Pride FC (1997. - 2007.)

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Pride FC (1997. - 2007.)

Post by Michel » 11 Dec 2017, 01:21

Pošto imamo za UFC, zašto ne imati najbolji i najslavniji turnir gdje su se događale jedne od najboljih, najatraktivnijih, najluđih borbi u povijesti. Bila su to luda vremena, vremena kad je svaki borac imao svoj stav, svako je bio poseban na sebi svojstven način. Tuko je svako svakoga osim ako nisi bio Fedor.

Sveta trojka pridea su:

Minotaur - kao prvi prvak i čovjek koji je mogao primiti udarce a da mu ništa ne bude.
Mirko Cro Cop - kao najbolji striker u povijesti Pridea.
Fedor - kao najveći borac u povijesti.

Ostali borci iz Pridea su isto legendarni.

Mark Hunt - uz Mirka i Fedora meni najdraži borac tog doba. Zastrašujući udarci i kao Minotaur mogao je primiti sve.
Josh Barnett - legendarni amer koji je gubio triput od Mirka, ali bio je vrhunski hrvač.
Kevin Randleman - najnepredvidljivi borac Pridea i uvijek su bile osigurane atraktivne borbe s njim. Njegova najveća pobjeda je nad Mirkom, a i Fedoru je pružio težak meč pogotovo kad je Fedora bacio na glavu 8kako je samo to preživio).
Mark Coleman - odlični hrvač i uz Fedora i još neke najbolji ground-and-pound borac.
Sergei Kharitonov - odlični kickboxer koji je imao pobjede protiv Werduma, Arlovskog i Overeema.
Igor Vovchanchyn - legendarni kickboxer iz 90-ih pa sve do kraja pridea.
Bob Sapp - Sapp je zadnjih 10-ak godina smijeh, ali nemojmo zaboraviti da je uistinu bio strah i trepet kad je došao i Mirko je prvi koji se usudio ići s njim od velikih boraca.
Wanderlei Silva - jedan od najzastrašujućih boraca tada i uz Mirka najbolji striker u povijesti Pridea.
Maurício Rua - legendarni jui jitsu majstor. Samo dva poraza i 11 pobjeda u prideu i to pobjede nad Minotaurom, Overeemom, Randlemanom.
Dan Henderson - vrhunski hrvač koji ima slavne borbe sa Silvom.
Quinton "Rampage" Jackson - jedan od većih luđaka pride ima pobjede nad Vovchanchynom, Lidellom, Randlemanom, ali i dva poraza od Silve.
Overeem - nizozemska škola to sve govori. Pobjede nad Vovchanchynom, Belfortom, ali i porazi od Minotaura, Ruae.

Ima ih još naravno. Prošlo je na stotine boraca kroz ovaj slavni turnir. Neki su se više, a neki manje zadržali. Najbolje borbe su bile na Pride turnirima kao Pride Open-Weight Grand Prix 2006. godine kad je Mirko dobio. U polufinalu Silvu (po meni Mirkova najbolja borba) gdje je izdominirao Silvu i Silva poslije te borbe više nije bio isti. Taj Mirko iz 2006. mislim da bi mogao protiv Fedora, ali opet onaj iz 2005. kad se borio jako su slični samo zbog te dominacije nad Silvom mi se činio stvarno kao nezaustavljiv. I u finalu dobio svoju staru mušteriju Barnetta koji je dobio Minotaura u polufinalu, a ja sam se ponadao da će biti Mirko vs Minotaur u finalu.


Evo malo videa da uživamo.

Silva, Mirko, Barnett, Overeem, Minotaur, Aleksander Emelianenko i ostali. Kakav card :prayer:



