Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by john_constantine » 03 Dec 2010, 22:17

Zadro wrote:
john_constantine wrote:Hills have eyes: begining - strip koji objašnjava kako su nastali mutanti iz remakea s dodatkom osvete. Dosta nasilan i odličan crtež. Zanimljiva radnja. Solidni i ne previše pamtljivi likovi. I pretjerana završnica. Ali zabavan strip za čitanje.
:o
Daj jel možeš pls napisat tu ili u inbox otprilike o čemu se radi? Baš me zanima.
SpoilerShow
Prepričava radnju kako su zapravo nastali ti mutanti koji žive u toj pustinji i rudnicima, gdje se događala radnja tog filma. O doseljenicima koji su čvrsto odlučili ostati na zemlji koja je određena za testiranje za nuklearne pokuse. I vojnici ih pokušaju otjerati, ali dođe do sukoba. I na kraju doseljenici se sakriju u rudnike i bivaju izloženi radijaciji. Uskoro će biti rođeno prvo mutantsko dijete zbog kojih će majku prognati. Ali posljedice radijacije se i dalje osjeća tako da je sve više mutirane djece... Radnja se događa prije i poslije filma.
Michel puši karu.

Josef K

Post by Josef K » 03 Dec 2010, 22:24

Predobro! Jel ima to za kupit u algoritmu ili si prek neta čitao?

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Dec 2010, 22:28

Zadro wrote:Predobro! Jel ima to za kupit u algoritmu ili si prek neta čitao?
preko neta. Ali možda ima u stripovi na kvadrat.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Dec 2010, 20:31

Blade of immortal 18 - he, novi lik je preodličan koliko komičan i egzotičan. A cure su baš odlične, Rin se sve više poboljšava kao samostalni lik. I odlične scene u podrumu što dublje zalaze. Jedva čekam susret s liječnikom. Samo što nisam očekivao takav završetak... :(
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 23 Dec 2010, 03:39

john_constantine wrote:Blade of immortal 18 - he, novi lik je preodličan koliko komičan i egzotičan. A cure su baš odlične, Rin se sve više poboljšava kao samostalni lik. I odlične scene u podrumu što dublje zalaze. Jedva čekam susret s liječnikom. Samo što nisam očekivao takav završetak... :(
samo da malo požure s tim sljedećim brojem

Pročitah dyd
Image

neznam zašto ali ovaj mi je broj dobro sjeo.

nedavno i pročitah manga serijal "museum of terror" (od autora uzumaki-a). ova su tri sveska zbirka kratkih priča toga autora koje je napisao/nacrtao tokom 13 godina. Prva dva sveska su samostalne priče ali im je zajedničk lik "tomie" koje ubija, biva ubijena, tjera na ubijanje.... kako i zašto necu sada o tome da ne spoilam. Kao što sam rekao priče su , iziuev toga lika, nepovezane. Istima pune su nasilj, krvi, ubijanja isl, neke su super, dosta ih je osrednje. Treći je svezak zbirka od nekoliko , također nepovezanih priča, s raznim likovima, ghotic ugođaja, nekoliko ih e dobro ostale su isto osrednje. Ovaj sam serijal uzeo jer sam naletio na polovno izdanje za samo 150kn, a pošto je to kompletna zbirka na cca. 1000stranica, a prijašnje dvije mange os autora su mi odlične bile, sam je uzeo. Ako volite kratke priče pune krvi nasilja, bez objašnjavanja kako i zašto, pročitajte ovo na netu, pa onda eventalno uzmite na e-bayu. Meni je sveopći dojam pozitivan, od nekih sam se priča čak i naježio, neke bi volio i u filmu viditi, ali moram napomenuti da je šef ovoga foruma (HorrorHr) rekao da je i on ovo nabavio, neznam točno kada, i da nije uspio do kraja pročitati, jer mu se nije doplao.
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Dec 2010, 20:04

Killer 7 (4 sveska) - u jbt, baš fora strip. :D Počne od dijela koji se događa u Japanskom restoranu, pa završi s Cloudmanom, do dijela prije pustinje. Planirano je 12 epizoda, ali nažalost, prekinuto je, tako da je na kraju ostalo samo na tih četiri epizoda. Baš bolesna atmosfera kao u igri, s odličnim crtežima punih krvi i nasilja. I sve one fore iz igre kao mijenjanje likova u obliku krvi. Borbe protiv heaven smileova. Likovi iz igre - samo, kako strip nije dovršen, pojavljuje se manji broj njih poput Garciana smitha, Harmana, Coyote i De Mask. A svi bossovi protiv koje se susreću su u stripu, koji je dobro prenesen u strip, s ponešto izmjena u radnji. Jedino su dijalozi više manje slični, ali bolje razumljiviji za razliku od ovih iz igre. A baš šteta što strip na kraju nije dovršen. Bilo bi baš ludilo vidjeti kako bi napravili dio u cirkusu protiv plaćenog ubojice ili alterego... :(
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 02 Jan 2011, 23:28

