Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 21 Dec 2024, 04:55

La Belle Époque (2019) - francuska romantična komedija koja je na prvu simpatična, ali na kraju ne znam baš i ne. Radi se o jednom starijem muškarcu kojem šteka brak pa ga tako žena vara sa njegovim najboljim prijateljem. On se odvaja od nje i prodaje jednu priču jednom scenaristu o svojem životu prije njegove žene o jednoj ženi koju je najviše volio pa rekonstruiraju cijelo to njihovo upoznavanje u 70-ima. Jako zanimljiv koncept, prvih 45 minuta i zabavno, ali kao da od tog trenutka nisu znali kako će završiti pa sve poslije toga ispalo prosječno. 6.5/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 25 Dec 2024, 01:32

Waves (2019) - ovo je bilo vrlo ugodno iznenađenje. Radi se o jednoj crnačkoj obitelji koja živi na Floridi. Otac, maćeha, kćerka i sin. Fokus u prvoj polovici je na sinu kojeg otac toksično maltretira a da sami otac to ni ne primjećuje. Na sinu je ogroman pritisak jer se od njega očekuje da napravi karijeru u sportu (hrvanje). Ima i djevojku s kojom je kliknuo sve dok se ne posvađaju pa krene nizbrdo. Karakterizacija likova je jako dobra, surovi realizam filmu daje da se mi gledatelji osjećamo jako neugodno na trenutke jer je film stvarno intezivan. Fotografija u filmu je prekrasna, napravili su tu sjajan posao. Druga polovica je drugačiji film, ali opet isti jer je sad fokus na kćerci. Balansirano je nevjerojatno, odglumili su stvarno top, a razgovori između roditelja i djece su mi highlight filma. Neki minusi bi bili nekad režija previše kaotična iako je sve u svemu jako lijepo režiran. I nekad odlazi u malo previše melodrame iako to film sam traži. Sve u svemu jedan od boljih filmova iz 2019. godine. 8.1/10

Michel

ANI-MINI-BOŽIĆ

Post by Michel » 25 Dec 2024, 07:17

Tokyo Godfathers (2003) - ovo je jako hvaljeni anime film od prerano preminulog i hvaljenog anime redatelja Satoshia Kona. 'Očevi Tokija' su jako hvaljeni zbog realizma i animacije i to je stvarno jako dobro, ali sve ostalo mučio sam se. Možda je do mene, ali nisam se mogao nikako opustiti uz film. Pokušavao cijelo vrijeme, ali niti jednog trenutka osim možda onog simpa kraja ali to je bilo nedovoljno. Baš mi je žao ali eto ovaj klasik mi se nije pretjerano svidio. 6.5/10

Rudolph the Red-Nosed Reindeer (TV Movie 1964) - ovo je od hvaljene Rankin/Bass produkcije koji su tad žarili i palili sa blagdanskim klasicima. Ovo je jedan od najpoznatijih i najhvaljenijih klasika u povijesti koji se najčešće pušta od vremena izlaska doslovno svake godine više puta. Priča je to o Rudolphu, crvenonosatom sobu koji bude zadirkivan od drugih što je drugačiji. Imamo i djedicu koji se sa svojim vilenjacima priprema za Božić gdje će im Rudolph biti ključan za pomoć. A sve između je to topla priča o neprihvaćanju drugačijih od nas. Jako lijepa i topla stop animacija. Zasluženo klasik. 8.5/10

Santa Claus Is Comin' to Town (TV Movie 1970) - "You'd You'd Better Watch Out, You'd Better Not Cry, You'd Better Not Pout, I'm Telling You Why"... Ovo je kao prednastavak Rudolpha, isto je cijenjen i slavan iako nešto manje, ali meni bolji od Rudolpha. Radi se o originu Djeda Mraza. O njegovom djetinjstvu, kako je nađen i kako je postao to što je. Zašto ide kroz dimnjake, zašto daje darove u čarape i takve sitne stvari koje ga čine legendom. Naravno, tako je u ovoj verziji iako u pravoj legendi je nešto drugačije. Ovo je tako topao i šarmantan film. Vratilo me u djetinjstvo, postao sam odjednom tako naivan. Oprostio sam mu i neke čudnije dijelove, ali ovakav šarm se rijetko viđa. I svi ostali sporedni likovi odlični. Prezadovoljan. 10/10

Michel

ANI-MINI-BOŽIĆ

Post by Michel » 26 Dec 2024, 03:06

The Year Without a Santa Claus (TV Movie 1974) - ista produkcija kao Rudolph i Santa Claus Is Comin' to Town i isto imao jako dobru ocjenu, ali po meni za više razina ispod ta dva. Zbrda zdola, nisam se mogao ufurati u stop motion animaciju i likovi mi se nisu previše svidjeli. 6/10

Mickey's Christmas Carol (1983) - jedan od najboljih književnih likova je za mene Scrooge. Obožavam ga, njegovu transformaciju iz čangrizavog starca u dobricu. Posjete ga tri duha, svi znamo tu priču. E ovo je u animiranoj verziji i jako je dobro napravljena. Uvijek poučna, ima duh Božića. 8/10

