Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
-
Boby
John_Ryder wrote:Boby wrote:Hvala na preporuci; ako ga nađem u videoteci budem posudio.
kako ti se da trošit pare na posuđivanje..
Da ih na to ne trošim, potrošio bih ih na nešto još gluplje

-
Sammy
It's Always Sunny In Philadelphia Season 1 - prejako, dobre i zanimljive fore, a to je najbitnije, odma krecem s drugom sezonom - 10/10
edit: Charlie u nazi uniformi..

You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
-
jeba
Dirty - solidno. Clifton Collins jr. je dobro odglumio
-
filmofil
-
blind side 3.5/5
solidna istinita priča o uspjehu jednog čovjeka, ali nominacija za oscara

ne znam baš
This is the Zodiac speaking.
-
chatterer
The Dead Zone - 3/5
hmm, nije film loš ali ne vjerujem da bih ga ponovo gledao, nekako mi djeluje nedorečen, kao da se ideja izgubila putem pa su nasilno ubacili te sve događaje i Martina Sheena
-
Boby
Crash (2004)
Moje drugo gledanje i ovaj puta dojam je još gori. Jednom kada se čovjek navikne na dobre glumačke izvedbe ostaje mu više vremena da se koncentrira na sam scenarij koji je ovdje uvelike profulan. Sama priča jest uistinu dobro zamišljena i ostavlja veliki potencijal; ne samo što ima strukturu nalik onoj u "Magnoliji" već i zato što postavlja čvrste temelje na kojima se mogu graditi propitkivanja i analize problematike rasizma. Ono što je najkritičnija točka su upravo dijalozi koji iz toga proizlaze. Teško da se može vidjeti kadar u kojem nam se ne nameće motiv rasizma što s vremenom postaje iritantno, narušava realizam i u konačnici dovodi u sumnju da je ovo djelo rađeno sa srcem. Konačni dojam bliži je nekom instant proizvodu koji je napravljen planski zato što je trebao služiti nekoj svrsi umjesto da sam sebi bude svrha. Usprkos svim mojim antipatijama ne mogu poreći da je glumačka ekipa odlična, tehnički je film na visokom nivou a i sam je ideja u osnovi dobra s lošom konačnom realizacijom
6/10
2001: A Space Odyssey (1968)
Iako sam ovo gledao dosta puta ovo je bilo prvi put da sam čitavi film pogledao odjednom. Vrijeme je reklo svoje, i nakon više od 40 godina ovaj film djeluje moderno te se njegova dotrajalost može očitovati jedinov kroz nešto klasičniji pristup glumi. Najimpresivniji element jest harmonija koju je Kubrick uspio pronaći između svoje dvije velike ljubavi, slike u pokretu i glazbe; prizori svemira popraćeni s klasičnim kompozicijama dovoljan su razlog da se ovaj film opetovano pogleda. Uza sve to, Arthur Clarke je surađivao kao ko-scenarist ove adaptacije te se je zasigurno time uvelike pridonjelo na apstrakciji koja je postavljena u epilogu. A lik Hala gledatelju može unjeti mnogo veću uznemirenost nego li sam Terminator kada se dohvatimo tematike nadređenosti i podređenosti između čovjeka i stroja.
9/10
Dark Passage (1947)
Humphrey Bogart u noir filmu receptura je koja teško može krenuti po zlu. Film ima jedan pomalo neobičan snimateljski pristup jer dobar dio filma prikazuje iz prvog lica glavnog protagonista te se prebacuje u treće tek nakon što mu se dogodi jedna, nazovimo, drastičnija promjena. Na znam dal je ovo poslužilo kao riješenje zbog nedostatak specijalnih efekata i šminke ili je pak samo kao simbolika konačnog oslobođenja glavnog protagonista ali meni se je svidjelo. Iako je riječ o filmu koji ima ležernost karakterističnu svojem dobu, radnja je vrlo dinamična i gotovo da ne prođe minuta a da se nešto bitno ne dogodi te se zbog toga film gleda u jednome dahu. Za preporuku i onima kojima se ovaj žanr baš i ne sviđa.
8/10
-
A$H
opet The Boondock Saints 1 i 2..ovaj put jedan za drugim i oba su petice..te Spies Like Us koji je tu i tam smjesan i nis vise..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
jeba
The Salton sea - još dok Val Kilmer nije bio debelo krme. Zabavan film.
-
DrugsBunny
-
filmophil wrote:blind side 3.5/5

ne znam baš
Šuti, stavio sam da će Sandra Bullock dobit oscara u jednoj nagradnoj igri.
S tim da nisam gledao taj film.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
-
Boby
DrugsBunny wrote:filmophil wrote:blind side 3.5/5

ne znam baš
Mislim da se je referirao na nominaciju za najbolji film. S obzirom da su uveli 10 kandidata, stvarno će od sada svašta zarađivati nominacije; ponekad se je i s pet filmova muka mučila.
-
Wendigo
jeba wrote:The Salton sea - još dok Val Kilmer nije bio debelo krme. Zabavan film.
odličan film. moram ga ponovo pogledati..
-
filmofil
-
Boby wrote:DrugsBunny wrote:filmophil wrote:blind side 3.5/5

ne znam baš
Mislim da se je referirao na nominaciju za najbolji film. S obzirom da su uveli 10 kandidata, stvarno će od sada svašta zarađivati nominacije; ponekad se je i s pet filmova muka mučila.
jep, mislio sam na nominaciju za film...
a kaj se tiče toga da će sada svašta dobijati nominacije, istina...ali ako je ovo dobilo nominaciju mogao je i npr moon...nije da fali dobrih filmova
This is the Zodiac speaking.
-
DrugsBunny
-
Onda uredu ak je tak. Zezam se ja malo jel.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
-
john_constantine
Justice League: Crisis on Two Earths - solidan animirani superherojski s zanimljivom radnjom o univerzumu i par štoseva, ali mi se ne dopada ubacivanje par likova iz Watchmena... 3/5
Michel puši karu.
-
chatterer
ne znam jeste li primjetili onaj film Fogbound iz 2002. na TV prije neki dan ali stvarno je sasvim solidan, tek 108 glasova na imdb, Luke Perry u glavnoj ulozi. Zanimljiva radnja sa dosta kvalitetnim i neuobičajenim dijalozima. 3,5/5