Breaking Bad

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
john_constantine

Re: Breaking Bad

Post by john_constantine » 21 Sep 2011, 08:07

Zar je vama radnja predvidljiva? Meni upravo suprotno, a mislim, samo gledam i guštam, ne opterećujem se što će biti kasnije i slično. Ali je vrlo napeto, s neočekivanim preokretima i događajima.

Nisam siguran u kojoj sezoni, ono kada na početku nosi vreću...
SpoilerShow
Ja sam mislio da je unutra bila glava od narko bossa... Ali me svejedno oduševila ta scena kada je bacio kemikaliju u zrak i razneo sobu...
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 21 Sep 2011, 23:14

ma najviše mi smeta što sam tu temu vidio puno puta do sada (lik sazna da je bolestan i odluči promjeniti život), ali mislim da je moj najveći problem što se nisam baš povezao s likovima...i one neke klišej scene kad se walt pretvara u batmana pa pretuče nekog klinca ili sjebe auto onom biznismenu
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Sep 2011, 23:17

filmofil wrote:ma najviše mi smeta što sam tu temu vidio puno puta do sada (lik sazna da je bolestan i odluči promjeniti život), ali mislim da je moj najveći problem što se nisam baš povezao s likovima...i one neke klišej scene kad se walt pretvara u batmana pa pretuče nekog klinca ili sjebe auto onom biznismenu
da, izgleda naivno, ali kada si smrtno bolestan, onda ti se baš jebe za druge. Pukne ti film, umrijeti ćeš i što ti drugi uopće mogu napraviti? Namlatiti te, a umireš od raka pluća?

Ionako, teško je danas biti originalan, pa se više ne opterećujem da li je klišej ili ne...
Michel puši karu.

Jane Doe

Post by Jane Doe » 22 Sep 2011, 07:30

john_constantine wrote:
filmofil wrote:ma najviše mi smeta što sam tu temu vidio puno puta do sada (lik sazna da je bolestan i odluči promjeniti život), ali mislim da je moj najveći problem što se nisam baš povezao s likovima...i one neke klišej scene kad se walt pretvara u batmana pa pretuče nekog klinca ili sjebe auto onom biznismenu
da, izgleda naivno, ali kada si smrtno bolestan, onda ti se baš jebe za druge. Pukne ti film, umrijeti ćeš i što ti drugi uopće mogu napraviti? Namlatiti te, a umireš od raka pluća?

Ionako, teško je danas biti originalan, pa se više ne opterećujem da li je klišej ili ne...
vezano za boldano , nebi se baš služila... većini ljudi baš i nije tak ravno, rekla bih, totalno suprotno od ovoga prikazanog u seriji.... Waltera boli k. za sve, i ja mislim da je to ipak rijeđi slučaj. neznam do kuda si došao, pa ti neću spojlat, ali sad u novoj sezoni, 2. ili 3. epizoda, lik sa Walterom u čeakonici kod doktora, e to ti je kako se ponaša većina ljudi....
meni je bio predvidljiv samo taj preokret jer je Walter bio lik kojeg niko nije shvaćao ozbiljno, bio je za podrugivanje, smatrali su ga ne baš pametnim ni hrabrim ni sposobnim, i to kad je saznao da ima rak, znala sam da će ga to okrenut 100%
ali sve ostalo što se događa, nikad nebi pretpostavila, baš je zakon serija, nepredvidljiva i napeta :rock:
sad sam pustila da mi se nakupi epizoda, teško mi je gledat ovako na kapaljku :x
Image

callac

Post by callac » 22 Sep 2011, 16:07

Krivo shvaćena poanta serije, odnosno priče, imho. Al to je zato što si tek na početku, no ako ti i iz ostalih razloga serija nije sjela, neću te nagovarati. Meni je baš netipična radnja i pravo je osvježenje i značajan odmak od milijardu doktorskih/odvjetničkih/policijskih/privatnoistražiteljskih/csi serija.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Sep 2011, 19:37