Michel

ANI-MINI-BOŽIĆ

Post by Michel » 26 Dec 2024, 05:28

The Snowman (1982) - ovo je remek djelo emocija, animacije i pjesme. Nema dijaloga osim fenomenalne pjesme. Radi se o klincu koji napravi snjegovića koji oživi i zajedno doživljavaju razno razne zgode. Ono što je posebno u ovome je jedna od najboljih animacija koju sam ikada vidio. Jako emotivno, inovativno i ostat će mi zauvijek u sjećanju. Ovo bi svatko trebao pogledati. 10/10

A Charlie Brown Christmas (1965) - nikad nisam gledao prije ni čitao Charliea Browna, ali znao sam za njega. No, nisam znao da je tu i Snoopy, njegov pas. Jako mi se svidio crtani, onako dosta je deadpan humor. Nema života, a opet ima. Tonalitet klinaca i njihovih glasova kada pričaju baš zanimljivo. Uglavnom, Charlie Brown ne nalazi sreću u Božiću pa pokušava otkriti kako da je nađe uz pomoć prijatelja. 8/10

How the Grinch Stole Christmas! (1966) - i na kraju poslastica, vjerojatno najslavniji od svih crtića. Ovo sam zadnji put gledao kao klinac, ne znam koliko sam godina imao. Bilo je još kasnije na televiziji sjećam se da sam bacio pogled ali nikad više gledao tako da sam si morao priuštiti ovaj klasik. Volim Grincha, baš kao i Scrooge jako su slični. Mrze Božić, ali se na kraju promijene. Poruka je fantastična, bezvremenska. Narator Boris Karloff. Zasluženo klasik. 10/10

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 28 Dec 2024, 02:38

The Two Popes (2019) - film o dvojici zadnjih Pape, Benediktu i Francisu. Inspiriran sa stvarnim događajima, pratimo njihov odnos koji je bio jako zanimljiv. Koliko ima istine, ne znam ali sigurno je nešto čista fikcija. No, film je dobar pogotovo glumački dio taj dvojac, pogotovo Hopkins koji je nestao u toj ulozi. 7/10

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 31 Dec 2024, 00:42

Bacurau (2019) - ljudi moji kakva je ovo filmčina! Brazilski film koji se poigrava s američkim žanrovima. Ima i nešto modernog westerna i horora iako je film više akcijska misterija/drama. Radi se o Bacurau, jednom izmišljenom brazilskom gradiću praktički selu koje je zabačeno i ljudi žive kao jedna lijepa zajednica no ubrzo se sve to mijenja kada jedan od starosjedioca vidi da ih više nema na mapi. Neću previše otkrivati zašto sve to, ali je napravljeno vrlo realno i nešto što bi se moglo dogoditi ako se već nije događalo. Likovi su mi se uvukli u kožu, Lunga je mamojebač samo takav volio bih zaseban film samo o njemu. Film je baš spoj nespojivih stvari ali sve funkcionira. Malo ide u B film, ali napravljen je kao da ga je režirao Carpenter i vidi se Carpenterov utjecaj na film. Ako ste u mogućnosti, pogledajte ovo. Trenutno, najbolji film 2019., ali još imam i Parazita pogledat pa ćemo vidjet. 8.5/10

Čak je i u filmu soundtrack od Carpentera :supz:

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 05 Jan 2025, 11:16

The Boy Who Harnessed the Wind (2019) - film po istinitom događaju koji je režirao Chiwetel Ejiofor koji i glumi u filmu. On glumi oca jednom dječaju koji igra glavnu ulogu, a žive u Africi, u jednom malom gradu državi Malawi i zajednica si međusobno pomaže, ali jednog dana im otiđe akumulator i više nemaju vode, a kiša jako rijetko pada. Sve se mijenja i kada korumpirana vlada odluči neke loše stvari napraviti. Tu dolazi taj klinac koji ima ideju kako pomoći zajednici. Zanimljiv i dobar film, jako školski napravljen ali jako dobro odglumljen. 7/10

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 10 Jan 2025, 00:41

An Officer and a Spy (2019) - nisam dugo gledao neki film od Romana. Roman je uvijek bio besprijekoran redatelj pa tako je i ovaj film odlično režiran, pogotovo neki dijelovi koje uopće ne možemo vidjeti u modernim filmovima mislim na tehniku režiranja i zumiranja. Uvijek je imao osebujan stil. Iako mi tematika nije nešto previše bliska, film je bio jako dobar. Radi se o aferi koja je pogodila Francusku vojsku u kasnom 19. stoljeću pa bude puno zavrzlama, nepravde, ali i pravde. Zna Roman pod stare dane i dalje napraviti nešto dobro. 7.4/10

