Last Post Wins !!!11one
- callac
Re: Last Post Wins !!!11one
Moja najbolja prijateljica je starija sestra, po tom pitanju imam sreće i definitivno sam 100% sigurna da bih za nju sve napravila i ona za mene, da odgovorim na tvoje pitanje. Malo specifična situacija budući da smo i rod, al eto, kod mene je situacija takva. Iako, ja sam osoba koja je za svoje prijatelje pa čak i poznanike spremna na velike žrtve i ustupke, usluge, baš budem poprilično entuzijastična kad nekog upoznam i svidi mi se. Neke to odbije, a ostali su mi postali dobri i dragi prijatelji. I iskreno, događa mi se da više dajem sebe nego što dobijem zauzvrat. No, takav mi je horoskop...
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- john_constantine
Da, razumijem te. Ali da li bi osudila ovaj postupak? Moj otac je imao prijatelja još iz osnovne škole, bio mu je vjenčani kum i sve to, bili su dobri prijatelji godinama, družili su se i s obiteljima, posjećivali i puno toga. A sada, kad su postali stariji, 40 godina, znaš kako to ide, njemu postaje sve teže činiti usluge i slično. I sada, on je trebao njegovu pomoć u vezi kamioneta da mu doveze stvari za njegovu "ideju", a on nije htio i posvađali su se. Ne znam koliko dugo, ali valjda 5 - 7 godina nisu pričali. I pomire se, par godina posjeti, razgovori i naravno, opet se posvade i više se ne viđaju samo radi takvih sitnica. Naravno, dvije strane (roditelji) imaju različite teze, ali sve ti se svodi na to, nije htio napraviti tu uslugu i samo radi toga nisu više prijatelji.
Je li to baš "normalno"?
Je li to baš "normalno"?
Michel puši karu.
- callac
Nemoj da te zavara činjenica da su oni "stariji" pa po tom slijedu i mudriji, kad su u pitanju osjećaji, svi smo kao mala djeca i u stanju se naljutiti i posvađati zbog "igračke". Najgluplje i najbesmislenije svađe su između ljudi koji se vole jer ti oni najjače mogu povrijediti osjećaje, za ostale te nije briga jer, nije ti baš stalo do njihovog mišljenja pa tako i postupaka. Kontradiktorno, ali jebi ga, human nature. Najbolje se ne petljati, ako su se već jednom pomirili, opet će.
Samo da shvatim, ovo sve prije je bio uvod u ovu priču ili? Mogao si to odmah reći
Samo da shvatim, ovo sve prije je bio uvod u ovu priču ili? Mogao si to odmah reći
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- elrania
normalno je za osobu da postupa na osnovi svojih interesa, da više pokazuje sebičnost i brigu za vlastitu dobrobit. čim se javljaju duple teze, prisutno je izmotavanje, preoblikovanje u svoju korist i sl., te mogu reć da su i jedan i drugi 'krivi' ili zbog neke lijenosti, inata itd.john_constantine wrote:*consova priča*
osobno bih rekla da je ovakvo što puno normalnija i češća stvar, jer ljude od kojih sam doživjela suprotno mogu nabrojati na prste jedne ruke...tak da u pravilu ne očekujem puno ni od koga, iako nastupam prema načelu da je uvijek u početku bitno održavati pozitivan odnos.
apsolutno. rijetko tko će baš stati, proanalizirati i priznati svoje propuste. vjerujem da je obrana svog stava poprilično intenzivna i automatska reakcija i onda ak se dvoje takvih nađu, dođe do gluposticallac wrote:Nemoj da te zavara činjenica da su oni "stariji" pa po tom slijedu i mudriji, kad su u pitanju osjećaji, svi smo kao mala djeca i u stanju se naljutiti i posvađati zbog "igračke".
