Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
la terza madre

Post by la terza madre » 02 Jan 2008, 18:21

A$H wrote:ma to su sve bedastoce oko carine..sve ovisi kod koga zapne tvoj paket narucivao brdo filmova,paketa,knjiga i samo 2x platio carinu i to oba kod iste kuje..kaj carini sve kaj joj padne pod ruke,valjda je nema tko izjebat pa se forsa na paketima...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lolcina:
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 02 Jan 2008, 18:45

A$H wrote:ma to su sve bedastoce oko carine..sve ovisi kod koga zapne tvoj paket narucivao brdo filmova,paketa,knjiga i samo 2x platio carinu i to oba kod iste kuje..kaj carini sve kaj joj padne pod ruke,valjda je nema tko izjebat pa se forsa na paketima...
Je rajt, da gledam po svom iskustvu, rekao bi da ti pričaš bedastoće...

U rijeci su i kada u drugim gradovima nisu bili rigorozno, bez beda lupali carine na veliko...

Meni je tipa u zadnjih 4-5 godina na 95% paketa naplaćena carina... i nije samo jer sam ja uvijek anručivao, nego kad i bi na drugo ima orderao, ista stvar... ovdje lupaju doslovno na sve i 100% su rigorozni na pravila...

jedino mi nisu naplatili na polovni dvd sa ebaya kojemu je vrijednost SA SHIPPINGOM bila 55kn... zovu me dole na carinu i kažu kad sam im doneo kopiju paypal računa da bi trebali i na to naplatiti jer je kao firma poslala (makar dvd košta 1 funtu i 4 funte shipping), ali kao da neće jer se mijenja smjena...

eto, pa su to kao "bedastoće oko carine"...

i to nema veze dali su dvdi ili bilo šta drugo, prije par mjeseci sam na 2 majice pod sve zajedno tipa 300kn platio još 200kn carine

John_Ryder

Post by John_Ryder » 02 Jan 2008, 18:53

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

A$H

Post by A$H » 02 Jan 2008, 18:53

HorrorHR wrote:
Je rajt, da gledam po svom iskustvu, rekao bi da ti pričaš bedastoće...

U rijeci su i kada u drugim gradovima nisu bili rigorozno, bez beda lupali carine na veliko...

Meni je tipa u zadnjih 4-5 godina na 95% paketa naplaćena carina... i nije samo jer sam ja uvijek anručivao, nego kad i bi na drugo ima orderao, ista stvar... ovdje lupaju doslovno na sve i 100% su rigorozni na pravila...

jedino mi nisu naplatili na polovni dvd sa ebaya kojemu je vrijednost SA SHIPPINGOM bila 55kn... zovu me dole na carinu i kažu kad sam im doneo kopiju paypal računa da bi trebali i na to naplatiti jer je kao firma poslala (makar dvd košta 1 funtu i 4 funte shipping), ali kao da neće jer se mijenja smjena...

eto, pa su to kao "bedastoće oko carine"...

i to nema veze dali su dvdi ili bilo šta drugo, prije par mjeseci sam na 2 majice pod sve zajedno tipa 300kn platio još 200kn carine
vise ne narucujem sa ebay-a,ali kad sam narucivao stvari su mi stizale doma,nikad nisam trebao ic na carinu po njih...a bile su skuplje od 55kn...

a gle kaj ti mogu rec,nemas srece..to je kod nas problem kaj nema neko pravilo na sta se i kako stavlja carina nego kako koga potrefi...kolega na poslu narucuje mjuzu sa amazona i to uvijek 5 albuma(kad ih skupi naruci) i ne placa carinu jednom ga je ista ova kuya ulovila i lupila mu carinu...kako si ti na svojih 95% paketa platio, tako ja na svojih 95% paketa nisam platio...mozda je od grada..neznam..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Evil Xander

Post by Evil Xander » 02 Jan 2008, 18:55

elrania wrote:auuu
i onda se ja zalih kad su mi carinu za knjigu naplatili ko samu knjigu.. trebala sam max 250 kn platiti, tak si ocekivah i onda je ispalo 400

meh... i tak... vecer... :D
Na knjige nema carine i PDV-a. Netko te fino ozlobio. Narucujem s Amazona knjige od 1999. nisam nikad platio carinu ili PDV, stovise danas sam bio na posti preuzeti paket s 5 knjiga, proslo carinsku inspekciju.

CD/DVD je kompletno druga prica...Kako ono bijase, 50kn carinska pristojba za otvaranje paketa, 10% carina i 22% PDV na sve to finalno.
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.

Evil Xander

Post by Evil Xander » 02 Jan 2008, 19:01

A$H wrote:vise ne narucujem sa ebay-a,ali kad sam narucivao stvari su mi stizale doma,nikad nisam trebao ic na carinu po njih...a bile su skuplje od 55kn...

a gle kaj ti mogu rec,nemas srece..to je kod nas problem kaj nema neko pravilo na sta se i kako stavlja carina nego kako koga potrefi...kolega na poslu narucuje mjuzu sa amazona i to uvijek 5 albuma(kad ih skupi naruci) i ne placa carinu jednom ga je ista ova kuya ulovila i lupila mu carinu...kako si ti na svojih 95% paketa platio, tako ja na svojih 95% paketa nisam platio...mozda je od grada..neznam..
Na carinu i ne ides, ides na postu gdje placas sve troskove...

