Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Malteras

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Malteras » 29 Sep 2012, 15:12

The Possession (2012)- katastrofalno, losa gluma, smijesne scene koje bi trebalo da budu strasne... Ne vjerujem da je ova tematika istrosena, nego su samo pogresni ljudi u zadnje vrijeme pravili filmove vezane za nju... Ocjena 4/10

Michel

Post by Michel » 29 Sep 2012, 19:00

The Beast from 20,000 Fathoms (1953) - odličan naziv i prezabavan sf horor iz 50-ih. Priča je dobra, gluma solidna. Efekti za to vrijeme oduzimaju dah :lol: čitam kako je ovaj film utjecao na filmove o Godzilli koji je mnogo poznatije čudovište i film. I film nema odmora, stalno se nešto dešava. Ono što je dobro kod ovakvih filmova što kratko traju. Baš to sf horori iz 50-ih. Vrijeme brzo prođe i dobro se zabavi.

8=======o/8==========o (7/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

elrania

Post by elrania » 29 Sep 2012, 22:19

daaa, ovo je jedan od najboljih - dobro započet, dobro izbalansiran tokom cijele radnje da niti u jednom trenutku nije spor i zamoran. i normalno da su efekti super kad ray ima svoje prste u tome :D

i tko će da spasi dan, ako ne lee van cleef :mrgreen:

xEdgex

Post by xEdgex » 30 Sep 2012, 03:15

The Brood (1979)

Radnja me iskreno nije previse impresionirala ali ne mogu reci da je losa. "Djeca" su jebeno jeziva i volio bih da su ih jos vise iskoristili. Zanimljiv mi je koncept koji je iskoristen ovdje;
SpoilerShow
stvaranje necega (u ovom slucaju materijalnog) pomocu svog bijesa.
Videodrome (1983)

Uf, ne znam sta da kazem. Radnju je malo tesko pofatati i shvatiti sta je stvarno a sta ne. Iako me to malo iznerviralo ovaj film je ostavio jak utjecaj na mene. Iskreno trenutno pojma nemam sta je poenta i sta sam trebao nauciti iz ovoga. Ali osjecam se jako iskritiziran nakon filma, ustvari osjecam se kao da je ovaj cijeli film kritika nas kao drustva. Kritika naseg nacina zivota, kritika naseg zahtjevanja ekstremnog, kritika naseg (iskrivljenog) posmatranja stvarnosti, kritika cega sve ne... pojma nemam sta pricam !
SpoilerShow
Zadnja scena mi je jako sumorna i nihilisticna (izvrsavas samoubistvo u napostenoj luci u napustenom zahrdjalom brodu prepunom smeca ...) , iako je njegova zadnja recenica zvucala samouvjereno i kao da je sve uredu.
I da, opako me zanima samo znacenje te famozne: "Long Live the New Flesh!"
The Fly (1986)

Ovo sam jos gledao kao klinac, sreca pa ne cijeli film. Smislena i konkretna radnja; savrseno prikazana metamorfoza; psiholoska promjena i naravno NAJBOLJI body horror segment ikada ! Nema tu sta da se prica, film je remek djelo.
SpoilerShow
Brundle je jebeno prestrasan, sva sreca pa nije bio zlonamjeran tokom svoje metamorfoze inace bi ovo bilo 100 puta strasnije i tek bi se onda svi usrali kako treba. Prvi put kada ga prikazuju kako se pentra po zidovima sa zabacenom glavom mi je definitivno najmorbidnija i najstrasnija scena.
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "

Vermillion

Post by Vermillion » 30 Sep 2012, 16:55

Resident Evil: Retribution 2012 - 6/10 Zabavno

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 30 Sep 2012, 17:05

Image

"Orca:The Killer Whale" (1977)

- ugodan film i dobar uvod u žešće predstavnike Animal Attacka
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

maddjuro

Post by maddjuro » 30 Sep 2012, 17:11

Pogledah horror anime "another"- premisa mi je bila super; odlična atmosfera; pred koji mjesec je izašla i live action verzija koja nazalost nisam našao s titlovima. jedino sto mi se nije dopalo je sam stil animacije, koji je mogao biti malo ljepše realiziran; ali nije "težak" za gledanje. Anime ima 12 epizoda, oko 3 se stvari počnu zakuhavati; tako da vam ovo svakako porporučam.
Za kraj vam ostavljam intro serije:
http://www.youtube.com/watch?v=O_Qx7R5sR50
I may be an idiot, but i am no fool.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 30 Sep 2012, 23:59

FRAYED 2007.
Villian vuce na Myersa,cijela prica takoder.Uzasno dosadno,nepovezano,bar tih sat vremena sto sam gledao,dok nisam ugasio.
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Asfodel

Re:

Post by Asfodel » 01 Oct 2012, 19:23

dr_gonzo wrote:Image

"Orca:The Killer Whale" (1977)

- ugodan film i dobar uvod u žešće predstavnike Animal Attacka
Aaaa, ovu knjigu imam doma pa moram skinuti film iz poštovanja (a i izgleda fino :D )
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Oct 2012, 11:02

Living Dead at Manchester Morgue/ Non si deve profanare il sonno dei morti - koje divno iznenađenje. Rekla bih da je ovo must watch i za ne toliko zombi fanovlje. Kraj je objektivno oodličan, ali subjektivno... kmee
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 04 Oct 2012, 19:09

Asfodel wrote:Living Dead at Manchester Morgue/ Non si deve profanare il sonno dei morti - koje divno iznenađenje. Rekla bih da je ovo must watch i za ne toliko zombi fanovlje. Kraj je objektivno oodličan, ali subjektivno... kmee
obavezna lektira za sve zombifile.

Michel

Post by Michel » 05 Oct 2012, 00:53

Enter Nowhere (2011) - wow, kako originalan film. Ima jako zanimljivu ideju, ali prelošu glumu. Pogotovo sin od Eastwooda. Prvo sam mislio
SpoilerShow
da se radi o paklu/čistilištu, ali na kraju time travel, nešto slično.
stvarno teško pogodit i pohvale za sve te detalje. Misliš da ta i ta scena nije bitna, ali kasnije se ispostavi da je skoro svaka scena simbolična za kraj. Zanimljivo.

8=======o/8==========o (7/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

hitman_4

Post by hitman_4 » 05 Oct 2012, 02:03

Chernobyl Diaries (2012) - očekivano slab film,nažalost.ne razumijem koji će ti k medvjed :facepalm: ,psi,duhovi,djevojčica,mutanti,vojska usred černobila.mene od samog imena hvata jeza,a gdje neće od lokacije + radijacija

3/10
Image

Image

Image

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Oct 2012, 12:02

supernatural season 5 - ono, šteta što ta sezona nije bila i posljednja. Dobro su zaokružili seriju i umjesto da se završi epskim finaleom, nastavili su dalje s sezonama s novim radnjama, i to prelošim... 4 jahača apokalipse su nešto najbolje u ovoj sezoni, naročito epizoda s Gladi. A opet, mogli su bez nekih blesavih fora kao epizoda s kupidom... Slučajevi su dosta dobri, nisu toliko samo duhovi kao u prošloj sezoni, a veći je naglasak na apokalipsi i sličnih fora, tako da pri kraj ima odličnih epizoda. Makar su zadnjih par epizoda dosta ubrzani. Dobra sezona dok je još imala smisla. 4/5
Michel puši karu.

xEdgex

Post by xEdgex » 06 Oct 2012, 23:42

The Return of the Living Dead (1985)
:supz:
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "

Post Reply