Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Carpenter

Post by Carpenter » 07 Dec 2008, 01:37

Kako nije, pa Zaljubljeni Shakespeare, Engleski pacijent,Chicago,Vozeći gospođicu Daisy......sve nezaboravna ostvarenja filmske umjetnosti :roll: :D . Da se nadovežem na vaše prepucavanje,nije li Mira Sorvino dobila Oscara za ulogu u Allenovu filmu? Gdje je ta velebna glumica sada? Opija se sa Cuba Gooding Jr.-om?
Are you talking to me?

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 07 Dec 2008, 01:40

Carpenter wrote:Da se nadovežem na vaše prepucavanje,nije li Mira Sorvino dobila Oscara za ulogu u Allenovu filmu? Gdje je ta velebna glumica sada? Opija se sa Cuba Gooding Jr.-om?
Kakve to veze ima sa zivotom ? Oskar za ulogu se dobija za _tu_ ulogu, sta zelis dokazati time sto je necija karijera u kanalu posle/pre/kadgod ?

Oscar je meni barem prestao da bude bitan pocetkom 90tih.
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]

Carpenter

Post by Carpenter » 07 Dec 2008, 01:51

Samo htjedoh skrenit pozornost na činjenicu kakve su ga face i filmovi sve dobivali......i koliko je mjerodavan. Ovih dvoje gorespomenutih su bili nikakvi glumci i prije i poslije dobivenog oscara.
Are you talking to me?

Knatchbull

Post by Knatchbull » 07 Dec 2008, 12:46

filmophil wrote:pa zato sam i reko da vam je subjektivno u top 5 zbog utjecaja na VAS, ali evo po meni 5 najboljih redatelja današnjice kojima woody nije ni do kurca...

Steven Spielberg, Martin Scorsese, Ridley Scott, braća Coen, Clint Eastwood

a ispred woodyja bi još mogo stavit i andersona, boylea, nolana, ali svi oni imaju ipak premalo rada iza sebe...a di su tek fincher, cameron, itd

i da se razumijemo, nisam birao redatelje po tome kolko su meni dobri nego isključivo po režiserskim sposobnostima i onome što su napravili...inače bi na listi bili tarantino, rodriguez, marshall i kompanija
vidim da si se uredno uhvatio mog posta jer sadrži dvije subjektivne rečenice, a naravno, izbjegao Mairosuovu detaljnu deskripciju Allenovog stvaralaštva...
filmophil wrote:a ovo tvoje nabrajanje kolko je woody imao nominacija i oskara je glupost...oscar nije mjerilo ničega
slažem se djelomično(danas višenije mjerilo), ali mi onda nabroji objektivna mjerila po kojima vrednuješ film.
Carpenter wrote:Samo htjedoh skrenit pozornost na činjenicu kakve su ga face i filmovi sve dobivali......i koliko je mjerodavan. Ovih dvoje gorespomenutih su bili nikakvi glumci i prije i poslije dobivenog oscara.
ovaj tvoj argument je na razini Simonice Gotovac...
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

filmofil

Post by filmofil » 07 Dec 2008, 13:24

objektivno mjerilo dobrog filma? kada ga većina publike prihvati kao dobrog, jebiga čista objektivnost
mjerilo dobrog redatelja? izgled filma (tehnički), broj filmova i širina tematike, izvlačenje najboljeg iz glumaca
This is the Zodiac speaking.

Knatchbull

Post by Knatchbull » 07 Dec 2008, 13:34

filmophil wrote:objektivno mjerilo dobrog filma? kada ga većina publike prihvati kao dobrog, jebiga čista objektivnost
mjerilo dobrog redatelja? izgled filma (tehnički), broj filmova i širina tematike, izvlačenje najboljeg iz glumaca
OK, sad pročitaj Mairosuov post na prošloj stranici o Woodyjevim referencama.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

filmofil

Post by filmofil » 07 Dec 2008, 15:33

Knatchbull wrote:
filmophil wrote:objektivno mjerilo dobrog filma? kada ga većina publike prihvati kao dobrog, jebiga čista objektivnost
OK, sad pročitaj Mairosuov post na prošloj stranici o Woodyjevim referencama.
koje su to woodyjeve reference? što mu je svaki film isto sranje drugo pakovanje?

