The Mentalist

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Scarface

Post by Scarface » 23 Jul 2009, 23:57

Ma nije 2. sezona još izašla ni u Americi, nego su naši otkupili samo pola prve dok se ona prikazivala kod Amera, i sad je stvar u tome šta su stali i drugu polovicu ko zna kad će prikazat, uglavnom, idioti, al zato san je skida svaki tjedan s torrenta, ko će se oslanjat na budale u rtl-u. Istina, dosta je preuzela od Monka, pogotovo sa svim "gonna catch the arch enemy" story arc-om, koji će pratit seriju do samog kraja.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

A$H

Post by A$H » 23 Jul 2009, 23:58

Seneschal wrote:Više je ne puštaju, ako se ne varam. Sad su srijedom dvije epizode Kosti i Zaboravljeni slučaj.

Meni je bila baš simpatična serija. Napokon neki drugi pristup kriminalističkim serijama od CSI-ja, iako malo previše kopira od Monka. Sad mi fali; to i Jedanaesti sat su bili dobar combo inače. Vjerojatno naši nisu kupili drugu sezonu.
meni je sasvim drugaciji od Monka..ali oboje su se odmakli od te CSI sablone..i nema jos druge sezone..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

callac

Post by callac » 24 Jul 2009, 00:09

A$H wrote:
Seneschal wrote:Više je ne puštaju, ako se ne varam. Sad su srijedom dvije epizode Kosti i Zaboravljeni slučaj.

Meni je bila baš simpatična serija. Napokon neki drugi pristup kriminalističkim serijama od CSI-ja, iako malo previše kopira od Monka. Sad mi fali; to i Jedanaesti sat su bili dobar combo inače. Vjerojatno naši nisu kupili drugu sezonu.
meni je sasvim drugaciji od Monka..ali oboje su se odmakli od te CSI sablone..i nema jos druge sezone..
također, nije mi sličan Monku, ako bi morala naći sličnost s nekom serijom bio bi to Psych zbog načina rješavanja slučajeva-samo sposobnošću promatranja ljudi i nekih sitnica koje ostali ne primjećuju. Iako, Psych je zajebantski skroz, a Mentalist mi je ozbiljniji po tematici zbog serijskog ubojice i veze između njega i glavnog lika.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 24 Jul 2009, 00:11

Meni je jedina sličnost s Monkom taj story arc s ubojicom, cili origin s pogibelji njegovih voljenih, a i ekscentričnost riješavanja slučajeva. U svemu ostalom su itekako različiti, al i ovo je dovoljno da se neke stvari ipak preklapaju.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

callac

Post by callac » 24 Jul 2009, 00:14

Ghostface wrote:Meni je jedina sličnost s Monkom taj story arc s ubojicom, cili origin s pogibelji njegovih voljenih, a i ekscentričnost riješavanja slučajeva. U svemu ostalom su itekako različiti, al i ovo je dovoljno da se neke stvari ipak preklapaju.
Je, istina, ukratko, The Mentalist je uzeo najbolje iz ostalih serija i strpao u sebe :D
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 24 Jul 2009, 00:28

callac wrote:
Ghostface wrote:Meni je jedina sličnost s Monkom taj story arc s ubojicom, cili origin s pogibelji njegovih voljenih, a i ekscentričnost riješavanja slučajeva. U svemu ostalom su itekako različiti, al i ovo je dovoljno da se neke stvari ipak preklapaju.
Je, istina, ukratko, The Mentalist je uzeo najbolje iz ostalih serija i strpao u sebe :D

To isto su učinili i autori Zagora, i pogledaj ga danas, na 528. broju :D. Al glavni lik mi je najjači, njegovi lagani ubodi riječima i osmijeh na licu unatoč ciloj sudbini i unutarnjoj patnji po meni nadjebaju i Houseov gorki cinizam, Monkovu opsesivnu kompulziju i Horatiov ledeni pogled. 8)

Scarface

Post by Scarface » 07 Sep 2009, 23:14

U nedostatku neke serije koju bi pogleda, odlučija san smazat repete cile 1. sezone Mentalista- nju san odabra ne samo jer mi je najbolja od svih iz krimi žanra, već jer je i lagane, pitke atmosfere koja te ne zamara ni pri ponavljanju. Sad san još čvršći u stavu da je lik Patricka Janea jedan od najgenijalnijih ikad u ijednom mediju, i nije ni čudo šta je toliko velika gledanost u Americi, lik ima takvu karizmu da to nije normalno. A Red John jako zanimljiv negativac, ne mogu dočekat konačni obračun, al ću se načekat, jer će to bit zadna epizoda cile serije, koja će, sudeći po popularnosti, doživit puno, puno sezona.

Scarface

Post by Scarface » 23 Sep 2009, 16:17

Prva epizoda 2. sezone je vani dva dana ranije. :D

callac

Post by callac » 23 Sep 2009, 23:19

Počelo je počelo, vraćaju se serije polako sa novim sezonama, a ovo je jedna od onih kojima se najviše veselim...i još imam s kim komentirati, nadam se da će nam se i ASH pridružiti iako više vjerujem da će on onako kukavički (ali pametnije od nas :P ) skupljati pa gledati u komadu :)
If one of them is dead.

A$H

Post by A$H » 23 Sep 2009, 23:35

lol..ovu seriju ne gledat ce se po izlasku..

sad sam poceo sa onim Castle..

callac

Post by callac » 23 Sep 2009, 23:41

hm, ja nikao da se odlučim da ju pogledam, nešto me glumačka postava odbija... glavni lik mi mora biti simpa što u Mentalistu svakako jest i više od toga :D , a u Castleu, niti glavni gl. ni ona ženskica mi ne sjedaju :?
If one of them is dead.

A$H

Post by A$H » 23 Sep 2009, 23:43

callac wrote:hm, ja nikao da se odlučim da ju pogledam, nešto me glumačka postava odbija... glavni lik mi mora biti simpa što u Mentalistu svakako jest i više od toga :D , a u Castleu, niti glavni gl. ni ona ženskica mi ne sjedaju :?
same here..

Scarface

Post by Scarface » 24 Sep 2009, 00:27

Njih dvoje su me potpuno oduševili, pogotovo s vremenom, i tolko dobro pašu jedno drugome da san se na puno fora valja od smija- bez pretjerivanja, više nego u Mentalistu.

Inače, početak 2. sezone Mentalista je odličan, malo tmurniji na samom početku, a kasnije se ubacuje u veću brzinu, pogotovo fora s imenom lika. :lol: I definitivno će Red John bit više zastupljen, bar po temi koju je prva epizoda otvorila.

callac

Post by callac » 02 Oct 2009, 23:25

Nešto čitam kako šuškaju o tome (navlače masu glupostima :P ) da je Jane zapravo Red John...ili netko iz njegova tima..sve u svemu, očekuje nas predobra sezona, jer kako je počelo, čini mi se da će biti svega... I onaj novi lik koji je sad na slučaju me stravično živcira, ne volim ga još iz OZ-a
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 02 Oct 2009, 23:36

Fenomelana 2. epizoda, baš u duhu same serije. Naiša san i ja na te teorije o tome da je Jane Red John, al nema šanse- nit logike, i potpuno bi uništilo sve dosad izgrađeno.

Post Reply