Aha, ti znas sto je bilo. Da se malo istrazuje, a ne vjeruje jebenim medijima u pocetku, dosao bi do logicnog zakljucka. Javnost, da javnost. Vec sad imas na internetu svjedocenja ljudi od 7 do 77 godina. Huligani u uniformama su tukli djecu, starce, njezniji spol. Dolazili su u obliznje kafice i tukli bez razloga. Imas snimku na tkz "rotoru" gdje su izazvali envideni stampedo te tukli sa svih strana. Ljudi lezali na komadima stakla i tukli ih. Sve to imas na internetu pa sa svime time ja dolazim do logicnog zakljucka da je ovaj puta zbilja policija prevrsila sve ovlasti i treba ih sve u zatvor, ali isto tako i ove huligane koji su bacali na policiju stolice itd. policija im je uzvratila isto sa stolicama, a to se ne smije, procitaj zakon.
Ajde da i razbijemo taj mit o topovskom udaru ... dakle ovo je nemontirana razorna moc topovskog udara u trenutku eksplozije koji je bacen od strane policije na navijace ...
I sad si zamislite da je ovako nesto "baceno pod vezir policajcu"
http://www.zagrebancija.com/hr-sport/po ... ecu_303504
Evo jedan zapis od tuznog gradanina
"Zbog ovoga ću otići spavati više sati nakon što sam planirao, sutra imam predavanja, ali neka. Od prvotne ogorčenosti na "huligane" i "nasilnike" i sućuti za osakaćenog policajca, došao sam do nevjerice i žalosti.
Jedno dvije godine radio sam u policiji kao prometnik u prometnoj jedinici mladeži. U prometnoj policiji većina ekipe su stariji muškarci, ako su po ičemu zaguljeni, to je da su bezobrazni, ali glavna karakteristika im je da su uglavnom lijeni i besposleni. U svakom slučaju benigni. Međutim, interventna policija je drugi par opanaka. Jedan moj, ajmo reći, prijatelj, otišao je u interventnu. Od relativno dobroćudnog klipana od cca. 185 cm, 90 kg s višegodišnjim kickbox iskustvom pretvorio se u nasilnu životinju kratkog fitilja, koja, kad je u uniformi, samo traži kavgu. A mislim da kad bi mi poštenu šamarčinu zavalio da bi mi zube poizbijao. ATJ Lučko neću ni spominjati, to je većinom banda kriminalaca čije su nasilne osobine višestruko pojačane upotrebom dopinga.
Kao što su mnogi već rekli, ovo treba gledati s većim odmakom - ovo je inscenirani show hrvatskog političkog vrha da se skrene pažnja prosječnog hrvatskog građanina s najbitnijeg problema - rastuće nezaposlenosti i iminentnog bankrota države. Prvo čime su nam mazali oči bila je Podravka. Nedavno opet Podravka - uhićen Polančec. Na Međunarodni praznik rada, kada bi se ponajviše moglo govoriti o radničkim pravima i katastrofalnom stanju u državi, gdje se ljudi s diplomom tuku oko kontejnera i kanti za smeće, oni lansiraju priču koja će puniti medije još danima.
Do jesenas sam živio u Slavonskom Brodu, gradu na kojem sam najbolje primijetio dugoročnu politiku ovog vodstva - stari su već isplašeni od UDBA-e i OZNA-e, a mlade treba nagurati što dublje u blato. Za mlade nema nikakve akcije, ništa se za njih ne nudi, osim pijančevanja, pušenja marice, izlaženja na partije bez kraja i konca, i to, po mogućnosti, da što više zaglupljuju, dakle cajke obavezno. Mediji su kontrolirani i brižljivo cenzurirani, a besposlenom puku nudi se samo ispiranje mozga ili samo trošenje vremena koje se može upotrijebiti za nepoželjne radnje, kao što je, npr. obrazovanje. Provodi se politika "zavadi pa vladaj".
Svatko tko nešto poduzme, iz prošlosti mu se iskopa neki grijeh i izloži svima pred oči, a čovjeka se nabije na stup srama, od istih onih prokletnika koji su već jednom nogom u paklu. Katolička Crkva u Hrvata, točnije, njeni vrhovi, postali su korupcionaško leglo zmija, farizeji i pismoznanci trećeg milenija. Karizmaticima zabranjuju djelovanje u Hrvatskoj, a skrivaju popove koji po selima prave djecu, kupuju aute i zidaju kuće od lemojzine i novca koji nije njihova plaća.
Sve u svemu, stvaraju se apatične generacije alkoholičara, narkomana, klošara i bandita. Zašto je to tako? Tko to želi? To žele zvijeri kao što su EU, UN i njima slični. Dok će tim masonima SAD i Rusija biti spremišta oružja, srednja Azija izvor energenata, nenaseljena prostranstva testni poligoni, mi bismo mogli biti zgodan golf teren u blizini slane vode gdje se mogu umočiti noge ili otići u sportski ribo(iz)lov. Karikiram, ali svakome tko pogleda malo dalje od nosa, znat će o čemu govorim.
