Ni "Vicky, Christina, Barcelona"? Ni "Match Point"?Asfodel wrote:Sve je to ok, ali je bzvz spominjat da nečiji rad ne voliš i onda usput argumentirati da je ona loša osoba, ccc![]()
Ja, recimo, nikad nisam spomenula da mi se Woody Allen gadi kao osoba inače, to držim za sebe, a prema van spominjem/blatim samo njegov rad koji mi ne odgovara
Toliko o mom offtopičiću
Koji ste horror zadnji gledali?
- Boby
- Asfodel
Nema mi to veze s pojednim filmskim naslovom, može on imati filmove koje ja cijenim, ali mi ne odgovara njegov senzibilitet (i isto tako uzdizanje njega u nebesa od strane svijeta).
U konkretnom primjeru, Vicky nisam gledala (nit mislim) a Match Point jesam
Već samo tako nešto objašnjavala na primjeru braće Coen
(pa mi se ne da opet)...dakle nabrojala sam filmove koji su mi njihovi dobri, što apsolutno nema veze s tim da ih ne shzvaćam u globalu, niti famu koja se oko njih stvara
No dosta o tome
U konkretnom primjeru, Vicky nisam gledala (nit mislim) a Match Point jesam
Već samo tako nešto objašnjavala na primjeru braće Coen

No dosta o tome

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Scarface
Po meni, autor i djelo se ne bi smjeli odvajat. istina, uvik ćeš nać nešto šta tebi paše i dira te u živac u bilo čijem radu, ali kako se radi o plodu uma te osobe, radi se o jednom te istom. Konkretno, Polanski je izvrstan redatelj, no određena saznanja o njemu meni osobno smanjuju kvalitet njegovih filmova, koliko god ovo apsurdno zvučalo. Može se raditi o jednoj specifičnoj poruci koju odašilje u filmu bez ikakvog dodira sa onim pravim sobom, jer svak, pa i pedofil, ima dvi-tri pametne za reć o nekoj sveopćoj temi, ali njegova moralna nakaznost je utkana u sve šta radi. Iskreno, bija bi najsritniji kad uopće ne bi zna ništa ni o kom sudioniku u stvaranju filma, stripa, knjige il bilo čega, te jednostavno doživija umjetničko djelo na svoj način, bez "smetnji".
Recimo, otkad san dozna da je Clive Barker homoseksualac, posebno gledan na sve njegove maštarije i perverzije. Nije da san homofob, ali je sad slika o njemu ka nekog kralja horrora dobrano izmijenjena.
Oću dakle reć da je stapanje dojmova o djelu i autoru neminovno, bar u mom slučaju.
Recimo, otkad san dozna da je Clive Barker homoseksualac, posebno gledan na sve njegove maštarije i perverzije. Nije da san homofob, ali je sad slika o njemu ka nekog kralja horrora dobrano izmijenjena.
Oću dakle reć da je stapanje dojmova o djelu i autoru neminovno, bar u mom slučaju.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Decadentor
- john_constantine
da, nije baš više isto gledati onaj horor Clownhouse kada znaš da je Victor Salva bio osuđen za seks s maloljetnikom...Ghostface wrote:Po meni, autor i djelo se ne bi smjeli odvajat. istina, uvik ćeš nać nešto šta tebi paše i dira te u živac u bilo čijem radu, ali kako se radi o plodu uma te osobe, radi se o jednom te istom. Konkretno, Polanski je izvrstan redatelj, no određena saznanja o njemu meni osobno smanjuju kvalitet njegovih filmova, koliko god ovo apsurdno zvučalo. Može se raditi o jednoj specifičnoj poruci koju odašilje u filmu bez ikakvog dodira sa onim pravim sobom, jer svak, pa i pedofil, ima dvi-tri pametne za reć o nekoj sveopćoj temi, ali njegova moralna nakaznost je utkana u sve šta radi. Iskreno, bija bi najsritniji kad uopće ne bi zna ništa ni o kom sudioniku u stvaranju filma, stripa, knjige il bilo čega, te jednostavno doživija umjetničko djelo na svoj način, bez "smetnji".
Michel puši karu.
- Wendigo
mene to ne dira. ako mi se sviđa film, strip, knjga, pjesma... može autor biti nekrofil, peder, ubojica mačaka itd. i don´t care for his personal life dok god stvara nešto što me zabavlja i čemu se divim.
ali zato me nerviraju ljudi poput ruperta everetta jer je izjavio kako ga je sram toga što je glumio u dellamorte dellamore...
ali zato me nerviraju ljudi poput ruperta everetta jer je izjavio kako ga je sram toga što je glumio u dellamorte dellamore...

