Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
dr mladjo

Post by dr mladjo » 28 Aug 2009, 11:49

olio wrote: ali (uvijek postoji ali :o ) ne vjerujem da će dugo ostati u pamćenju kao neki drugi filmovi rithciea
istina druga filmovi GR su imali smješnijih scena,ali sumnjam da češ zaboravit scene s rusima.nisu kao boris ali.vrijeme će pokazat hočeš li mu se vratit :-)
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Scarface

Post by Scarface » 28 Aug 2009, 14:43

Boby wrote:
A$H wrote:There Will Be Blood - 3.5/5 - koliko ga svi nahvalise ocekivah neko cudo..a eto normalan film..radnja me i nije nesto privukla..iako je gluma, muzika itd odlicno..ali nesto mi fali..nece se opet gledat ubrzo..
Bitno je da si ga pogledal. Meni je ovo jedan od rijetkih filmova u kojem mi je baš svaka minuta odlično sjela; dijaloga ne treba biti 15-ak minuta da bi mi bio zanimljiv a i kada ga ima rečenice su antologijske (He doesn't save stupid people :lol: )

U tom filmu je neopisiva atmosfera koja te doslovno guši, gade ti se ama baš svi likovi. I samo da te pitan

SPOILER

Paul i Eli su u biti ista osoba?

A$H

Post by A$H » 28 Aug 2009, 14:55

Ghostface wrote:
Boby wrote:
A$H wrote:There Will Be Blood - 3.5/5 - koliko ga svi nahvalise ocekivah neko cudo..a eto normalan film..radnja me i nije nesto privukla..iako je gluma, muzika itd odlicno..ali nesto mi fali..nece se opet gledat ubrzo..
Bitno je da si ga pogledal. Meni je ovo jedan od rijetkih filmova u kojem mi je baš svaka minuta odlično sjela; dijaloga ne treba biti 15-ak minuta da bi mi bio zanimljiv a i kada ga ima rečenice su antologijske (He doesn't save stupid people :lol: )

U tom filmu je neopisiva atmosfera koja te doslovno guši, gade ti se ama baš svi likovi. I samo da te pitan

SPOILER

SPOILER

nemoguce.. :?
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Scarface

Post by Scarface » 28 Aug 2009, 15:04

A$H wrote:
Ghostface wrote:
Boby wrote: Bitno je da si ga pogledal. Meni je ovo jedan od rijetkih filmova u kojem mi je baš svaka minuta odlično sjela; dijaloga ne treba biti 15-ak minuta da bi mi bio zanimljiv a i kada ga ima rečenice su antologijske (He doesn't save stupid people :lol: )

SPOILER

SPOILER

nemoguce.. :?

SPOILER

Pa ne znan, fora s blizancima je sumnjiva i nikad objašnjena, pa je ostavljena za interpretaciju. Meni se to skroz poklapalo s Elijevom šizofreničkom osobnošću + pokušaj prijevare.

Asfodel

Post by Asfodel » 28 Aug 2009, 15:11

Oldboy - nedavno gledala po drugi put, odlično..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Scarface

Post by Scarface » 28 Aug 2009, 15:26

Evo nešto za Paul/Eli temu:

SPOILER
Why are Paul and Eli Sunday played by the same actor?

Paul Dano was originally cast as Paul Sunday only. When the original actor playing Eli Sunday left, Dano was recast as both because, at that point, it was too late to re-shoot scenes, so the film plays out that Paul is Eli's identical twin. Paul Dano stated to an NPR interviewer that he had less than a week to prepare for the role of Eli.

Dakle, prvotno su tribali bit različiti likovi, ali ovako mi je jednostavno ispala prevelika slučajnost, i savršeno se uklopila u Elijevo ludilo (i svo Danielovo spominjanje Paula može se shvatit preneseno, poput onog na kraju).

