Kolchak: The Night Stalker (TV Series 1974–1975)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
User avatar
Mr. Pest
Posts: 139
Joined: 06 Dec 2015, 00:32

Re: Kolchak: The Night Stalker (TV Series 1974–1975)

Post by Mr. Pest » 25 Dec 2018, 23:08

Odgledao prvi film i nije mi nešto, odličan detektivski film, ali kao horror čisti promašaj...
Glavni lik je zakon, baca na Putina s kosom, no način na koji provodi istragu je nalik inspektoru Columbu, a i sam film je izveden tako da scenarij ove epizode može proći pod Columbovu epizodu, super je njegov odnos sa svim likovima u film, a ni šaljivi dijelovi nisu za baciti. Naravno loši elementi su i oni najvažniji, glavni negativac je katastrofa, završna borba je tragikomična, Kolchak se dva puta prospe, način na koji vampir sikće pred kraj i bježi pred križem je smijurija, izgleda više kao neki anoreksični boksač u ringu nego kao vampir, nema ni h od horrora, shvaćam ja da je ovo televizijski film iz 72, ali djeluje kao da su svi ti horror elementi i atmosfera odrađeni preko k...a. Daleko mi je bolji završetak kada ga protjeraju iz grada i zataškaju cijelu stvar u stilu Dosjea X, to je bilo puno bolje odrađeno.
Mislio sam odgledati seriju, ali ako su i te epizode poput ovoga bolje da preskočim.
I've seen enough horror movies to know that any weirdo wearing a mask is never friendly.

User avatar
Michel
Posts: 9176
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Kolchak: The Night Stalker (TV Series 1974–1975)

Post by Michel » 13 Sep 2020, 15:16

Ja ti to gledam malo drugačije. Horor kao i komedija sve je stvar ukusa. Dva žanra gdje ima najviše različitih mišljenja. Što je nekome horor, nekome nije. Jel li Kolchak strašan? Nije. Je li spada u horor? Apsolutno jer da gledamo da su horori oni samo koji su srašni horor kao žanr ne postoji.

No, želio sam ustvari reći svi smo mi ovdje HC horor fanovi ali i među nama ima podgrupa tko što voli pa tako netko obožava Troma horore i njihove čiste trash filmove kao što su Toxic Avenger a netko poput mene voli horore za koje znam da imaju lošeg u sebi, ali to nadomještavaju s izvrsnom atmosferom ili nečim drugim. Naravno, govorim o hororima koji su par ljestvica ispod najboljih horora, zato spominjem hardcore horor fanove. Regularni horor ljubitelji koji su samo to pogledaju horor filmove ali nisu čisti horor fanovi kao mi, oni nema šanse da će pogledat hammerove horore, troma ili talijanske giallo filmove. Možda će i pogledat, ali teško će im se svidjet. Evo, giallo horori su pravi primjer ja ih obožavam valjda sam najveći fan ovdje talijanskih horora ali ću prvi reći kako gotovo svaki ima katastrofanu glumu ali to sve nadomještavaju s kzvrsnom atmosferom i izvrsnim kreativnim ubojstvima.

I to što su Bava, Argento i drugi iz tog doba odlični tehnički redatelji. Tako je i Kolchak... Da, čudovišta su većinom loša, ali ta neka privatno detektivska priča, atmosfera i odličan glavni lik te nekako uvuku. Mene barem :partyman:

I da, što više bizarnosti meni odmah plus. Može imati toliko lošeg u sebi ali kad stave nešto bizarno i čudno uz dobru atosferu mljac kao Santa Sangre recimo. Tu su talijani majstori ili filmovi prema Lovecraftu.
"And if you happen to be walking along a lonely country road one night and you see your favorite aunt coming toward you, good luck to you too."

— Carl Kolchak

Post Reply