Code: Select all
- Asfodel
- HorrorHR
- Site Admin
-
- dragonheart
filmophil wrote:jel ovo ken foree??
Hell NO,to je Tony Todd (Candyman)

Zombieland 10/10,a iskreno rečeno,po traileru mi se uopće nije svidio.Zabavan film od početka do kraja,Woody rastura,a sprdačine ima kroz cijeli film.Awesome.
It's not who I am underneath...
...but what I do that defines me.
http://dragonheart.blog.hr/
...but what I do that defines me.
http://dragonheart.blog.hr/
- Malteras
Ma nije mu to unuka, nego unuka njegove supruge (ne znam koja ono po redu bi), tako da mu je to opravdanje:) Salim se, naravno. Ne znam zasto ljudi povlace kakav je Polanski covjek, to ne treba da bude tema kada se govori o njegovim filmovima (osim mozda o uticaju pojedinih detalja iz njegovog zivota na neke filmove, ili mozda cak i obratno)... Za John_constantine, pogledaj jos koji film Polanskoga (Chinatown, na prvom mjestu), a manje vodi racuna o njegovoj biografiji, i onda sklopi svoje misljenje. Ako ti se i tada ne bude svidjao, onda je u redu, ali ovako nagalasavati njegove poremecene sklonosti ispred njegovog stvaralackog umijeca, ne znam, nema mi smisla previse...Filmoznalac wrote:Da, strašno i vjerojatno je to utjecalo na njega...ustvari sigurno. Imamo primjer isto sa Freemanom gdje je u vezi sa unukom, barem mislim što je za mene bolest, ali kao glumca ga poštujem...
Sto se tice drugs_bunny, covjeka koji "ne želi ni čut kako je film napredan za svoje godine", kada je rijec o "Rosemary's baby", a smijesni i tuzni film "Dawn of the dead" hvali na sva usta. Sto se tice njegovih "daljih navoda" o ovome filmu, rekao bih da je i izgled i glas Mie Farrow potpuno na mjestu. Sto se tice sporog odvijanja radnje, ne mislim da je Polanski to uradio zato sto bi mu u suprotnom film bio previse kratak, nego iz prostog razloga sto je osjetio da tako treba, i bio je potpuno u pravu. Sto se tice strasnih scena, moram priznati da ih i nema mnogo, ali jednostavno film stvara takvu realnu, zivotnu atmosferu, da imas osjecaj da se takvo nesto moze desiti i obicnom covjeku. Nema tu zombija, krvi, duhova i drugih stvari- sve je u domenu mogucnosti, privida, unutrasnje borbe glavnog lika sa samim sobom i citavim skepticnim svijetom, kroz suprostavljen odnos stvarnosti i onoga sta se desava u njoj, sa njenim sumnjama. Da li je to stvarno ili paranoja, da li je u meni problem ili se ipak, sticajem okolnosti, cijeli svijet urotio protiv mene, da li da vjerujem najblizima, ili sam potpuno sama na ovom svijetu, gdje je izlaz, ima li izlaza, treba li da se prepustim da me vode sa sobom, ili da se borim za ono sto mislim da vrijedno borbe, za ono sto meni pripada. E, upravo u toj unutrasnjoj, svima poznatoj borbi, je i vrijednost ovoga filma. Upravo u, vec kliseju, toj ATMOSFERI je vrijednost, napetost, sva grozota ovoga filma. Znam, on ne prikazuje mnogo, ali samim tim ostavlja mnogo mjesta za razmisljanje. Mozda nije strasan u klasicnom smislu te rijeci, ali je odvratno realan, s obzirom na tematiku o kojoj govori... Znam da ti se najvjerovatnije vise svidjaju filmovi u kojima se akcija desava odmah, tipa Dawn of the dead, i valjda, postujem tvoje misljenje, ali dati ocjenu 2/10, mislim da je to samo da bi te drugi primjetili, da budes u centru paznje, nesto tipa kontroverzan (nije prava rijec, ali ne pada mi na pamet bolja). I reci "kako je Rosemary's Baby jedan od lošijih filmova koje si gledao kroz svoj život", je smijesno, znas to i sam... Ili imas 3 godine ukupnog zivota, ili si gledao ne vise od 100 filmova u zivotu, ne vidim durgo rijesenje:) Ali, sve u svemu psotujem da ti se film ne svidja, ali ocjena 2/10, te da je to jedan od najgorih filmova koje si gledao, je sigurno neiskreno i besmisleno...
I, da, drugs_bunny, posalji mi link svoga bloga, posto si mi sada probudio interesovanje:)