Ovako, nakon šta san film pogleda 6 puta u cijelosti, moran olakšat dušu i priznat određene nedostatke. Ka fan san u početku bija previše subjektivan, i stvari koje san reka stoje, ali nisan nikad pisa o ovim lošim stranama koje film ipak itekako ima:
Prvo šta ne valja je karakterizacija. Novi likovi su jako, jaaaaako plošni i zapravo me ni za kojeg nije briga (ta neka kvazi privlačnost Kirbyja i Charlieja mi nije nimalo uvjerljiva). Onaj Trevor, daj koji kurac, lik je teški debil, predstavljaju ga ka Billyja al lik niti izgleda dobro niti posjeduje i k od Billyjeve karizme. Robbie je nula od lika, teška nula, šeta okolo s onom kamericom i sve šta radi je da iritira. Kirby je ok, to moran priznat, al Hayden je zapravo jedina doista dobra glumica od te nove postave.
Idemo na ubojice- Jill i Charlie. Motiv je genijalan i to mi je odma leglo, međutim... Charlie-zapravo Stu pandan, međutim, teško da je on onako pičkast sposoban izvršit jako brutalna ubojstva (koja je većinu upravo on i počinija). Jill je stalno na granici psihotične osobe i razmažene kučkice, tako da tu opet krivin lošu glumu Emme Roberts. Bottom line, jedinica je imala nenormalno, pogotovo za to doba, slojevite likove, s kojima si se uspijeva povezat i niej ti bilo svejedno koga ubiju i ko je na kraju ubojica. Tolika napetost je postignuta upravo tim elementom da su filmu oproštene i neke velike gluposti (poput činjenice da se dva lika bodu isprid svoje konačne žrtve umisto da nju prvu ubiju). Ovaj pak, film to nema. Stara trojka je tu, i to je ono šta spašava stvar, ovo ostalo, ne. Najviše krivim stvarno, stvarno loš izbor glumaca. Mislin, Rory Culkin, WTF? I on i Emma su očito castani zbog Twelve u kojem zajedno glume i to je jadno. Jednostavno, burtalna istina je da film kaska na tom području. Svejedno je odličan, al ipak ni blizu jedinici.
Druga stvar koja ne valja su pravila. Film ih zapravo ni nema. Kao gayevi jedini preživljavaju i ubojstva su ekstremnija-daj odjebi! Sva 3 filma su imala jasna pravila koja su kao takva predstavljena, ovo nema, i to me u startu raspizdilo. Nula!!!
I zadnja stvar-moroni od producenata. Jel vi uopće znate da su 3 izvrsne scene cutane iz theatrical version- opening scena je izmijenjena s Jenny i Marnie, i ona prvotna je triput bolja. Druga je scena di policija dolazi na misto zločina i nalazi Jenny svezanu na stolicu a Marnie obješenu u stilu Casey i Stevea s natpisom od krvi "What's your favorite scary movie". I treća, meni najbolnija THE FOUNTAIN SCENE-svi znate da je to kultna scena iz jedinice i da je to misto po Screamu i poznato, i šta je najgore, sve ove TRI izbačene scene su u TRAILERU, šta je znak ultimativne prijevare i jebavanja gledatelja i fanova u mozak. JEBITE SE WEINSTENOVI, praščine usrane!!!