- john_constantine
Ne baš... Najbolja prijateljica se seli u Zg na faks i to, pa me pita o tim temama. I dok pišem "klasično" pismo na papiru, razmišljao sam što da napišem, a da ne bude samo iz vlastitog iskustva. Mislim, svatko ima drugačije razmišljanje o "prijateljstvu", odnose i društva iz prošlosti (osnovna, srednja, faks) i slično. Pa su me zanimala druga iskustva, i kako vi viđate prijateljstva. Osim tebe sada na forumu, raspitao sam se kod drugih. Naravno, kod svih je ista situacija, raziđu se, s par kontakta iz srednje - rijetkih, naravno, he. A nađu se novi prijatelji s kojima se druži do kraja života (bilo preko posla ili neta).
A ovo zadnje, bolji je primjer nego onaj moj bolni primjer kada je ona prekinula samnom to prijateljstvo. Ono što sam htio reći, a napisati u pismu, je li se slažeš da je prijateljstvo kao "cvijet" koji treba održavati da ne uvene? Mislim, u današnje vrijeme stvarno bi moralo biti nešto da se godinu dana osoba ne čuje s obzirom na dostupnost neta, pisma ili bilo čega uopće, ali ne mora se baš opet skakati za svaku sitnicu. Samo, treba onako pridavati pažnju, utješiti povremeno ako je toj osobi teško, pokloniti povremeno sitnice (baš me u nedjelju prijateljica razveselila kutijicom u kojem su dva lakirana tvrdokrilca koje je sama napravila), i slično. Mislim, može postojati doživotno prijateljstvo, samo što se u današnje vrijeme ljudi premalo trude oko toga - baš to što je elrania kazala u svom postu.
Je li se slažete s time ili krivo mislim?
P.S.
Hvala na odgovorima, callac i elrania, lijepo napisano.
A ovo zadnje, bolji je primjer nego onaj moj bolni primjer kada je ona prekinula samnom to prijateljstvo. Ono što sam htio reći, a napisati u pismu, je li se slažeš da je prijateljstvo kao "cvijet" koji treba održavati da ne uvene? Mislim, u današnje vrijeme stvarno bi moralo biti nešto da se godinu dana osoba ne čuje s obzirom na dostupnost neta, pisma ili bilo čega uopće, ali ne mora se baš opet skakati za svaku sitnicu. Samo, treba onako pridavati pažnju, utješiti povremeno ako je toj osobi teško, pokloniti povremeno sitnice (baš me u nedjelju prijateljica razveselila kutijicom u kojem su dva lakirana tvrdokrilca koje je sama napravila), i slično. Mislim, može postojati doživotno prijateljstvo, samo što se u današnje vrijeme ljudi premalo trude oko toga - baš to što je elrania kazala u svom postu.
Je li se slažete s time ili krivo mislim?
P.S.
Hvala na odgovorima, callac i elrania, lijepo napisano.
Michel puši karu.
- elrania
a gle, cons, mijenjanje frendića je normalna stvar i ok je za očekivati da se više blizu sebe neće imati poznanstva iz osnovne i srednje kad se prevali u neku stariju dob i najviše zbog toga što su ta neka poznanstva 'nametnuta' okolinom i ko dijete ih prihvaćaš zdravo za gotovo, te uživaš u njima na dosta površan i jednostavan način. ljudi se s vremenom počnu formirati ko ličnosti i ubrzo saznaš da ti mnogi frendovi iz djetinjstva nisu baš adekvatni i tražiš dalje.
više manje se svima to dogodi i rekla bih da je izuzetno pozitivna stvar imati mogućnost upoznavati više ljudi i tražiti za sebe nekoga s kim se zbilja podudara, nego biti zadovoljen polovičnim i neiskrenim odnosom.
dam ti i sebe za primjer: ne čujem se ni sa kime iz osnovne, skoro pa ni srednje (ak ne računam povremeni kontakt s 2-3 osobe preko fejsa), a najbolje frendove sam konačno upoznala u zgu s tim da ni nisu iz zga, neg tu samo studiraju.
i prirodno mi je za očekivati da se s dobrim dijelom ljudi s kojima sam dobra sada za god-dve neću više pretjerano viđati ni čuti.
više manje se svima to dogodi i rekla bih da je izuzetno pozitivna stvar imati mogućnost upoznavati više ljudi i tražiti za sebe nekoga s kim se zbilja podudara, nego biti zadovoljen polovičnim i neiskrenim odnosom.
dam ti i sebe za primjer: ne čujem se ni sa kime iz osnovne, skoro pa ni srednje (ak ne računam povremeni kontakt s 2-3 osobe preko fejsa), a najbolje frendove sam konačno upoznala u zgu s tim da ni nisu iz zga, neg tu samo studiraju.
i prirodno mi je za očekivati da se s dobrim dijelom ljudi s kojima sam dobra sada za god-dve neću više pretjerano viđati ni čuti.
