me koliko si knjiga takvih slicnih procitao. 0.00000.... i kako onda mozes uopce pljuvati po tome ako neznas nista. I sam si nedavno u postu rekao da nisi citao pola postova, pa gdje je tu smisao? Ides pljuvat a nisi niti gledao na post gdje sam ti odgovorio, pa daj se malo urazumi i pogledaj sebe u ovoj situaciji, poradi na sebi u pozitivnom smislu, ako te nezanima niti filozofija ovoga onda nemoj vise klikat na ovaj topic, ok?
Evo ti primjer za Asha...covjek mozda nije zainteresiran u ovo, neznam ja, ali od svega je napravio 2posta i niti u jednom nije provocirao kao ti. I slazem se sa njime, da prestanu prepiranja i ako hocete da nastavimo razgovarat ne obaziruci se prema jednoj osobi.
Last edited by Hec on 16 Aug 2009, 16:40, edited 1 time in total.
"Six strings to cover fear..."

Scarface

Post by Scarface » 16 Aug 2009, 16:38

A$H wrote:hej hej hej..gotovo je..pustio sam dok je bila samo rasprava..ali necemo se sad pocet medjusobno vrijedjat..jel EYB..

Nije me briga, al kad mu je ponestalo pametnih riči, priša je na vriđanje porodice, a to niko ko drži do sebe neće tolerirat. Bija je na vašim sastancima, baš me zanima je li takva faca i uživo, kad drugi put dođen volija bi se i sam uvjerit.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Gosp.

Post by Gosp. » 16 Aug 2009, 16:42

elrania wrote: gosp, nemamo si sta oprastati, ne budi toliko fin. ja ne pricam o okultizmu, vec duhovnosti. vec tu se razilazimo.
Napisah "oprosti" isključivo zato da se nebi krivo protumačio post u svrhu vrijeđanja isl., iliti da se nebi pretvorio u masakar kakav je ovdje nastao u zadnjih par sati.
Iskreno, nisam pročitao sve tvoje postove vezane uz temu.
Ja sam govorio opčenito o tematici koju analizira hec, koja nužno može ili ne mora biti vezana uz okultno.
elrania wrote: to bi ti napravio. ovo su oni napravili. ovdje postoji masa onih koji bi htjeli to vidjeti i postoji odreden broj onih koji sami za sebe nesto rade i znaju zasto to rade i sto ce biti od toga. netko tko zeli iskusiti vizualnu car carobnih trikova i nevjerojatnih akrobacija na trapezu ode u cirkus i plati za to. netko tko zeli duhovnost radi na svoj emotivnom, duhovnom, fizickom i psihickom tijelu u smjeru koji njemu najvise odgovara. duhovnost nije predstava za radoznale i kriticne, vec zivot za onoga tko je izabere. isti taj ce zainteresiranome ponuditi informacije, no nece mu pokazivati trikove i sarenilo, jer se ovakva praksa na to ne svodi.
sto netko drugi radi, nije moja stvar, ali samo kazem da izrugivanja i vrebanja dokaza ne vode nicemu...no u konacnici, neka svatko radi sto ga volja.
Duhovni i individualni razvoj je nešto krasno i nemam uopče namjeru vrijeđati ljude koji na tome i rade.
No, i duhovni odnosno individualni razvoj se temelji na određenim motivima.
Ajmo ponovno slikovito prezentirati problem.
Malo je sličnosti između motiva jednog budista koji pokušava pronaći duhovni mir na Tibetu i jednog europskog okultista koji proučava knjige o oživljavanju mrtvih u Londonu.
Spomenuti europski okultist to čini, u večini slučajeva, kako bi pronašao moć i snagu, odnosno kako bi došao do duhovnog ispunjenja putem utjecaja nad drugima i okolinom. Stoga, logično je za zaključiti da će spomenuti okultist dati na znanje svijetu koja saznanja ima kako bi ga svijet cijenio.
I to, uistinu, spomenuti europski okultist čini, no ne čini prezentirajući uzdizanjem mrtvih nego pišući knjige, memoare, prevodeći knjige nekih drugih europskih okultista i formirajući organizacije u kojima spomenuti okultist polagano pruža "saznanja" svojim naučnicima.
Smisao? Gubi li se ovdje ideja snage?
Iz kuta neutralnog promatrača, da. Iz kuta spomenutog okultista, ne.
Naime, spomenuti okultist svoju maštu prezentira sljedbenicima i svijetu, realizirajući je u njihovim glavama kroz vrijeme. Time njegove bajke o uzdizanju mrtvih ne postaju realnost u materijalnom svijetu, ali postaju realne u glavama ljudi.
Upravo zato tražim/tražimo dokaze, odnosno realne i materijalne dokaze.
Knjige i verbalni iskazi me samo tjeraju na sumnju, na skepticizam.
Zapis o osobi koja X godina nije jela meni ne predstavlja aposlutno nikakav dokaz, osim ukoliko je riječ o znanstvenom izvoru. No, znanost nije prihvatila niti je iznosila teze da osoba može X godina ne jesti, da osoba može levitirati, da osoba može biti metamorf ili da može doživjeti 500 godina.
Takve teze su iznosili sljedbenici ili sami "naučnici" koji su mogli spomenuto ili izmisliti ili uistinu vjerovati u nešto takvo.
No, subjektivna vjera nije nažalost realnost.
Dali bi meni itko vjerovao kada bih rekao da imam 280 godina?
elrania wrote: ovakva je pretpostavka jako fizicka i neces bas daleko dogurati ako na ovakav nacin pokusavas prepoznati nesto duhovno. :yogi:
ne pricam sada o psihokonezi, zivljenju pomocu sunca itd, jer pucanjem na takvo sto osoba vec iskazuje naivnost u cijelom procesu i koliko se sve neozbiljno shvaca.
da bi ista od ovoga jedan covjek razumio, treba shvatiti sto on je i sto moze kao individua, a ne se opterecivati sto je netko drugi napravio.
Ja se ne opterečujem što je netko drugi napravio.
No, kao što već rekoh, ukoliko slijedim nauk i iskustvo nekog drugog, onda bih volio i imati fizički odnosno materijalan dokaz da je to što činim smisleno, a ne gubljenje vlastitog vremena.
Zašto se probuditi sa 80 godina i shvatiti da cijeli život proučavaš sve moguće varijante duhovnog, okultnog, religioznog itd., a zapravo nikakav smisao ili mir nisi našao?
Ukoliko se mir pronađe, ja doista nemam ništa protiv toga, no ja osobno prije upuštanja u potragu za "mirom" želim ipak malo realnije postavke od "netko je rekao" fraza.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

