Koji je to film?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
DrugsBunny

Re: Koji je to film?

Post by DrugsBunny » 28 Oct 2010, 20:27

Nije horor.
Di si samo taj naslov izvukao?
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Oct 2010, 20:30

DrugsBunny wrote:Nije horor.
Di si samo taj naslov izvukao?
Imam ga na popisu za gledanje :mrgreen:
Michel puši karu.

JohnDoe

Post by JohnDoe » 28 Oct 2010, 20:52

Evo i od mene pitanje.
SJećam se toga u magli bio sam klinac kad sam to gledao i možda neki detalji koje ću napisat i nisu točni. To je na telki bilo negdje krajem osamdesetih, početkom devedesetih i gotovo sam siguran da je to bila neka horor serija sa kratkim horor pričicama. Po sjećanju mi se čini da je host emisije bio Freddy Kruger koji je komentirao između tih pričica, al to ne može bit točno jer bih onda to bez frke našao na imdbu, a jedina serija koja je bila sa Krugerom je ona neka o Elm Streetu, a nekako sumnjam da je to u tome bilo..... :-s

Sjećam se tih nekih 3 priča pa možda po sadržaju netko skuži o čem se radi. Pokušao sam sam nać al dead end.
1.priča je o nekom klincu koji se je bojao mraka. Bio je uvjeren da mu je u ormaru neko čudovište. Jedne noći stari mu se sakrio u ormar ili je išao provjeravat ormar kad je mislio da klinac već spava, ne znam. I kad je izašao iz sobe, klinac je zgrabio baseball palicu i po starom :D. Kada je skužio da je to njegov stari, više se kao nije bojao. Drugi dan dok je stara pospremala sobu, iz ormara je izašao neki monster i pojeo staru......

2. Priča o nekom kvizu tipa kolo sreće, ali se umjesto onih bodova na kolu bira način na koji će netko iz obitelji igrača umrijet ako igrač krivo odgovori. Sjećam se da je žena neka igrala i da joj je muž ležao na stolu a iznad njega se njihala i spuštala sjekira (nešto slično kao ona jedna klopka iz Saw franšize), isto tako se sjećam da su joj na starce pustili mrave nekakve koji su ih pojeli......

3. (ovo možda čak i nije dio ove serije bio, moguće da se radilo o filmu nekom) Sve čega se sjećam je lik koji ulazi u nekakvu drvenu stračaru i propada kroz daske na podu ispod kojih je bio neki monster (moguće vukodlak).

Thx na pomoći :)

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Oct 2010, 20:57

može biti ona poznata horor serija Tales from the Crypt.
Michel puši karu.

JohnDoe

Post by JohnDoe » 28 Oct 2010, 21:16

john_constantine wrote:može biti ona poznata horor serija Tales from the Crypt.
Pa i to sam se sjetio, al mislim da tales from the crypt nije išao tada na našem programu. To je onda još bio TVZ. Tales je išao tek tamo na mreži ako se dobro sjećam :-s

Probat ću prekopat plotove od te serije možda nađem to :)

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 28 Oct 2010, 21:20

JohnDoe wrote:Evo i od mene pitanje.
SJećam se toga u magli bio sam klinac kad sam to gledao i možda neki detalji koje ću napisat i nisu točni. To je na telki bilo negdje krajem osamdesetih, početkom devedesetih i gotovo sam siguran da je to bila neka horor serija sa kratkim horor pričicama. Po sjećanju mi se čini da je host emisije bio Freddy Kruger koji je komentirao između tih pričica, al to ne može bit točno jer bih onda to bez frke našao na imdbu, a jedina serija koja je bila sa Krugerom je ona neka o Elm Streetu, a nekako sumnjam da je to u tome bilo..... :-s

http://www.horrorhr.com/tag/freddys-nightmares/

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Oct 2010, 21:21

ma jedino mi pada amazing stories... Ali nisam siguran da li je to bilo uopće na našoj televiziji. Za outer limits znam da nije bilo takvih epizoda. A moguće da je i twilight zone...
Michel puši karu.

JohnDoe

Post by JohnDoe » 28 Oct 2010, 21:51

HorrorHR wrote:

http://www.horrorhr.com/tag/freddys-nightmares/
Možda je stvarno to to... :-s

Nisam kopao dublje jer sam mislio da je ta serija vezana za Nightmare on the elm street priču, a ne da su priče za sebe.

Thx :D

JohnDoe

Post by JohnDoe » 29 Oct 2010, 16:36

Evo našao 2 od ta 3.
Ispada da je ovo sa "kolom sreće" stvarno epizoda iz Freddys nightmares. Točnije epizoda naslova Judy Miller Come on Down.
Tko god je izmislio koncepte sa svim ovim debilnim reality showovima tipa "Trenutak istine" koje danas gledamo, sigurno se je inspirirao ovom epkom XD
http://www.dailymotion.com/video/x9q0yi ... shortfilms

Scena sa propadanjem kroz drveni pod ispod kojeg je vukodlak nije nikakvi kratki horor film bio već se radi u biti o poznatom filmu SILVER BULLET (eh kako bi ja rado nekakvu seriju tih starih hororaca na telki :( )
Našao sam scenu tu:
http://www.youtube.com/watch?v=cWTBCIPf ... re=related

