Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Carpenter

Post by Carpenter » 21 Jan 2009, 11:12

Connected - zanimljiv slučaj obrnute situacije: obično imamo priliku gledati američkove remakeove azijskih filmova a ovdje je riječ o hongkonškoj preradi Cellulara, solidnog thrillera od prije par godina. Ova verzija nije za odbacit, zabavan thriller.
7/10
Beast stalker - jako dobar hongkonški crnjak-thriller o otmici djeteta. Jedan od zanimljivijih negativaca koje sam u zadnje vrijeme vidio.Preporuka.
8/10
Frozen River - jedan od onih filmova krcat likovima sa dna društvena poredka: ostavljena žena bez prebijene pare sa 2 sina,poluslijepa indijanka koja šverca kineze preko američko-kanadske granice......vrsta filma koja vas podsjeti kako ste sretni šta možete izvaljeni u kauču gledat ovakve stvari. Mrvicu prehladan film ali jako dobar.
8/10
Are you talking to me?

GreenHornet

Post by GreenHornet » 21 Jan 2009, 13:56

The wrestler"
Ako Rourke ne dobije Oscar za glavnu ulogu stvarno ce biti nepravda!Čovjek je slične stvari kao u filmu dožio u RL,tako ne da glumi,nego samo živi u filmu!
Sam film odličan,cijeli svijet hrvanja,popratnih pojava,scene borbe-vrhunski napravljene!Pa čak bi rekao i potreesno...Vrlo vjerovatno ce biti nominiran za Oscara;i mislim ako ga osvoji da se nitko nebi trebao bunit...
9/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Unreal

Post by Unreal » 21 Jan 2009, 14:20

Conan the Barbarian-jedan od najačih filmova ikad :lol: .Odlična režija,gluma,glazba i brutalna akcija 5/5
Death Warrant-scenarij je dosta naivan,ali ipak je film dobra zabava 4/5

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 21 Jan 2009, 17:21

GreenHornet wrote:Vrlo vjerovatno ce biti nominiran za Oscara;i mislim ako ga osvoji da se nitko nebi trebao bunit...
Znam ja jednog ko hoce. :D
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]

NovemberBlut

Post by NovemberBlut » 21 Jan 2009, 20:09

Ghost town (2008)
simpaticno, za mozak na pasu i opustanje. i za osmjehnuti se :)
7,5/10
[i]"Somewhere in Germany in an moment of misery
I think about liberty and the end of the world
Somewhere in Germany I think about Italy
Of friendship and ecstasy and the end of the world
I gave myself to me
And think of what to be"[/i]

Studeni

Post by Studeni » 22 Jan 2009, 13:41

GOMORRA ---- vrlo,vrlo zajeban film...drukčiji pristup mafiji, iz perspektive "običnjaka" i činjenice da moraš živjeti za njih i kako oni kažu, hoćeš nećeš. druge nema. 8/10

THE WRESTLER ---- maestralno! "netipičan" film za Aronofskog, ali točno kako treba biti. Odlično uhvaćena potpuna vjera u ono što radiš (i jedino što znaš) iako je odavno postalo tezgarenje..... Rourke fantastičan!!!! 9/10
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Jan 2009, 19:39

under siege - solidan akcić od kojeg sam očekivao više, ima par dobrih scena, ali premalo borbi i akcije. 3/5.
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 22 Jan 2009, 20:25

Studeni wrote:GOMORRA ---- vrlo,vrlo zajeban film...drukčiji pristup mafiji, iz perspektive "običnjaka" i činjenice da moraš živjeti za njih i kako oni kažu, hoćeš nećeš. druge nema. 8/10

THE WRESTLER ---- maestralno! "netipičan" film za Aronofskog, ali točno kako treba biti. Odlično uhvaćena potpuna vjera u ono što radiš (i jedino što znaš) iako je odavno postalo tezgarenje..... Rourke fantastičan!!!! 9/10
ajd super, baš se veselim wrestleru.. :lol:

NovemberBlut

Post by NovemberBlut » 23 Jan 2009, 00:34

The diarry of Anne Frank- mini serija
brrrr.... omiljena mi tematika, ekspresivno, dozirano pateticno i jako lijepi potrzi kamere.
8,5/10
I gave myself to me

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Jan 2009, 19:54

Studeni wrote:GOMORRA ---- vrlo,vrlo zajeban film...drukčiji pristup mafiji, iz perspektive "običnjaka" i činjenice da moraš živjeti za njih i kako oni kažu, hoćeš nećeš. druge nema. 8/10

Prvi je meni skroz osrednji i mnogo me razočaro, ali ovaj drugi...kao što kažeš...maestralno!! :D

Studeni

Post by Studeni » 24 Jan 2009, 15:43

Dragonrage wrote: Prvi je meni skroz osrednji i mnogo me razočaro, ali ovaj drugi...kao što kažeš...maestralno!! :D
meni je ispočetka isto nekako bilo neodređen ili nedorečen i kontao sam 'šta je ovo,jebote' jer sam očekivao neku krljačinu, ali me uvukao tim vividnim prikazom koliko su svi povezani. koliko i kad misliš da možeš nešto van tog puta, ne možeš.
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

Unreal

Post by Unreal » 24 Jan 2009, 20:36

Hulk vs Wolverine-jebeno prezabavan anim. Brdo likova koji se međusobno kolju(čak ima i dosta krvi,što je čudo buduči da se radi o marvelu) i prebrzo obrađena priča bez dosadnih dijelova,jedino će biti nerazumljiva onima koji nisu upoznati sa wolverinovim originom 5/5

Hulk vs Thor-e ovaj je manje trashi,nego več epik. Priča i likovi su dobri,ali akcija makar nije loša nije nasilna i brza kao ona sa Wolverinom.Ma ipak i dalje je odlična zabava,jedino ne kao drugi crtić 4.5/5

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Jan 2009, 12:13

punisher (1989) - očekivao sam loš akcić, a zapravo odličan akcijski film. Dolph Lundren, njegov najbolji film, a to je stvarno rijetkost. :lol: Dobra radnja, puno akcije i krvi, završna borba protiv gluhonijeme cure, pravi punisher koji je ubio čak 125 ljudi, a ne bezvezni Thomas Jane. Ovdje je Dolph baš pravi psihopat kakav mora biti punisher, i odličan završetak. A i neprestana doza akcije. 4/5 Naravno, šteta što nema onu lubanju i neke promjene u vezi s stripom, ali odlično ostvarenje.
Michel puši karu.

NovemberBlut

Post by NovemberBlut » 25 Jan 2009, 12:15

The Reader
ja bi ovom filmu dala sve oscare za koje je u kategorijama. kate winslet je napokon odrasla i prerasla melodramatiku, ralph fiannes mi je oduvijek bio drag, jos od wuthering heights 1995. prica nije nimalo pateticna iako ima suza mjestimicno, kate i ralph su vecinu filma ponijeli na sebi, dominiraju definitivno, atmosfera koketira između apokalipticnog i misticnog do potpuno katarzicnog. usto, događa se vecina filma u Berlinu pa i nisam trebala neke extra dodatne nagovore za pogledat ga. u svakom slucaju, preporuka :!:
10/10
I gave myself to me

Asfodel

Post by Asfodel » 25 Jan 2009, 13:57

So weit die Füße tragen - Dok me moje noge nose je odličan duugački film o njemačkom vojniku koji pokušava pobjeći iz sovjetskog zarobljeništva. Predivna fotografija...jedino mi je sam kraj malo nerealno napravljen. Osim toga sve pet
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply