Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
olio

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by olio » 07 Apr 2014, 17:51

You're Next

mračno, zabavno, smiješno

6.6/10

hitman_4

Post by hitman_4 » 13 Apr 2014, 00:45

Rubber (2010) -automobilska guma sa telekinetičkim sposobnostima ubija i gazi sve pred sobom, gleda tv, kupa se, traži ljubav,...

2/10
Image

Image

Image

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Apr 2014, 12:35

Carriers (2009) - dobra drama o dvojici braće s curama koji pokušavaju preživjeti u zaraženoj zemlji gdje se širi nezaustavljiva epidemija. Zapravo praktički nema horor elemenata osim par scena poput mrtvaca u autu ili prizore zaraze. Ovako se samo radi o zanimljivijoj drami o zakonu jačega, o odnosu između dvojice braće i slično. Ne traje pretjerano dugo, 84 minute. Vrijedno gledanja. 3/5
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 13 Apr 2014, 13:00

The Den (2013) - iako je ideja već viđena, ali u ovom filmu takva ideja je napravljena dosta originalno. Radi se o jednoj djevojci koja preko interneta vidi smrt jedne djevojčice i otad joj sve pođe na krivo. I nije me se nešto dojmio. Najzanimljiviji mi je kad je totalni mrak pa ima par cimalica, ali napetost kvari oni smiješni trenuci kada preko interneta vidi dosta frikova koji se bzvz glupiraju pa mi je to bilo malo smiješno.

8=====-o/8==========o (5.5/10)

The Conspiracy (2012) - real horor kako bi se reklo. Spoj paranoje, klaustrofobije i najpopularnijih današnjih "teorija" zavjera. Prvih 50 minuta pratimo dvoje prijatelja koji snimaju dokumentarac o tom jednom liku koji istražuje zavjere, a nedugo zatim on nestane i otad se oni pokušavaju ubaciti u tu tajnu grupu ljudi i tih zadnjih pola sata je čisti horor gdje se oni druže s tim bogatim ljudima i gdje se sprema jedan ritual u kojem oni sudjeluju. Najnapetiji trenuci su mi kad razgovaraju s njima i to je toliko napeto jer svakog trenutka mislim kako će ih otkriti da oni to sve snimaju. Ili kad svi one maske obuku, a kraj ostavlja mnoga pitanja
SpoilerShow
mislim da je stvvarno ubijen i da taj glavni te kompanije je rekao tom njegovom frendu da laže o tome što se i vidi po njihovim reakcijama.
8=======o/8==========o (7/10)

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) - meni bilo ovo dosta zabavno. Atmosferično, vještice izgledaju old school i odlično. Glavni glumci dobri, akcije i gorea ne fali. Lokacija isto predivna. Stvoreno za nastavak.

8======o/8==========o (6/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Malteras

Post by Malteras » 14 Apr 2014, 22:28

The City of the Dead (1960)

Ocekivao sam mnogo vise od ovoga...

Ocjena 5.5/10

john_constantine

Post by john_constantine » 15 Apr 2014, 17:52

House of Wax (2005) - iznenađujuće odličan i zabavan horor s dobrom idejom, interesatnim ubojicom i brutalnim killovima. Ne znam da li bi rekao da je Paris Hilton loša glumica, ali sada, da li su baš scenaristi odabrali takve blesave dijaloge za njui napravili njezin lik više zaglupljujućom i seksim ili je to njezin izbor. Bar nije toliko iritatna koliko sam mislio da će biti. Prvih pet minuta, prebrutalno, odmah sam morao pogledati film da vidim o čemu se radi. Najurnebesnije mi je bilo vidjeti Jareda Palancea iz supernaturala. Makar mi njegov lik nije previše sjeo, stalno kopa, ulazi i dira tuđe stvari. :zubifale: Ali prezabavno mi ga je bilo gledati, stoga teško da ću ga moći shvaćati ozbiljno izvan serije... Nasilja ne nedostaje, a scene s voskom i voštanim figurama, naročito završnica, izvrsno. Naročito finale. Jedino ne kužim smisao završetka, očekivao sam to, ali na kraju je ispalo bezveze kao i taj nepotrebni obrat. U svakom slučaju zabavan horor s dozom akcije, nasilja i dobre tematike. 4/5
Michel puši karu.

lemonzoo

Post by lemonzoo » 16 Apr 2014, 00:30

Paris je konkretno tu odradila ulogu.

hitman_4

Post by hitman_4 » 16 Apr 2014, 09:26

The Den (2013) - solidan

6/10
Image

Image

Image

Saptac

Post by Saptac » 18 Apr 2014, 14:56

The Ruins (2008)

Ekipa u džungli u Meksiku završi u arheološkoj iskopini. I nešto se neočekivano događa...

