nemoj ni gledatCannibalist wrote:Americki psiho isto
Jel valja drugi dio? jos ga nisam gledo
Koji ste horror zadnji gledali?
-
John_Ryder
- Dragonrage
The Mist 4,5/5 - izvrstan filma...Frank Darabont ni ovoga puta nije fulao sa ekranizacijom Kingovog romana. Doduše film nije baš u rangu remek-djela poput "The Shawshank Redemption" i "The Green Mile", ali nije ni tako daleko. Uglavnom, režija izvrsna, glumci također, priča intrigantna...doduše djeluje već viđeno i ima nekih manjih rupa, ali također i nekih iznenađujućih elemenata....npr. sam kraj filma koji će vjerojatno šokirati mnoge. Atmosfera je odlična, napeta, CGI sasvim solidan, dizajn zvijeri iz magle odličan...no ono što posebice dolazi do izražaja u ovom filmu je izvrsna karakterizacija likova, izvrstan prikaz toga kako se ljudi ponašaju u kriznim situacijama i da su ljudi u biti kao što kaže i jedna od likova "najobičniji divljaci".
Ovaj film zapravo pokazuje baš kao i "Host" te "Coverfiled" da se ne trebamo toliko bojati čudovišta izvana (iz magle) koliko se trebamo bojati "čudovišta" među nama, i tu je pravi horror u cijeloj situaciji. Prikaz toga na šta su ljudi spremni kada se boje i kada su uplašeni je zastrašujuć. Čitao sam neke komentare kako je lik Bogobojazne Mrs. Carmody u izvrsnoj izvedbi Marcia Gay Harden iznimno iritantan sa svojim konstantnim pozivanjem na Bibliju i Sudnji dan te samim time loše napisan ili loše odglumljen. Istina da je lik iritantan i s užitkom sam dočekao njezinu smrt, no taj lik takav i treba biti i nipošto nije loše napisan nit je loše odglumljen, već je točno onakav kakav treba biti jer religija i vjera igraju veliku ulogu u ovom filmu i imaju veliko značenje, baš kao i taj lik. Upravo taj lik najviše i podiže tenzije, stvara paranoju i dokazuje da se ljudi trebamo bojati više nego nečeg nepoznatog. Također ništa lošiji nije ni Thomas Jane u ulozi gl. junaka. Bilo je nekih prigovora i na njegov račun, da mu je izvedba mjestimično smiješna, da je lik koji glumi kukavica i sl. No Jane je zapravo odlično odglumio oca koji samo želi izbaviti svoje dijete iz cijele te grozne situacije. Ne junači se, ali definitivno nije ni kukavica i u biti svi njegovi postupci su iznimno realni...pa čak i taj čin na kraju filma...iako ne možete si ne postaviti pitanje, "a gdi mu se toliko žurilo"? No opet, s obzirom na religijski aspekt filma koji je sveprisutan cijelo vrijeme, možda bi se taj kraj mogao protumačiti kao svojevrsna Božja kazna...
Muzika je također izvrsna i podiže cijelu atmosferu za duplo, daje cijeloj situaciji u kojoj se likovi nalaze još veći osjećaj beznađa.
Sve u svemu izvrstan film koji će kako mi se čini svakim gledanjem biti sve bolji i bolji...
Ovaj film zapravo pokazuje baš kao i "Host" te "Coverfiled" da se ne trebamo toliko bojati čudovišta izvana (iz magle) koliko se trebamo bojati "čudovišta" među nama, i tu je pravi horror u cijeloj situaciji. Prikaz toga na šta su ljudi spremni kada se boje i kada su uplašeni je zastrašujuć. Čitao sam neke komentare kako je lik Bogobojazne Mrs. Carmody u izvrsnoj izvedbi Marcia Gay Harden iznimno iritantan sa svojim konstantnim pozivanjem na Bibliju i Sudnji dan te samim time loše napisan ili loše odglumljen. Istina da je lik iritantan i s užitkom sam dočekao njezinu smrt, no taj lik takav i treba biti i nipošto nije loše napisan nit je loše odglumljen, već je točno onakav kakav treba biti jer religija i vjera igraju veliku ulogu u ovom filmu i imaju veliko značenje, baš kao i taj lik. Upravo taj lik najviše i podiže tenzije, stvara paranoju i dokazuje da se ljudi trebamo bojati više nego nečeg nepoznatog. Također ništa lošiji nije ni Thomas Jane u ulozi gl. junaka. Bilo je nekih prigovora i na njegov račun, da mu je izvedba mjestimično smiješna, da je lik koji glumi kukavica i sl. No Jane je zapravo odlično odglumio oca koji samo želi izbaviti svoje dijete iz cijele te grozne situacije. Ne junači se, ali definitivno nije ni kukavica i u biti svi njegovi postupci su iznimno realni...pa čak i taj čin na kraju filma...iako ne možete si ne postaviti pitanje, "a gdi mu se toliko žurilo"? No opet, s obzirom na religijski aspekt filma koji je sveprisutan cijelo vrijeme, možda bi se taj kraj mogao protumačiti kao svojevrsna Božja kazna...
Muzika je također izvrsna i podiže cijelu atmosferu za duplo, daje cijeloj situaciji u kojoj se likovi nalaze još veći osjećaj beznađa.
Sve u svemu izvrstan film koji će kako mi se čini svakim gledanjem biti sve bolji i bolji...
-
filmofil
disturbia - ne znam jel ovo ide pod horore ali film je jeben...J-E-B-E-N...da bar nije bilo one romantike koja mi je malo pokvarila sveukupni dojam...do trenutka kad su se prvi put poljubili shia i ona treba film mi je bio savršen...možda prejednostavan kraj za moj ukus ali ocjena 4 od 5 najmanje...
This is the Zodiac speaking.
- dragon
Prica je zanimljiva, iako nisam bas odusevljen sa glumackom ekipom, iz razloga sto je malo losija gluma. Zvucni efekti su ok.HorrorHR wrote:dragon kakav je GRIM REAPER-2007 ?
Predpostavljam da film imas pa te necu daviti sa sadrzajem.....
Moze se odgledati.......
DRAGON RULES
http://blogoye.org/horrorland/
http://s3.bitefight.rs/c.php?uid=47432
http://blogoye.org/horrorland/
http://s3.bitefight.rs/c.php?uid=47432
- Scarface
John_Ryder wrote:nemoj ni gledatCannibalist wrote:Americki psiho isto
Jel valja drugi dio? jos ga nisam gledo![]()
Ma drugi je odlična sprdancija.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- elrania
- metallicat
-
Unreal
Warlock II: The Armageddon-dobra zabava
. Komične smrti,crni humor,par CGi efekta koji ne izgledaju loše i gay Warlock
. Režija je odlična,ma Anthony Hickox je bolji redatelj od Steve Miner,ima puno više stila,dinamičniji je,više nasilja prikazuje i sa manjim budget je napravio film koj izgleda skuplje nego prvi,šteta jedino što se zajebao i počeo raditi usrane akciče sa Segalom i Dolphom. Julian Sands je čak jači u ovom nastavku zbog više humora(prejaka fora sa kosom od prostitutke). Ali kada se sve zbroji nije bolje po meni od prvog filma. Prvi film je imo puno bolju priču i likove,dok je ovdje priča whatever i likovi sranje. Hrpetina stereotipa za koje te briga,koji previše dramatiziraju u nekim scenama(kvragu kako dosadna ljubavna priča),srečom negativac ima dosta vremena na ekranu da spasi film.
Ocjena 4/5
Ocjena 4/5
-
GreenHornet
-
John_Ryder
- jigsaw