Što mi je maknulo smješak danas?
- elrania
Re: Što mi je maknulo smješak danas?
spremanje sad da odem na tram pa do stana. nadam se da nije prehladno vani 
- Bub
Sve je to fine uskrs i sve, al' jebeš mi sve dok obiđeš sve pijan si k'o ćuskija
Al opet ima pozitiva jer kad posjetim svog starog djeda koji me maltene odgojio i koji jedva hoda i živi i kad kaže "sine popi jednu rakiju i čeka te još pivo"...za svog didu sve....ne bih ga mjenjao za ništa...nikda neću zaboravit kad mi je od jebene daske napravio mač, isturpio ga, izgledao je kao pravi i ja sam bio lola u ulici s time jer nije bilo igračaka svakakvih kao što je to danas, te koliko me vodio na tekme od Osijeka ni jednu nismo propustili na domaćem terenu....eto baš me to sve rastuži jer znam da mu je još malo došao kraj i da je postao senilan...al ja ću to uvijek čuvati u sebi. MOJ DIDA I JA!!
Al opet ima pozitiva jer kad posjetim svog starog djeda koji me maltene odgojio i koji jedva hoda i živi i kad kaže "sine popi jednu rakiju i čeka te još pivo"...za svog didu sve....ne bih ga mjenjao za ništa...nikda neću zaboravit kad mi je od jebene daske napravio mač, isturpio ga, izgledao je kao pravi i ja sam bio lola u ulici s time jer nije bilo igračaka svakakvih kao što je to danas, te koliko me vodio na tekme od Osijeka ni jednu nismo propustili na domaćem terenu....eto baš me to sve rastuži jer znam da mu je još malo došao kraj i da je postao senilan...al ja ću to uvijek čuvati u sebi. MOJ DIDA I JA!!
SpoilerShow
jebote koji mi je vrag, emocije su me obuzele
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- Andrej
Neka brate Deni. I treba. Jebeš sve ako čovek ne da sebi oduška.Bub wrote:Sve je to fine uskrs i sve, al' jebeš mi sve dok obiđeš sve pijan si k'o ćuskija![]()
SpoilerShowjebote koji mi je vrag, emocije su me obuzele
We're all mad here...
- elrania
koža i vijest da sam opet sama do subote. nadam se do tada, a ne i dalje.
- elrania
jedan student u menzi s nekim teškim poremećajem zbog kojeg ne može hodati da mu noge ne bježe i da se ne hvata za sve sa strane i mamlazi bliže njemu koji ne bi pomogli ni tanjur dodat na tacnu.
pomogla sam mu odnijet sve do stola, al preloše mi bude kad pomislim koliko još problema ima svugdje zbog toga i jel mu uopće itko pomaže.
pomogla sam mu odnijet sve do stola, al preloše mi bude kad pomislim koliko još problema ima svugdje zbog toga i jel mu uopće itko pomaže.
- Ašow
- john_constantine
Gamadi će uvijek biti. Ali zato i uvijek ima dobrih ljudi koji će mu pomoći.elrania wrote:jedan student u menzi s nekim teškim poremećajem zbog kojeg ne može hodati da mu noge ne bježe i da se ne hvata za sve sa strane i mamlazi bliže njemu koji ne bi pomogli ni tanjur dodat na tacnu.
Mah, nije mi baš jasno ta ljudska odbojnost prema "invalidnim" ljudima i onda još njihovo omaložavanje za strane. Baš kako mi moj dobar prijatelj zna često govoriti "ja tebi nikad nisam rekao da si nagluh. Čovjek si kao i svaki drugi...". I ne vidim zašto se s takvima ne bi postupalo kao prema ljudima...
Michel puši karu.
- Andrej
Malo je to zajebana tematika.john_constantine wrote:Gamadi će uvijek biti. Ali zato i uvijek ima dobrih ljudi koji će mu pomoći.elrania wrote:jedan student u menzi s nekim teškim poremećajem zbog kojeg ne može hodati da mu noge ne bježe i da se ne hvata za sve sa strane i mamlazi bliže njemu koji ne bi pomogli ni tanjur dodat na tacnu.
Mah, nije mi baš jasno ta ljudska odbojnost prema "invalidnim" ljudima i onda još njihovo omaložavanje za strane. Baš kako mi moj dobar prijatelj zna često govoriti "ja tebi nikad nisam rekao da si nagluh. Čovjek si kao i svaki drugi...". I ne vidim zašto se s takvima ne bi postupalo kao prema ljudima...