best fighters of their era all in their prime, all in one arena. damn.
Pride will be forever the best of the fucking universe
This is true. The fans didn't really care where the fighters came from, as long as they put on a good show (unlike the UFC). They were treated like gods. 
I'm not a Pride or UFC fan, I'm a fan of fighting. But there is something about Pride that the UFC doesn't has.
Bigger stadium, bigger audience, Japenese people, deeply passionated comentators, crazy opening ceremony, legendary fighters...
So well organized 100 times better than the UFC even the owner of PRIDE is soo cool while introducing the fighters i feel like im watching Bloodsport movie, UFC is good, i cant say nothing against them but if UFC made events with these special effects in a big arena and had their own theme song it would be even more popular, more original, just from hearing the theme song my heart beats like crazy xD.
Dude, the PRIDE events look so much bigger than the UFC's. I mean, the entrances, the orchestra playing the amazing theme live, the fireworks and the big screen turn the whole event so spectacular... PRIDE really was the golden age of MMA. I wish the UFC could rescue this elements.
Dana White sent Chuck Liddell to Pride to represent UFC but got his ass handed to him by Rampage lol
I'm going to disagree in the sense that most of the fighters prefered fighting in Pride than the UFC. They were the showcase of the show and were treated with great respect no matter where they came from and whether they won or lost because they had the courage to step in the ring and fight. There's a reason Pride had the top talent for so long.
UFC before pride was really bad, Nowadays the ufc has taken some pointers from prides style, but still UFC is so douchey and lacks the spirit of pride
Not only was Pride the best MMA organization, but they had the best, most respectful & probably the most educated fans as well. They NEVER boo'd the fighters for engaging in a grappling battle or not standing in the center of the ring trading shots. They understood the mental, physical & spiritual pressure these fighters go through. It sickens me to see ufc fans start screaming, yelling and sometimes throwing things at the fighters when they don't bash eachothers brains out non-stop.
:rock: :supz:

Prejeben tribute za naježit se :(

The hype for the Fedor vs CroCop fight was like none other that I have experienced before or since. Every single thread on any MMA forum for more or less a year and a half before the fight was talking about it. Watching that fight live I jumped out of my seat at the first punch thrown and literally could not sit down for the entire fight. God I miss PRIDE, we took for granted what we had.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
hitman_4
Posts: 6892
Joined: 07 Dec 2008, 15:30

Re: Pride FC (1997. - 2007.)

Post by hitman_4 » 11 Dec 2017, 02:17

nisam previše pratio Pride, jedino Mirka nedjeljom kad je nova prenosila borbe. Koliko smo svi bili uživljeni kad je dobio Bob Sappa :lol: Fedor je u to vrijeme bio najstrašniji čovjek na svijetu, nažalost u zadnje vrijeme se blamira i uništava legacy. Rua je i danas top 5 lhw što je smijeh. Meni je draži ufc jer je neusporedivo bolja kvaliteta boraca a i zbog oktogona


najduža borba ikad :D
Image

Image

Image

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Pride FC (1997. - 2007.)

Post by Michel » 11 Dec 2017, 03:29

Kako za koga. U Prideu je bila puno bolja kvaliteta pogotovo tih prvih 10-15 boraca koji su sveukupno bolji od UCF-ovih top 10-15 ikada. Mislim, pričamo i prime Mirku, Fedoru, Minotauru, Silvi, Huntu. Nema dalje. Svaka čast ovima u UFC-u, ali protiv tih primeova ne dobivaju svoj dio kolača.

Jednostavno ti pride borci su bili toliko odlični na tom jednom polju dok UFCovi nisu već su samo dobri.

Fedor uništava legacy? To je kao da kažeš kako je Ali uništio legacy zbog zadnje četiri borbe od kojih je tri izgubio i to na puno gori način nego što je to Fedor. Jesu li onda najveći borci UFC-a isto uništili svoj legacy? Ajmo pogledati onda.

Fedor ima 36 pobjeda i 5 poraza. Prvi poraz dolazi tek na početku karijere 2000. godine, a otad je do drugog poraza nanizao 28 pobjeda. DVADESET I OSAM od kojih su 10 njih ili 11 bili u iz top 10 boraca rangiranih tada. To je najimpresivniji streak ikada u MMA i niti Anderson, niti Jon Jones tako nešto nemaju. Prošao je prime u zadnjih tih nekoliko pobjeda u tih 28 i onda je izbuio tri borbe pa pobijedio 5 i sad ovu zadnju poražen. Nije da je izgubio u svojem primeu.

Anderson Silva. Ustvari ne znam zašto njega spominjem jer je midlleweight a za mene su HW najveći borci ikada, al dobro Wanderlei je bio middlwight, samo što je on middleweight bio sa 93 kile, a Anderson sa 84 al dobvro hoću reći Anderson Silva ne bi imao šanse u prideu kada bi se borilo open weight. Pa Mirkec i Fedor bi ga ubili.

