Flesh+Blood (1985)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
dr_gonzo

Flesh+Blood (1985)

Post by dr_gonzo » 05 Aug 2010, 15:20

Image

Redatelj: Paul Verhoeven

Uloge:
Rutger Hauer..................Martin
Jennifer Jason Leigh........Agnes
Tom Burlinson................Steven
Jack Thompson...............Hawkwood
Brion James...................Karsthans
Bruno Kirby....................Orbec

Image

SADRŽAJ:
"- Grupa odmetnutih plaćenika na početku 15. st. vode bitku protiv nemilosrdnog plemića Arnolfinija zbog toga što im nije isplatio pola plijena od zadnje pljačke. Vođa bande Martin i njegova svita uspijevaju oteti buduću nevjestu Arnolfinijevog sina Stevena što kvari planove o bogatstvu i moći starog plemića, pa zato on kreće u odmazdu sa svojim najboljim vojnikom Hawkwoodom i vlastitim sinom."

Image

Moje MIšljenje:
"- Uz Robocopa i Total Recall Verhovenov najbolji film. Hauer, Brion James i mlada i već tada talentirana Leight su na svojim najvećim glumačkim dostignućima. Uz sve to nemojmo zaboraviti tu je i glazba Basila Poledourisa (Conan) i odlična kamera Jana de Bonta što filmu daje jedan ugođaj više...što je još bolje film ima možda najtočniji prikaz mračnog 16. stoljeća."

Image
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

kraykulla

Re: Flesh+Blood (1985)

Post by kraykulla » 27 Feb 2011, 09:38

jučer pogledao ovo.genijalno ostvarenje koje pamtim još iz klinačkih dana.
fenomenalni likovi zakon priča,kamera a o glazbi da ne govorimo ma apsolutno mi ništa u ovom filmu ne manjka.valjda uz blade runner hauerova najbolja uloga,e da i uz the hitcher.
sve u svemu ovaj film je moja topla preporuka.10/10

Post Reply