Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
HorrorHR
Site Admin

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by HorrorHR » 31 Aug 2015, 20:32

Ash_Williams wrote:Valerie and Her Week of Wonders

ne znam jel tko čuo il ne za ovaj film prije, ja nisam nikad dok ga nije nedavno izdao sjajni američki distributer Criterion Collection. neki spaljeni spoj coming of age, horror i fantasy priče, mislim da je ovaj film imao direktan utjecaj na Guillerma Del Tora koji je slično povezao u tradicionalnu fabulu. ostavio me bez teksta. pitam se koliko još ovakvih filmova ima u svjetskoj kinematografiji, nadam se da će naći put do blu raya. :lol:

5/5
nikada čuo, ne bi bio prvi put da mi criterion "otkrije" neke odlične filmove.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 01 Sep 2015, 12:17

http://www.imdb.com/title/tt1945044/
Exeter 2015.

Ma ajde, dat´ cu mu prolaznu ocjenu s obzirom na budzet. Solidno sam ubio sat i pol.
Prebrza radnja, dosta gresaka, nelogicnosti u prici, slaba gluma...
Ali dobre gore scene, nekoliko poprilicno brutalnih ubojstava, krv na sve strane, solidan izgled i scene sa opsjednutim i dobar twist pred kraj.
5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Sep 2015, 21:45

Devil chair - već u prvih pet minuta vidim da mi film neće biti dobar. Antipatični lik, solidna i prilično spora radnja i iritatna kamera, kao za glazbene spotove. 2/5
Michel puši karu.

Shp86

Post by Shp86 » 04 Sep 2015, 11:25

Candyman (1992) - nakon podužeg vremena malo ponovio gradivo. Def. jedan od najblojih u 90-ima. 7.5/10
It's in your nature to destroy yourselves...

jeba

Post by jeba » 05 Sep 2015, 06:23

Shp86 wrote:Candyman (1992) - nakon podužeg vremena malo ponovio gradivo. Def. jedan od najblojih u 90-ima. 7.5/10
Klasik! :supz:

Asfodel

Post by Asfodel » 06 Sep 2015, 14:47

Tetsuo, the Iron Man (1989) - japanski underground cyberpunk maraton ima smisla započinjati klasikom. No, ostali nastavci Tetsua će pričekati malo još da vidim hoće mi drugi uratci bolje sjesti. Jer ne želim gledati u šutu toliko minimalizama, malo raznolikosti želim :mrgreen: Minimum priče, oku ugodni kadrovi i savršeno pristajajuća glazba, ali zato i radnja koju moram poslije proučiti da se uvjerim da sam ju shvatila.

Rubber's Lover (1996) - ovdje ima više priče, što me veselilo jer je djelovalo sadržajnije, no radnja nije ništa manje ćaknuta. Za stil vrijedi sve rečeno prije. Malo mi je bolji od prethodnoga, ali nije ni to idealno.. jer je bilo dosta besmislenog vrištanja koje me iziritiralo, lol.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

filmofil

Post by filmofil » 06 Sep 2015, 16:20

across the river

talijanski horor novijeg datuma koji mi je nekako promakao. radnja se događa u napuštenom talijanskom selu usred šume/ ničega. jako dobar hororac, atmosferičan, ali malo sporiji. skoro bez dijaloga. zbrzan kraj mi je mrvicu smanjio dojam jer nije u skladu s ostatkom. kul mi je i strašna cijela prva polovica filma dok nemamo pojma o čemu se radi i polako se gradi napetost kroz kamere u šumi i zvukove u selu.
This is the Zodiac speaking.