Dylan Dog: Četiri Elementa - meni se jako svidio, volim take radnje na foru board igara, jos sve spojeno sa zagonetkama i onaj lik Bill me se bas dojmio. Slika na 55. str :prayer:
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Jan 2011, 19:20

E zanima me nešto u vezi Texa Willera. Njegov sin Kit, je li on usvojeni sin ili je njegov pravi sin od žene Lilith? Čitao sam epizodu gdje umre njegova žena, ali ne sjećam se da sam vidio koju scenu gdje imaju zajedno sina. A te epizode ionako više nisu kod mene, nego drugdje, pa ne mogu provjeriti.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 14 Jan 2011, 19:39

john_constantine wrote:E zanima me nešto u vezi Texa Willera. Njegov sin Kit, je li on usvojeni sin ili je njegov pravi sin od žene Lilith? Čitao sam epizodu gdje umre njegova žena, ali ne sjećam se da sam vidio koju scenu gdje imaju zajedno sina. A te epizode ionako više nisu kod mene, nego drugdje, pa ne mogu provjeriti.
Da, njegov je pravi sin.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Jan 2011, 20:50

Yes. Došao je novi nastavak od Tajne povijesti u algoritmu za 189 kn. Ovaj put sadržava četiri epizode. :rock:
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Jan 2011, 21:54

Blacksad - negdje među sjenama. Stvarno izvrstan roman, sjajna crteža, odličnih likova (baš mi se dopadaju takvi životinjski likovi kao u Yojimbo), noir tematika, revenge, nacrtane akcijske scene, karakteri likova i životinja, rijetki humor i sjajna završnica.

Blacksad - crvena duša - preizvrstan nastavak s više humora, sjajnih likova i odličnom temom o komunizmu, paranoji, atomskoj energiji, špijunima i slično, s vrhunskim neočekivanim preokretom. Sjajna tema o moralu, grijehu, pogreški, ispaštanju, ljubavi... Ali te scene, koje su tako dojmljive, a opet emotivne od sitnica poput scene s klincima u muzeju ili scena kada otkriva tajnu o svom najboljem prijatelju ili sjajna završnica kao i uvijek, s moćnim likovima. Scene koje ostavljaju bez daha.

Pročitati ću još tih nekoliko izdanja od bookglobe. Hvala na preporuci, Scarface. :rock:
Last edited by john_constantine on 14 Jan 2011, 22:31, edited 1 time in total.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 14 Jan 2011, 22:31

No problem. Stvarno pravi dragulj francuskog stripa.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 15 Jan 2011, 14:04

Pročitao i tu epizodu Arctic nation - još jedna izvrsna epizoda o rasizmu, nacizmu i neostvarenim snovima. Uvijek taj sjajni i neočekivani obrat. Epske scene. Izvrsna završnica. Prekrasne emotivne scene. Fantastična radnja. Moćni likovi. Sjajan izbor životinja za određene likove. Ali baš to, ugodno je za čitanje koliko je strip nabijeno emocijama i bojama, da se vrlo lako uživiti u taj strip.

Vrijedilo je novaca. Scarface, da li će izaći još nastavaka od bookglobea ili je to sve što je izdano od autora?

Kada se bude moglo, iduće u planu je komplet tajna povijest i Lincoln.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 15 Jan 2011, 17:47

Da, postoje 3 albuma i jedan akvarel. 4. tek izlazi u Francuskoj. Ja ti iman komplet i Blacksada i Lincolna i vridi svake pare. Tajna povijest već ne vridi, al opet kupujen da nastavin već postojeću kolekciju.

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Feb 2011, 21:40

Kick ass book 1 - ma koja zabavna brutala od stripa. :prayer: :prayer: Crtež mi ne sjeda najbolje, ali dosta dobar, naročito kod nasilnih scena. Sada je jedini problem što mi je film sada za nekoliko ocjena lošiji zbog još jedne dobre ekranizacije stripa, koja je u nekim dijelovima "ublažena", naročito završetak. A sam strip, fantastična radnja s twistovima, dobrim likovima, psihičkih karaktera istih, crnog humora, puno nasilja i mrtvih, i brutalne završnice. Baš ono strip od kojega ostaneš paf.
SpoilerShow
Naročito me se dojmio taj preokret na kraju, kada su premlatili Big daddya. Više izgleda cool s originalnom maskom nego na filmu. Ali to kada je otkrio pravu istinu o sebi na samrti. Već je tu "bolesno" što trenira svoju kćerku za osvetu, ali nakon tog otkrića, pokazao se još većim psihopatom, otevši i pretvorivši vlastitu desetogodišnju kćer u treniranu krvoločnu ubojicu. Ok zločinci i problemi u društvu, ali nema nikakvog opravdanja za to... U filmu je to bilo ublaženo nego u stripu, koliko se sjećam - ono, nije bilo tog otkrića, ali opet ću pogledati film da se sjetim...
Michel puši karu.

Post Reply