Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Wendigo
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
iron man 2
3,9/5
3,9/5
-
jackie brown 3/5
najslabiji tarantinov film, ali i dalje solidan krimić

This is the Zodiac speaking.
- Boby
Debeli potpis za svaku riječ.filmophil wrote:jackie brown 3/5
- chatterer
znači oni kojima se nije svidio prvi Iron Man, bolje da ni ne gledaju nastavak? 

-
ma isplati se pogledati film...nije uopće loš...ja sam osobno imao jako velika očekivanja zbog dobrog prvog dijela, a i zagriženi sam fan marvelovih ekranizacija pa sam očekivao bombu od filmachatterer wrote:znači oni kojima se nije svidio prvi Iron Man, bolje da ni ne gledaju nastavak?
- Wendigo
meni je onak.. vrlo dobar.chatterer wrote:znači oni kojima se nije svidio prvi Iron Man, bolje da ni ne gledaju nastavak?

i jedinica je bila mrak.
- Dragonrage
Ovo mi super zvuči...onako, malo ozbiljnije...filmophil wrote:meni je najveća mana novog iron mana preslab protivnik...ko fol je whiplash njega izudarao na onoj utrci, al kroz cijeli film je stark sam sebi veći neprijatelj nego bilo tko drugi...to nije ono što sam tražio od ovog filma
-
a čuj, da su radili dramu o prolaznosti života i depresivnim epohama jednog superjunaka onda bi i meni to bilo super, al jebeš film/strip o superjunaku bez supervillainaDragonrage wrote:Ovo mi super zvuči...onako, malo ozbiljnije...filmophil wrote:meni je najveća mana novog iron mana preslab protivnik...ko fol je whiplash njega izudarao na onoj utrci, al kroz cijeli film je stark sam sebi veći neprijatelj nego bilo tko drugi...to nije ono što sam tražio od ovog filma

- Dragonrage
A gdje piše da superhero film nesmije imati i neku ozbiljiju stranu!!? Hell...upravo zbog toga mi i je Lee-ev Hulk prejeben!!filmophil wrote:a čuj, da su radili dramu o prolaznosti života i depresivnim epohama jednog superjunaka onda bi i meni to bilo super, al jebeš film/strip o superjunaku bez supervillainaDragonrage wrote:Ovo mi super zvuči...onako, malo ozbiljnije...filmophil wrote:meni je najveća mana novog iron mana preslab protivnik...ko fol je whiplash njega izudarao na onoj utrci, al kroz cijeli film je stark sam sebi veći neprijatelj nego bilo tko drugi...to nije ono što sam tražio od ovog filma

- Sammy
Romancing the Stone (1984) - na momente mi je bio malo dosadnjikav i nezanimljiv, te prespor pa zato ocjena - 5/10
Rush Hour 3 (2007) - slabiji od prva dva i predvidljiv, ali svejedno zabavan i smjesan - 6/10
Rush Hour 3 (2007) - slabiji od prva dva i predvidljiv, ali svejedno zabavan i smjesan - 6/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
-
nisam ja to rekao...zapravo, ja sam uvijek za što ozbiljnije i mračnije interpretacije pojedinih superjunaka, ali da se moj ukus zadovolji tu uvijek mora biti prava prijetnja glavnom liku u vidu nekog brutalnog negativca...npr dark knight bi bio kuratz bez jokeraDragonrage wrote:A gdje piše da superhero film nesmije imati i neku ozbiljiju stranu!!? Hell...upravo zbog toga mi i je Lee-ev Hulk prejeben!!
- boyko
Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (1996)
ma legendarna komedija
videl sam neki dan clip iz filma i odma dobil volju za gledanjem.
ma legendarna komedija
videl sam neki dan clip iz filma i odma dobil volju za gledanjem.
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Dragonrage
Iskreno...meni je tamo daleko najjači lik upravo two face, baš zbog te neke tragične pozadine...po meni je on tamo karakterno najrazrađeniji lik...filmophil wrote:nisam ja to rekao...zapravo, ja sam uvijek za što ozbiljnije i mračnije interpretacije pojedinih superjunaka, ali da se moj ukus zadovolji tu uvijek mora biti prava prijetnja glavnom liku u vidu nekog brutalnog negativca...npr dark knight bi bio kuratz bez jokeraDragonrage wrote:A gdje piše da superhero film nesmije imati i neku ozbiljiju stranu!!? Hell...upravo zbog toga mi i je Lee-ev Hulk prejeben!!
-
najrazrađeniji lik??
taj njegov prijelaz iz dobrog u loše je jedan od najzbrzanijih i najtupavijih u povijesti ozbiljnih filmova...bar što sam ja vidio u životu...još i danas mi je two face najslabija karika filma, nekako na silu uguran lik...sviđao mi se kao harvey dent, ali trebalo je ostati na tome...po meni nije imao dovoljno dobar motiv da odjednom napravi takav zaokret i postane neki mračni avenger, čak ni ja ne bi popušio onu jokerovu priču u bolnici...to je baš primjer za lošu razradu jednog lika