Jedan od rijetkih osviještenih skupina društva su, na moje veliko čuđenje, navijači, sloj na koji se bacaju govna, drvlje i kamenje, koji je isto tako na stupu srama u ovoj zemlji. Niti sam Bad Blue Boy, niti sam navijač Dinama, niti sam uopće Purger, ali zgražam se nad ovim što gledam i čitam. Svi nehuliganski navijači i Bad Blue Boysi, ne dajte da ovo prođe samo tako! Uzmite oružje u ruke i idite na front! Neka vaše oružje budu vaše masnice, vaše rendgenske snimke, dijagnoze iz bolnica, a vaš front neka budu novine, televizija, internet portali pa i letci ako treba. Naši mediji su odreda kontrolirani, ali samo ih zasipajte i zasipajte, po mogućnosti pismima, a ne mailovima, šaljite im slike, video zapise i samo šaljite i šaljite. Zatrpane redakcije neće biti moguće samo tako lako zanemariti.
Odsad svaki put idite na utakmice s foto-aparatima i kamerama. Slikajte (ali bez bljeskalice jer ako vas policija skuži da slikate, mogli biste iskusiti počasni tretman), snimajte i objavljujte brutalnosti koje televizija ne prikazuje. Opisi koji ste dali su u najmanju ruku blizu nasilja kakvo se viđa u filmskim i serijskim prikazima najgorih zatvora i ratnih zločina - djed udaran pendrekom dok drži unuka za ruku, premlaćivana djeca - i to čak ne samo muška, nego i ženska, prebijane MAJKE, pregaženi ljudi u stampedu, ljudi isječeni staklom mlaćeni tonfama dok pužu u krvi, čovjek USTRIJELJEN u PRSA iz vatrenog oružja - pa ljudi PROBUDITE SE!! Ustanite protiv ovog nasilja! Ali ne nasiljem, jer protiv ovoga nema pobjede nasiljem!
Čovjek nenaoružan vatrenim oružjem ne može se boriti protiv policajca u oklopu nikako, osim ako gomila ne izolira pojedinačne policajce, što je isto tako gotovo nemoguće. Čak i ako bi se na njima upotrijebilo vatreno oružje, u roku minutâ došlo bi (već brižno pripremljeno) pojačanje i nastao bi masakr. Umjesto toga, navijači i Bad Blue Boysi, naoružajte se fotoaparatima, mobitelima, videokamerama, a kad vas tuku, koliko god da ovo ružno zvuči, primajte batine, neka vam sve kosti prebiju kao zadnje zvijeri NKVD-a, SS trupa i Narodne milicije. Kad hrvatski narod vidi kako se bez milosti tuče po mirnim ljudima, mladeži, osnovnoškolskoj djeci, kako se sirotinjskim umirovljenicima prebijaju leđa dok drže unučad u naručju, kad vide kako obiteljske ljude dočekuju cestovne blokade, sve u svrhu da ih se još krvoločno isprebija, iste one ljude koji svoja leđa lome da porezom nahrane te iste koji im sad izbijaju zube, onda možemo očekivati solidarnost od hrvatske braće i sestara kojima ste dosad bili trn u oku.
I tada će kurvinski mediji izdajnički cenzurirati vijesti i sakatiti istinu, ali i onda nastavite svoju borbu fotografijama i slomljenim rebrima na rendgenskim slikama. Izađite na ulice i trgove, učinite nešto da ljudi shvate da navijači nisu ljudski talog i da su iste takve batine mogli dobiti i oni, samo da su se našli na utakmici, i to samo zbog toga.
Ovo na što vas pozivam nije lako. Zamorno je, bolno pa čak i opasno. Ali ovom narodu treba otvoriti oči. Ako mislite da nemate nikakve odgovornosti prema svojoj djeci i djeci svoje djece za koje možete birati hoćete li im ostaviti rezignaciju i čemer ili vatru i ponos, nemojte ništa poduzeti i umrite nezamijećeni, s penzijom od koje ne možete ni čarape pokrpati, gunđajući protiv Jace ili Mamića. Ili krenite u borbu. Ja svoju vodim - studiram s namjerom da učinim sve što je u mojoj moći da sa svojim obrazovanjem jednog dana učinim svoju zemlju za kvantum boljom. I umrijet ću sretan i bez stida."
I za kraj
http://www.youtube.com/watch?v=_7KJmYGMvK8
Ma osudujem i ja huligane i treba s njima u zatvor, ali ovaj put policajci (huligani u uniformama) su krivi. To sto mediji tebi pune glavu sa raznim glupostima, a da prije nisu culi drugu strane price, tko ti je kriv. Sramota za ovu drzavu. 7 od 77 godina. Djeca, zene, starci, ma sramota.
Da nisu policajci takva svetinja, dovoljno je pogledati nedavne vijesti policajac brutalno prebio decka od 20, 21 godine i na kraju su rekli da je pao na sanduk, a vidjeli smo kakve rane imaju. Najnoviji incident: Olicajac silovao djevojcicu.