Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Carpenter
Kako nije, pa Zaljubljeni Shakespeare, Engleski pacijent,Chicago,Vozeći gospođicu Daisy......sve nezaboravna ostvarenja filmske umjetnosti
. Da se nadovežem na vaše prepucavanje,nije li Mira Sorvino dobila Oscara za ulogu u Allenovu filmu? Gdje je ta velebna glumica sada? Opija se sa Cuba Gooding Jr.-om?
Are you talking to me?
- Mairosu
- Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
Kakve to veze ima sa zivotom ? Oskar za ulogu se dobija za _tu_ ulogu, sta zelis dokazati time sto je necija karijera u kanalu posle/pre/kadgod ?Carpenter wrote:Da se nadovežem na vaše prepucavanje,nije li Mira Sorvino dobila Oscara za ulogu u Allenovu filmu? Gdje je ta velebna glumica sada? Opija se sa Cuba Gooding Jr.-om?
Oscar je meni barem prestao da bude bitan pocetkom 90tih.
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]
- Knatchbull
vidim da si se uredno uhvatio mog posta jer sadrži dvije subjektivne rečenice, a naravno, izbjegao Mairosuovu detaljnu deskripciju Allenovog stvaralaštva...filmophil wrote:pa zato sam i reko da vam je subjektivno u top 5 zbog utjecaja na VAS, ali evo po meni 5 najboljih redatelja današnjice kojima woody nije ni do kurca...
Steven Spielberg, Martin Scorsese, Ridley Scott, braća Coen, Clint Eastwood
a ispred woodyja bi još mogo stavit i andersona, boylea, nolana, ali svi oni imaju ipak premalo rada iza sebe...a di su tek fincher, cameron, itd
i da se razumijemo, nisam birao redatelje po tome kolko su meni dobri nego isključivo po režiserskim sposobnostima i onome što su napravili...inače bi na listi bili tarantino, rodriguez, marshall i kompanija
slažem se djelomično(danas višenije mjerilo), ali mi onda nabroji objektivna mjerila po kojima vrednuješ film.filmophil wrote:a ovo tvoje nabrajanje kolko je woody imao nominacija i oskara je glupost...oscar nije mjerilo ničega
ovaj tvoj argument je na razini Simonice Gotovac...Carpenter wrote:Samo htjedoh skrenit pozornost na činjenicu kakve su ga face i filmovi sve dobivali......i koliko je mjerodavan. Ovih dvoje gorespomenutih su bili nikakvi glumci i prije i poslije dobivenog oscara.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]
-
filmofil
- Knatchbull
OK, sad pročitaj Mairosuov post na prošloj stranici o Woodyjevim referencama.filmophil wrote:objektivno mjerilo dobrog filma? kada ga većina publike prihvati kao dobrog, jebiga čista objektivnost
mjerilo dobrog redatelja? izgled filma (tehnički), broj filmova i širina tematike, izvlačenje najboljeg iz glumaca
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]
-
filmofil
koje su to woodyjeve reference? što mu je svaki film isto sranje drugo pakovanje?Knatchbull wrote:OK, sad pročitaj Mairosuov post na prošloj stranici o Woodyjevim referencama.filmophil wrote:objektivno mjerilo dobrog filma? kada ga većina publike prihvati kao dobrog, jebiga čista objektivnost
mjerilo dobrog redatelja? izgled filma (tehnički), broj filmova i širina tematike, izvlačenje najboljeg iz glumaca
This is the Zodiac speaking.
- Mairosu
-
filmofil
3 i pol, i bilo mi je dosta...svaki je bio ljubav, ljubav, ljubav i još ljubavi uz taj njegov humor koji meni nikako ne pašeMairosu wrote:Koliko si ti to njegovih filmova gledao pa da imas tako kvalitetan sud ?filmophil wrote:koje su to woodyjeve reference? što mu je svaki film isto sranje drugo pakovanje?
This is the Zodiac speaking.
- Mairosu
Znaci, od 40+ filmova koje je covek rezirao, pogledao si tri.filmophil wrote:3 i pol, i bilo mi je dosta...svaki je bio ljubav, ljubav, ljubav i još ljubavi uz taj njegov humor koji meni nikako ne pašeMairosu wrote:Koliko si ti to njegovih filmova gledao pa da imas tako kvalitetan sud ?filmophil wrote:koje su to woodyjeve reference? što mu je svaki film isto sranje drugo pakovanje?
Nisi gledao Manhattan, koji je melanholicna prica o gradu New Yorku kao takvom skrivena u ljubavnu pricu.
Nisi gledao Match Point, koji je mracni thriller iz londonskog jet seta.
Nisi gledao Interiors, koji je teska bergmanovska drama o preboljevanju smrti u familiji.
Nisi gledao Zelig, koji je zanimljiva komedija o multiple personality disorderu.
Nisi gledao Annie Hall, koji je, i pored svog smeha, sasvim ozbiljna studija modernog New York zivota.
Nisi gledao Sweet and the Lowdown, koji govori o inflated egou muzicara.
Nisi gledao Radio Days, koji je o uticaju radio prijemnika na celu generaciju ljudi rodjenih 20tih-30tih.
Nisi gledao Sleeper, SF komediju.
Nisi gledao Love and Death, istorijsku komediju smestenu u carsku Rusiju.
Nisi gledao Purple Rose of Cairo, film o gradjanskom eskapizmu putem samog filma.
I ono, Woody cesto igra neku vrstu samog sebe, ali i John Wayne igra John Waynea celu karijeru pa je pravio razlicite filmove.
Ocekujem tvoj dalji argument kako mu je opus kompletno isti. Sem ako tebi svaka drama nije isto drama, i ako mislis da film ne moze da se desi dok se ne ubije barem 15tak ljudi u njemu.
-
filmofil
- Mairosu
Pretpostavljam da si ti gledao njegovu tetralogiju neuspelih akcionih filmova koji su bili losi pa si dosao do toga.filmophil wrote:on ne može obraditi bilo kakvu temu, tj ograničen je
Shodno tome, ja odgovorno tvrdim da je tvoj decko Nolan ogranicen, jer ne ume snimati erotske trilere. A bogami su mu i Shakespeare-style drame slabe. Nije nikad ni snimio neki posten zombi horror, sto je ocigledno da je ogranicen.
-
filmofil
- Mairosu