Last Post Wins !!!11one
- Asfodel
- elrania
tematika kakvom se bavi je dobrom dijelu ljudi 'ozbiljnija' i prezentirano je tako da nije u pitanju ni sprdacina ni nesto posebno nabrijano, vec je rijec o drami-horroru pa to onda moze ostaviti neugodniji efekt na gledatelju.
meni je bio jeziv kad sam ga prvi put gledala, al umimo u obzir da je osobi sa 12 godina lakse splasiti se na svasta. malo me razocarao pri ponovnom gledanju pred koje 2 god, no jos uvijek je u pitanju dobar film, iako, naravno, ne bas pretjerano strasan. po atmosferi mi dosta vuce na originalni 'omen' koji isto tako nije neki bauk, ali opet ima nesto u sebi.
a i cinjenica je da vecina ljudi koja ovaj film naziva strasnim nema bas nekog pretjeranog iskustva s gledanjem horrora i pogledala je ovaj film jer je klasik i svi su culi za njega pa eto, budu i oni i nije bas da imaju kasnije s cim posebnim za usporedivati.
meni je bio jeziv kad sam ga prvi put gledala, al umimo u obzir da je osobi sa 12 godina lakse splasiti se na svasta. malo me razocarao pri ponovnom gledanju pred koje 2 god, no jos uvijek je u pitanju dobar film, iako, naravno, ne bas pretjerano strasan. po atmosferi mi dosta vuce na originalni 'omen' koji isto tako nije neki bauk, ali opet ima nesto u sebi.
a i cinjenica je da vecina ljudi koja ovaj film naziva strasnim nema bas nekog pretjeranog iskustva s gledanjem horrora i pogledala je ovaj film jer je klasik i svi su culi za njega pa eto, budu i oni i nije bas da imaju kasnije s cim posebnim za usporedivati.
- Decadentor
elrania wrote:tematika kakvom se bavi je dobrom dijelu ljudi 'ozbiljnija' i prezentirano je tako da nije u pitanju ni sprdacina ni nesto posebno nabrijano, vec je rijec o drami-horroru pa to onda moze ostaviti neugodniji efekt na gledatelju.
Ja mislim da je strah od tog filma usko povezan sa religijom odnosno vjerom svakog covjeka, ako je covjekr keligiozniji film mu je strasniji
btw ja se sjecam kad sam bio klinjo da je jedan svecenik na misi imao propovjed o exorcistu

- elrania
e, upravo je to zasto sam rekla da ga se dozivljava ko nesto ozbiljnije. istina bog, vecina ljudi bas nije nes pretjerano religiozna, ali vjerujem da ce prije nasjest na ovo ko jezivije ostvarenje, nego da im se tutne pod nos neki zombie ili vampir film.Decadentor wrote: Ja mislim da je strah od tog filma usko povezan sa religijom odnosno vjerom svakog covjeka, ako je covjekr keligiozniji film mu je strasniji
- Decadentor
elrania wrote:e, upravo je to zasto sam rekla da ga se dozivljava ko nesto ozbiljnije. istina bog, vecina ljudi bas nije nes pretjerano religiozna, ali vjerujem da ce prije nasjest na ovo ko jezivije ostvarenje, nego da im se tutne pod nos neki zombie ili vampir film.Decadentor wrote: Ja mislim da je strah od tog filma usko povezan sa religijom odnosno vjerom svakog covjeka, ako je covjekr keligiozniji film mu je strasniji
Thats true..... ali od kad sam gledo scary movie 2 tesko

- elrania
- Boby
Jedina stvar je u tome da je film star 36 godina i u vrijeme kada je nastao zaista i jest bio najstrašniji; barem od onih mainstreama koji su igrali po kinima diljem svijeta. Bilo bi zabrnjavajuće da se od tada nije uspio snimiti strašniji film. Ali eto, bliži mu se 40 godina i iako nije više strašan za današnje standarde horror publike, također nije niti smješan a to je uspjeh koji se ne bi smio zanemariti. Evo, prije godinu dana pogledao sam "It" i došlo mi da plačem od smjeha i nevjere kako mi je to nekoć bilo strašno. S Exorcitsom mi se to nije dogodilo.
-
Filmoznalac
- Asfodel
- boyko
-
Filmoznalac
To stoji, ali tako možeš i gledati za kuma, svi su čuli za kuma, i automatski ga stavljaju među najbolje filmove jer su to čuli, i bio bi grijeh da se ne stavi - glupost, al meni je exorcist među top 10 horor filmova...Asfodel wrote:Ja mislim da tko ga danas/u današnje vrijeme gleda i kaže da je strašan ili najbolji horror --> 70% šanse za to je zato jer je tako prethodno čuo.
Ali to sam samo ja.
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire
- Asfodel
Pa ja to mislim za većinu filmova, tak da mi ne moraš jednog po jednog nabrajatFilmoznalac wrote:To stoji, ali tako možeš i gledati za kuma, svi su čuli za kuma, i automatski ga stavljaju među najbolje filmove jer su to čuli, i bio bi grijeh da se ne stavi - glupost, al meni je exorcist među top 10 horor filmova...Asfodel wrote:Ja mislim da tko ga danas/u današnje vrijeme gleda i kaže da je strašan ili najbolji horror --> 70% šanse za to je zato jer je tako prethodno čuo.
Ali to sam samo ja.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out