Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
maddjuro

Re: Last Post Wins !!!11one

Post by maddjuro » 21 Aug 2012, 17:05

osoba koju ne poznaš ti dopušta da živiš s njome besplatno? malo čudno; ali ako nađeš tako neku ponudu, a nemas izbora moras je prihvatit
I may be an idiot, but i am no fool.

Wendigo

Post by Wendigo » 21 Aug 2012, 17:31

filmofil wrote:a gdje sada živiš? mislim, u svom stanu, sa starcima ili?
u kući od staraca, ali nisam uvijek sam i nemam svoj mir i privatnost zbog nekih, ovdje nebitnih razloga.
djuro: ne, nego razmišljam o toj varijanti jer si ne mogu priuštiti da solo plaćam stanarinu. u stvari, mogao bih, ali bih onda jedva imao za hranu, a kamoli ostale troškove...

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Aug 2012, 18:39

da se naći za 1000 skup s režijama soba; tj znam par kolegica koje žive u kući, svaka ima svoju sobu; i njih 5 svaka plaća po 1000 kn mjesečno; to je skup s režijama. tako da se da naći smještaj, imaš svoju sobu za privatnost, jedino se kuhinja i kupaonica djeli; navodno ima toha na periferiji dosta; ali čujem da dosta ljudi sad je podiglo staranine jer je kriza i to im je često jedini izvor prihoda

elrania

Post by elrania » 21 Aug 2012, 19:09

ja bih izbjegavala da živim s nekim u njegovoj kući/stanu. idem po onom, nikad ne znaš kakvih frikova ima i kakve prohtjeve će ko imat s vremenom. vjerujem da je to ugodnije riješiti kad s nekim iznajmljuješ tuđi dom i nema onog 'ti moraš kak ti ja kažem, jer je ovo moje'.
doduše, i u drugom se slučaju može gadno sjebati.

meni je što se cimera tiče dosad bilo ok. najbolje mi je bilo živjeti s curom koju sam poznavala od prije, ali to je ujedno i najgore završilo. i najbolje je bilo kad se cimerovalo sam s jednom osobom.
najveći su problemi bili oni s vlasnicima i njihovim hirovima i ugovorima razne vrste. nikad više, hvala najljepša.

ono što je neka najnormalnija cijena danas (za studente) je oko 300eura+režije za stan gdje po mogućnosti imaš 2 zasebne sobe. počeli su gurati garsonijere po toj cijeni i bit bezobrazno skupi, a nuditi rupe pa se treba i namučiti da se nađe neš pristojno.

no, konačna misao nakon 9 cimera i 5 vlasnika bila bi ta da jedva čekam da živim sama.
Last edited by elrania on 21 Aug 2012, 19:26, edited 1 time in total.

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Aug 2012, 19:23

ova frendica koja živi u kući ima dobru vlasnicu; koja ne živi s njima i ne gnjavi ih; ali generalno računaj da su sada stanarina, za dvosobne stanove bar 300eura + režije

Wendigo

Post by Wendigo » 21 Aug 2012, 19:40

A znam.. Sjebano je naci nesto posteno po pristojnoj cijeni.
Jos cu razmisliti o svemu, ali cinjenica je da bjezim iz svoje kuce kak god...

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Aug 2012, 20:54

Wendigo wrote:A znam.. Sjebano je naci nesto posteno po pristojnoj cijeni.
Jos cu razmisliti o svemu, ali cinjenica je da bjezim iz svoje kuce kak god...
a da njih pošalješ u neki stan a sebi kuću zadržiš?

Wendigo

Post by Wendigo » 21 Aug 2012, 23:25

Stvar je u tome da je kuca way to much prevelika za mene samoga, a tu je jos i vrt, a sve to treba odrzavati i jednog dana kompletno preuzeti, ja nisam tip kojem to treba i osjecam se bolje u takorec svom manjem prostoru.

Inace, ako netko sa foruma treba cimera u ZG, uredan sam, miran, znam kuhati... :lol:
Prednost zenskim osobama. :D

callac

Post by callac » 22 Aug 2012, 10:21

Moj prijedlog ti je ovakav: budući da si čvrsto odlučio otići od kuće iz meni znanih razloga, predlažem da se sada konačno suprostaviš tati i zatražiš neke promjene. ionako nemaš što izgubiti, a možeš dobiti puno ako on popusti. plus će tebi biti masu lakše kad si neke stvari skineš s leđa. imaš dovoljno godina da se izboriš za život koji nije ispod njegove papuče.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Wendigo

Post by Wendigo » 22 Aug 2012, 10:39

Nije samo u njemu problem, ima tu dosta faktora.. Suprostavljam se ja cijelo vrijeme i milion puta sam trazio, pokusavao rijesiti to, ali 0 bodova, samo dobivam prazna obecanja i tako vec godinama... Popustanje? Nikad, taj pojam ne postoji. Ne osjecam se dobro u toj kuci i to ce uvijek biti tako, pa je selidba na zalost jedino rijesenje.
Sad ce ispasti da sam papak koji se ne zna izboriti ta svoja prava, ali tko nije dozivio, ne zna o cemu pricam.
Last edited by Wendigo on 22 Aug 2012, 10:47, edited 1 time in total.

Andrej

Post by Andrej » 22 Aug 2012, 10:47

Ma gde ćeš čoveče u podstanarstvo bez dobrog posla i para... Ok je imati drugare ali uvek nešto nepredviđeno može da se desi i onda da se osećaš ko posran što moraš da se vratiš.
Jebote... mnogo skup sport iznajmljivanje, a plus nikad ne znaš na kakvu budalu od vlasnika možeš da naletiš. Da ne pričam o tome da može da te "pozdravi" kad god hoće pa uhvatiš sebe kako se seliš ko ciganin čergar. Kad pomislim samo koliko sam para dao na tuđe stanove i troškove oko sređivanja istih - plače mi se.
We're all mad here...

Wendigo

Post by Wendigo » 22 Aug 2012, 10:53

Da, svjestan sam toga, ali necu znati kako je dok ne probam, zar ne?
Ako ne funkcionira, idem dalje... Ionako me vec poceo boliti k za sve i zivim od danas do sutra. :)

callac

Post by callac » 22 Aug 2012, 11:30

nisi ti mene dobro shvatio.. no nećemo ovako virtualno da ne izvlačiš sad pojedinosti.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Wendigo

Post by Wendigo » 22 Aug 2012, 12:12

Ma da.. Previse sam se raspricao i privatnim stvarima.
Over and out.

metallicat

Post by metallicat » 22 Aug 2012, 12:20

Wendigo wrote:ali necu znati kako je dok ne probam, zar ne?
Ako ne funkcionira, idem dalje... Ionako me vec poceo boliti k za sve i zivim od danas do sutra. :)
s ovim s potpuno slažem. to sam i ja počela radit, samo u puno manjim stvarim nego što ti sad pričaš, ali opet, i to je nešto. nema smisla čekat, godine idu.
Image

Locked