Teretane

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Eat Your Brains

Re: Teretane

Post by Eat Your Brains » 08 Jan 2012, 10:58

Onda moras gledat neku losu seriju il film,jer sto ako je nesto jebeno pa te dekoncentrira i stanes :D
I like to eat things.

toni

Post by toni » 29 Jan 2012, 14:14

neznam... po meni ima puno vise smisla raditi HIT trening nego npr. klasican kardio na biciklu
HIT znaci high intensity training(to je npr. sprintanje u intervalima od 15 s, pa onda hodanje 45 s i tako u krug, ili hit moze biti na boksackoj vreci)
tim tijelo dobiva explozivnost ali i kondiciju, a i trosi se vise kalorija nego na obicnom kardiju
lagani kardio u trajanju od sat vremena bome ne doprinosi eksplozivnosti niti pomice bas neku granicu fizicke izdrzljivosti niti potice hipertrofiju misica, jer ako nesto mozes izdrzati 1h vremena to je vise psihicki napor od fizickog
takav oblik najcesce prakticiraju bodibilderi koji se zele rijesiti posljednjih grama sala pa hodaju 3 sata ali to za rekreativca bas puno ne znaci jer niko nije na takvo rigoroznoj definiciji

Andrej

Post by Andrej » 29 Jan 2012, 22:36

Trening visokog inteziteta je odličan, ali u isto vreme ekstremno naporan i rade ga ljudi u već odličnoj kondiciji. Postoji jedan problem kad su u pitanju rekreativci koji idu u teretanu. Većina ljudi nema baš previše vremena za trening pa istog dana rade i anaerobni i aerobni trening tako da raditi HIT posle treninga s tegovima je za prosečan organizam samoubistvo. Još jednu stvar ljudi zaboravljaju kad je u pitanju kardio. Ne radi se samo za skidanje masnih naslaga već i za održavanje zdravog kardiovaskularnog sistema, da bi organizam mogao da izdrži stres rada s težinama.
Tako da sam na kraju uvek za laganiji a duži aerobni trening jer možda nije tako efikasan kao HIT, ali je svakako zdraviji.
Ali u svakom slučaju, svaki organizam je knjiga za sebe, pa nam možda odgovaraju različite stvari.
We're all mad here...

toni

Post by toni » 30 Jan 2012, 19:31

i to sto kazes, ja ne treniram radi zdravlja nego radi fizicke spreme i mislim da se kardio ne isplati, ali kako ko oce...

GreenHornet

Post by GreenHornet » 31 Jan 2012, 19:14

ovo startao danas:
http://www.mojrecept.net/brzadijeta/dij ... ce=message
drzao 3 puta dosada,i skine se izmedu 5-7 kg.
ah ta psiha...ova moja standardna prehrana vise ne skida kg (vec dugo sam na 93),samo topi masno tkivo;kojeg nikad manje imao nisam,sve mi hlace spadaju,ali opet-PROKLETA PSIHA,cilj mi je doci na 80 i nesto,tako da cu se patiti 11 dana. :evil: :roll:
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Wendigo

Post by Wendigo » 31 Jan 2012, 19:29

promijenio sam program treniranja.
ispostavilo se da sam u trenutnom režimu dizao utege 2 puta tjedno, a radio kardio 3 puta. definitivno premalo za oba tipa vježbi.
sad idem na shemu nabijanja mase, i tek negdje u 3. mjesecu počinjem s kombinacijom definiranja mišića i kardia simultano - svaki dan jedna mišićna grupa i pola sata veslanja ili orbitreka.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 31 Jan 2012, 19:49

ja vec 2,5 mjeseca brzo hodam 3 km u jednom pravcu do teretane...i stavljam oko struka plasticnu foliju od nedavno...budem mokar kao da sam se popiso´... :mrgreen:

toni

Post by toni » 31 Jan 2012, 23:09

GreenHornet wrote:ja vec 2,5 mjeseca brzo hodam 3 km u jednom pravcu do teretane...i stavljam oko struka plasticnu foliju od nedavno...budem mokar kao da sam se popiso´... :mrgreen:
to uopce nema smisla osim ako zelis dehidrirati :D

meni se ta rigorozna dijeta uopce ne cini prikladna za pocetnika poput tebe, te kile moraju ici dole, samo smanji kalorije
uostalom izgubit ces misicnu masu na takvoj dijeti

GreenHornet

Post by GreenHornet » 31 Jan 2012, 23:13

pa ja samo rekreativno u teretanu idem... :)
a bome,mas.tkivo po bokovima se smanjilo otkad sa folijom pjesacim...

GreenHornet

Post by GreenHornet » 01 Feb 2012, 12:23

evo par slikica gdje treniram,TESKI OLD SCHOOL! :supz:
Image
Image
Image
Image

Aryx

Post by Aryx » 01 Feb 2012, 15:47

nice gym hornet :P

inace danas nakon mjesec i nes sitno ponovo upisao teretanu. Prestrasno kako sam oslabio radi bolesti + ne vjezbanja... here we go again :lol:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Andrej

Post by Andrej » 01 Feb 2012, 18:05

Dobra teretana 8) Ko zna znanje - njemu je ovo i više nego dovoljno. Imaš sve.
We're all mad here...

GreenHornet

Post by GreenHornet » 01 Feb 2012, 19:36

Andrej wrote:Dobra teretana 8) Ko zna znanje - njemu je ovo i više nego dovoljno. Imaš sve.
Imaju jos 2 sprave...A "vlasnik" je moj ujak,bilda 48 god vec,sa 61 god trenutno,ima 112 kg misica. :zubifale:

callac

Post by callac » 01 Feb 2012, 21:02

ja sam si zadala ovako: ujutro, prije kave, cigare i interneta moram odvježbati "pozdrav suncu" vježbu pet tibetanaca, a navečer kad dođem s posla, prije večere, pilates joga, setovi od po deset minuta za prvu ruku pa kasnije povećavati broj vježbi.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Wendigo

Post by Wendigo » 01 Feb 2012, 22:40

sad kad si spomenula pozdrav suncu, sjetio sam se kako sam u zadnje vrijeme razmišljao o nekoj jogi. kako bih eventualno probao i to...

Post Reply