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 11 Jan 2025, 14:36

Little Women (2019) - film po slavnoj knjizi. Ne mogu se sjetiti jesam li gledao onu verziju iz 90-ih. Radi se o četiri sestre i pratimo njihovo odrastanje u 19. stoljeću gdje svaka želi biti nešto, ali konačni cilj udati se za dobrog momka. Film ima lijepu fotografiju, većina je dobro odglumljena ali Florence Pugh i Timothée Chalamet su totalni miscast. Neuvjerljivi, a i kako bi bio Chalamet kada se radi o izrazito precijenjenom glumcu. Florence je dobra u drugim filmovima kojima sam je gledao ali ovdje promašeno. Gretu kao redateljicu ne volim previše, slaba joj je točka režija. Film nije bio dosadan, ali not my cup of tea. 6.5/10

Corpus Christi (2019) - evo jedne zanimljive drame koja dolazi iz Poljske. Radi se o jednom klincu od 20 godina koji je u popravnom domu, ali jednog dana bježi i odlazi u mali gradić gdje nekim čudom postaje svećenik. Bez obzira na to, film je dosta realan i zanimljiv sa jakim ulogama pogotovo glavna uloga. Pomalo depresivan, ali ne previše, lijepo snimljen i čisto dobar film. Kraj mi se jako svidio. 7.5/10

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 11 Jan 2025, 18:39

Monos (2019) - južnoamerički film mislim da je iz Kolumbije sina ti miloga, ali dosta zemalja je uključeno. Radi se o vojnicima koji ordiniraju u đžungli i to ne bi bilo ništa čudno da ti vojnici nisu djeca. Ta djeca zarobe jednu ženu i pritom se zabavljaju na svakojake načine. Film je lijepo snimljen, u nekim scenama je blago šokantan ili bolje rečeno ima neočekivanih scena. Klincima skidam kapu, ali da sam se nekako emotivno povezao sa filmom, nisam. 7/10

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 13 Jan 2025, 18:39

Only the Animals (2019) - Francuska misterija o više likova koje pratimo kroz njihove mini priče pa cijela priča dobiva nekakav smisao na kraju. E sad, film je atmosferičan što je plus, odglumljen je dobro i Nadia Tereszkiewicz je jedna od najslađih slatkiša koje su moje oči vidjele ajme kakva mala :heart: no, film ima problema, a najveći je što se događaju nevjerojatne slučajnosti. Još bih nekako progutao kako se poklopilo sve sa tim crncem, ali kraj film ma daaaaj to je već too much. Sve u svemu, ne mogu reći da mi film nije bio zanimljiv. 7/10

Michel

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 14 Jan 2025, 17:02

Sound of Metal (2019) - film o liku koji svira metal muziku, bubnjar je i najednom ogluši pa se mora početi nositi sa time uključujući njegova cura. Prijavi se u dom za gluhonijeme i to mu bude novi početak... Jako dobro odglumljen, dosta depresivnih scena pogotovo međusobni razgovori između njega i Joea koji je isto gluh i koji je glavni u tom domu. Baš mi je ona zadnja scena između njih bila teška za gledanje. Izdvajam tu scenu jer je rekao da je tišina Božja, i ta scena je povezana sa zadnjom scenom gdje je našao svoj mir. Jako dobar film. 7.5/10

John_Ryder

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by John_Ryder » 14 Jan 2025, 20:03

Michel wrote:
14 Jan 2025, 17:02
Sound of Metal (2019) - film o liku koji svira metal muziku, bubnjar je i najednom ogluši pa se mora početi nositi sa time uključujući njegova cura. Prijavi se u dom za gluhonijeme i to mu bude novi početak... Jako dobro odglumljen, dosta depresivnih scena pogotovo međusobni razgovori između njega i Joea koji je isto gluh i koji je glavni u tom domu. Baš mi je ona zadnja scena između njih bila teška za gledanje. Izdvajam tu scenu jer je rekao da je tišina Božja, i ta scena je povezana sa zadnjom scenom gdje je našao svoj mir. Jako dobar film. 7.5/10
odličan film, pogledao sam ga 2 puta, slažem se sa ocijenom 7.5/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 15 Jan 2025, 20:57

Parasite (2019) - Bong Joon Ho mi je jako drag redatelj. 'Memories of Murder' mi je jedan od najboljih filmova nultih iako ga dugo nisam gledao, 'Mother' je jako dobar film kao i 'The Host'. Sad je došao i ovaj film na red, film koji je pokupio sve moguće nagrade te godine, osvojio publiku i kritiku diljem svijeta iako ima i dosta podijeljenih mišljenja na određenim forumima. Mislim, film je rađen za Oscara da se ne lažemo. Jako slojevit film, niža i viša klasa, dosta alegorije, ali ne previše suptilno. Sredinu obožavam, fantastičan dio, ima stvarno genijalnih scena. Gluma nemam zamjerki, režija je prva klasa no neke zamjerke su mi ipak dosta naivnosti i nekih scena koje mi ne pašu. Kraj mi je isto malčice too much. No, kao i takav mislim da ovo je najbolji film 2019. jer sveukupno mi je jako dobar do odličan. I Cho Yeo-jeong je prekrasna glumica, totalno jebozovna. 8.1/10

Post Reply