Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Wendigo
- Dragonrage
-
GreenHornet
Stvarno, vrlo dobra komedija...Dragonrage wrote:Kako meni ovo presmješan film...ko srpska verzija "Glup i Gluplji"horrorfan wrote:Legendaran film jucer po ko zna koji put gledo 5/5Decadentor wrote:Mala nocna muzika 4/5![]()
![]()
"Cole neću"![]()
![]()
Šteta šta onaj murjak nije iskorišten do kraja...
Nego im se podkrala jedna greška...Na sprovodu perverzne bake na križu piše da je rođena 1965.
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Asfodel
- Donnie Darko
Sta se trese smrdljivko jedan!!GreenHornet wrote:Stvarno, vrlo dobra komedija...Dragonrage wrote:Kako meni ovo presmješan film...ko srpska verzija "Glup i Gluplji"horrorfan wrote: Legendaran film jucer po ko zna koji put gledo 5/5
"Cole neću"![]()
![]()
Šteta šta onaj murjak nije iskorišten do kraja...
Nego im se podkrala jedna greška...Na sprovodu perverzne bake na križu piše da je rođena 1965.![]()
“When you get into one of these groups, there’s only a couple ways you can get out. One is death, the other is mental institutions.”
- Dragonrage
In Bruges 4,5/5 - TRAILER
Izvanredan filmić, zaista izvanredan! Zainteresirao me je još prije možda čak godinu dana, kada sam prvi puta na mreži zamijetio i pogledao meni osobno urnebesan trailer. A nedavno, kada se film po prvi puta pojavio u javnosti, uslijedile su i redom izvrsne kritike tako da su očekivanja bila poprilično velika. I kao što se može zaključiti po prvoj rečenici, nisam se razočarao.
Ovo je jedna iznimno jednostavna, zabavna, interesantna komična triler drama u izvrsnoj režijom Martina McDonagha kojemu je ovo prvi dugometražni uradak, sa izvrsnim "Tarantinovskim" dijalozima (na koje sam se ja osobno lomio od smijeha, a koji su- barem meni - BTW i bolji i drugačiji nego oni Tarnatinovi), izvrsnim crnim humorom, izvrsnim likovima i situacijama (koje uključuju patuljka, kurve, drogu, debele amerikance i što šta drugo) te izvrsnim glumačkim izvedbama od strane Colina Farrella i Brendana Gleesona koji ovdje zajedno izvrsno funkcioniraju. Zaista se vidi na ekranu kako su njih dvojica uživali snimajući ovaj filma. Ništa lošiji i zabavniji nije ni odlični Ralph Fiennes, no on se pojavljuje jako malo u cijelom filmu i uloga mu je poprilično jednolična (raspižđeni bad guy) pa ne mogu reći da je nadmašio ovu dvojcu, iako rastura kada je na ekranu (podsjetio me na Vinnie Jonesa lol). Clémence Poésy koja igra gl. žensku ulogu je zaista preslatko biće u koju bi se čovjek uistinu lako zaljubio kao što se to zaljubi Farrellov lik. Na kraju još svakako valja izdvojiti Petera Dinklagea - u posljednje vrijeme sveprisutnoga patuljaka ("Death at a Funeral", "Nip/Tuck", "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian" itd.) - presmiješan lik u filmu.
S početka sam imao mali "problem" sa muzikom koja mi se činila nekako neprimjerena i možda "predepresivna" za ovakav film, no kako se film tekao svojim tokom, muzika mi je postajala sve draža i draža, da bih na kraju zaključio da se savršeno uklapa u ovaj film i daje svemu jedan bajkoviti touch. Naime sountrack me podsjetio na neki melos iz Amelie, a cijeli film ujedno savršeno funkcionira kao neka predivna razglednica tog malenog ali predivnog gradića Brugesa.