Jane Doe
SpoilerShow
Stao sam poslije one epizode kada je njihov narkoboss poginuo. A njegov invalidski otac ih ipak na kraju nije cinkao. Trenutno su se razdvojili, ali se ipak na kraju predomislio. Odnosno, tek na četvrtoj epizodi druge sezone...
Ma sporije mi ide jer sam skinuo mkv format, a ne mogu ga gledati na tv - u.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 23 Sep 2011, 00:41

john_constantine wrote:Jane Doe
SpoilerShow
Stao sam poslije one epizode kada je njihov narkoboss poginuo. A njegov invalidski otac ih ipak na kraju nije cinkao. Trenutno su se razdvojili, ali se ipak na kraju predomislio. Odnosno, tek na četvrtoj epizodi druge sezone...
Ma sporije mi ide jer sam skinuo mkv format, a ne mogu ga gledati na tv - u.
SpoilerShow
Nije invalidski otac već stric. Pazi na ovakve detalje jer će kasnije bit jako bitni, kako rekoh, kontinuitet je besprijekoran, nepažljivi gledatelj se lako izgubi u tome.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 23 Sep 2011, 16:39

došao sam do kraja 2. sezone i moram priznati da mi se serija počela sviđati...very much so :D jesse mi je postao najdraži lik, a ona epizoda kad on i walt odu u pustinju na 4 dana mi je jedan od turning pointova cijele serije jer do tada nisam osjećao dubinu njegovog odnosa s waltom...sviđaju mi se i promjene koje likovi doživljavaju, jedino ko mi za sada nekako zaostaje za svima je walt jr koji kao da je stavljen u seriju tek tolko da popuni obitelj

skida se 3. sezona za koju sam čuo da je isto jebena, to me veseli najviše od svega, svi vele da nema nijedne slabe sezone!

Info

Post by Info » 23 Sep 2011, 18:55

3. je najbolja sezona, 4 epizode se izdvajaju, ali baš izdvajaju koliko se savršene. One sa
SpoilerShow
Hankom i zadnje dvije
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Scarface

Post by Scarface » 26 Sep 2011, 11:26

Jebote! Jebote! Jebote! Jebote!
SpoilerShow
Nakon toliko toga, uz svo nadanje i zamišljanje, nešto OVAKO dobro ne možeš predvidit ni u ludilu. Cranston si je upravo priuštija još jedan Emmy! Ko bi reka da će točka pucanja izgledat ovako bolesno i jezivo!!! Gus nema pojma s kim se zakačija!
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 27 Sep 2011, 06:20

ova serija mi je od prosječne postala savršena! u rangu s dexterom, ozom i britanskim the officeom

moram reći da je razvoj likova napravljen najbolje što se tiče svega šta sam ikada gledao, a važnost SVAKE scene i detalja je dovedena do savršenstva zbog te genijalne suptilnosti, ja na trenutke ne mogu vjerovati kakvu seriju gledam i u mojoj glavi je vince gilligan najveći genijalac na planeti :D

a sad jedna teorijica iz 3. sezone, negdje pred kraj...way behind sam svih vas jer nisam još ni na 4. sezoni, ali vjerujem da ćete se sjetiti ove epziode...
SpoilerShow
dakle, epizoda s muhom...naizgled nevažan 'filler' od epizode u kojoj nema doslovno nijednog lika osim waltera i jesseja tijekom svih 45min trajanja...sve djeluje ko još jedna bondage epizoda tipa ono kad su otišli u pustinju kuhat meth na 4 dana, ali očito je da muha simbolizira nešto...ne znam jel se raspravljalo o muhi i dal možda dajem tome previše značenja, ali sklepao sam dosta nategnutu teoriju koja čak ima smisla :D

dakle...muha predstavlja waltera u toj epizodi, a walter svoju bolest i tako cijelo vrijeme walter muku muči s muhom i pokušava ju ubiti, ali mu nikako ne uspjeva...na kraju čak postavlja zamke po cijelom laboratoriju, ali muha ih izbjegne (ajmo reć da to predstavlja walterovo možebitno izliječenje od raka) da bi nakon razgovora o smrti jesse napokon ubio muhu, a u tom trenutke walt simbolično zaspi sa strane...long story short - jesse će ubiti walta, a kao motiv mi se trenutno nameće smrt jane koja je walterova krivica praktički...uostalom, o tome su razgovarali zadnje prije nego je walt zaspao

