Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 26 Jul 2009, 22:09

bakero wrote:Fright night - iznimno kvalitetan vampirski film, koji uz genijalnu glazbu u pravim trenucima ima i izvrsnu priču i nakon više od 20 godina od izlaska drži kvalitetu koju većina novijih filmova na ovu šemu nema niti blizu.... 9/10

:supz: Svete riječi 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

just me

Post by just me » 26 Jul 2009, 22:16

john_constantine wrote:inferno - hm, skoro da nema radnje, u tih sat i 46 minuta se sve svodi samo na brutalna ubojstva s dobrom muzikom, ali je previše slično suspiriji i ne baš bogznakakav završetak. Ništa specijalno... 3/5
Dario Argento je genijalac, a Suspirija (koja je nastala daleke 1977e, godinu dana pre Halloween, a mnogo pre Friday 13th) je jedan od najartisticnijih i vizuelno najmocnijih horor filmova svih vremena, ali za mene najbolji Argentov film (a i jedan od najboljih filmova uopce) je Inferno.
I have no name, because the cats do not need names to tell each other apart.

Scarface

Post by Scarface » 26 Jul 2009, 22:34

just me wrote:
john_constantine wrote:inferno - hm, skoro da nema radnje, u tih sat i 46 minuta se sve svodi samo na brutalna ubojstva s dobrom muzikom, ali je previše slično suspiriji i ne baš bogznakakav završetak. Ništa specijalno... 3/5
Dario Argento je genijalac, a Suspirija (koja je nastala daleke 1977e, godinu dana pre Halloween, a mnogo pre Friday 13th) je jedan od najartisticnijih i vizuelno najmocnijih horor filmova svih vremena, ali za mene najbolji Argentov film (a i jedan od najboljih filmova uopce) je Inferno.

potpis.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

boyko

Post by boyko » 27 Jul 2009, 01:01

Outpost - nice.na početku mi je prejeftino zgledalo al na kraju je ispalo dost dobro,ubiti super.8/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

jigsaw

Post by jigsaw » 27 Jul 2009, 01:44

Friday the 13th part VIII: Jason takes Manhattan (1989) - 2,8/5

http://recenzijefilmova.blog.hr/2009/07 ... html#dan27

Decadentor

Post by Decadentor » 27 Jul 2009, 03:06

Mutants 2008 :lol: đizs koji film, sad i pol dosade, i minuta trckaranja nekih ljudi sto predstavljaju mutante :lol: NE GLEDAT NIKAD
Image

bakero

Post by bakero » 27 Jul 2009, 14:34

dr_gonzo wrote:
bakero wrote:Fright night - iznimno kvalitetan vampirski film, koji uz genijalnu glazbu u pravim trenucima ima i izvrsnu priču i nakon više od 20 godina od izlaska drži kvalitetu koju većina novijih filmova na ovu šemu nema niti blizu.... 9/10

:supz: Svete riječi 8)
a toliko dugo mi je trabalo da ga pogledam haha.... koji sam ja lik :oops:
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

Boby

Post by Boby » 27 Jul 2009, 15:08

"A Nightmare on Elm Street: The Dream Child (1989)"
Po uzoru na prethodnik film pati od lošeg scenarija, dijaloga općenito te specijalni efekti ostaju jedinim elementom koji je na višljem nivou što je nažalost zadnja stvar koja prosječnog gledatelja interesira. Pohvalio bih smanjenje ukupnog broja protagonista; prethodni je nastavak uveliko naštetila prenatrpanost likovima i njihovim egzekucijama pa bih upravo zbog toga petom djelu dao prednost pred četvrtim.

"The Evil Dead (1981)"
Evo, nadoknadio sam svoj veliki propust. Priča je jednostavna, film je jeftin ali atmosfera je pogođena, specijalni efekti iako zastarjeli ostavljaju mnogo šarmantniji dojam od današnjih standarda, "gore" je na mjestu ta će odmah najuriti one koji nisu ljubitelji žanra. Valja napomenuti kako su neke scene uznemirjuće po samoj svojoj ideji ostavljajući načinu na koji će biti snimljene podosta slobode jer je šokantnost gotovo neizbježna. Iako sam od prije znao što mogu očekivati od filma smjer kojim je priča krenula me je podosta iznenadio, odnosno redosljed ubijanja likova kao i ukupan broj preživjelih na samom kraju. U konačnici, s obzirom na uvjete pod kojima je snimljen film je sasvim dobar iako se baš i nije približio savršenstvu.

"Army of Darkness (1992)"
Svojevrsni treći nastavak prebacio se je iz intimne atmosfere šume u fiktivni srednji vijek. Budžet se čini mnogo većim, akcija je uvišestručena do epskih razmjera, efekti su i dalje simpatični iako se scenarij u ponekim tenucima čini izgubljenim. Računajući da se upravo drastičnom promjenom ambijenta i same strukture priče dosta gubi u faktoru zastrašivanja autori su odlučili još više prijeći žanrovske okvire ta se naglašenije orijentirati na akciju i komediju. Meni osobno, rezultat je slabiji nego u prvom djelu ali i dalje je riječ o zabavnom trashu za sat i pol odmaranja mozga.

yaps

Post by yaps » 27 Jul 2009, 20:06

Fright Night (1985) - 7/10. Evo i ja pogledah ovaj film. S obzirom koliko je davno sniman, jako je dobro uradjen. maske su dobre, a i specijalni efekti. Dobar filmcic.

A$H

Post by A$H » 27 Jul 2009, 21:25

[quote="Boby"][/quote]

a drugi dio?
kakvo je to preskakanje.. :shock: :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Scarface

Post by Scarface » 27 Jul 2009, 21:27

A$H wrote:
Boby wrote:

a drugi dio?

I još je najboljeg preskočija. :lol:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

bakero

Post by bakero » 27 Jul 2009, 23:34

yaps wrote:Fright Night (1985) - 7/10. Evo i ja pogledah ovaj film. S obzirom koliko je davno sniman, jako je dobro uradjen. maske su dobre, a i specijalni efekti. Dobar filmcic.
još da je part II nabavit...
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 28 Jul 2009, 00:05

Ghostface wrote:
A$H wrote:
Boby wrote:

a drugi dio?

Dobro kažeš
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Boby

Post by Boby » 28 Jul 2009, 00:06

Ghostface wrote:
A$H wrote:
Boby wrote:

a drugi dio?

:lol: :lol:
Znao sam da će me ovo pitanje sustići. Treći dio je došao u videoteku a spontano sam došao do prvog tak da šećer ostaje za kraj

A$H

Post by A$H » 28 Jul 2009, 00:14

i bolje ti je.. :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Post Reply