Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Scarface

Post by Scarface » 22 Jul 2008, 22:08

HorrorHR wrote:
elrania wrote:joy ride [2001]
nisam znala kamo da ovo strpam pa nek bude ipak tu, jer mi je film prije triler neg horror.
i to sasvimdobar... svida mi se poprilicno tema koja se obradila i odvijanje price je dovoljno napeto da me ostavi zadovoljnom.
bas mi je dobro sjeo.
odličan mi film. kada sam ga prvi put gledao baš dugo nisam osjetio takvu napetost ;)

Baš to, u onoj sceni kad prisluškuju događanja u hodniku iz svoje sobe imaš osjećaj ka da si tamo. I mislin da ovo ipak više spada u horror, s obziron da su u tom podforumu filmovi koji su još manje horror nego ovaj, moga je on slobodno tamo.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 23 Jul 2008, 02:10

adaptation [2002]
ne znam jel stvar u mojoj cmoljavosti veceras ili je film zbilja toliko dobar, ali ostala sam dosta dirnuta, ako ne i dijelom motivirana.
nisam navikla na cagea u ovakvoj ulozi,ali ju je odradio vrhunski.
zbilja pokretacki film s porukom za svakoga posebno, otvoren za vlastite ideje i razumijevanja.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 23 Jul 2008, 02:20

onda ga onvezno pogledat u leaving las vegas..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Scarface

Post by Scarface » 23 Jul 2008, 03:25

There will be blood- 2/10- tek san sad ovo pogleda, prije mi se nije dalo, i sad i žalin šta san uopće gleda. Da me ne bi krivo razumili, kužin ja sve šta se događa u filmu, ali mi je sve to jednostavno rečeno ogavno, jebena 2 i po sata običnog smeća, čoviće onaj propovjednik mi je nasuprot ludom Danielu bija ultra simpatičan, kraj je govno nad govnima, seren se na ovakvo smeće od filma. Opet kažen, razumin zašto je nekima film ludilo, i sama režija, atmosfera, gluma, studija ljudske psihe, sve je to kvalitetno odrađeno, al nije po mom ukusu. Da sam mu 2 iz poštovanja prema njegovim ljubiteljima, al meni je ovo uvjerljivo najlošiji film u zadnjih par miseci. No country for old men je neusporedivo bolji, i zaslužija je Oskara.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Boby

Post by Boby » 23 Jul 2008, 14:37

elrania wrote:adaptation [2002]
ne znam jel stvar u mojoj cmoljavosti veceras ili je film zbilja toliko dobar, ali ostala sam dosta dirnuta, ako ne i dijelom motivirana.
zbilja pokretacki film s porukom za svakoga posebno, otvoren za vlastite ideje i razumijevanja.
Nije stvar u cmoljavosti već si 100% u pravu. Ovo mi je vjerojatno najdraži film iz 2004.
Već sam ga dosta puta preporučao ovdje; film je tako slojevit a ispod svakog sloja poruke i životna učenja. Da ne spominjem kako film često uz sve to znade ispasti i humorističan.
Ako nisi gledala, preporučam ti "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind". Scenarij je također potpisao Charlie Kaufman; iako nije dobar poput "Adaptacije" ipak je uspio pokupiti Oscara za scenarij i vrijedi ga pogledati

Boby

Post by Boby » 23 Jul 2008, 14:40

Ghostface wrote:There will be blood- 2/10- tek san sad ovo pogleda, prije mi se nije dalo, i sad i žalin šta san uopće gleda. Da me ne bi krivo razumili, kužin ja sve šta se događa u filmu, ali mi je sve to jednostavno rečeno ogavno, jebena 2 i po sata običnog smeća, čoviće onaj propovjednik mi je nasuprot ludom Danielu bija ultra simpatičan, kraj je govno nad govnima, seren se na ovakvo smeće od filma. Opet kažen, razumin zašto je nekima film ludilo, i sama režija, atmosfera, gluma, studija ljudske psihe, sve je to kvalitetno odrađeno, al nije po mom ukusu. Da sam mu 2 iz poštovanja prema njegovim ljubiteljima, al meni je ovo uvjerljivo najlošiji film u zadnjih par miseci. No country for old men je neusporedivo bolji, i zaslužija je Oskara.
Mora da se šališ.
A propovjednik jest jedna od najjačih karika u filmu. Po meni je Paul Danno trebao dobiti nominaciju za sporednu mušku ulogu

Knatchbull

Post by Knatchbull » 23 Jul 2008, 14:47

Boby wrote:
Ghostface wrote:There will be blood- 2/10- tek san sad ovo pogleda, prije mi se nije dalo, i sad i žalin šta san uopće gleda. Da me ne bi krivo razumili, kužin ja sve šta se događa u filmu, ali mi je sve to jednostavno rečeno ogavno, jebena 2 i po sata običnog smeća, čoviće onaj propovjednik mi je nasuprot ludom Danielu bija ultra simpatičan, kraj je govno nad govnima, seren se na ovakvo smeće od filma. Opet kažen, razumin zašto je nekima film ludilo, i sama režija, atmosfera, gluma, studija ljudske psihe, sve je to kvalitetno odrađeno, al nije po mom ukusu. Da sam mu 2 iz poštovanja prema njegovim ljubiteljima, al meni je ovo uvjerljivo najlošiji film u zadnjih par miseci. No country for old men je neusporedivo bolji, i zaslužija je Oskara.
Mora da se šališ.
zašto?
ja imam isto mišljenje o "No Country for Old Men".
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

elrania

Post by elrania » 23 Jul 2008, 14:49

Boby wrote:
elrania wrote:adaptation [2002]
Nije stvar u cmoljavosti već si 100% u pravu. Ovo mi je vjerojatno najdraži film iz 2004.
Već sam ga dosta puta preporučao ovdje; film je tako slojevit a ispod svakog sloja poruke i životna učenja. Da ne spominjem kako film često uz sve to znade ispasti i humorističan.
Ako nisi gledala, preporučam ti "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind". Scenarij je također potpisao Charlie Kaufman; iako nije dobar poput "Adaptacije" ipak je uspio pokupiti Oscara za scenarij i vrijedi ga pogledati
pogledala sam ga vec, ali mi nije toliko sjeo. planiram vec neko vrijeme opet baciti oko na nj. nije da mi nije valjao, nego sam ga dosta povrsno gledala i tek negdje pred kraj pocela shvacati radnju. iako sam ga samo "preletila", priznajem da ima nesto u njemu.

