Inception (2010)
- Scarface
Re: Inception (2010)
Zato kažen da je sedativ tu najbitniji. Kickovi i kazaljka su bili za prijelaze iz niže u višu razinu, ili u slučaju Ariadne, iz limba prema vrhu, samoubojstvom ka vrstom kicka.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- dr mladjo
vidimo da je saito na kraju posegnuo prema pištoljuGhostface wrote:
To nije prikazano tako očito, i mislin da nije tako jednostavno.
e pa treba se više no što je moguče.ideja i sječanje nije isto.fisher se nakon buđenja neče ničeg sječat ali će osječat da treba rastavit tvrtku(ideja).da mu je arthur prijatelj je ideja ali je i trebalo imati odlučnu potporu,odlično sječanje. i tako za jusufa,eames...ne zaboravimo da je to svijet u kojem su ekstrakcije svakodnevan pojam,postoje treninzi za obranu.ova incepcija je pionirska pojava.pa korištenje aviona.kod fishera je morao bit korišten jer su trebali dosta sati za akciju.kod cobba su trebali mnogostruko više,..pa ponašanje saita i fishera...Ghostface wrote: Ako nas je ičemu film naučija, to je da je incepcija ka pojam nepresušan, i da je sve moguće, samo teško izvedivo. Ubacivanje ideje i sjećanja je zapravo jedna te ista stvar, jer to je i poanta samog izvođenja takve operacije.
smrt pod utjecajem ovog sedativa te baca u limbo.ali smrt u limbu,kojeg si svjestan,te baca nazad u razinu ispred.Koliko se ja sjećam, ubijanje nije omogučavalo buđenje; ne pod onakvim sedativima te nije bitno dal su u limbu ili na nekoj od razina. Oni i dalje spavaju.
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- Scarface
Ne bi se složija. Posegnija je za pištoljem al sam čin nije prikazan. Uostalom, obojica su se probudila, a ne sićan se da je on prvo uperija pištolj u Cobba.
Druga stvar, ko kaže da kod Cobba nije sve moglo ić na taj način, nigdi se ne daje konačan odgovor ni na šta. Ideja bi dala sjećanje da je tako koncipirana, ukoliko je radiš s tom namjerom, to se čak u jednom dijelu filma i objašnjavalo.
I za limb, dok si pod sedativom, samoubojstvo te ne može vratit u stvarnost ukoliko nije vrime za kickove, Ariadne se na taj način vratila. Chemist je to lipo objasnija ako se ne varan, dok si pod sedativom, samoubojstvo u limbu ti neće pomoć, kad sedativ ishlapi, automatski se vraćaš ukoliko si pri svijesti.
Al opet, niko ništa ne može reć da je definitivno točno, jer je tako ostavljeno.
Druga stvar, ko kaže da kod Cobba nije sve moglo ić na taj način, nigdi se ne daje konačan odgovor ni na šta. Ideja bi dala sjećanje da je tako koncipirana, ukoliko je radiš s tom namjerom, to se čak u jednom dijelu filma i objašnjavalo.
I za limb, dok si pod sedativom, samoubojstvo te ne može vratit u stvarnost ukoliko nije vrime za kickove, Ariadne se na taj način vratila. Chemist je to lipo objasnija ako se ne varan, dok si pod sedativom, samoubojstvo u limbu ti neće pomoć, kad sedativ ishlapi, automatski se vraćaš ukoliko si pri svijesti.
Al opet, niko ništa ne može reć da je definitivno točno, jer je tako ostavljeno.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- dr mladjo
to ne vidimo.ali znamo da su se cobb i mal smrču probudili iz limba,ari i fisher također su se vratili razinuGhostface wrote:Ne bi se složija. Posegnija je za pištoljem al sam čin nije prikazan. Uostalom, obojica su se probudila, a ne sićan se da je on prvo uperija pištolj u Cobba.
ali sjeti se kako se radilo kod fishera.1 razina saznaje za tajni sef,2.razina kum mu govori da je u sefu oporuka kojom otac želi da fisher rastavi tvrtu,3.san u kojem fisher misli da radi ekstrakciju na kumovom sječanju kad otvara sef..i sve to u onih 10 sati koji su ograničeni letom aviona..+ ne zaboravimo da bi onda 3.razina ovdje ustvari bila 4.razina jer je stvarnost več san.Druga stvar, ko kaže da kod Cobba nije sve moglo ić na taj način, nigdi se ne daje konačan odgovor ni na šta. Ideja bi dala sjećanje da je tako koncipirana, ukoliko je radiš s tom namjerom, to se čak u jednom dijelu filma i objašnjavalo.
govorim samo za limb,ne ostale razine.moraš bit svjestan da je limb nestvaran.tek onda vrijedi smrt.iz limba se smrču vračaš po razinama..ali ne zaboravite da su 2 i 3 razina več bile uništene za saita i fishera.ostala im je samo 1 razina i buđenje od strane uređaja,tj hlapljenje sedativa..Ghostface wrote: I za limb, dok si pod sedativom, samoubojstvo te ne može vratit u stvarnost ukoliko nije vrime za kickove, Ariadne se na taj način vratila. Chemist je to lipo objasnija ako se ne varan, dok si pod sedativom, samoubojstvo u limbu ti neće pomoć, kad sedativ ishlapi, automatski se vraćaš ukoliko si pri svijesti.
- Scarface
Pa da, govorimo u biti iste stvari, samo je mali nesporazum u pitanju, ti misliš na razine, a ja san mislija na automatsku stvarnost. I to za ideje i sjećanje si u pravu, ja san to sve malo zakomplicira da bi objasnija stvar vezano za Cobba, ali u Fischerovom slučaju je tako- usađuju iluziju stvarnosti u njegov um (cila ta stvar s njegovim ocem) a u stvarnosti je to samo ideja o rušenju nasljedstva.
- dr mladjo
+ nemojmo zaboravit veličinu snova koju je arhitekt trebao napravit.ne govorimo samo o malom gradu,hotelu ili bolnićčkom kompleksu.razina je trebala obuhvačat sve ona mjesta do izlaska iz aviona..
- Scarface
Yep,, al ko zna šta je zapravo Nolan ima na pameti, možda bude koji dodatak na dvd/blu-ray-u di će dat svoje viđenje (ka šta je onomad Richard Kelly sve pojasnija za Donnie Darka).
- dr mladjo
sumnjam.ostavit će on da i dalje ljudi raspravljaju,ali više na filozofskoj razini,psihoanaličkoj razini..
mislim da sam film bar pogledao 3-4 puta na kinoripu,samo zbog traženja odgovora na ove razne upite
mislim da sam film bar pogledao 3-4 puta na kinoripu,samo zbog traženja odgovora na ove razne upite
- Dragonrage
Nije glupo ni njajmanje..tim više jer je bilo prilike za to. U sekvencama kad Cobb uči novu aritekticu...mogli su ubaciti neko kratko objašnjenje od kojih 2 min kako funkcionira dream machine i još neke stvrai. Na kraju krajeva...u ljudskoj je prirodi da kad idu isprobavat nešto po prvi put...bungie jumping, skakanje padobranom, bilo šta što je opasno...da se raspitaju prethodno kak to funkcionira, ovo ono...mislim IMO je više glupo što ona uopće nije postavila niakakva pitanja tipa, jel boli, jel ovo ili ono, već je samo došla i dala da ju prikopčaju pa kud pukne da pukne...filmophil wrote:pa to podsvijesno osiguranje se nekako logično nameće u tom svijetu gdje postoje extractori, isto kako postoje pesticidi za parazite, antivirusi za viruse, itd meni je to skroz dobro funkcioniralo...kickovi su također logični zbog postojanja različitih razina sna, dobar plot device
a objasniti tehnologiju u filmu mi je nekako samo po sebi glupo because it's a god damn moviejedino nisam skužio ono s oružjem kad kaže lik "don't be afraid to dream something bigger", jel to znači da su oni mogli zamislit bilo kakvo oružje i stvorit ga sebi u ruci? čemu onda one puškice i hvatanje pištolja po hotelu?
a ovo da je imitacija matrixa, to sam i očekivao...princip je gotovo isti, baš me zanima dal je nolan vukao inspiraciju od tamo pošto je scenarij počeo radit tamo još prije 8god kad je matrix bio aktualan
Da...to je po meni potpuno ne iskorišten potencijal. Kao i kopletan svijet unutar snova...
- dr mladjo
valjda i ti moraš priznat princip bungie jumpinga i tehnologija dijeljenja snova nisu isti po kompleksnosti
.več i ovako je kompleksno,ljudi se bune zbog raznih pravila.5minutno objašnjenje na kojim fizičkim principima,preciznijoj tehnologiji sve to radi ne bi ničem pomoglo.jer 90% ovog što oni rade(projektiranje,planiranje,sedativi je bez te tehnologije)
mogu ali nije preporučljivo.jer ako počneš da pozivaš nove stvari,možda će nastat bujica novih stvari iz tvoje podsvijesti..+to što ja sam npr gledao predatora ne znači i da se znam služit gatlingom.eames je možda iskusniji u borbi(što je dokazao u svom snu)pa se bolje snalazi i s oružjima.don't be afraid to dream something bigger", jel to znači da su oni mogli zamislit bilo kakvo oružje i stvorit ga sebi u ruci? čemu onda one puškice i hvatanje pištolja po hotelu?
