Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by john_constantine » 05 Oct 2013, 12:36

Mama (2013) - dobar ghost horor iako sam očekivao nešto drugačije, da će biti više neka legenda o nekom stvorenju, a ne duhu. U svakom slučaju, dobrodošla promjene oko ideje glavne junakinje da nije uopće majčinski tip. I prikaz "neprilagođene" djece koja su živjela u divljini. Jedino stvorenje nije nešto pretjerano strašno, ali zanimljiva ideja. Jedino po meni bezvezni završetak koji me ostavio ravnodušnim. 3/5

Dead in Tombstone (2013) - zabavan akcijski horor western o revolverašu kojega njegova ekipa izdaje, pa završi u paklu i vrati se iz istog da bi se osvetio ljudima koji su ga ubili. Prejeftini budžet s slabim scenama nasilja, solidna i zabavna akcija makar se i to vidi da je rađeno lošim specijalnim efektima, naročito pucnjave, slaba ali zabavna i jednostavna radnja. No, film ipak spašavaju tek Danny Trejo kao revolveraš iz pakla i Mickey Rourke kao Lucifer. Inače, film za nezahtjevne gledatelje... 3/5
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 06 Oct 2013, 11:34

Wrong Turn 2: Dead End (2007) - Drugačiji je i bolji od prvog, postao je film bez imalo ozbiljnosti. Bolji su likovi svakako, odlični killovi, zanimljiva priča s reality showom, te što se film dotako povijesti tih deformiranih kanibala, ali opet, CGI je užasan i ima dosta nebuloza koje se ne mogu ne uočiti. - 7/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Malteras

Post by Malteras » 06 Oct 2013, 14:11

Fido (2006)- odlicnih uvodnih nekoliko minuta, kasnije, osim kritika americkog drustva (a i one su nedovoljno dobro odradjene), veoma lose... Ocjena 5/10

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Oct 2013, 22:15

The Conjuring (2013) - je da je riječ o klišejiziranom filmu, ali James Wan ima smisla za režiju, pa je napravio zanimljiv, napet i jezoviti horor s napetim finaleom. Odlična glumačka ekipa, scene s duhovima, ideja o prokletstvu, jezovita atmosfera, napeta i krvava završnica i te "šok" scene. Vrlo dobar horor. 4/5
Michel puši karu.

jeba

Post by jeba » 07 Oct 2013, 07:52

Nothing Left to Fear (2013) - ništa posebno

yakkazu

Post by yakkazu » 07 Oct 2013, 21:21

GreenHornet wrote:HEARTLESS (2009)

Evo jedna jako dobra horror drama! Od samog pocetka je napravljen film tako da zalis glavnog lika i njegovo sudbinu.Bas je nekako momak depresivno i sumorno napravljen+problemi na koje nailazi.Dosta dobra tematika,ali nakon nekih pola sata od pocetka "akcije" pode drugim smjerom...E sada-i to je vise nego ok,ali mozda bi bolje bilo da su se bavili samo ratom s demonima po ulicama.Ima par jezivih scena i tipicno za britanske filmove-na momente vrlo dobar crni humor.U samoj prici postoje neke nedoumice-doduse ostavljeno je vise da gledatelj sam protumaci kako i zasto.Meni se osobno taj koncep opcenito bas i ne svida.Na trenutke jako napet.Pred kraj imamo jednu scenu,koja je bar mene nekako rastuzila.Inace,kroz film imamo par mocnih dijaloga.
Uglavnom,vise sam nego zadovoljan: 7/10.
baš ga odgledah i jednostavno moram reć da je film jedan veliki, ogromni patetični proser. Ajde, mogao sam svariti nekoliko scena sa all-about-bad-in-life dijalozima, al' brate baš svaka scena da sadrži nekakav kritički osvrt, i to ne bilo kakav, već jebeno isforsiran da ne može biti više. 'ajde kraj mi se donekle i svidio, twist nisam baš predvidio, ali sve ostalo je šund. 3/10

olio

Post by olio » 08 Oct 2013, 01:41

The Conjuring

ne donosi ništa novo i prati standardnu formulu, ali ima super atmosferu, izvedbu..
Vrhunski snimljeno.