Ja sam par puta narucio neke CD-e, nikad vise, najskuplja mjuza ikad kupljena. Sad kad narucujem bilo sto sto nije zakonski oslobodjeno carine i/ili PDV-a, saljem si van, Svicarska ili Njemacka.

Primjerice, na knjige nema carine i PDV-a, da se naci tocno zakonski propisano na sto se placa i iz kojih zemalja.

A$H

Post by A$H » 02 Jan 2008, 19:01

Evil Xander wrote:
elrania wrote:auuu
i onda se ja zalih kad su mi carinu za knjigu naplatili ko samu knjigu.. trebala sam max 250 kn platiti, tak si ocekivah i onda je ispalo 400

meh... i tak... vecer... :D
Na knjige nema carine i PDV-a. Netko te fino ozlobio. Narucujem s Amazona knjige od 1999. nisam nikad platio carinu ili PDV, stovise danas sam bio na posti preuzeti paket s 5 knjiga, proslo carinsku inspekciju.

CD/DVD je kompletno druga prica...Kako ono bijase, 50kn carinska pristojba za otvaranje paketa, 10% carina i 22% PDV na sve to finalno.
ali onda bi trebali i djelit jer sam ja imao u tom paketu 4 DVDa i jednu knjigu...lupila je carinu na sve...stalno na carini muljaju i varaju..

A$H

Post by A$H » 02 Jan 2008, 19:03

Evil Xander wrote:
A$H wrote:vise ne narucujem sa ebay-a,ali kad sam narucivao stvari su mi stizale doma,nikad nisam trebao ic na carinu po njih...a bile su skuplje od 55kn...

Na carinu i ne ides, ides na postu gdje placas sve troskove...

Ja sam par puta narucio neke CD-e, nikad vise, najskuplja mjuza ikad kupljena. Sad kad narucujem bilo sto sto nije zakonski oslobodjeno carine i/ili PDV-a, saljem si van, Svicarska ili Njemacka.

Primjerice, na knjige nema carine i PDV-a, da se naci tocno zakonski propisano na sto se placa i iz kojih zemalja.
znam, ali HorrorHr je napisao da su ga zvali dolje na carinu...to sam komentirao...

Evil Xander

Post by Evil Xander » 02 Jan 2008, 19:03

A$H wrote: ali onda bi trebali i djelit jer sam ja imao u tom paketu 4 DVDa i jednu knjigu...lupila je carinu na sve...stalno na carini muljaju i varaju..
Narucuj razdvojene pakete ili razdvojene racune. I pripremi si isprintane zakone i propise, pa se svadjaj, sto da ti kazem. Moze se.

A$H

Post by A$H » 02 Jan 2008, 19:06

ne namjeravam se sa nikim svadat..na toliko paketa nisam platio carinu da mi ova 2x nikaj ne znace,ali kad vidim kako zajebavaju druge...znam lika koji je narucivao airsoft replike mjesecima se natezao sa njima na carini i nije urodilo plodom tak da se ne isplati..

Evil Xander

Post by Evil Xander » 02 Jan 2008, 19:12

A$H wrote:..znam lika koji je narucivao airsoft replike mjesecima se natezao sa njima na carini i nije urodilo plodom tak da se ne isplati..
Isplati se ako znas da imas zakonsko pravo da se carina ne naplacuje (i/ili PDV). Nisam ovca, a bome otkako brijem glavu ni ne izgledam kao jedna, plus sto volim doci na salter bilo kojeg drzavnog cinovnika prije nego li popijem prvu kavu dana. :D

A$H

Post by A$H » 02 Jan 2008, 19:15

mogu mislit koji je to gust..malo njemu zagorcat dan.. :D

Wendigo

Post by Wendigo » 02 Jan 2008, 21:05

dobra večer. :)

la terza madre

Post by la terza madre » 02 Jan 2008, 21:40

Ako kupujete cd-e i dvd-e metal bendova onda vam se isplati uzeti u americi Relapse records....oni na paket napisu gift tako da nema carine
http://www.relapse.com/splash/KOS.html
A ima i dosta jeftinih stvari,recimo ja sam kupila my dying bride dvd za 10 $
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 02 Jan 2008, 21:51

la terza madre wrote:Ako kupujete cd-e i dvd-e metal bendova onda vam se isplati uzeti u americi Relapse records....oni na paket napisu gift tako da nema carine
Uff, nema toga u Rijeci, ja sam sa tim forama dobivao DVDe cca prije 6-7 godina ali tada su skužili i ne jebu šta piše Gift na kutiji...

A$H: pravila ima, zakoni postoje, samo se očito u Rijeci striktnije drže nego kod vas gore ;)

A ovo za ići na carinu: zovu te nekada ako u paketu nema računa nikakvog... Onda dođeš do njih daš im print sa maila ili šta već, dobiješ lijepo uplatnicu, platiš je i onda dobiješ paket :) I još uz to platiš cca 10-20 kn u kešu na sve dadžbine koje su ti već zaračunali na općoj uplatnici.

Locked