Boby

Post by Boby » 28 Aug 2009, 15:45

Ghostface wrote:Evo nešto za Paul/Eli temu:

SPOILER

Paul Dano was originally cast as Paul Sunday only. When the original actor playing Eli Sunday left, Dano was recast as both because, at that point, it was too late to re-shoot scenes, so the film plays out that Paul is Eli's identical twin. Paul Dano stated to an NPR interviewer that he had less than a week to prepare for the role of Eli.

Dakle, prvotno su tribali bit različiti likovi, ali ovako mi je jednostavno ispala prevelika slučajnost, i savršeno se uklopila u Elijevo ludilo (i svo Danielovo spominjanje Paula može se shvatit preneseno, poput onog na kraju).
SPOILER
Riječ je kao što vidiš o dva lika koje igrom slučaja igra isti glumac. Iz filma je inače vidljivo da se braća baš nisu podnosila; Paul je napustio ranč, Eli je (obračunavajući se s ocem) nazvao svog brata glupim sinom glupog oca. To je i Daniel shvatio te je upravo zato na kraju podbadao Elia s pričom kako je njegov brat uspio u životu, a ovaj još na to počinje plakati. I da, to spominjanje Paulova uspjeha je u svrsi da još više degradira Elia a ne zato što se je stvarno dogodilo. I kada smo već kod te scene, trenutak kada Daniel viče kako je on "treće otkrivenje" mi je jedan od najmoćnijih filmskih trenutaka uopće.
Slažem se da likovi nisu dopadljivi kao osobe koje bismo mogli poznavati u stvarnom životu ali savršeno inkarniraju ono što predstavljaju. Lewisov, a uvelike i Danov lik su više metafore nego li stvarni ljudi.

Scarface

Post by Scarface » 28 Aug 2009, 15:52

Boby wrote:

SPOILER

SPOILER
Riječ je kao što vidiš o dva lika koje igrom slučaja igra isti glumac. Iz filma je inače vidljivo da se braća baš nisu podnosila; Paul je napustio ranč, Eli je (obračunavajući se s ocem) nazvao svog brata glupim sinom glupog oca. To je i Daniel shvatio te je upravo zato na kraju podbadao Elia s pričom kako je njegov brat uspio u životu, a ovaj još na to počinje plakati. I da, to spominjanje Paulova uspjeha je u svrsi da još više degradira Elia a ne zato što se je stvarno dogodilo. I kada smo već kod te scene, trenutak kada Daniel viče kako je on "treće otkrivenje" mi je jedan od najdražih filmskih trenutaka uopće.
Slažem se da likovi nisu dopadljivi kao osobe koje bismo mogli poznavati u stvarnom životu ali savršeno inkarniraju ono što predstavljaju. Lewisov, a uvelike i Danov lik su više metafore nego li stvarni ljudi.

SPOILER

Da, ali meni i dalje odgovara virovat u podvojenu ličnost jer mi se tako dobro uklapa u sve. Da je bija drugi glumac, onda ok, ali sad je doista sve otvoreno interpretaciji (inače okolo po forumima dosta ljudi su pristaše te teorije), i msilin da je to bila i skrivena redateljeva poruka (jer Paul se više nikad ne pojavljuje a spominju ga samo Eli i Daniel).

Boby

Post by Boby » 28 Aug 2009, 16:09

Ghostface wrote:
Boby wrote:

SPOILER

SPOILER
Riječ je kao što vidiš o dva lika koje igrom slučaja igra isti glumac. Iz filma je inače vidljivo da se braća baš nisu podnosila; Paul je napustio ranč, Eli je (obračunavajući se s ocem) nazvao svog brata glupim sinom glupog oca. To je i Daniel shvatio te je upravo zato na kraju podbadao Elia s pričom kako je njegov brat uspio u životu, a ovaj još na to počinje plakati. I da, to spominjanje Paulova uspjeha je u svrsi da još više degradira Elia a ne zato što se je stvarno dogodilo. I kada smo već kod te scene, trenutak kada Daniel viče kako je on "treće otkrivenje" mi je jedan od najdražih filmskih trenutaka uopće.