on the other hand, ta muha može predstavljat nešto jednostavnije što mi je promaklo od tolikog kompliciranja...možda cijela situacija s muhom simbolizira waltovu frustraciju svojim životom do trenutka kad je počeo raditi meth i upoznao jesseja...kažem to jer jesse na kraju ubije muhu, a to mi se čini dosta važno...i samim time zadnja scena ima više smisla jer waltu se priviđa ta muha na stropu, tj frustracije su samo prividno nestale jer je jesse možda promjenio waltu život, ali i donio puno novih briga

ma nemam pojma, preumoran sam sad za razmišljanje, ali razmislit ću još malo o toj muhi ovih dana :)

metallicat

Post by metallicat » 27 Sep 2011, 12:43

u 4.S su mi sve ep bile onako 8/10, 9/10, ali zadnja :prayer:
Image

Info

Post by Info » 27 Sep 2011, 16:20

:supz: :supz:
SpoilerShow
kakav smijeh waltera :lol: predobro, i te zadnje minute, bio sam toliko napet da sam mislio kako ću i ja puknut :D

Info

Post by Info » 27 Sep 2011, 16:22

filmofil wrote:ova serija mi je od prosječne postala savršena! u rangu s dexterom, ozom i britanskim the officeom

moram reći da je razvoj likova napravljen najbolje što se tiče svega šta sam ikada gledao, a važnost SVAKE scene i detalja je dovedena do savršenstva zbog te genijalne suptilnosti, ja na trenutke ne mogu vjerovati kakvu seriju gledam i u mojoj glavi je vince gilligan najveći genijalac na planeti :D

a sad jedna teorijica iz 3. sezone, negdje pred kraj...way behind sam svih vas jer nisam još ni na 4. sezoni, ali vjerujem da ćete se sjetiti ove epziode...
SpoilerShow
dakle, epizoda s muhom...naizgled nevažan 'filler' od epizode u kojoj nema doslovno nijednog lika osim waltera i jesseja tijekom svih 45min trajanja...sve djeluje ko još jedna bondage epizoda tipa ono kad su otišli u pustinju kuhat meth na 4 dana, ali očito je da muha simbolizira nešto...ne znam jel se raspravljalo o muhi i dal možda dajem tome previše značenja, ali sklepao sam dosta nategnutu teoriju koja čak ima smisla :D

dakle...muha predstavlja waltera u toj epizodi, a walter svoju bolest i tako cijelo vrijeme walter muku muči s muhom i pokušava ju ubiti, ali mu nikako ne uspjeva...na kraju čak postavlja zamke po cijelom laboratoriju, ali muha ih izbjegne (ajmo reć da to predstavlja walterovo možebitno izliječenje od raka) da bi nakon razgovora o smrti jesse napokon ubio muhu, a u tom trenutke walt simbolično zaspi sa strane...long story short - jesse će ubiti walta, a kao motiv mi se trenutno nameće smrt jane koja je walterova krivica praktički...uostalom, o tome su razgovarali zadnje prije nego je walt zaspao

on the other hand, ta muha može predstavljat nešto jednostavnije što mi je promaklo od tolikog kompliciranja...možda cijela situacija s muhom simbolizira waltovu frustraciju svojim životom do trenutka kad je počeo raditi meth i upoznao jesseja...kažem to jer jesse na kraju ubije muhu, a to mi se čini dosta važno...i samim time zadnja scena ima više smisla jer waltu se priviđa ta muha na stropu, tj frustracije su samo prividno nestale jer je jesse možda promjenio waltu život, ali i donio puno novih briga

ma nemam pojma, preumoran sam sad za razmišljanje, ali razmislit ću još malo o toj muhi ovih dana :)
Rado bih ti odgovorio, ali ne smijem jer si na 3. sezoni.

Ako ti je sad serija savršena, nisi ni svjestan kakva će ti biti nakon zadnje dvije epizode Half Measures i Full Measure. I zavidim ti na tome :D + mi smo morali čekati godinu dana nakon finala, a finale ne nešto što s riječima ne možeš opisati. Obavezno javi kada pogledaš

EDIT: Gillian ti je prije radio na filesima i imam ogroman respect prema njemu

John_Ryder

Post by John_Ryder » 29 Sep 2011, 23:59

definitivno najnapetija epizoda IKAD,ajme kako je
SpoilerShow
walter pukao,pomalo šokantno...baš me zanima što će biti s njime
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Post Reply