Boby

Post by Boby » 23 Jul 2008, 14:58

Knatchbull wrote:
Boby wrote:
Mora da se šališ.
zašto?
Zato što napiše da kuži dobru režiju, glumu, atmosferu, studiju ljudkse psihe a opet kako je riječ o 2 i pol sata običnog smeća.
Dobro, ja baš nisam potpuno objektivan jer oba filma smatram klasicima koji će simbolizirati ovo desetljeće kao što su "Kum" i "Casablanca" svoje. Možda se ljudima ne svidi ono što je pisac htio reći ovim filmovima ali im se ne može poreći da su besprijekorni po pitanju bilo kojeg aspekta

Knatchbull

Post by Knatchbull » 23 Jul 2008, 15:26

Boby wrote:Zato što napiše da kuži dobru režiju, glumu, atmosferu, studiju ljudkse psihe a opet kako je riječ o 2 i pol sata običnog smeća.
Objektivno je to odličan film, ali subjektivno dosadan i nezanimljiv. govorim o NCFOM a on o TWBB.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

dr mladjo

Post by dr mladjo » 23 Jul 2008, 15:38

regenesis1.1-1.3-vrlo dobra kanadska serija.miks CSI i 24.radnja se vrti oko posebne zajedničke agencije SAD kanade i meksika NORBAC,koja se bavi raznim epidemija i sl..za sad se čini da će više radnji protezat kroz sezonu ali neče bit svaka epizoda nova bolest..ljudi se ponašaju akko trebaju,tj večinu radnje se odvija u laboratorijima..pojavlju je i ellen page u onoj svojoj kratkoj frizurici :-)..

Scarface

Post by Scarface » 23 Jul 2008, 15:46

Boby wrote:
Knatchbull wrote:
Boby wrote: Mora da se šališ.
zašto?
Zato što napiše da kuži dobru režiju, glumu, atmosferu, studiju ljudkse psihe a opet kako je riječ o 2 i pol sata običnog smeća.
Dobro, ja baš nisam potpuno objektivan jer oba filma smatram klasicima koji će simbolizirati ovo desetljeće kao što su "Kum" i "Casablanca" svoje. Možda se ljudima ne svidi ono što je pisac htio reći ovim filmovima ali im se ne može poreći da su besprijekorni po pitanju bilo kojeg aspekta

Ti očito ne razlikuješ dojam o filmu i razumijevanje filma. Ja RAZUMIN zašto većina voli i cijeni TWBB, ka šta npr. mogu razumit zašto ljudi vole Picassa, ali to ne znači da se i meni sviđa u jednakoj mjeri. Napisa san već i ne znan zašto me baš vučeš za jezik, film je za mene obično smeće, ali dovoljno se dobro razumin u film i nikad neću reć da ovo nije kvalitetan film po objektivnim mjerilima, jer je i redatelj odličan, i Deno i Lewis su odradili uloge perfektno, čak je i sama ideja savršena, ali realizacija meni ne paše, i to je to.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 23 Jul 2008, 15:54

Ghostface wrote:
Ti očito ne razlikuješ dojam o filmu i razumijevanje filma. Ja RAZUMIN zašto većina voli i cijeni TWBB, ka šta npr. mogu razumit zašto ljudi vole Picassa, ali to ne znači da se i meni sviđa u jednakoj mjeri. Napisa san već i ne znan zašto me baš vučeš za jezik, film je za mene obično smeće, ali dovoljno se dobro razumin u film i nikad neću reć da ovo nije kvalitetan film po objektivnim mjerilima, jer je i redatelj odličan, i Deno i Lewis su odradili uloge perfektno, čak je i sama ideja savršena, ali realizacija meni ne paše, i to je to.
ono wtf?pa mi svi ovdje govorimo objektivne ocjene.ako nam nešto ekstra smeta to naglasimo..ali ne smanjujemo mu ocjenu zbog toga..trebaju li svi vegetarijanci davat niže ocjene filmovima u kojima se jede meso...

Boby

Post by Boby » 23 Jul 2008, 15:56

dr mladjo wrote:
Ghostface wrote:
ono wtf?pa mi svi ovdje govorimo objektivne ocjene.ako nam nešto ekstra smeta to naglasimo..ali ne smanjujemo mu ocjenu zbog toga..trebaju li svi vegetarijanci davat niže ocjene filmovima u kojima se jede meso...
Točno to; nekak mi ne ide skupa naglasiti sve kvalitete filma a onda ga prozvati smećem

Knatchbull

Post by Knatchbull » 23 Jul 2008, 16:00

Boby wrote:Točno to; nekak mi ne ide skupa naglasiti sve kvalitete filma a onda ga prozvati smećem
to je jedina greška njegove recenzije jer film definitivno nije smeće, ali njemu jednostavno nije dobar i gotovo. Čovjek je možda malo pretjerao jer ste napali njegov ukus.

Post Reply