No, Anderson Silva jel tako? On se smatra najboljim u UFCu ikada uz još neke.

On ima 34 pobjede i 8 poraza. U zadnjih 5 borbi ima 4 poraza. Ako Fedor uništava legacy, onda uništava i Silva s time da Silva je imao kraći prime od Fedora i nije imao takav streak kao Fedor.

Jon Jones? On je vrhunski i ima 22 pobjede i samo 1 poraz.

Georges St. Pierre? Vrhunski borac, ali njega ne da bi prime Mirko i Fedor ubili već bi ga ubili i svi ostali. Premalo je to kila.

Randy Couture? 19 pobjeda i 11 poraza. Svaka mu čast na trofejima, ali ono nikad nije imao duži streak od 4 pobjede. Fedor ih ima 28, nije ni Mirko ne znam kakav streak, ali ipak ima dvaput po 7

Chuck Liddell? 21 pobjeda i 8 poraza. Tamo u ranim nultima je imao dobar streak pa u polovici nultih isto, ali zadnjih 6 borbi 5 poraza. Tvojim riječima uništavanje legacya.

Cain Velasquez? 14 pobjeda i 2 poraza. Al ono, najmanje cijenim ove borce koji imaju duplo manje borbi od ovih koji se smatraju GOAT-ovima. Cain je jeben borac, ali me jebeno živcira što se te borce od 15 borbi ako imaju dobar streak već proglašava najboljima. Nema jebene šanse. Cain je jeben borac, ali ne bi trebao biti među najboljima.

Junior dos Santos? 18 pobjeda, 5 poraza. Niti blizu impresivno kao Fedor. Sad ima poraz - pobjeda - poraz - pobjeda - poraz - pobjeda - poraz. Odličan borac, ali onak ne. Dobio Mirka, ali na kraju je njega dobio Overeem. Vjerujem da bi ga prime Mirko dobio ma siguran sam u to. Preeksplozivan. Pogotovo onaj iz 2006. godine.

Fabrício Werdum? 23 pobjede i 7 poraza. Opet, nije tako impresivno kao Fedor.

Osim Jon Jonesa niti jedan od ovih boraca nema tako impresivne statse kao Fedor. Ostali ili isto uništavaju legacy ili niti izbliza nemaju takav streak od 28 pobjeda zaredom to je zastrašujuće. Ajd u boksu kada svi ti boksači oni najbolji imaju streak i preko 30 a neki i preko 40 pobjeda, ali u MMA gdje uglavnom svako svakog pobjeđuje je strašno.

To je samo za Fedora. Mogao bi za Mirka napraviti dobre argumente zašto bi se on trebao smatrati top 5, 6, 7 borcem ikada. Ako gledamo karijeru, malo boraca ima kao on. Počevši od jebene 1996. godine kada su ga bacili među lavove u K-1 ali i tam je pobijedio legende bannera i Grecu, ali izgubio više puta od Hoosta, ali to je bilo Hoostovo natjecanje. U Pride je najbolji striker ikada. Ima imrpesivnih 35 pobjeda i 11 poraza. Osvojio je K-1 2012. iako to nije K-1 na razini onih starih, ali isto tako Mirko nije više bio u primeu. Osvojio RIZIN, iako to nije razina pridea ili ufc-a, Mirko je tad imao 42 jebene godine. Pride 2006. osvojio kad se u jednoj večeri tukao triput.

I to je još jedna razlika. Znali su se tuč dvaput/triput u jednoj večeri. A runde su im bile 10 - 5 - 5 jednostavno PRIDE je po svemu bila viša razina. Top 10-15 boraca PRIDEA su bolja od top 10-15 boraca UFC-a. Samo što je problem kad se uspoređuje i to baš nejde UFC-ua na ruku što su iz tih top 10-15 boraca pridea većina teškaši. To baš nejde na ruku ST-Pierru pa i Anderson Silvi.

