Hereditary (2018)

Mjesto za horore iz novog milenija.
User avatar
Michel
Posts: 8197
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Hereditary (2018)

Post by Michel » 13 Jun 2019, 01:20

Ne znam zašto se ponavlja da su ovaj film radili tvorci The Witcha. Zar tako teško provjerit tko je i što radio. Možda i ima neke producente slične ili nešto ali čim su scenarij i režija (dvije najbitnije stavke) potpuno drugačiji, ne može se tvrditi da su ovaj film radili tvorci The Witcha. Ovaj film je napisao scenarij i režiralo Ari Aster (debi) dok The Witch je napisao scenarij i režirao Robert Eggers (koji btw. ima i novi hvaljeni horor). Dakle, niti Ari ima ikakve veze sa The Witch niti Eggers ima ikakve veze sa Hereditary. Možda neki producenti, ali to nisam gledao jer onak, važan mi je samo scenarij i režija jer su to tvorci filmova.

A sad idem upravo pogledat :supz:
"And if you happen to be walking along a lonely country road one night and you see your favorite aunt coming toward you, good luck to you too."

— Carl Kolchak

User avatar
Michel
Posts: 8197
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

HORROR HR 2018.

Post by Michel » 13 Jun 2019, 15:07

Hereditary (2018) - ovaj film sam dugo čekao da ga pogledam. Još jedan u nizu hvaljenih modernih horora i rekao bih čak i zasluženo jer realno film je jebeno dobar. Na stranu što se možda nekom nije svidio, ali gluma i režija su tip top. Tu nemam zamjerki. Priča možda na kraju i ispadne najtanja, nešto što je vrlo važno u dobrom filmu ali zbilja mi je već puna kapa onih meta horora od kojih neki jesu dobri, neki i nisu. Zato mi se ovaj jako svidio. Prva polovica mi se činilo na tragu The Babadook da bi u drugoj krenuo čisti horor. Atmosferično sjajan, nema tipičnih jump scareova.
SpoilerShow
Demon Paimon se pojavio i u jednom malom dragulju The Last Shift. Sviđa mi se uvijek taj sotonistički prikaz u filmova.
twistovi su stvarno lijepo napravljeni i neočekivani baš i te strašne scene koje nisu nagle već stvarno jebeno jezovite. Svidio mi se jako i gledat će se sigurno još jednom u budućnosti.

8=======-../8==========o (7.7/10)
"And if you happen to be walking along a lonely country road one night and you see your favorite aunt coming toward you, good luck to you too."

— Carl Kolchak

User avatar
John_Ryder
Posts: 9313
Joined: 07 Dec 2007, 00:56
Location: Zagreb

Re: Hereditary (2018)

Post by John_Ryder » 21 Jun 2019, 21:50

pogledao ga po drugi put, prvi put sam zaspao nakon pola sata jer sam dosta kasno gledao i bio umoran.
Nego, meni osobno najbolji horor 2018.godine, stvarno neočekivan i čak pomalo šokantan twist na kraju, i začuđujuće ima scary/creepy scena dosta, ali koje valjaju i izazivaju dizanje adrenalina.
Image

Post Reply