Mairosu

Post by Mairosu » 07 Dec 2008, 15:44

filmophil wrote:koje su to woodyjeve reference? što mu je svaki film isto sranje drugo pakovanje?
Koliko si ti to njegovih filmova gledao pa da imas tako kvalitetan sud ?

filmofil

Post by filmofil » 07 Dec 2008, 15:54

Mairosu wrote:
filmophil wrote:koje su to woodyjeve reference? što mu je svaki film isto sranje drugo pakovanje?
3 i pol, i bilo mi je dosta...svaki je bio ljubav, ljubav, ljubav i još ljubavi uz taj njegov humor koji meni nikako ne paše

Mairosu

Post by Mairosu » 07 Dec 2008, 16:02

filmophil wrote:
Mairosu wrote:
3 i pol, i bilo mi je dosta...svaki je bio ljubav, ljubav, ljubav i još ljubavi uz taj njegov humor koji meni nikako ne paše
Znaci, od 40+ filmova koje je covek rezirao, pogledao si tri.

Nisi gledao Manhattan, koji je melanholicna prica o gradu New Yorku kao takvom skrivena u ljubavnu pricu.

Nisi gledao Match Point, koji je mracni thriller iz londonskog jet seta.

Nisi gledao Interiors, koji je teska bergmanovska drama o preboljevanju smrti u familiji.

Nisi gledao Zelig, koji je zanimljiva komedija o multiple personality disorderu.

Nisi gledao Annie Hall, koji je, i pored svog smeha, sasvim ozbiljna studija modernog New York zivota.

Nisi gledao Sweet and the Lowdown, koji govori o inflated egou muzicara.

Nisi gledao Radio Days, koji je o uticaju radio prijemnika na celu generaciju ljudi rodjenih 20tih-30tih.

Nisi gledao Sleeper, SF komediju.

Nisi gledao Love and Death, istorijsku komediju smestenu u carsku Rusiju.

Nisi gledao Purple Rose of Cairo, film o gradjanskom eskapizmu putem samog filma.

I ono, Woody cesto igra neku vrstu samog sebe, ali i John Wayne igra John Waynea celu karijeru pa je pravio razlicite filmove.

Ocekujem tvoj dalji argument kako mu je opus kompletno isti. Sem ako tebi svaka drama nije isto drama, i ako mislis da film ne moze da se desi dok se ne ubije barem 15tak ljudi u njemu.

filmofil

Post by filmofil » 07 Dec 2008, 16:12

nisi uopće shvatio o čemu pričam...naravno da nije svaki njegov film ISTI, ali je sve to ista baza...on ne može obraditi bilo kakvu temu, tj ograničen je...usporedi ga s bilo kojim od onih top 5 redatelja današnjice koje sam nabrojao i vidjet ćeš na šta sam mislio

Mairosu

Post by Mairosu » 07 Dec 2008, 16:21

filmophil wrote:on ne može obraditi bilo kakvu temu, tj ograničen je
Pretpostavljam da si ti gledao njegovu tetralogiju neuspelih akcionih filmova koji su bili losi pa si dosao do toga.

Shodno tome, ja odgovorno tvrdim da je tvoj decko Nolan ogranicen, jer ne ume snimati erotske trilere. A bogami su mu i Shakespeare-style drame slabe. Nije nikad ni snimio neki posten zombi horror, sto je ocigledno da je ogranicen.

filmofil

Post by filmofil » 07 Dec 2008, 18:34

nisam ljubitelj nolana :wink:

Betmen

Post by Betmen » 07 Dec 2008, 18:40

woody alen ima sugave filmove i kara svoju kcerku, i ruzan je!

Mairosu

Post by Mairosu » 07 Dec 2008, 19:16

Mairosu wrote:btw u tih pet zivih trenutno, imam osecaj da sam nekoga promasio. :D
Polanski.

Post Reply