Kvalite te razlike ne vidim. Gledam te borbe pridea, te baš top borbe top boraca tada pa tu nema nikakvih gluposti. Imao je pride loših borbi, ali ajmo ne zaboraviti da ih je imao i ufc kao Kimbo vs Data 5000 :lol:

Dobiti onakvo bacanje od Rendlemena pa se oporaviti odmah i u idućoj minuti završiti ga ili od onog japanca kad je dobio udarce, ali uspio je reagirati. Najviše me fascinira kod Fedora to je jednom Minotaur rekao da je Fedor najbrži borac u povijesti MMA ali to je ta eksplozivnosti kakvu čak i Mirko nije imao. Ide udarit i ako promaši udara odmah ne znam kak to napravi. Tako je u onoj borbi promašio Minotaura i ni skeunda nije prošla baca minotaura na pod. Nestvarno.

Al najjači su oni pa što nisu došli u UFC, pa što će u UFCu kad u to doba Pride je imao najbolje borce na svijetu. U to doba UFC-ovo razdoblje je bilo poznato kao dark age of UFC.

Daklem top 15 PRIDE (većinom HW su to) uništava top 15 UFC. Ja ne znam kako bi Connor izdržao toliko masakra :lol: :lol: ili Aldo. Aldo je sjajan, ali onak dajte me nemojte jebat mali kepec od 66 kila :lol: pa što će on protiv tih top 15 ne znam.

Zato treba tražit top 15 UFC HW boraca. Jesi li ikad o tome razmišljao jer ako vidiš top 15 boraca u UFC-u većina ih nije HW dok u prideu jest. Što znači da ako ideš tražiti top 15 HW boraca u UFCU to bi se toliko razvodnilo i bilo bi još manje kvalitete u tih top 15 nego što je sad u UFC-u.

Mislim, zgodno mi je gledat te niže kategorije jer su uglavnom atraktivne borbe, ali nema ništa bolje od dva dobra teškaša kad se tuku bilo u boksu bilo u MMA. I današnji HW UFC je puno lošiji od od onog od prije nekolik ogodina akamoli pridea.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
hitman_4
Posts: 6892
Joined: 07 Dec 2008, 15:30

Re: Pride FC (1997. - 2007.)

Post by hitman_4 » 11 Dec 2017, 13:58

tko god se zadržao duže u sportu izgubio je ili narušio legacy što zbog loših rezultata ili pada na dopingu. Jones bi bio najveći ikad da nije 2-3x pao na dopingu i to u svom prajmu. Fedorov niz je bio moguć jer je nizao pobjede protiv top boraca ali i kanti, Pride je prije svega bio freak show. Naravno da nitko neće ponoviti takav winning streak na velikoj sceni jer se danas borci bore protiv top boraca. Na manjoj sceni je moguć(Barao, Julio Cesar Neves , Miguel Torres,...) Khabib Nurmagomedov je 9 godina neporažen, 24-0 rec

Dobro da nisi usporedio Demetriousa Johnsona i Fedora :lol:
Image

Image

Image

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Pride FC (1997. - 2007.)

Post by Michel » 11 Dec 2017, 14:47

To je po meni još jedan mit da se danas samo bore protiv top boraca. Protiv top boraca se boriš znaš kad? Kad si prvak i braniš pojas. Onda izazivač je uglavnom zasluženo izazivač. Dok ti izazivači se bore protiv bumova i protiv odličnih. Jon Jones pogledaj protiv koga je pobjede imao. Pogađaš, i protiv bumova i to dosta njih. St Pierre, Anderson Silva, Werdum, JDS svi oni imaju pobjede nad lošim ili prosječnim borcima to jest po meni ako si tamo nisi loš. U najmanju ruku si prosječan iako ajde ima loših.

Gledam za Silvu listu boraca https://en.wikipedia.org/wiki/Anderson_ ... rtial_arts oprosti ali ovdje osim Griffina, Belforta, Diaza, Bispinga, Hendersona, Sonnena nitko nije odličan borac. Ima ih još po nekmoliko dobrih i to je to. Ostalo prosjek prosjeka. Dakle, tip se borio protiv 5, 6 vrhunski boraca od kojih je i izgubio (Bisping) i nekoliko dobrih. Evo, zar su na toj listi sve top borci? Nema šanse. Pogledaj za bilo koga čisto toliko da se sruši taj mit o nekakvim top borcima u UFC-u i da se samo tamo takvi nalaze, a di ćeš većeg dokaza od onog Kimba i Date ne znam to mi je smiješno.

