Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
jeba

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by jeba » 01 Nov 2010, 14:07

The Switch - jako simpatično

Ašow

Post by Ašow » 01 Nov 2010, 14:27

Black Hawk Down 6.5/10

Jucer doso doma, tj danas i taman oko 3 ujutro poceo igrat.
ono, ok je film, napetog te drzi cijelo vrijeme. Ima dobrih scena.
--------
Last.fm

Bub

Post by Bub » 01 Nov 2010, 16:01

Scott Pilgrim vs. the World (2010) - 4/10

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Nov 2010, 16:05

Bub wrote:Scott Pilgrim vs. the World (2010) - 4/10
komentar na taj film? :kokicarenje:
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Nov 2010, 16:07

Sons of anarchy season 1 - odlična, napeta i zanimljiva serija o bajkerima, s dosta akcije, humora, preokreta, napetosti, zanimljive radnje, likova i mrtvih s preodličnom završnicom. 5/5
Michel puši karu.

Bub

Post by Bub » 01 Nov 2010, 16:09

john_constantine wrote:
Bub wrote:Scott Pilgrim vs. the World (2010) - 4/10
komentar na taj film? :kokicarenje:
Imaš u topic-u.

remike2

Post by remike2 » 01 Nov 2010, 17:16

Kick-Ass (2010) - nakon nekog vremena ponovo pogledao, jednostavno prekraljevski film :prayer: 10/10.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 01 Nov 2010, 17:21

Rear Window (1954) - 7/10
Ugetsu monogatari (1953) - 8/10
Hot Fuzz (2007) - 8/10
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Nov 2010, 23:14

Inception - ah, odličan, originalan, maštovit, uzbudljiv i napet SF akcijski triler s preokretima. Odlične scene rušenja ili deformiranja snova. Napetost kroz film što se sve više približava kraju iako je vrlo predvidljivo kako će se završiti. Solidni likovi koji opet imaju dosta karizme, ali ne toliko da ih uopće zapamtimo, jedino par doskočica. Leonardo Di Caprio je dobar glumac, ali niti dalje me ne oduševljava toliko da bi pogledao njegove nove filmove. A treći dio sna baš podsjeća na call of duty modern warfare 2, he... A sam završetak, kao i u slučaju nekih filmova poput Pan Labirint, dvostruki završetak. Svatko si misli kako hoće.. Da, u svakom slučaju se radi o zbilja precjenjenom filmu koji ne zaslužuje biti na 4 listi na imbd - u, ali jako zabavan film koji pri kraj postaje pomalo naporan, tako da bi izbacio bar 5 - 8 minuta filma. Mislio sam dati 4 jer teško da ću gledati film iznova, ali s obzirom da sam ostao oduševljen, pa da želim preporučiti drugima, neka bude 5/5

P.S.
Da nadodam - nije baš tako kompleksan film. Zanimljiva teorija o snovima, ali nema potrebe za pažljivim praćenjem ili nešto. Ah, da, i podsjeća na Matrix, he. :mrgreen:
Michel puši karu.

Bub

Post by Bub » 01 Nov 2010, 23:39

Cargo (2009) - 6/10

Dosta spor i težak film, ali solidno dobar. Imam i zamjerki, ali nisu važne.

filmofil

Post by filmofil » 02 Nov 2010, 00:54

keoma 5/10

potpuno sterilan špageti western ili sam ga ja samo u takvom raspoloženju pogledao...prvi put sam ostao razočaran francom nerom koji ovdje podsjeća na reynoldsa kao indijanca, nero je ovdje također neki indijanac s perikom, bradurinom i kretnjama poput iskonskog neandertalca :D totalan smijeh od glavnog lika...druga mana filma su mlaki negativci, cijeli film nisam dobio dojam da se njemu netko može suprotstaviti ravnopravno i na kraju je ispalo da mu nitko stvarno ni ne može prismrditi...joj, i ona ženska zaražena kugom živcira svojom pojavom, baš sam jedva čekao da umre, a ako vas zanima u kojem trenutku filma odapne pogledajte film i "uživajte" u njenom raskošnom screen tajmu :mrgreen:
This is the Zodiac speaking.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 02 Nov 2010, 09:46