7/10

Sammy

Post by Sammy » 08 Oct 2013, 12:27

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (2011) - Isto kao i treći dio, debilno i glupo, jedino što valja je ubijanje i kasapljenje iritiantnih likova. - 3/10

Wrong Turn 5: Bloodlines (2012) - Meni ovo puno bolje od prethodna dva dijela, drugačija je ideja, likovi nisu baš toliko loši, ubijanja standardno dobra i nije mi bio toliko naporan. - 5/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Michel

Post by Michel » 09 Oct 2013, 23:57

Burnt Offerings (1976) - jedan od onih filmova kojima treba neko vrijeme da te uvuče u priču, ali onda se polako redaju odlične scene. Dakle, radi se o obitelji koja se seli u jednu kuću/vilu i tada im se počinju dešavati neobične stvari. Prvo Oliveru Reedu kao mužu/ocu pa onda ostalim članovima. Najjezovitije scene su mi njegova priviđanja onog bizarnog tipa :shock: a jel trebam reći kako sam se ugodon iznenadio kad sam vidio da glumi Bette Davis :P :oops:

8=======-o/8==========o (7.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

popayy

Post by popayy » 10 Oct 2013, 20:56

Salem's Lot (2004)
Ok trosatni hororac, ono baš za odgledati na kišni dan.

Michel

Post by Michel » 10 Oct 2013, 21:42

Original je remek djelo za mene pa pogledaj :supz:

Iako su neke dijelove iz knjige izbacili.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Oct 2013, 05:58

sinister (2012) - baš dobar i jezoviti horor s originalnom idejom, makar mi je obrat predvidljiv kao i završetak + neke cimalice. Ali interesatna ideja o "stvorenju", jezovite snuff snimke, dobra atmosfera i solidna gluma. 3/5
Michel puši karu.

Malteras

Post by Malteras » 11 Oct 2013, 14:22

The Midnight Meat Train (2008)- ovo nista ne valja, puno nelogicnosti i gluposti,
SpoilerShow
a najveca je da Bredli Kuper moze pera odbiti Vini Dzonsu koji ima u ruci cekic za udaranje volova u glavu...
Ocjena 5/10

Shp86

Post by Shp86 » 12 Oct 2013, 12:54

Martyrs (2008) - bio na HRT-u i poslije Gravityja sam ga dočekao kao ozeblo sunce. U drugom gledanju mi je bio još strašniji, mučniji i provokativniji. Odlična radnja, gluma, scenarij i po meni briljantan kraj.. prvio dio pravi horor triler, drugi dio teška horor drama; dva totalno različita smjera. jedan od najboljih (a od francuskih mi je jedino Ils draži, iako objektivno ne i bolji) 8/10

One Missed Call (2008) - nakon popravljivog HRT-a, došla je na red nepopravljiva NOVAtv - jadna im majka s ovakvim filmovima. Horor u kojem glume zvijezde loših teen romantičnih komedija. jako loše i jako loš pokušaj kopije Final Destinationa 2/10
It's in your nature to destroy yourselves...

xEdgex

Post by xEdgex » 12 Oct 2013, 13:16

Shp86 wrote:Martyrs (2008) - U drugom gledanju mi je bio još strašniji, mučniji i provokativniji.
da da da ! iskreno po meni top 5 filmova (necu cak ni naglasiti horora, iako je ovo jedan od onih filmova koji su po meni idealan prikaz (horor) filma kakav bi trebao da bude) od 2000-te pa nadalje. Tacno bi mi sada dobro dosla kafa/caj sa 10 ljudi koji su gledali ovaj film par puta pa da pricamo o svemu ...
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "

Post Reply