Dao bih filmu čistu peticu, no zamjerio sam u dvije pomalo nategnute situacije koje su mogle biti drugačije riješene (ne želim spominjati koje su to jer bih tako spoilao važan dio filma), kao i činjenicu da su neke stvari mrvicu nedorečene. Prvenstveno neki pozadinski odnosi likova koji su svakako dobrodošli. Možda cjepidlačim što se toga tiče, ali eto, to mi je sad na prvo gledanje nekako zapelo za oko (a past će sigurno još pokoje gledanje). No, ako se to stavi sa strane, ovo je jedan uistinu fenomenalan mali film!!! Jedan od boljih ove godine! Toplo preporučam

Izvanredan filmić, zaista izvanredan! Zainteresirao me je još prije možda čak godinu dana, kada sam prvi puta na mreži zamijetio i pogledao meni osobno urnebesan trailer. A nedavno, kada se film po prvi puta pojavio u javnosti, uslijedile su i redom izvrsne kritike tako da su očekivanja bila poprilično velika. I kao što se može zaključiti po prvoj rečenici, nisam se razočarao.
Ovo je jedna iznimno jednostavna, zabavna, interesantna komična triler drama u izvrsnoj režijom Martina McDonagha kojemu je ovo prvi dugometražni uradak, sa izvrsnim "Tarantinovskim" dijalozima (na koje sam se ja osobno lomio od smijeha, a koji su- barem meni - BTW i bolji i drugačiji nego oni Tarnatinovi), izvrsnim crnim humorom, izvrsnim likovima i situacijama (koje uključuju patuljka, kurve, drogu, debele amerikance i što šta drugo) te izvrsnim glumačkim izvedbama od strane Colina Farrella i Brendana Gleesona koji ovdje zajedno izvrsno funkcioniraju. Zaista se vidi na ekranu kako su njih dvojica uživali snimajući ovaj filma. Ništa lošiji i zabavniji nije ni odlični Ralph Fiennes, no on se pojavljuje jako malo u cijelom filmu i uloga mu je poprilično jednolična (raspižđeni bad guy) pa ne mogu reći da je nadmašio ovu dvojcu, iako rastura kada je na ekranu (podsjetio me na Vinnie Jonesa lol). Clémence Poésy koja igra gl. žensku ulogu je zaista preslatko biće u koju bi se čovjek uistinu lako zaljubio kao što se to zaljubi Farrellov lik. Na kraju još svakako valja izdvojiti Petera Dinklagea - u posljednje vrijeme sveprisutnoga patuljaka ("Death at a Funeral", "Nip/Tuck", "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian" itd.) - presmiješan lik u filmu.
S početka sam imao mali "problem" sa muzikom koja mi se činila nekako neprimjerena i možda "predepresivna" za ovakav film, no kako se film tekao svojim tokom, muzika mi je postajala sve draža i draža, da bih na kraju zaključio da se savršeno uklapa u ovaj film i daje svemu jedan bajkoviti touch. Naime sountrack me podsjetio na neki melos iz Amelie, a cijeli film ujedno savršeno funkcionira kao neka predivna razglednica tog malenog ali predivnog gradića Brugesa.
Dao bih filmu čistu peticu, no zamjerio sam u dvije pomalo nategnute situacije koje su mogle biti drugačije riješene (ne želim spominjati koje su to jer bih tako spoilao važan dio filma), kao i činjenicu da su neke stvari mrvicu nedorečene. Prvenstveno neki pozadinski odnosi likova koji su svakako dobrodošli. Možda cjepidlačim što se toga tiče, ali eto, to mi je sad na prvo gledanje nekako zapelo za oko (a past će sigurno još pokoje gledanje). No, ako se to stavi sa strane, ovo je jedan uistinu fenomenalan mali film!!! Jedan od boljih ove godine! Toplo preporučam
- Knatchbull
ja i ti zbilja imamo suprotan ukus što se filmova tičeDragonrage wrote:In Bruges 4,5/5
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]
- john_constantine
ma kvragu, hvala bogu da ne živim u americi, ja uopće niti ne bi gledao takve filmove. Poslije tog filma sam imao osjećaj ono da svaki čas može dogoditi neko sranje u mom dvorištu, kao to divovsko čudovište, ili da rusi napadnu hrvatsku. ili nuklearka.Wendigo wrote:cloverfield
4/5 very nice. nije toliko tjeskoban i strašan kao što sam čuo i očekivao (vjerujem da je potpuno bolji doživljaj u kinu..) al sam ful zadovoljan, mada nisam baš neki pristaša fimova o nemanima koje razaraju gradove.
