Da se ne zaboravi : 18 godina od 9. marta 1991.

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Charlie surfs again

Da se ne zaboravi : 18 godina od 9. marta 1991.

Post by Charlie surfs again » 09 Mar 2009, 04:11

"AKO SI MI PRIJATELJ NE RAZGOVARAJ SA MNOM"
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com

Charlie surfs again

Post by Charlie surfs again » 09 Mar 2009, 12:30

Pazite ljudi, ovo je jako bitan datum ne samo za Srbiju nego i za celu ex-YU, jer da je tad Sloba srusen ja sam uveren da ne bi bilo ni ratova ni sranja, nego bi se razishli uz neizbezne "sitne" razmirice (ipak je ovo Balkan jbga) u miru i dostojanstveno. Evo Mairosu moz da potvrdi - ili mozda ne ? :shock:

GreenHornet

Post by GreenHornet » 09 Mar 2009, 14:11

Ja za ovo do prije par godina nisam ni znao... :shock:
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Boby

Post by Boby » 09 Mar 2009, 16:33

Ja po prvi puta i ovo vidim. Je, kamo sreće da se je Jugoslavija raspala poput Čehoslovačke ali što je tu je

olio

Post by olio » 09 Mar 2009, 19:13

takoðer prvi put vidim
i sad baš idem èitati o tome

Gosp.

Post by Gosp. » 09 Mar 2009, 22:10

Mirni raspad Jugoslavije nije ovisio o narodima Jugoslavije i o par psihopata na vlasti u Beogradu nego o vanjskim silama.
Da je "zapadu" pasao miran raspad Jugoslavije, on bi bio i realiziran.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

Deimos

Post by Deimos » 09 Mar 2009, 22:18

živo sranje. prosvjed na trgu i kao cijeli rat nije krivnja srba već "slobe". svi su oni samo kolateralne žrtve, kaj se vidi i dan danas sa okupljanjima na ravnoj gori. a da me se ne bi napadalo odma, ne govorim to za sve, ali krivnja pada na većinu

Studeni

Post by Studeni » 09 Mar 2009, 22:45

Deimos wrote:ne govorim to za sve, ali krivnja pada na većinu
krivnja pada isključivo na krive.
ono o čemu ti pričaš može biti,eventualno,odgovornost.
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

Charlie surfs again

Post by Charlie surfs again » 09 Mar 2009, 22:46

Gosp. wrote:Mirni raspad Jugoslavije nije ovisio o narodima Jugoslavije i o par psihopata na vlasti u Beogradu nego o vanjskim silama.
Ima tu istine, nije da nema, ali Sloba im je ipak bio kljuchni igrach, uostalom setimo se Dejtona i "faktora stabilnosti na Balkanu". A narod ko narod, vecina je uvek zatucana, nepismena i slichno. Da ih je Sloba tih godina lozio na Evropu veruj mi da bi bili u Evropi jos 90-e. Al malo morgen.

@deimosu - pazi kad si skroz u pravu , mi Srbi smo krvi za sve, Tudjman nije usko saradjivao sa Slobom, nisu "delili" Bosnu itd. Zakuni se da verujes u to. :shock:
Ja sam vido u americkom filmu "Lov u Bosni" kaze Richard Gir : "Sada idemo na Pale a to je najgore mesto na svetu, tamo zive samo Srbi", a i tu je ona cuvena tetovaza na celu "Umro pre rodjenja" (omaz Mensonu ?!). Mora da ima tu istine, cim amerikanci to tako po svim holivudskim filmovima. Al' mojne mnogo dalje jer ne zelim da se ovo pretvori u nacionalisticku ili koju vec raspravu. Imas tvoj stav, ja imam svoj i kraj price, nek svako veruje u sta god mu volja. Ili sto bi nas narod reko : DO WHAT THOU WILT. :wink:

GreenHornet

Post by GreenHornet » 09 Mar 2009, 22:56

Ja podjednako mrzim Tuđmana i Miloševića...

callac

Post by callac » 09 Mar 2009, 23:00

Uh, užasavam se ovakvih rasprava! U politiku se tako ne volim petljati jer pojma nemam. Ono što se meni dogodilo bilo je '92 u rodnom selu Hrtkovci, u kuću su mi uletili nepoznati ljudi sa puškama i noževima. Te iste noževe sam imala pod vratom i ja i moji brat i sestra. Na taj su način natjerali moje roditelje i općenito sve obitelji u mom selu da pobjegnu u Hrvatsku. To je bilo pravo etničko čišćenje. Imala sam tada 10 godina. Sad, oporavljena od svega sa laganim PTSP-om koji se manifestira napadima panike, al dobro sam još prošla, mogu samo reći da mi je drago da sam završila upravo ovdje gdje jesam Ljudi koji su ostali tamo, moje selo, sve je propalo, umjesto da napreduje sve se vratilo još 20 god unatrag... i ne znam što bih bila da sam ostala tamo. Iskreno mi je žao mladih ljudi koji odrastaju na tim područjima.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Mar 2009, 23:21

Joj ljudofi nemojte sad počinjat tko kog voli/mrzi i to :|
...jerbo ćemo se poklat

Ja inače volim voditi političke rasprave :mrgreen:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

GreenHornet

Post by GreenHornet » 09 Mar 2009, 23:55

Charlie surfs again wrote:
Gosp. wrote:Mirni raspad Jugoslavije nije ovisio o narodima Jugoslavije i o par psihopata na vlasti u Beogradu nego o vanjskim silama.

Ja sam vido u americkom filmu "Lov u Bosni" kaze Richard Gir : "Sada idemo na Pale a to je najgore mesto na svetu, tamo zive samo Srbi", a i tu je ona cuvena tetovaza na celu "Umro pre rodjenja" (omaz Mensonu ?!). Mora da ima tu istine, cim amerikanci to tako po svim holivudskim filmovima. Al' mojne mnogo dalje jer ne zelim da se ovo pretvori u nacionalisticku ili koju vec raspravu. Imas tvoj stav, ja imam svoj i kraj price, nek svako veruje u sta god mu volja. Ili sto bi nas narod reko : DO WHAT THOU WILT. :wink:
Bez uvrede,ali ukratko-Srbija je prva napala i tako je sve počelo...

Gosp.

Post by Gosp. » 10 Mar 2009, 01:13

Charlie surfs again wrote: Ima tu istine, nije da nema, ali Sloba im je ipak bio kljuchni igrach, uostalom setimo se Dejtona i "faktora stabilnosti na Balkanu". A narod ko narod, vecina je uvek zatucana, nepismena i slichno. Da ih je Sloba tih godina lozio na Evropu veruj mi da bi bili u Evropi jos 90-e. Al malo morgen.
Jasno je da Milošević snosi veći dio odgovornosti, barem po pitanju lokalne scene.
Ali uvjete za rat je postavio svijet, a i sama Jugoslavija.
Da nije bilo neuspješnog formiranja te tvorevine i gomile nedostataka koja je omogučila kroz vrijeme koncentraciju vlasti u rukama psihopata i da nije bilo samog tog "humanog" zapada koji je u raspadajučoj Jugoslaviji vidio element strategije u borbi sa Istočnim blokom, nebi bilo tisuća ubijenih, protjeranih, osakačenih itd.
No, život nije krasan, naprotiv.
Što je bilo, bilo je.
Da se moglo riješiti na drugačiji način, moglo se.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Mar 2009, 02:03

ma trebali su rješiti to ko u mad ma 3, u kavezu pod motom # two men enter one man leaves"
I may be an idiot, but i am no fool.

Post Reply