Jedino još ovu 3.sa klincem i čudovištu u ormaru ne mogu smjestit nigdje. :/

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 12 Nov 2010, 04:57

Sjećam se toga u magli bio sam klinac kad sam to gledao i možda neki detalji koje ću napisat i nisu točni. To je na telki bilo negdje krajem osamdesetih, početkom devedesetih i gotovo sam siguran da je to bila neka horor serija sa kratkim horor pričicama. Po sjećanju mi se čini da je host emisije bio Freddy Kruger koji je komentirao između tih pričica, al to ne može bit točno jer bih onda to bez frke našao na imdbu, a jedina serija koja je bila sa Krugerom je ona neka o Elm Streetu, a nekako sumnjam da je to u tome bilo..... :-s

Sjećam se tih nekih 3 priča pa možda po sadržaju netko skuži o čem se radi. Pokušao sam sam nać al dead end.
1.priča je o nekom klincu koji se je bojao mraka. Bio je uvjeren da mu je u ormaru neko čudovište. Jedne noći stari mu se sakrio u ormar ili je išao provjeravat ormar kad je mislio da klinac već spava, ne znam. I kad je izašao iz sobe, klinac je zgrabio baseball palicu i po starom :D. Kada je skužio da je to njegov stari, više se kao nije bojao. Drugi dan dok je stara pospremala sobu, iz ormara je izašao neki monster i pojeo staru......

Da nije ovo? - http://www.imdb.com/title/tt0091544/
ili ovo - http://www.imdb.com/title/tt1458940/

I meni je to nešto poznato...ali sam siguran da nije Tales From The Crypt
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

JohnDoe

Post by JohnDoe » 12 Nov 2010, 10:16

dr_gonzo wrote:
Sjećam se toga u magli bio sam klinac kad sam to gledao i možda neki detalji koje ću napisat i nisu točni. To je na telki bilo negdje krajem osamdesetih, početkom devedesetih i gotovo sam siguran da je to bila neka horor serija sa kratkim horor pričicama. Po sjećanju mi se čini da je host emisije bio Freddy Kruger koji je komentirao između tih pričica, al to ne može bit točno jer bih onda to bez frke našao na imdbu, a jedina serija koja je bila sa Krugerom je ona neka o Elm Streetu, a nekako sumnjam da je to u tome bilo..... :-s

Da nije ovo? - http://www.imdb.com/title/tt0091544/
ili ovo - http://www.imdb.com/title/tt1458940/

I meni je to nešto poznato...ali sam siguran da nije Tales From The Crypt
Ma ovaj novi to nije ziher, jer bi se sjećao onda o čemu se radi.
To sam vidio ko klinac od nekih možda 8-9 godina i išlo je na TVZ. Ne znam kak mi je ostalo u sjećanju da su sve to bile neke kratke pričice od par minuta. Od ove 2 nijedna nije tako kratka kako je to meni ostalo u sjećanju. Vjerovatno sam se zaje... i sa ovom trećom :-s
Ovaj film iz 1984 sam čekirao, al ne vjerujem da je to to.... Probat ću još koji klip na jubitou pogledat, ono što sam vidio u traileru mi ne djeluje poznato....

Jane Doe

Post by Jane Doe » 12 Nov 2010, 10:31

joooj, sjećam se i ja toga... to je bilo na tv-u i mislim da su to naši bili preveli Čudovište iz ormara.
točno sesjećam toga da je ujutro staru zgrabilo to sranje i ormara, a čini mi se da ga prije toga nije niko ni vidio, osim malog..... tj. čudovište nije izlazilo iz sobe... a mali se po noći pokrivao po glavi i čekao da prođe...
ah, ti filmovi iz djetinjstva, tada su nam se svi činili strašnijima nego danas ... divno razdoblje :D
Image

boyko

Post by boyko » 12 Nov 2010, 11:07

mislim da je to Boogeyman, sad neznam koji točno kad ima 3 djela..
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Jane Doe

Post by Jane Doe » 12 Nov 2010, 11:24

boyko wrote:mislim da je to Boogeyman, sad neznam koji točno kad ima 3 djela..
gledala sam sva 3, nije to, i nije novo.... ovo se gledalo pred nekih 20 godina... a nije ni onaj stari Boogeyman iz 1980... jebiga
Image

JohnDoe

Post by JohnDoe » 12 Nov 2010, 11:28

Jane Doe wrote:joooj, sjećam se i ja toga... to je bilo na tv-u i mislim da su to naši bili preveli Čudovište iz ormara.
točno sesjećam toga da je ujutro staru zgrabilo to sranje i ormara, a čini mi se da ga prije toga nije niko ni vidio, osim malog..... tj. čudovište nije izlazilo iz sobe... a mali se po noći pokrivao po glavi i čekao da prođe...
ah, ti filmovi iz djetinjstva, tada su nam se svi činili strašnijima nego danas ... divno razdoblje :D
Je je....to je čini se to.
I ako se dobro sjećam, monstera nismo ni vidjeli, nego samo ruke koje su staru povukle u ormar u mrak i onda smo u mraku slušali mljackanje... XD

Boogeyman veliš?
Idem čekirat :D

Post Reply