Michel puši karu.
- Dragonrage
Skužio sam i jaKnatchbull wrote:ja i ti zbilja imamo suprotan ukus što se filmova tičeDragonrage wrote:In Bruges 4,5/5![]()
baš me zanima što biš napisao o The Descentu
EDIT
Da ne tražim...zašto je ovo konkretno tebi bilo ultra loše?
BTW...kakav ti je "The Matador" sa Brosnanom? U neku ruku dosta slična film ovome (iako opet i nije)...
- A$H
Taj je sasvim ok, bio je bar smjesan i zabavan..ali In Bruges mi je totalno dosadan bio..nezanimljivi razgovori..skoro sam zaspao..tak da nisam ni dovrsio film...mozda mu dam jos jednu sansu, ali ne tako brzo..Dragonrage wrote:Skužio sam i jaKnatchbull wrote:ja i ti zbilja imamo suprotan ukus što se filmova tičeDragonrage wrote:In Bruges 4,5/5![]()
![]()
![]()
EDIT
BTW...kakav ti je "The Matador" sa Brosnanom? U neku ruku dosta slična film ovome (iako opet i nije)...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- Dragonrage
Meni su pak baš ti razgovori i bili najbolji...lomio sam se od smijeha...A$H wrote:Taj je sasvim ok, bio je bar smjesan i zabavan..ali In Bruges mi je totalno dosadan bio..nezanimljivi razgovori..skoro sam zaspao..tak da nisam ni dovrsio film...mozda mu dam jos jednu sansu, ali ne tako brzo..Dragonrage wrote:Skužio sam i jaKnatchbull wrote:ja i ti zbilja imamo suprotan ukus što se filmova tiče![]()
![]()
![]()
EDIT
Ovaj mi je jedna od jačih...
Ray: Why didn't you wave hello to me today when I waved hello to you today?
Jimmy: I was on a very strong horse tranquilizer today; Wasn't waving hello to anybody. Except... maybe to a horse.
Ray: Huh? What are you talking about?
Jimmy: Just horseshit.
Ray: You from America?
Jimmy: Yeah. Don't hold it against me.
Ray: Well, that's for me to decide, isn't it?
Ray: [to Denise] You from America too?
Denise: No, I'm from Amsterdam.
Ray: Amsterdam! Amsterdam's just a lot of bloody prostitutes, isn't it?
Denise: Yes, that's why I came to Bruges. Been trying to get a better price for my pussy here.
Ray: Huh?
[pause]
Ray: You two are weird. Would you like some cocaine?
Ali ima daleko boljih...samo nemrem ih naći na imdb-u
Znam da m i je razgovor između Brendona i Ralpha prek telefona bio totalno urnebesan...(to je negdje na pola filma)
- Knatchbull
SPOILERIDragonrage wrote:Da ne tražim...zašto je ovo konkretno tebi bilo ultra loše?Knatchbull wrote:ja i ti zbilja imamo suprotan ukus što se filmova tičeDragonrage wrote:In Bruges 4,5/5![]()
neukusan humor, prespora i dosadna radnja(još je kraj i najbolji). nije mi zabavno kako sprda patuljka na onaj način, prenisko za moj ukus ili recimo kad čeka frenda ispred onog tornja pa se ruga debelom tipu-meni je to degutanto. Colin Farrel mi djeluje kao iskompleksirani debil koji svih vrijeđa jer mu je život u komi.
edit: ovaj citat mi uopće nije smiješan...