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 07 Sep 2015, 19:49

my soul to take - bizaran film wes cravena . ne znam sta reći.... svidio mi se više nego prvi put kad sam gledao
:supz: :supz:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 11 Sep 2015, 12:46

Dark Was the Night - a ono,osolidan horor sa dobrom atmosferom,malo sporih djelova i nepotebnih dijaloga,puno klišeja,i nije tako loš monster,al nekako neznam,nije mi nešto sjeo, 5/10

Jinn (2014) - loše, jako loše,prebrza radnja,ništa konkretno razvijeno (likovi,priča),ajd ok izgleda Jinn, 3/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

GreenHornet

Post by GreenHornet » 11 Sep 2015, 15:11

filmofil wrote:across the river

talijanski horor novijeg datuma koji mi je nekako promakao. radnja se događa u napuštenom talijanskom selu usred šume/ ničega. jako dobar hororac, atmosferičan, ali malo sporiji. skoro bez dijaloga. zbrzan kraj mi je mrvicu smanjio dojam jer nije u skladu s ostatkom. kul mi je i strašna cijela prva polovica filma dok nemamo pojma o čemu se radi i polako se gradi napetost kroz kamere u šumi i zvukove u selu.
Sinoc pogledao i ovaj film bi definitivno preporucio.
Tako turoban,depresivan i sumoran ugodjaj se rijetko vidja. Od pocetka do kraja je takav. Totalno scary lokacija takodjer.
Strasne scene odlicne, mada ih je vise moglo biti. Villiane stvarno vrhunske, na svaku pojavu doticnih sam se najezio!
Doduse zaista je na trenutke konfuzan, ne odgovara mi skroz sto je tako malo likova, neke stvari nisu pojasnjene.
Mislim da bi redatelj koji je horror majstor od ovoga napravio remek djelo.
Ovako je samo jako dobar.
6,3/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Inferno

Post by Inferno » 12 Sep 2015, 17:51

The Exorcism of Emily Rose (2005) - meni ovo dođe više drama nego horor, film nije strašan, ali je bar zanimljiv. Odlično mi je bila napravljena ona scena egzorcizma, šteta što je bila sam jedna :zubifale: Film se lako prati, jasan je, ima i pouka. Glumci i više nego dobri. Nemam nekih većih zamjerki na film, svidio mi se neobičan retrospektivni pristup.
7/10

Freddy vs. Jason (2003) - ful zabavan film. Dobio sam možda i malo više nego što sam očekivao. Solidan casting, dobri i mnogi killovi, dve odlične scene boss fightova. Jedino me CGI efekti malo zasmetali, pogotovo ona traljava gusjenica. Dobra ideja ona Jason zapaljen trči po kukuruzima :supz:
7/10

Opuštajuće subotno popodne 8)

olio

Post by olio » 18 Sep 2015, 21:18

honeymoon

ok atmosfera, gledljiv
dobra simbolika

ali mogao je biti bolji

5.9/10

Inferno

Post by Inferno » 20 Sep 2015, 17:39

An American Werewolf in London (1981) - must see horor komedija, jedan od kultnih filmova o vukodlacima 8/10

Friday the 13th (2009) - ne bih htio o ovome trošiti previše riječi. Jedni od najiritantnijih likova mladih mucala na filmu ikada, killovi većinom bezvezni. Jason prefejk, baš bi onaj Jason okrutni iz ranijih nastavaka držao živu osobu zavezanu u podrumu. Uopće nema taj štih kakav bi trebao imati. Ripoff franšize 3/10
I ovime sam filmom završio svoj ljetni rewatch ovog serijala! :supz:

Shp86

Post by Shp86 » 21 Sep 2015, 14:16

The Devil's Tomb (2009) - Vrti se već dva mjeseca svaki drugi dan valjda na cinestar tv-u, pa reko idem pogledat, pošto Cuba Gooding Jr. glumi, pa da vidim koliko nisko može past..i bogami može.. drek od filma 2/10
It's in your nature to destroy yourselves...

Asfodel

Post by Asfodel » 23 Sep 2015, 14:39

Death Powder - sadržajno bolje zbog veće konciznosti, no ništa manje 'luckasto' :lol:

964 Pinnochio - ovo je zabavnije od svega prethodnoga, a uspjelo je zadržati i zadani stil unatoč modernijim kadrovima i samoj boji. Ovo je sve trebalo gledati na drogama, ja sam kriva :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply