Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
jeba

Post by jeba » 10 Dec 2008, 11:09

_ esz _ wrote:
Dragonrage wrote:Storm Warning (2007) 3,5/5 - TRAILER
Relativno niskobudžetni Australski survival/revenge horror triler koji doduše prožvakava već 100x prožvakanu priču (mladi par se izgubi u Australskoj divljini, pronađu neku zapuštenu kućicu u kojoj se sklone pred olujom, ali ispostavi se da tu žive tri luda hillbillya koja uzgajaju travu koji ih zatoče i maltretiraju), ali ipak nudi nešto vrijedno gledanja, nešto što ovaj film izdvaja u moru sličnih (Wrong Turn 2, Hills Have Eyes 2, Hostel itd.). Riječ je o nešto ozbiljnijem uradku koji pokazuje kakva je ljudska priroda, na šta je sve čovjek sposoban kada se nađe stjeran u kut, bilo da je riječ o muškaracu ili u ovom slučaju, ženi. Pohvale idu na račun izvrsne kamere i fotogafije...vizulano film zaista izgleda izvanredno. Valja izdvojiti i napetost i osjećaj nelagode, jeze koji se proteže kroz cijeli film. A za ljubitelje krvi, ima tu i nešto kvalitetnog gorea...no valja naglasiti da je omjer suspensea i gorea je usklađen, pa će jednako uživati i oni krvoločni i oni nešto manje krvoločni gledatelji.
Sve u svemu kvalitetan izdanak žanra, kojemu je najveći minus to što zapravo nije ni po čemu originalan.
Potpisujem i preporucam !! :)

Storm Warning je do jaja, malo je spor u početku, ali...
definitivno za pogledat - inače to je jedan od jačih australskih horora u posljednje vrijeme

horus

Post by horus » 10 Dec 2008, 12:11

Wolf Creek- 5/10 tu mi ljudi nasrali da je dobar horor, da je po istinitom dogadjaju, a kad ono nije ni jedno od toga. da je dobar nije, glavni protagonisit su iritantni do jaja a da ne govorim o gluposti koja nadmasuje i amerikance (ovjde je rijec o britankama i jednom australcu), jedino je dobar glavni negativac, koji je zapravo kolko sam skuzio jedino istinito u cijeloj prici, a da je ubojica nikad nije dokazano (sto znaci da ga ovaj film mozda bezrazlozno blati)

jeba

Post by jeba » 10 Dec 2008, 14:01

vidim da se povelo malo polemike o australskom hororu
ovih dana bi horror.hr trebao postati moju novu kolumnu na temu australskog horor filma, nadam se da će u njoj biti napisano ponešto zanimljivoga svakome, a pogotovo onima koji su se zakačil za australski horor

Hobotshy

Post by Hobotshy » 10 Dec 2008, 18:08

Black Christmas - OČAJ!

Alone in the dark 2 - Uwe Bowl a opet bolje od ovoga iznad...

i to sam gledao jedan za drugim, upropaštena večer
:povrac:

Ghrall

Post by Ghrall » 10 Dec 2008, 18:11

horus wrote:Wolf Creek- 5/10 tu mi ljudi nasrali da je dobar horor, da je po istinitom dogadjaju, a kad ono nije ni jedno od toga. da je dobar nije, glavni protagonisit su iritantni do jaja a da ne govorim o gluposti koja nadmasuje i amerikance (ovjde je rijec o britankama i jednom australcu), jedino je dobar glavni negativac, koji je zapravo kolko sam skuzio jedino istinito u cijeloj prici, a da je ubojica nikad nije dokazano (sto znaci da ga ovaj film mozda bezrazlozno blati)
Upravo to je i mene iritiralo.

filmofil

Post by filmofil » 10 Dec 2008, 19:51

Hobotshy wrote:Black Christmas - OČAJ!
ne valjda original...
This is the Zodiac speaking.

Carpenter

Post by Carpenter » 10 Dec 2008, 19:52

Pumpkinhead - stariji horrorac iz 1988. koji je režirao pokojni Stan Winston, proslavljeni majstor za specijalne efekte i masku. Bolje bi bilo da režirat nikad nije ni pokušavao jer ovaj film je katastrofa, glupost,smeće. Pogledao sam ga do pola,dalje se nije moglo,žali bože 40tak minuta života.
1/10
Are you talking to me?

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Dec 2008, 20:38

filmophil wrote:
ne valjda original...
mislim da govori o remakeu.
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 10 Dec 2008, 20:51

Carpenter wrote:Pumpkinhead - stariji horrorac iz 1988. koji je režirao pokojni Stan Winston, proslavljeni majstor za specijalne efekte i masku. Bolje bi bilo da režirat nikad nije ni pokušavao jer ovaj film je katastrofa, glupost,smeće. Pogledao sam ga do pola,dalje se nije moglo,žali bože 40tak minuta života.
1/10
lol ja sam ga isto do pola pogledao jer sam zaspao :p
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Dec 2008, 20:55

meni je bio čisto solidan.
Michel puši karu.

Hobotshy

Post by Hobotshy » 10 Dec 2008, 22:02

john_constantine wrote:
filmophil wrote:
ne valjda original...
mislim da govori o remakeu.
remake naravno

katastrofa, da barem ima nešto golotinje kad je film tako loš :safesex: , ali nema ni toga ... ma nula

elrania

Post by elrania » 10 Dec 2008, 22:30

quarantine [2008]

bilo je zabavno gledati ovakvo nesto u kinu, ali film je zbilja vecinu vremena prekomican. :lol:
krcat je neinteligentnim, naivnim scenama, naravno, objasnjeno je na dosta jasan nacin sto se sve dogada, o cemu je tocno rijec kako bi gledatelji shvatili :lol

SPOILER
favoriti su mi pristupanje maloj, vidno zarazenoj djevojcici (nakon sto su svi vidjeli sto rade ti zarazeni) s pitanjem da li je ok, nek dode blize da joj pomognu i pruzanje ruku prema njoj :lol: i trcanje po hodnicima i stubistu dok svako malo iskoci neki zarazeni, pa ga ube, pa skoci novi i sve izgleda ko simulacija igrice i nabijanje xpa za novi lvl :lol: :lol:
svidjelo mi se sto su sad ubacili psa...
eh, rade je car :lol: mislim da je negdje 3x u filmu u razlicitim djelovima rekao: "there is a way out!". prvo da skoce kroz prozor, pa onda nesto u kanalizaciji...
END

jennifer carpenter je iritantna ubi boze, ali mi je bila sasvim ok tokom zadnjih 10ak minuta.
u usporedbi s originalom, ovaj je film smijurija, al nekako je pozitivno komican zbog svih svojih nedostataka i bio je cak zabavan za gledati.
moguce je da dajem preveliku ocjenu, al ovak mi nekak najvise pase sada.

6/10

A$H

Post by A$H » 10 Dec 2008, 22:33

Quarantine - 3/5 slazem se sa svim kaj je post iznad.. :lol: (samo da netrebam pisat sam)
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Decadentor

Post by Decadentor » 12 Dec 2008, 01:05

:jawbreaker: :jawbreaker: :pasmater: :pasmater: Cjeli dan nko nije pogledo horor
Image

Freddy

Post by Freddy » 12 Dec 2008, 01:19

Shining-
10/10-ocjena sve govori

Ring 2-malo lošiji od jedinice,ali ima par dobrih scena,glumi se ništa ne zamjera,samo kaj bi ja totalno drugačije napravio Samaru,dodao nekih sitnica,ali ništ posebno kad se gleda opčenito 6.2/10
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

Post Reply