- callac
Uh, tema je gotovo neiscrpna, mogli bi do jutra ovako
Ako želiš baš moje iskustvo, ima samo jedna osoba u mom životu s kojom iako sam izgubila onaj pravi prijateljski kontakt, svaki put kada se čujemo i vidimo nastavimo gdje smo stale. Nema ljutnje, zašto nisi zvala, došla....svaka ima svoj život, ali će nas vječno vezati uspomene koje su neprepričljive i neponovljive što zbog godina, drugačijih vremena i situacija.
Poučena iskustvom, svjesna sam da nikada neću naći prijatelja ili prijateljicu do groba, nadam se da će to biti moj bračni partner, a od ljudi koje upoznaješ kroz život ne očekivati previše da se ne razočaraš. Hell, sebičnost je ovih dana u modi, "nosi se" kao nova Armanijeva kolekcija i svi misle na svoju guzu. A znaš kako kaže ona stara- ako ne možeš protiv njih, pridruži im se!
Poučena iskustvom, svjesna sam da nikada neću naći prijatelja ili prijateljicu do groba, nadam se da će to biti moj bračni partner, a od ljudi koje upoznaješ kroz život ne očekivati previše da se ne razočaraš. Hell, sebičnost je ovih dana u modi, "nosi se" kao nova Armanijeva kolekcija i svi misle na svoju guzu. A znaš kako kaže ona stara- ako ne možeš protiv njih, pridruži im se!
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- john_constantine
jep, to sam puno puta iskusio na svojoj koži, pa sam počeo drukčije gledati na prijateljstva... I zadnja stvar, da li se brak može smatrati nekom vrstom prijateljstva? Istini za volju, ne znam niti jedan brak u kojem se netko rastavio, ali niti da postoji takva romantika u 20 godina braka... Ali uvijek vidim kako se ti bračni partneri brinu kada im muž/žena doživi nesreću, kako očiste pepeo s jakne tijekom cigareta, kako trpe puno sitnica kod partnera/ice, ali opet, razmjene puse, zafrkancije i slično... Mislim, ja sam nekako uvijek pojam braka nekako smatrao kao prijateljstvom na višoj razini (seks, ljubljenje i zaljubljenost koja ionako kasnije prođe). Koliko sam u krivu?
Michel puši karu.
- callac
Evo, primjer mojih roditelja koji se svih 33 godine braka ponašaju kao tinejđeri, poljupci milijardu puta dnevno bez nekog povoda, zafrkancija, romantika nikad i nije bila jača strana(po tom sam pitanju na njih, nisam neki baš romantičar u klasičnom smislu)john_constantine wrote:jep, to sam puno puta iskusio na svojoj koži, pa sam počeo drukčije gledati na prijateljstva... I zadnja stvar, da li se brak može smatrati nekom vrstom prijateljstva? Istini za volju, ne znam niti jedan brak u kojem se netko rastavio, ali niti da postoji takva romantika u 20 godina braka... Ali uvijek vidim kako se ti bračni partneri brinu kada im muž/žena doživi nesreću, kako očiste pepeo s jakne tijekom cigareta, kako trpe puno sitnica kod partnera/ice, ali opet, razmjene puse, zafrkancije i slično... Mislim, ja sam nekako uvijek pojam braka nekako smatrao kao prijateljstvom na višoj razini (seks, ljubljenje i zaljubljenost koja ionako kasnije prođe). Koliko sam u krivu?
Rijetki primjeri, ali se nađu, ja već nekako znam da neću tako nešto doživjeti
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- Boby
Koje dubokoumne teme se ovdje skrivaju
@cons
Za brak ćemo znati tek kada osjetimo na svojoj koži; ostalo su sve priče drugih ljudi. A vjerojatno sve ovisi kakava se osoba namjeri na drugu.
@cons
Za brak ćemo znati tek kada osjetimo na svojoj koži; ostalo su sve priče drugih ljudi. A vjerojatno sve ovisi kakava se osoba namjeri na drugu.
- elrania
kod mojih je situacija drugačija. mama se razvela kad sam bila mini i preudala se pred nekih 10 godina i ponajviše iz razloga da se živi lakše - dakle, s drugom osobom je lakše plaćati režije, uzdržavati obitelj itd. i odnos funkcionira na osnovu zajedničkog ulaganja i želje za ostvarivanjem jednostavnijeg i ugodnijeg života za obje strane.
nema tu neke velike ljubavi, no ako njoj tako paše, ja sam zadnja koja bi se htjela miješati i moralizirati.
nema tu neke velike ljubavi, no ako njoj tako paše, ja sam zadnja koja bi se htjela miješati i moralizirati.
- Sammy
vecer
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- callac
Vjerujem da većina brakova opstaje upravo zbog toga pod uvjetom da nema nekog zlostovljanja bilo koje vrste ili baš onog bezobraznog nepoštovanja. Na kraju se svede na to da kada ostariš imaš kome da se požališ na svoje boljke i da sa nekime popričaš. Sve preko toga je apsolutni rijetki bonus, loto dobitak.elrania wrote:kod mojih je situacija drugačija. mama se razvela kad sam bila mini i preudala se pred nekih 10 godina i ponajviše iz razloga da se živi lakše - dakle, s drugom osobom je lakše plaćati režije, uzdržavati obitelj itd. i odnos funkcionira na osnovu zajedničkog ulaganja i želje za ostvarivanjem jednostavnijeg i ugodnijeg života za obje strane.
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- elrania
yap. imam 8 ujaka i teta s mamine strane i vidim kod njih istu stvar. ako funkcionira, ako su oni i djeca sretni tako, super.callac wrote:Vjerujem da većina brakova opstaje upravo zbog toga pod uvjetom da nema nekog zlostovljanja bilo koje vrste ili baš onog bezobraznog nepoštovanja. Na kraju se svede na to da kada ostariš imaš kome da se požališ na svoje boljke i da sa nekime popričaš. Sve preko toga je apsolutni rijetki bonus, loto dobitak.elrania wrote:kod mojih je situacija drugačija. mama se razvela kad sam bila mini i preudala se pred nekih 10 godina i ponajviše iz razloga da se živi lakše - dakle, s drugom osobom je lakše plaćati režije, uzdržavati obitelj itd. i odnos funkcionira na osnovu zajedničkog ulaganja i želje za ostvarivanjem jednostavnijeg i ugodnijeg života za obje strane.
potiho se nadam da ću ja dobiti bar neki bonus
- Asfodel
Ja ne želim život bez bonusa.elrania wrote:yap. imam 8 ujaka i teta s mamine strane i vidim kod njih istu stvar. ako funkcionira, ako su oni i djeca sretni, super.callac wrote:Vjerujem da većina brakova opstaje upravo zbog toga pod uvjetom da nema nekog zlostovljanja bilo koje vrste ili baš onog bezobraznog nepoštovanja. Na kraju se svede na to da kada ostariš imaš kome da se požališ na svoje boljke i da sa nekime popričaš. Sve preko toga je apsolutni rijetki bonus, loto dobitak.elrania wrote:kod mojih je situacija drugačija. mama se razvela kad sam bila mini i preudala se pred nekih 10 godina i ponajviše iz razloga da se živi lakše - dakle, s drugom osobom je lakše plaćati režije, uzdržavati obitelj itd. i odnos funkcionira na osnovu zajedničkog ulaganja i želje za ostvarivanjem jednostavnijeg i ugodnijeg života za obje strane.
potiho se nadam da ću ja dobiti bar neki bonus
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out