SPOILER

Da, ali meni i dalje odgovara virovat u podvojenu ličnost jer mi se tako dobro uklapa u sve. Da je bija drugi glumac, onda ok, ali sad je doista sve otvoreno interpretaciji (inače okolo po forumima dosta ljudi su pristaše te teorije), i msilin da je to bila i skrivena redateljeva poruka (jer Paul se više nikad ne pojavljuje a spominju ga samo Eli i Daniel).
Ali Eli ga spominje pred čitavom svojom obitelji kada onak blatnjav nasrće na oca. Ima dosta čudnih teorija na netu o ovome filmu a kojih ja baš nisam neki pristaša. Mnogi recimo tumače kako je zadnja scena, u kuglani, u stvari san a glavni im je argument to što Eli nije ostario. Ja nekako zamišljam da je poruka filma povratak korjenima iz kojeg je proizašlo današnje magalomansko zlo kojim su vođeni ratovi i stvarane iluzije. Anderson se vratio na početak i bez ikakvog moraliziranja predočio kojim se je stranputicama čovjek od tamo zaputio. Ali film funkcionira na toliko razina da je istinska ljepota u tome što se ne može dokučiti neka jedinstvena poruka.

Scarface

Post by Scarface » 28 Aug 2009, 16:12

E pa baš to, nema jasnog objašnjenja. A i to šta ga spominje pred svima uvik se može objasnit i na ovaj i na onaj način. Al to je sad nebitno, da je čak bija i drugi glumac, moga bi posumnjat u podvojenu ličnost, tako da je to onako kako ko vidi.

A$H

Post by A$H » 28 Aug 2009, 16:22

Ghostface wrote:E pa baš to, nema jasnog objašnjenja. A i to šta ga spominje pred svima uvik se može objasnit i na ovaj i na onaj način. Al to je sad nebitno, da je čak bija i drugi glumac, moga bi posumnjat u podvojenu ličnost, tako da je to onako kako ko vidi.
pa ako su blizanci..zasto bi trebao bit drugi glumac??

Scarface

Post by Scarface » 28 Aug 2009, 16:25

A$H wrote:
Ghostface wrote:E pa baš to, nema jasnog objašnjenja. A i to šta ga spominje pred svima uvik se može objasnit i na ovaj i na onaj način. Al to je sad nebitno, da je čak bija i drugi glumac, moga bi posumnjat u podvojenu ličnost, tako da je to onako kako ko vidi.

Pa nisu tribali bit blizanci, nego je tako ispalo jer je originalni glumac za Elija otiša u zadnji čas, gore san stavija citat.

A$H

Post by A$H » 28 Aug 2009, 16:29

Ghostface wrote:
A$H wrote:

Pa nisu tribali bit blizanci, nego je tako ispalo jer je originalni glumac za Elija otiša u zadnji čas, gore san stavija citat.

kuzim..ali iako je to u zadnju min stavljeno..opet ne znaci da je tu netko lud..samo zato jer je isti glumac i jer su blizanci..

Scarface

Post by Scarface » 28 Aug 2009, 16:31

A$H wrote:
Ghostface wrote:
A$H wrote: pa ako su blizanci..zasto bi trebao bit drugi glumac??

kuzim..ali iako je to u zadnju min stavljeno..opet ne znaci da je tu netko lud..samo zato jer je isti glumac i jer su blizanci..

I Eli i Daniel su defintivno izmučene osobnosti i imaju svoje demone, i nije skroz glupo mislit ovo šta ja mislin, jbg, tako san doživija film.

A$H

Post by A$H » 28 Aug 2009, 16:33

ma sve 5..vazno da se ima sto o filmu razmisljat..a ne pogledas i zaboravis ga za par sati..kao neki ostali uradci..

Post Reply