Kako je u prideu bilo bumova, tkao ih ima i u ufcu. Jedino se uglavnom boriš protiv top kad si prvak jer tada braniš protiv izazivača i to je to.

Al evo recimo boks. Prime Mike Tyson to su uglavnom bili nepoznati borci i dan danas. Uglavnom dobri borci kao Spinks, stari Holmes (koji je vrhunski u primeu, ali boprio se protiv starog), Frank Bruno i ostali. Niti jedan all timer ali opet ga boksački eksperti od povjesničara, trenera, boksača a i na kraju gledatelja stavljaju uz najveće to jest Tysonov prime (1986. - 1989.) stavljaju kao najbolji uz Aliev (1964. - 1967.).

Legacy najvećih boraca po meni se ne možće uništit ni Fedorov ni Silvin, ni JDS-ov, ni Mirkov jer su svi u primeu izgledali nezaustavljivo i uglavnom pobjeđivali. No, dubljom analizom se dolazi do toga da Fedor ostaje na vrhu jer nitko nije napravio ono što je on. During this period he defeated eleven top-10 ranked fighters (two of them twice) tako da svaki streak je na prosječnim i na top borcima, ali jedino je Fedorovo ovako impresivan.

Al evo kad smo kod freak showova :supz:

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Pride FC (1997. - 2007.)

Post by Michel » 12 Dec 2017, 02:40

Omajgad emocije :( vibriram cijeli


Kakva uživancija. Lektira.

that intro.... fucking yea. Pride was the best ever. UFC still has that death metal sorta bull shit stigma. Pride was just bigger, more prestigious and epic. I miss the old days.
Fuck..that memories....pride fc, the best competition of all the time...true warriors...
Goddamn, Barnett vs Noguiera was a fucking war.
barnett vs minotauro?? what a war!!!!1 awesome
UFC, sit down and take notes on how to put on an unforgettable spectacle rather than sucking on that leprechaun's pecker or kissing up that fat, overemotional pig Rhonda. Bellator, learn how to promote and hype your events like pride instead of cheesy shit talk and promoting that balloon headed ape, Tito. Hopefully Rizin takes off like Pride did, maybe combine with One FC, WSOF, and Bellator to really stack their divisions and give the UFC a run for their money.
PRIDE always did it bigger.
i miss pride fc so much!!! best fighting organisation ever!!!
And then, Mirko asks: " ...How many knuckles am I throwing at your top lip right now?...".....but Wanderlei was unable to answer, or continue anyhow, as, while trying to count the knuckles, he failed to see the express train left leg headkick that was about to separate him from his own limited consciousness....
The first 5 minutes of this is hands down the best video package in MMA history.
Love that opening Opera music. Only in Japan can they pull that off. Awesome !
Pride is GOAT
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Pride FC (1997. - 2007.)

Post by Michel » 12 Dec 2017, 03:03

Od 23:11 počinje Silva vs Mirko. A prije borbe svaki borac je rekao nešto o drugom. Ne vole se :D Silva ga popljuvo, Mirkec bio nešto blaži.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Pride FC (1997. - 2007.)

Post by Michel » 12 Dec 2017, 04:19

Jedan komentar napisan prije dvije godine koji sam pročitao na sherdogu ali je u potpunosti točan.
Shogun--never won Pride title, was UFC champ.
Rampage--never won Pride title, was UFC champ.
Werdum--never won Pride title. Is current UFC champ.
Nogueria--couldn't beat Fedor to regain title, becomes UFC champ.
Anderson Silva--never won Pride title, was dominant UFC champ. (came over prior to Pride dissolving, but still pretty telling)

Also, guys like Wanderlei, Barnett, Dan Henderson and Mark Hunt all have had quality UFC careers. Even Gomi has had his moments, even though most of them were already past their primes when they got to the UFC. Hell, even 90-year-old Mark Coleman had a couple of good fights when he came back.

I mean, sure, Ryo Chonan and Dennis Kang were busts. But they weren't major names anyway. And we never saw guys like Arona get a chance in the UFC, so who knows how some of these other fighters would've fared.

I think the only legit criticism of the Pride fighters is that they were often gifted favorable matchmaking. The flip side of that, though, is that it kept their skills sharp without much risk of injury and so when two great fighters finally met, it usually produced fireworks. Hence why Pride is so fondly remembered.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply