Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
Andrej

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by Andrej » 05 Sep 2010, 21:31

Alan Ford - Priče Broja Jedan
Koliko samo antologijskih dijaloga na jednom mestu. Pravo blago.

Broj Jedan - Horacije, ja ne mogu osobno voditi bitku jer sam prestar...Poslušaj me, ako želiš pobjediti, ne smeš izgubiti.
Admiral Nelson - Stari tikvane, gomilo kostiju, mršavi riblji mamče, da mi to nisi rekao nikad se ne bih dosjetio.

Ma mogu se po celom svetu otvarati milion i jedna MEGA-strip prodavnica, zna se ko je bio decenijama NO.1 po strip kulturi i pasioniranom sakupljanju istih.
Drago mi je što po prodavnicama viđam sve više klinaca koji kao ludi kupuju Alan Fordove, Družinu od Vješala, MaxMagnus, Marti Misterije i Dilan Doga. Fucking evergreen :supz:
We're all mad here...

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 09 Sep 2010, 20:11

Alan Ford - Ne/Glasajte za Notaxa!
Alan Ford - Centurion
Alan Ford - Crne Planine Južne Dakote

Sve mnogo dobre epizode.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Sep 2010, 13:40

Zagor - pljačkaši - prva epizoda je bila dobro nabijena akcijom usprkos patetičnom predvidljivošću već prvom pojavom lika. A na kraju solidna epizoda. A niti Povratak mutanta ne obećava previše.

Zagor extra "Planina bogova" - očekivao sam ono čudovišta, ali djeluje dosta zanimljivo.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Sep 2010, 13:48

Caravan #2 - nastavlja dobro, makar mi je prva bila malkice bolja

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Sep 2010, 20:44

Caravan #3
Caravan #4
Caravan #5

- sviđa mi se serijal, malo je drugačiji od onoga što inače čitam, ali dobar je. zadnja dva što sam pročitao ne otvaraju previše aktualnu priču nego idu u detalje nekih likova.

Scarface

Post by Scarface » 13 Sep 2010, 14:55

Caravan je pravo osvježenje od Bonellija. Jako mi se sviđa općeniti đir tih miniserijala koji su sigurna karta. Uskoro će ti isti izdavač izbacit još jedan Bonelli miniserijal koji po prvi puta za glavnog junaka uzima antagonistu- Greystorm. Evo malo informacija da znaš šta te čeka, uglavnom, strip je pokupija same hvale, autora Nathana (ka i Caravan, samo je u pitanju drugi koautor, u Caravanu je Medda, ode Serra):

http://www-en.sergiobonellieditore.it/a ... =greystorm
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 14 Sep 2010, 12:51

Ghostface wrote:Caravan je pravo osvježenje od Bonellija. Jako mi se sviđa općeniti đir tih miniserijala koji su sigurna karta. Uskoro će ti isti izdavač izbacit još jedan Bonelli miniserijal koji po prvi puta za glavnog junaka uzima antagonistu- Greystorm. Evo malo informacija da znaš šta te čeka, uglavnom, strip je pokupija same hvale, autora Nathana (ka i Caravan, samo je u pitanju drugi koautor, u Caravanu je Medda, ode Serra):

djeluje odlično.

caravan mi baš dobro sjeo, koliko ce biti dijelova? vidim da su ovih 6 izasli, sta sad cekaju koje vrijeme pa ih izbace par u komadu ili?

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 16 Sep 2010, 13:23

Alan Ford - Gumiflex
Zapravo vrlo slaba epizoda kada se uzme u obzir da je to prvo Gumiflexovo pojavljivanje.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 16 Sep 2010, 13:45

23. MM LIB 23 Martin Mystere Um koji ubija
24. MM LIB 24 Martin Mystere Panova frula

dobri kao većina još ovih starih 8)

Scarface

Post by Scarface » 16 Sep 2010, 16:21

HorrorHR wrote:
Ghostface wrote:Caravan je pravo osvježenje od Bonellija. Jako mi se sviđa općeniti đir tih miniserijala koji su sigurna karta. Uskoro će ti isti izdavač izbacit još jedan Bonelli miniserijal koji po prvi puta za glavnog junaka uzima antagonistu- Greystorm. Evo malo informacija da znaš šta te čeka, uglavnom, strip je pokupija same hvale, autora Nathana (ka i Caravan, samo je u pitanju drugi koautor, u Caravanu je Medda, ode Serra):

djeluje odlično.

caravan mi baš dobro sjeo, koliko ce biti dijelova? vidim da su ovih 6 izasli, sta sad cekaju koje vrijeme pa ih izbace par u komadu ili?
Sveukupno ih je 12, a izbacuju ih u kompletima po 3 pa zato ove stanke.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

chatterer

Post by chatterer » 16 Sep 2010, 18:47

Alan Ford - Čarobni Miris

odličan broj, genijalan početak

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 17 Sep 2010, 02:49

Komadant Mark br. 32

Žalosna Sova i Flok legende... :supz: Opet sam se dobro ismijao. :D
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Sep 2010, 22:39

U kojoj epizodi Zagora se pojavljuje lik Tzantas, tako nekako - lik kojega se spominje u Ludensovoj epizodi Oštrica u sjeni (drugi nastavak Strah nad rijekom), Chico ga spominje kada je pričao o odrezanim smanjenim glavama kakve rade navaro indijanci. Izgleda da je lik došao na njegovo mjesto s takvim glavama...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 17 Sep 2010, 23:32

john_constantine wrote:U kojoj epizodi Zagora se pojavljuje lik Tzantas, tako nekako - lik kojega se spominje u Ludensovoj epizodi Oštrica u sjeni (drugi nastavak Strah nad rijekom), Chico ga spominje kada je pričao o odrezanim smanjenim glavama kakve rade navaro indijanci. Izgleda da je lik došao na njegovo mjesto s takvim glavama...
Tsantsas (iliti ga Tzantzas, kako je cijenjena gospoda iz SD to prevela) su te glave koje je koristija Harakam. To su ti brojevi ZS 629 Ludi Hakaram i 630 Otrovna strela. I Oštrica u sjeni je u izdanju Slobodne Dalmacije, ne Ludensa. :wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Sep 2010, 05:57

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:U kojoj epizodi Zagora se pojavljuje lik Tzantas, tako nekako - lik kojega se spominje u Ludensovoj epizodi Oštrica u sjeni (drugi nastavak Strah nad rijekom), Chico ga spominje kada je pričao o odrezanim smanjenim glavama kakve rade navaro indijanci. Izgleda da je lik došao na njegovo mjesto s takvim glavama...
Tsantsas (iliti ga Tzantzas, kako je cijenjena gospoda iz SD to prevela) su te glave koje je koristija Harakam. To su ti brojevi ZS 629 Ludi Hakaram i 630 Otrovna strela. I Oštrica u sjeni je u izdanju Slobodne Dalmacije, ne Ludensa. :wink:
ah, da. Zaboravio sam da je kasnije promijenio izdavača. Hvala na informaciji, uskoro ću potražiti te epizode. :)
Michel puši karu.

Post Reply