filmofil wrote:keoma 5/10

potpuno sterilan špageti western ili sam ga ja samo u takvom raspoloženju pogledao...prvi put sam ostao razočaran francom nerom koji ovdje podsjeća na reynoldsa kao indijanca, nero je ovdje također neki indijanac s perikom, bradurinom i kretnjama poput iskonskog neandertalca :D totalan smijeh od glavnog lika...druga mana filma su mlaki negativci, cijeli film nisam dobio dojam da se njemu netko može suprotstaviti ravnopravno i na kraju je ispalo da mu nitko stvarno ni ne može prismrditi...joj, i ona ženska zaražena kugom živcira svojom pojavom, baš sam jedva čekao da umre, a ako vas zanima u kojem trenutku filma odapne pogledajte film i "uživajte" u njenom raskošnom screen tajmu :mrgreen:
ŠTA!!!??

Ma ovo je jedna pregenijalan SP. Maestralan film, fenomenalan...zaista pravo remek-djelo žanra koje zaslužuje svoje mjesto odmah pred Leoneovih filmova. Film u cjelini djeluje poput nekog izgubljenog filma Sama Packinpaha i Sergia Leonea, jer ga krasi ona epičnost i grandioznost Leoneovih filmova te izvrsna vizualnost i spektakularnost Packinpahovih filmova. A zapravo je film režirao Enzo G. Castellari poznat po još nekim kultnim naslovima - "Inglorious Bastards", "Go Kill and Come Back" itd.
Da stvar bude još bolja, cijeli film je snimljen bez poštenog scenarija. Naime samo dva dana prije početka snimanja, redatelj Castellari i gl. zvijezda filma Franco Nero su zaključili da scenarij ne valja i odlučili su ga odbaciti. Kako je ostalo premalo vremena za razradu nove priče a kamo li pisanje scenarija, odlučili su se snimiti film bez njega, smišljajući sekvence dan za danom na licu mjesta...i napravili su fenomenalan film. Poseban naglasak ide na izvrsnu kameru, neobične ali cool kadrove, nadrealnu atmosferu, fenomenalne slow mo sekvence, izvrsnu koreografiju akcijskih sekvenci, jednako izvrsnu muzika u izvedbi Guido i Maurizio De Angelisa koja narativno/komentatorski prati film pa sve djeluje poput neke western folk opere, duboko profiliran gl. lik u izvrsnoj izvedbi Franca Nera (možda njegova najbolja uloga)...jednom riječju sve je - Maestralno! Preporučam film svim filmoljupcima!

John_Ryder

Post by John_Ryder » 02 Nov 2010, 12:15

Scott Pilgrim vs. the World - bolji od kick ass-a,samo ću to reći :prayer: :supz: 10/10

Full metal jacket-carski film,ona vrijeđanja na početku su vrh vrhova,onda meni jedna od najšokantnijih scena kad
SpoilerShow
u wcu pyle prvo ubije nadređenog pa sebe
10/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

