Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by HorrorHR » 17 Nov 2014, 12:27

Victor Crowley wrote:City of the Living Dead - a ono, klasičan Fulci, netko ga voli a netko ne. Ja definitivno da jer uživam u njegovim gore scenama i svim nelogičnostima u filmu jer je to ionako nebitno za jedan gore film. Jako sam se zabavio, čak sam imao dojam da je prekratko trajao.
završna scena spektakl :D

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 17 Nov 2014, 12:43

E da, upravo to, to sam zaboravio spomenuti :D

GreenHornet

Post by GreenHornet » 17 Nov 2014, 17:30

Critters (1986)
Jako zabavna horror komedija...Smijesno-okrutna alien bica u americkoj zabiti, uz pregrst humora/crnog humora, i par dobrih scena sa bicima, uz smijesne likove...Bas ono filmic za opustiti se i mozak na pasu... :P
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 17 Nov 2014, 19:13

boyko

Post by boyko » 17 Nov 2014, 22:43

Wrong Turn 6: Last Resort (2014) - smrdi, smrdi, užasno smrdi! :shajse:
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Nov 2014, 19:09

The Funhouse (1981) - prikaz karnevala je izvrstan i jezovit. Priča je čak i iznenađujuće dobra i zanimljiva. A monstrum izvrstan, naročito maska. Jedna od najboljih koje sam vidio. Ali nažalost, film je ipak na kraju razočarao. Premalo se pojavljuje to s maskom, a i sam ubojica na kraju nije bio nešto posebno. Ono dobar horor, ali na kraju ne ono što sam očekivao. Mogli su bolje iskoristiti njegov lik jer je stvarno genijalno napravljen. 3/5

The Woman in Black (2012) - ok, trebalo mi je vremena da se naviknem na Harry Pottera, ali Daniel Radcliffe se pokazao odličnim glumcem kojemu leže ozbiljne uloge. A sam film, više manje copy paste originala. Dobra radnja i atmosfera, ali predvidljivi završetak me ostavio ravnodušnim. Čak su ga možda i pretjerali... Solidan horor koji se brzo zaboravi. 3/5

The relic (1997) - izvrstan akcijski SF horor o mutantskom stvorenju koje opsjeda muzej. Dobra glumačka ekipa, a onaj praznovjerni detektiv je zabavan. A monstrum izvrsno napravljen, baš ga je gušt gledati. 4/5
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Nov 2014, 20:28

The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009) - zabavna horor komedija. Krvave scene, odlični kostimi, Lovecraft tematika (animacija je urnebesna), blesavi humor. Zabavno trash ostvarenje, vrijedi pogledati. 3/5
Michel puši karu.

Decadentor

Post by Decadentor » 19 Nov 2014, 02:59

Queen of the Damned - jedina dobra stvar je soundtrack 5/10
Image

GreenHornet

Post by GreenHornet » 20 Nov 2014, 12:16

"AS ABOVE, SO BELOW"
Dobar.
Film ima zaista klaustrofobican ugodaj, koji nisam u toj mjeri osjetio od "The Descenta". Takoder je i nekako tmuran, u dobroj mjeri se nazire da ce se nesto strasno dogoditi, sto je veliki plus. Kad pocne "akcija" odlicno je prikazana bezizlazna situacija u kojoj su se nasli; bas je odlicno odraden ocaj i strah likova. Imamo i par vrlo jezivih scena, te se pojavljuju neke vrlo spooky "kreature" da tako kazem. Opcenito- podzemlje, mrak, skucen prostor i sve sto im se dogadja- bas neku nelagodu izaziva u gledatelju! E sad, kao sto je obicaj u novijim horrorima- dosta toga nije pojasnjeno, opeeet je ostavljeno da gledatelj sam zakljuci, i malo su se pogubili u tim "mindfuck" shemama...I klasika, imamo na trenutke glupe i nelogicne postupke nekih likova, ali to je ocekivano u ovom tipu filma.
Stvarno cisto dobar film, nije neko epsko ostvarenje, ali svakako bi ga preporucio.
6-6,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

hitman_4

Post by hitman_4 » 21 Nov 2014, 02:48

The Purge: Anarchy - za razliku od jedinice ovdje mi je puno više stalo do likova i to popriličan napredak. malo su zeznuli smjer radnje u drugoj polovici filma što je zapravo jedina veća zamjerka

6.5/10
Image

Image

Image

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Nov 2014, 14:18

Somos lo que hay (2010) - solidna horor drama o obitelji kanibala kojima otac umre, pa se sinovi moraju naći vođu i loviti ljude za ritual. Prvih 50 minuta je još dobro, ali onda pomalo postaje dosadno. Likovi su mi antipatični, nije baš objašnjena svrha rituala i predvidljiva završnica. Vidim da ima i remake, pa možda pogledam.. 3/5
Michel puši karu.