Hec

Post by Hec » 16 Aug 2009, 16:48

Nebih bas sad volio komentirati svaku tvoju rijec, uglavnom se slazem a samo radi sitnica ne.
No u pravu si izmedju duhovnog istoka i okultnog zapada, ali da bi nekim ljudima POKUSAO dokazati sungazing, morao bi zaviriti u zapad jer nemoze jedno bez drugoga, kao ying i yang, ako i ti duze vremena pratis to onda mislim da znas o cem pricam. Najlakse bi bilo poceti od astralne projekcije, nakon toga se da mnostva stvari izreci, ali nisam napravio topic o tome nego o ovome i ovo je ipak INOVACIJA za ovo DOBA svijeta, jer su u povijesti ljudi bili zeljni novca i s vremenom su se zaboravile takve tehnike i pocelo je farmaceutsko doba, zato su ove stvari smijesne za razmatrati, no kad se pogleda s druge strane onda svi nadjemo svoju crvenu nit i krenemo sa pozitivnim stavovima prema tome.

Ljudska glupost je da živite na vodenom planetu s preko 70% vode, a da u istome trenutku neki umiru od žeđi, a drugi prodaju vodu koja je dostupna svima.

Ljudska glupost je kad svaki izum umjesto da koristi napretku, koristi zapravo kontroli svoje vlastite vrste i uništavanju iste. Izumom mobitela umjesto da se njihova dostupnost poveća svima, oni se naplaćuju, a onda vam još naplaćaju i neke impulse, tj prodaju vam zrak. Umjesto da služe proširenju komunikacije, oni je opet usporavaju.

Ljudska glupost je rat. Ljudi vole od svega i da komuniciraju, stalno su u pokretu i kontaktiraju, ali kad je riječ o ratu sukob im je lakše riješiti oružjem već pričom i razgovorom.