- Dragonrage
Sorry ali ne slažem se stobom koliko je crnog ispod nokta...filmophil wrote:najrazrađeniji lik??taj njegov prijelaz iz dobrog u loše je jedan od najzbrzanijih i najtupavijih u povijesti ozbiljnih filmova...bar što sam ja vidio u životu...još i danas mi je two face najslabija karika filma, nekako na silu uguran lik...sviđao mi se kao harvey dent, ali trebalo je ostati na tome...po meni nije imao dovoljno dobar motiv da odjednom napravi takav zaokret i postane neki mračni avenger, čak ni ja ne bi popušio onu jokerovu priču u bolnici...to je baš primjer za lošu razradu jednog lika
No stranu Jokera i Heatha Ledgera koji je po mom mišljenju također dobio malo previše prostora u cijeloj toj priči...naime gotovo svi su govorili kako je Dark Knight zapravo Jokerov film a ne Batmanov, kako je Joker glavni junak a ne Batman. Djelomično su bili i u pravu...jer po meni to zaista nije film ni o Vitezu tame (aka Batmanu), ali ni o Jokeru, već je to film o Harvey Dentu aka Two Faceu. Joker je baš kao i Batman ovdje jedan sporedni igrač. Doduše ima on znatnu ulogu u cijeloj priči, ipak on stoji iza cijelog plana i on upravlja životima gl. junaka. No mi ne znamo tko je Joker, od kuda je došao, pa čak ni što želi osim stvoriti kaos. S druge strane ovaj film nam prikazuje put Harveya Denta od "bijelog viteza Gotham Citya" pa do njegovog pada i postanka onoga protiv čega se cijeli život borio - zločinca. A da stvar bude još i bolja, on uopće nije zločinac u tom smislu riječi, on je jednostavno tragičar, i to najveći u cijeloj priči iako nije jedini. Samo zbog njega se ovaj film može smatrati modernom Grčkom tragedijom.
Također, dosta pažnje je usmjereno na odnos Batman/Dent, gdje vidimo koliko su njih dvojica slični a opet različiti i koliko je Batman blizu moralne granice koja ga dijeli od toga da i sam postane zločinac i luđak. Bilo je opaski kako je upravo Dentov lik, odnosno Two face nedovoljno iskorišten kao negativac te kako je možda čak i nepotreban. No ne mogu se nikako složiti sa time. Naime da nema Denta koji je po meni centralni lik priče (što je potvrdio i sam Nolan), ovaj Batman se osim po ozbiljnijem pristupu ne bi razlikovao od Burtonovog. Naime imali bi ta dva centralna lika...Batmana i Jokera koji se pojavi iznebuha i krene raditi kaos po gradu dok ga Batmana pokušava uhvatiti, baš kao i Burtonovom Batmanu. Dent je taj koji filmu daje dubinu i zaplet, njegova priča je od velike važnosti za ovaj film, on je Jokerov ultimativni interes. Jer ako uspiješ srušiti "Bijelog viteza", srušio si i "Mračnog viteza", što se na kraju na neki način i dogodi.
Istini za volju, motiv njegova prelska na tamnu strannu je malo nategnut, i zapravo jedina njegova mana je ta što je pomalo teško povjerovati da bi smrt njegove drage izazvala toliki bijes u njemu, da bi zbog njezine pogibije odbacio sve svoje ideale i okrenu se kriminalu i osveti. Naime taj odnos između Denta i Rachel Dawes i nije bio baš tako jak, tj. tretiran je kao usputni detalj pa taj njegov čin ne djeluje realno. Tim više što se ona kroz film poigravala i sa njim i sa Wayneom. Prvo ih odbijala, pa onda opet prihvaćala i jednog i drugog (lagala Wayneu) te samim time u mojim očima postala iznimno antipatična osoba/lik. No, preko toga se još nekako i može prijeći jer sve ostalo funkcionira bepijekorno, te kao što rekoh, čini taj lik nazjanimljivijim u cijelom filmu...