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 22 Nov 2014, 20:10

Only Lovers Left Alive - neka horror drama o vampirima koja nema nikakvog smisla. 2/5

Malteras

Post by Malteras » 23 Nov 2014, 13:39

The Babadook (2014)

Kada god sam razmisljao kako bi trebalo da izgleda dobar horor, nikada ga nisam mogao u potpunosti smjestiti u sadanje moderno vrijeme, koje nastoji da materijalizuje i razjasni. Jer horor, odnosno strah, lezi u neizvjesnosti, neshvacenom i neobjasnjenom, u nasim unutrasnjim nesigurnostima. Tako u ovome filmu, cija se radnja odvija u danasnjosti, ipak vidimo stari namjestaj, staro auto koje vozi glavni lik, te ono sto je najupadljivije- staru odjecu. Takodje i glavni lik radi u starackom domu...
Poigravanje zvukovima i muzikom po odredjenim standardima bi trebalo da izgleda kicasto, ali ono to ovdje nije. Cak je veoma efektno i donekle kreativno. Gradjenje atmosfere je takodje dovoljno dobro, ali ono u cemu ovaj film nije dovoljno dobar (namjerno ili slucajno) je upravo ono u cemu su mnogi ovoga zanra, a losijeg kvaliteta, pokazivali jedinu svoju snagu (ako se moze takvim nazvati), a to su "boo" momenti. Oni ovdje jednostavno nisu dovoljno "boo". Vjerovatno su kreatori ovoga filma nastojali da izbjegnu tu praksu strasenja publike bez ikakvog uvoda i price, pa su u takvom nastojanju gotovo potpuno ih zanemarili.
Odnos majke i sina, koji je u njenim ocima ocigledno krivac za smrt supruga, je prikazan uvjerljivo, cemu sigurno doprinosi i veoma dobra gluma...

Ocjena 7/10

hitman_4

Post by hitman_4 » 26 Nov 2014, 11:39

Critters (1986)

5/10
Image

Image

Image

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Nov 2014, 20:47

Werewolf: The Devil's Hound (2007) - ono, WTF? Kužim da je to jeftini film... volim gledati takve trash filmove i to, ali ovo je tako konfuzno i prepuno brbljanja da nije niti zabavno. Vukodlak koji izgleda kao jeti + završnica. 1/5

WolfCop (2014) - zabavna akcijska horor komedija s pregršt krvavih scena i par dobrih scena transformacije (u zadnje vrijeme svi vukodlaci gule kožu s sebe kada se pretvaraju u vuka). Dobra radnja o lijenom pijanom policajcu koji biva kao žrtvovan, pa postane vukodlak u borbi protiv mjenjolika. Bizarno i zabavno. 3/5

Hanno cambiato faccia (1971) - neki slabo poznati talijanski horor triler o vampirskim kapitalistima. Dobra satira na kapitalizam gdje vampiri upravljaju firmama iskorištavajući ljude do maksimuma. Ono, nađu primjer dvoje radnika koji su se seksali na poslu, pa muškoga pošalju na sterilizaciju, a ženu na pobačaj. :mrgreen: Inače, više manje čudna i dosadna drama bez horor elemenata iako po imbd - u spada među horore... 3/5

The Unborn (2009) - pohvala RTL - u da imaju subotom horor noć, ali kakve sve šrotove stavljaju. Tako i ovaj, loša ideja, loša realizacija i manekenski glumci. 1/5

Sairen (2006) - ekranizacija kultne ps2 horor igre o otoku gdje su stanovnici jeli meso sirene, pa su postali prokleti. Kao svaki japanski horor, dosta spor s dobrom atmosferom. 3/5
Michel puši karu.

Post Reply