filmofil

Post by filmofil » 02 Nov 2010, 16:23

Dragonrage wrote:Ma ovo je jedna pregenijalan SP. Maestralan film, fenomenalan...zaista pravo remek-djelo žanra koje zaslužuje svoje mjesto odmah pred Leoneovih filmova. Film u cjelini djeluje poput nekog izgubljenog filma Sama Packinpaha i Sergia Leonea, jer ga krasi ona epičnost i grandioznost Leoneovih filmova te izvrsna vizualnost i spektakularnost Packinpahovih filmova. A zapravo je film režirao Enzo G. Castellari poznat po još nekim kultnim naslovima - "Inglorious Bastards", "Go Kill and Come Back" itd.
Da stvar bude još bolja, cijeli film je snimljen bez poštenog scenarija. Naime samo dva dana prije početka snimanja, redatelj Castellari i gl. zvijezda filma Franco Nero su zaključili da scenarij ne valja i odlučili su ga odbaciti. Kako je ostalo premalo vremena za razradu nove priče a kamo li pisanje scenarija, odlučili su se snimiti film bez njega, smišljajući sekvence dan za danom na licu mjesta...i napravili su fenomenalan film. Poseban naglasak ide na izvrsnu kameru, neobične ali cool kadrove, nadrealnu atmosferu, fenomenalne slow mo sekvence, izvrsnu koreografiju akcijskih sekvenci, jednako izvrsnu muzika u izvedbi Guido i Maurizio De Angelisa koja narativno/komentatorski prati film pa sve djeluje poput neke western folk opere, duboko profiliran gl. lik u izvrsnoj izvedbi Franca Nera (možda njegova najbolja uloga)...jednom riječju sve je - Maestralno! Preporučam film svim filmoljupcima!
ma ne znam, pogledao sam puno špagetija i ovaj je među lošijima...ja inače volim castellarija (pogotovo njegov high crime i street law), ali ovdje mi je sve to izgledalo ko pokušaj nečega, ali na pokušaju je i ostalo...baš to što su improvizirali sa scenarijem je vjerojatno i najveći problem jer se film ne može tako snimati na brzinu, druga stvar je neiskorišteni franco nero, pogledao sam mu veliki dio opusa i gdje god se pojavi karizma mu pršti iz ekrana, ali ovdje je bio smiješan u ulozi nekog indijanca koji cijeli film trči amo tamo ko muha bez glave, a u isto vrijeme nema ravnopravnog protivnika i to je još jedan minus, u westernima volim vidjeti da glavni protagonist ima neku protutežu s druge strane

slow motion sekvence (koje su btw umetnute u svaki obračun revolverima) su jednostavno pretjerane čak i za to doba, ama baš svaki lik kojeg pogodi metak u slow motionu pada na zemlju ko da je dobio aperkat u bradu i poletio 2m u zrak pa tek onda počne padat na pod...i scene koje bi trebale biti kao emotivne su baš fail, ko da gledam parodiju, npr ube mu posvojitelja i on se u slow motionu zaleti na ubojicu u onoj indijanskoj obleci s perikom koja leti na sve strane (i koja mu ne stoji!)

podsjetio me na reyonlda u navajo joe, jako slična uloga...superindijanac kojeg glumi bijelac i trči cijeli film iz grada, pa se vrati u grad, pa se vrati u pustinju, pa se vrati u grad i onda na kraju pobije sve bad guyse...nula napetosti, nula ozbiljnosti, nula 'kulnosti' :)

čak mi je i goodbye, texas bio zanimljiviji od ovog jer nije imao tako ekscentrične i pretjerane likove nego su profurali od početka do kraja priču koja je držala vodu i ozbiljnost da ti čak i smiješni dijalozi ne smetaju...a btw, adio, texas mi je jedan od dosadnijih westerna koje sam gledao

al nije sve ni tako loše, sviđali su mi se ono troje braće, samo što su i oni ostali neiskorišteni, a onaj caldwell je valjda najgori negativac u povijesti filmova, kao lik je nikakav, nerazrađen, bezopasan, glup, itd

i još jedan plus je muzika, al to je već postalo normalno da filmovi talijanske produkcije (giallo, polizzioti i spaghetti pogotovo) razaraju glazbom
This is the Zodiac speaking.

remike2

Post by remike2 » 02 Nov 2010, 16:52

Charade (1963) - jako zabavan i napet film u stilu Alfreda Hitchcocka sa prejebenim glumačkim parom: Cary Grant i Audrey Hepburn, 8/10.
Harold and Maude (1971) - cool soundtrack, donekle cool i posve neobičan par te film sadrži par briljantnih momenata, no nekako mi nije baš sjeo kako sam baš mislio, niti humor, scenarij, odnos između glavnih likova, kraj, itd... Po meni ga je vrijeme pregazilo, 5/10.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Post Reply