Nije sve jedno kad vidiš osobu sa posebnim potrebama a ne znaš kako da postupiš.
Uvek ima ona "tanka linija" jer su ti ljudi baš zbog tog svog stanja - ponosni i željni da pokažu da su normalni članovi društva koji su sposobni da se brinu o sebi. Što velika većina i jeste.
Nekad čovek može da ih uvredi nespretnim nuđenjem pomoći. Zato ljude treba obrazovati kako postupati. To je 5 minuta posla.
Gore od toga je kad vidiš da nijedna ulica, škola, autobus itd.. - nema rampu za paraplegičare i semafor sa zvučnom signalizacijom.
We're all mad here...
- john_constantine
da, ali ponekad mi je glup taj njihov ponos. Bio sam više puta kraj jednog lika, invalid u kolicima i ima žuljeve na rukama jer sam gura kotače, i još se muči i teško mu je. Da ne govorimo o silasku niz brijeg, radije se dao razbiti i da ispadne iz kolica nego da mu netko pomogne. Znam da drugačije govorim jer imam zdrave noge, ali kod njega mi je djelovalo više da muči samog sebe radi "ponosa".
Michel puši karu.
- Andrej
Veruj mi brate da njega više bole sažaljivi pogledi nego žuljevi na rukama.
Koliko god to glupo zvučalo - ja poštujem tu tvrdoglavost i ponos, naravno ne podržavam ali poštujem.
Koliko god to glupo zvučalo - ja poštujem tu tvrdoglavost i ponos, naravno ne podržavam ali poštujem.
We're all mad here...
- Bub
Nekad to nije ponos, možda ga to gura dalje kroz život, spoznaja da može neke stvari raditi sam.
Jučer sam gledao na Zone Reality-u Half Body, Whole Life. Evo i video, ali ne nađem na eng.
Žena je rođena bez pola donjeg dijela tijela. Kakva snažna žena, kakav jaki karakter, rodila je dvoje djece, automehaničar je i vozi aute, te utrke. Sve radi samo s rukama, vozi se na skate-u i najveća mora joj je da jednog dana završi u kolicima i da ne može koristiti skate kao sredstvo kretanja. Ima odraslog brata koji ima Alzheimer-a i ponaša se kao osmogodišnjak. Skinite i pogledajte, mene je priča baš taknula, te nisam nikad vidio tako pozitivnu osobu s tako velikim hendikepom.
Jučer sam gledao na Zone Reality-u Half Body, Whole Life. Evo i video, ali ne nađem na eng.
Žena je rođena bez pola donjeg dijela tijela. Kakva snažna žena, kakav jaki karakter, rodila je dvoje djece, automehaničar je i vozi aute, te utrke. Sve radi samo s rukama, vozi se na skate-u i najveća mora joj je da jednog dana završi u kolicima i da ne može koristiti skate kao sredstvo kretanja. Ima odraslog brata koji ima Alzheimer-a i ponaša se kao osmogodišnjak. Skinite i pogledajte, mene je priča baš taknula, te nisam nikad vidio tako pozitivnu osobu s tako velikim hendikepom.
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- callac
ako misliš da si vidio sve, pogledaj ovo- ja sam se jedan dan rasplakala:Bub wrote:Nekad to nije ponos, možda ga to gura dalje kroz život, spoznaja da može neke stvari raditi sam.
http://www.youtube.com/watch?v=H8ZuKF3d ... re=related
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- Bub
Vidio sam i samo mogu reći da se divim svim tim ljudima, te svi oni imaju više snage i veći karakter nego svi mi. Ja osobno poznavajući sebe bi poklekao i prepustio se depresiji i crnim stvarima, pogotovo da nisam rođen hendikepiran.
- callac
+1Bub wrote:Vidio sam i samo mogu reći da se divim svim tim ljudima, te svi oni imaju više snage i veći karakter nego svi mi. Ja osobno poznavajući sebe bi poklekao i prepustio se depresiji i crnim stvarima, pogotovo da nisam rođen hendikepiran.
al ta me osvještenost, kada vidim koliko je drugima teško, drži vrlo kratko i opet se vratim svojim sitnim glupostima.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- Ašow
ima takvih prica svuda oko nas.
Pomak je već ako primjetiš i ako ti bude žao. Drugi pomak je taj ako pomognes u bilo kojem vidu.
Pomak je već ako primjetiš i ako ti bude žao. Drugi pomak je taj ako pomognes u bilo kojem vidu.