Ljudska glupost nema granica!!!

elrania

Post by elrania » 16 Aug 2009, 16:55

oprosti kao takav na pocetku vise ima dojam ko da mi spustas, a ne ko da namjeravas voditi ravnopravan razgovor. ne grakcem ni na koga u temi ni na forumu pa necu ni na tebe.

zahvaljujem na slikovitom opisu jer postaje jasno da pricamo o drugim stvarima. moj se prvi post referirao na obranu duhovnog rada od EYB-a, a ti si se nadovezao s prosirenjem teme na okultizam i one koji ga prakticiraju.
ponavljam, ne petljam se u takvo sto i nije mi tu mjesto jer me podrucje ne zanima, no smatram da je to podrucje takoder u praksi nedovoljno blisko bilo kome na forumu da bi s pravom mogao pametovati.

sto ce osoba prakticirati je njena privatna stvar, ako uspije rijecima uvjeriti mase da moze izvesti neku majstoriju, pohvala njoj na snalazljivosti i kritika masi na povodljivosti. zato se otvaraju ovakve teme da se razvijaju diskusija i analiza, ali ne i da se pljuje.
a zato i postoje osobe koje rade na sebi da prepoznaju ono sto je za njih dobro, a sto ne i njih branim. kritiziranje uz pomoc nacitanosti, ali bez konkretne prakse i dozivljaja u ovakvoj temi nema bas puno smisla.

Hec

Post by Hec » 16 Aug 2009, 17:00

:lol: malo sam postao prije tebe, hehe.

elrania

Post by elrania » 16 Aug 2009, 17:01

Hec wrote::lol: malo sam postao prije tebe, hehe.
a eto, kad sporo tipkam. kuzi se da je za gospa, jel.

Hec

Post by Hec » 16 Aug 2009, 17:02

hehe, da.

valjda mozemo nastaviti.
elri imas kakvih rijeđih dragih kamenja? ja nabavio sugilit za 500kn mineral, dere ko lud :D

elrania

Post by elrania » 16 Aug 2009, 17:09

a-a, nisam nikada bas htjela raditi nesto s kamenjem. frendica je nesto pokusavala, podijelila iskustva, ali ne mogu se nikako naci u tome. malo me cak i odbija.

ne volim dodatne preparate :lol:

Hec

Post by Hec » 16 Aug 2009, 17:17

aha, a meni su isprva fora izgledali pa sam kasnije se ubacio malo, moqui je fora, odma osjetis energiju al nije nes znacajan, kupio sam si tigrovo zeljezo za nosnju kao privjesak, bas je fora, al ovaj sugilit sto sam gore spomenuo, kad ga stavis u ljevu ruku (ljeva prima energiju) onda te dere u krunsku cakru nenormalno, cjelo vrijeme si high :lol: :lol:

elrania

Post by elrania » 16 Aug 2009, 17:33

meni je neko vrijeme tarot bio zanimljiv, no ko sto rekoh, ne zelim se bas hvatati posla s dodatnim 'preparatima'.

odlucila sam da ce sve iz mene i preko mene i u mene ic :lol: :lol:

Gosp.

Post by Gosp. » 16 Aug 2009, 18:00

Kada dođete na drugu stranu, vidjet ćete da nema ničega osim veoma grubih fizikalnih sila. :mrgreen:

Gosp.

Post by Gosp. » 16 Aug 2009, 18:08

Hec wrote: neki umiru od žeđi, a drugi prodaju vodu koja je dostupna svima.

Ljudska glupost je kad svaki izum umjesto da koristi napretku, koristi zapravo kontroli svoje vlastite vrste i uništavanju iste. Izumom mobitela umjesto da se njihova dostupnost poveća svima, oni se naplaćuju, a onda vam još naplaćaju i neke impulse, tj prodaju vam zrak. Umjesto da služe proširenju komunikacije, oni je opet usporavaju.

Ljudska glupost je rat. Ljudi vole od svega i da komuniciraju, stalno su u pokretu i kontaktiraju, ali kad je riječ o ratu sukob im je lakše riješiti oružjem već pričom i razgovorom.

Ljudska glupost nema granica!!!
Nebih rekao da je išta od spomenutog ljudska glupost.
Ljudska sposobnost preživljavanja i inteligencija jest iskoristiti i naplatiti svima dostupne izvore.
Ljudska sposobnost preživljavanja i inteligencija jest ljude uvjeriti da su informacije dostupne, a zapravo informacije sakrivati ili otežavati populaciji da do njih dođe.
Ljudska sposobnost preživljavanja i inteligencija jest profitirati dok se masa ubija po poljanama i morima.
Ništa od toga nije glupost.
Svijet je grub, a kauzalnost je bezobrazna.
Sve se svodi naposlijetku na čisto preživljavanje i odupiranje udarcima sa svih strana.
Ono što individuu čini posebnom nisu nikakve spoznaje o višim silama ili uopče znanje kao takvo, nego spoznaja da je život kratak i da ga treba iskoristiti što je bolje moguće (uvažavajući zakone ćudoređa i opčenito morala).

Post Reply