Osvrt: Ajde priča nije loša, dobar je zaplet i događaji koji se odvijaju na građevini. Ideja je dosta dobra, slično filmu Splinter koji je iz iste godine. Film mi ne ostaje u sjećanju. Pomalo je i smiješan.
Pogledati za popodnevnu relaksaciju.

Ocjena: 6/10

Saptac

Post by Saptac » 18 Apr 2014, 15:01

Stage Fright (2014)

Horor-mjuzikl s elementima komedije. Tipičan horor o učenicima i ubojici, ali ovaj put se učenici uvježbavaju za novu operu.

Osvrt: Jedino što je ovdje zanimljivo jesu tekstovi pjesama. Priča je plitka i bez zapleta. Ima se hrabrosti kročiti u horor-mjuzikle nakon osrednjeg filma Repo! Genetic opera.

Ocjena: 4/10

hitman_4

Post by hitman_4 » 20 Apr 2014, 00:01

Saptac wrote:The Ruins (2008)

Ekipa u džungli u Meksiku završi u arheološkoj iskopini. I nešto se neočekivano događa...

Osvrt: Ajde priča nije loša, dobar je zaplet i događaji koji se odvijaju na građevini. Ideja je dosta dobra, slično filmu Splinter koji je iz iste godine. Film mi ne ostaje u sjećanju. Pomalo je i smiješan.
Pogledati za popodnevnu relaksaciju.

Ocjena: 6/10
uvijek se sjetim scene s nogom :jawbreaker:
Image

Image

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Apr 2014, 01:59

The Car (1977) - iako je ovo tehnicki triler, stavih ga pod horror, because of reasons. Sam film spada u kategoriju toliko loš da je dobar, iako nije bas tako loš. Gluma je ispod prosjeka, nema krvi iako nekoliko ljudi biva pogaženo. Radnja je također u najbolju ruku prosjek, jer se koješta ne dozna o samome autu. film polgedah jer sam naletio na trailer za njaga zujeći po jubitou, te se sjetih da su isti parodirali u simpsonima, futurami... te se zato odlucih pogledati ga
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

MIX MIX MARATON: PART FOUR

Post by Michel » 27 Apr 2014, 19:30

Wolf Creek 2 (2013) - prvi nastavak je bio ok i nikad mi nije Wol Creek bio nešto specijalno da mogu reći kako se radi o jednom od boljih naslova iz prošlog desetljeća, ali mi je uvijek bio zabavan. Jedan od onih horora koji ti se uvuku pod kožu. Drugi dio je puno više nabijen akcijom + dosta gore scena i to jako lijepo napravljeni. Zabit u Australiji, nekoliko pamtljivih trenutaka poput ispitivanja ili samog početka. Mick je stvarno dobar villain i nadam se da će biti trećeg dijela jer s ovakvim hororima ne mogu dosaditi.

8======o/8==========o (6/10)

13 Sins (2014) - ništa specijalno osima par dobrih fora i neugodnih trenutaka. To jest neugodan trenutak je kad naš glavni lik saznaje što mora napraviti pa je i meni odmah u mislim kako će to izvesti jer bi moglo biti dosta neugodno, ali onda zaseru jer me uopće ne impresionira to što napravi. Prilično zaboravljivo.

8=====o/8==========o (5/10)

olio

Post by olio » 27 Apr 2014, 23:15

Wolf Creek 2 (2013)

zabavan, scene potjere (sa kamionom) + klokani (soFuckingRandom scena), ispitivanje...

kao nastavak odličan!, začudo

koliko se sjećam, jedinici sam dao 6/10 pa i ovome:
6/10

Michel

Post by Michel » 27 Apr 2014, 23:18

E da, klokani :lol: :lol:

To je bio hrabar potez redatelja jer su klokani simbol nad simbolima Australije.

Post Reply