-
John_Ryder
pogledao u srijedu u kinu,nažalost bio sam dosta umoran,pa nisam vidio par dijelova
i nisam se mogao koncentrirat,ali sam skužio glavnu ideju filma,morat će se još jednom pogledat,tek onda mogu komentirat..
- Dragonrage
Znaš na šta mislim...ne govorim o usporedbi, već o tome da nove stvrai kod ljudi izmame znatiželju. Meni je iskreno čudno šta ona uopće nije postavljala nikakav pitanja o samoj tehnologiji već je samo prihvatila igru...dr mladjo wrote:valjda i ti moraš priznat princip bungie jumpinga i tehnologija dijeljenja snova nisu isti po kompleksnosti.več i ovako je kompleksno,ljudi se bune zbog raznih pravila.5minutno objašnjenje na kojim fizičkim principima,preciznijoj tehnologiji sve to radi ne bi ničem pomoglo.jer 90% ovog što oni rade(projektiranje,planiranje,sedativi je bez te tehnologije)
- dr mladjo
ekstrakcije se več događaju u svijetu,nije ništa novo.osiguranja več imaju specijalizirane ekstraktore za obučavanje podsvijesti.pa nije baš nešto novo..a zašto je pristala-jednostavno znatiželja.tko bi odolio ideji mogučnosti kontrole svog sna.pa čak postoji i ovisnici za onaj sedativ samo da bi iskusili taj doživljaj..a ušla je u posao valjda zbog udjela u zaradi.
-
filmofil
a ček, za koju to točno tehnologiju ti stvarno trebaš objašnjenje? mislim da je ona znala za cijelu tu šemu ulaska u tuđe snove, kolko sam skužio to nije bila nikakva tajna, a samim time je znala kako to i funkcionira, on je njoj samo morao objasniti kako funkcioniraju stvari UNUTAR sna...druga stvar, šta nije logično da se u onom koferu nalazi neka substanca koja kad ti uđe u krvotok ima učinak uspavljivanja nakon kojeg uranjaš u san? meni je tu jasno sve...sve dalje od toga je san (koji je jako dobro objašnjen, što bi nama gledateljima i jedino trebalo biti bitno)Dragonrage wrote:Znaš na šta mislim...ne govorim o usporedbi, već o tome da nove stvrai kod ljudi izmame znatiželju. Meni je iskreno čudno šta ona uopće nije postavljala nikakav pitanja o samoj tehnologiji već je samo prihvatila igru...
This is the Zodiac speaking.
- Dragonrage
filmophil wrote:a ček, za koju to točno tehnologiju ti stvarno trebaš objašnjenje? mislim da je ona znala za cijelu tu šemu ulaska u tuđe snove, kolko sam skužio to nije bila nikakva tajna, a samim time je znala kako to i funkcionira, on je njoj samo morao objasniti kako funkcioniraju stvari UNUTAR sna...druga stvar, šta nije logično da se u onom koferu nalazi neka substanca koja kad ti uđe u krvotok ima učinak uspavljivanja nakon kojeg uranjaš u san? meni je tu jasno sve...sve dalje od toga je san (koji je jako dobro objašnjen, što bi nama gledateljima i jedino trebalo biti bitno)Dragonrage wrote:Znaš na šta mislim...ne govorim o usporedbi, već o tome da nove stvrai kod ljudi izmame znatiželju. Meni je iskreno čudno šta ona uopće nije postavljala nikakav pitanja o samoj tehnologiji već je samo prihvatila igru...
Za dream machine. Gdi se oni spoje, kako, šta se dogodi kad stisnu gumb...šta se konkretno dogodi da se oni svi automatski upavaju. Taj dio je bez problema mogao biti objašnjen, i još k tome u sklopu same priče, da ne djeluje kao na silu umetnuto objašnjenje.
U Matrixu recimo imamo one head plug inove...uštekaš se i to je to...kužiš kak to funkcionira...ovdje objašnjenja nema. Samo stave onu cjevčivu negdje na ruku...a čak se i ne vidi gdi konkrento, i kako,...dali ubodu neku iglu u krvotok ili samo spoje na kožu...stisnu gumb i gotovu su...