Monsters - joj

Problem sa ovim filmom, lično meni samo naravno, je sto od prve scene (koja traje par min, i da ne spoilam sta je u njoj) sticem dojam koji se prosto svede na
"loša kopija Cloverfield-a".
Ostatkom filma se dio "loša kopija" samo mixa, i prelazi sa Cloverfield na TheRoad, Rat Svjetova, District 9, Book Of Eli te masu nakih semi apokalipticnih naslova...a problem broj 2, iako se vidi da je autor išao na nekakav realizam, prosto mi to nije upakovano dobro jer je 80% filma sve toliko usporeno da se izgubio sav osjecaj napetosti koji je bar mislim trebao tu da bude, previse se islo na atmosferu ali se i ona otela kontroli zbog prespore dinamike i prerasla u cistu dosadu, nema druge rijeci, ima par momenata, kamera je OK, scenografija cak i solidna, rezija OK ali nazalost 80% filma mi je prije svega ipak
dosadno 
A da budem iskren ni efekti nisu bas zadnji krik mode...
imdb pokazuje skoro 8-10, sto se mene tiče
4 - 10
Nemojte da vas ovo odvrati, svakako ga pogledajte jednom. Mozda je meni loše legao jer su mi posteri i traileri bas mnogo obecavali, a volim taj tip filma pa...
P.S.
I da, necu spoilati ali ima jedna scena tacno na 1h:17min, i ma sta da je autor time htio reci, i koliko docarati atmosferu, postigao je samo to da se zamalo nisam ugusio sokom koji sam bas tada pio

bilo je bas ono - wtf!?... nidje veze

"Born in lust, turn to dust. Born in sin, come on in."