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]
- bakero
Highlander (1986) - premoćan film, po meni jedan od rijetkih di Lambert briljira i di mu uloga apsolutno pristaje....genijalan soundtrack Queen-a daje dodatnu dimenziju filmu....THERE CAN BE ONLY ONE!!!
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
- jigsaw
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) - 2,5/5, e nisam ovo očekivao, očekivao sam nešto u rangu jedinice, ali što je tu je. Poredak nastavaka mi je baš kakav je i redosljed nastanka. Razočarao me nekvalitetan dječji humor, previše nerealnosti i manjak ozbiljnosti. Jebeš ovakvu komediju ako je komedija, jebeš ovakav horror ako je horror.
Disturbia (2007) - 3,5/5, jako napet i zabavan film, ima dobru ideju i neloše glumce. Nedostatci postoje, kao i dosta rupica u scenariju. Film bi se mogao ograničiti na trajanje od jednog sata.
Hitman (2007) - 4/5, na ovo sam se ugodno iznenadio, nisam po komentarima očekivao da će film biti dobar, a zapravo mi je vrlo dobar. Nedostatak filma mi je glavni glumac. Po meni su trebali odabrati nešto starijeg glumca za pravog ubojicu. Film ima sve bitne elemente kojih ima u igrici i ja sam zadovoljen.
Apocalypto (2006) - 4/5, evo po drugi put sam ga odgledao, i jednako sam zadovoljan. Volim tu Mel Gibsonovu realnost koju on prikazuje u filmovima i tu je skoro sve prikazano kako bi trebalo biti. Čak se i ne priča svjetskim jezikom, nego se cijeli film priča indijanskim. Jako dobre scene, jako dobra ubojstva, jako kvalitetan film.
Disturbia (2007) - 3,5/5, jako napet i zabavan film, ima dobru ideju i neloše glumce. Nedostatci postoje, kao i dosta rupica u scenariju. Film bi se mogao ograničiti na trajanje od jednog sata.
Hitman (2007) - 4/5, na ovo sam se ugodno iznenadio, nisam po komentarima očekivao da će film biti dobar, a zapravo mi je vrlo dobar. Nedostatak filma mi je glavni glumac. Po meni su trebali odabrati nešto starijeg glumca za pravog ubojicu. Film ima sve bitne elemente kojih ima u igrici i ja sam zadovoljen.
Apocalypto (2006) - 4/5, evo po drugi put sam ga odgledao, i jednako sam zadovoljan. Volim tu Mel Gibsonovu realnost koju on prikazuje u filmovima i tu je skoro sve prikazano kako bi trebalo biti. Čak se i ne priča svjetskim jezikom, nego se cijeli film priča indijanskim. Jako dobre scene, jako dobra ubojstva, jako kvalitetan film.
- elrania
eurotrip [2004]
ovo je ispalo puno bolje no sto sam ocekivala, iako su me nazivcirale neke fore s pretjerivanjem u docaravanju odredenih europskih gradova...a ima i dosta gluposti koje me bas ne nasmijavaju, no pregrst je onih carskih provala zbog kojih mi je film bio uzivancija.
huligani su mi bili predobri; koji je to dozivljaj slusat i gledat vinnie jonesa kako psuje
ovo je ispalo puno bolje no sto sam ocekivala, iako su me nazivcirale neke fore s pretjerivanjem u docaravanju odredenih europskih gradova...a ima i dosta gluposti koje me bas ne nasmijavaju, no pregrst je onih carskih provala zbog kojih mi je film bio uzivancija.
huligani su mi bili predobri; koji je to dozivljaj slusat i gledat vinnie jonesa kako psuje