Only Murders in the Building (TV Series 2021- )

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Michel

Only Murders in the Building (TV Series 2021- )

Post by Michel » 13 Oct 2024, 19:54

Comedy, Crime, Mystery
Image

Imdb
Wiki

Creators: John Hoffman, Steve Martin
Stars: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez

Prati tri stranca (Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez) koji dijele opsjednutost pravim zločinom i odjednom se nađu umotani u jedan. Kad se u njihovoj ekskluzivnoj stambenoj zgradi na Upper West Sideu dogodi jeziva smrt, trio posumnja na ubojstvo i koristi svoje precizno znanje o pravom zločinu kako bi istražio istinu. Dok snimaju vlastiti podcast kako bi dokumentirali slučaj, njih troje otkrivaju složene tajne zgrade koje sežu godinama unazad. Možda su još eksplozivnije laži koje govore jedni drugima. Ugroženi trio ubrzo shvaća da među njima možda živi ubojica dok pokušavaju dešifrirati sve veće tragove prije nego što bude prekasno.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: Only Murders in the Building (TV Series 2021- )

Post by Michel » 13 Oct 2024, 19:55

True Crime - evo započeo ovu seriju koja je krenula prije nekoliko godina i koja je već na četvrtoj sezoni. Ovo je tipični wodunnit u stilu Agathe Christie i tako mi paše uz ove dane tako da jedva čekam da se družim s ovom serijom čitavu ovu jesen. Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez se udružuju u jednom cilju, raskrinkati ubojstvi koje se dogodilo u njihovoj zgradi. Svo troje vole true crime dokumentarce i to ih veže i polako saznajemo njihovu povijest. Sviđa mi se i što traje samo pola sata, taman. 7.8/10

Who Is Tim Kono? - u drugoj epizodi saznajemo da Mabel koju glumi Selena Gomez je imala nekakve veze sa ubijenim i da su se znali od 10. godine. Vidjet ćemo gdje to vodi. 7.5/10

Michel

Post by Michel » 18 Oct 2024, 07:58

How Well Do You Know Your Neighbors? - lagano su krenuli u istraživanje, osnovali svoj podcast i sad su tri fantastikus istražitelji koji istražuju ubojstvo. Bilo je dobrih komičnih momenata u ovoj epizodi i Sting je bio gostujuća uloga, a po svemu sudeći bit će ga još. Glumi sebe i jedan je od optuženika prema našem triu fantastikusu :zubifale: i kraj počinje biti zanimljivo. 8/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 18 Oct 2024, 10:14

serija se čini kao woke
Image

Image

Michel

Post by Michel » 18 Oct 2024, 16:44

Nije ni blizu recimo kao jedan woke Fargo. U ove prve tri epizode ima jedan minorni gay lik sa svega par scena ali je napisan tako da kao neka karikatura ali potpuno nebitan.

Pogledaj jer serija je prava misterija u stilu Agathe Christie sa dozom humora.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 18 Oct 2024, 18:25

Ok, stavljam na listu.
Image

Image

Michel

Post by Michel » 26 Oct 2024, 01:20

The Sting - epizoda gdje okrive Stinga da je ubojica :zubifale: nije mi bilo realno njihove reakcije na otrovanog psa. Pa ovaj ga ima godinama, i ok vidi se da je tugovao, ali Charles i Mable kao da je to ništa. I sviđa mi se kako ide flow u ovoj epizodi, nevjerojatno kako je sve dobro izbalansirano. Ona nova ženska na koju se zapalio Charles je da ima godina, ali je dobra. Otkrili na kraju da je Mable poznavala ubijenog, da vidimo sad što će reći. 7.7/10

I ne znam što čekate sa gledanjem. Ovo nema veze sa woke ideologijom. Nije kao užasni Fargo i oni feministički proseri, gayevi, perverzije i slične boleštine. Ovo je baš prava serija.

Michel

Post by Michel » 03 Nov 2024, 18:45

Twist - sad kad su Charles i Oliver otkrili da im Mable nešto skriva, počnu je pratiti. Prosječna epizoda, ali upoznajemo još jednog prijatelja od Mables. 6/10

To Protect and Serve - ovo je bolje, uvedeni novi likovi i upoznali Mableovu majku. Baš se lijepo ljubi Selena Gomez (Mable), čuje se po zvuku da ima meke usne. Samo mi smeta ta lažna napetost, ima je dosta u ovih 6 epizoda, mislim znamo da ona nije kriva ali ok valjda za razvitak likova. I epizoda je imala solidnih ha ha dijelova. 7.5/10

Michel

Post by Michel » 03 Nov 2024, 21:32

The Boy from 6B - moćna i kreativna epizoda, ovo je sigurno ona jedna od ključnih epizoda kada serija ide level gore. Radi se o gluhonijemu momku koji živi sa svojim ocem i ima neke veze sa likom koji je ubijen. Cijela epizoda nema tona već pratimo iz njegove perspektive, samo muzika kao u onim nijemim filmovima. 9/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 03 Nov 2024, 22:17

Woke serija za podržavatelje Hamale Karris!!!!
Image

Image

Michel

Post by Michel » 12 Nov 2024, 00:57

Fan Fiction - OMG!!! Kako zakon epizoda. Dobili su čak fanove svojeg podcasta koji čekaju ispred zgrade, a jesu spaljeni :lol: pa onda rekonstrukcija događaja, svi na jednom mjestu. Oliver i Mabel ne vole Jan, a Charles se ponaša kao da se prvi put zaljubljuje meni bilo čak neugodno :zubifale: dvije epizode još, ali čak sad imam teoriju tko je ubojica
SpoilerShow
možda je Jan. Kod ovakvih serija uvijek razmišljaš o svim mogućim scenarijima, i nekako mi se čini da su nam dali neke hintove. Mabel i Oliver ne žele Jan u svojem timu, a Jan je sa Charlseom sad, a poznata je ona drži prijatelje bližu, a neprijatelje još bliže.
8.5/10

E daaa, pjesma na kraju osme epizode. Kako volim otkriti tako muziku.

Michel

Post by Michel » 14 Nov 2024, 02:55

Double Time - predzadnja epizoda prve sezone. Charlesu je došla u posjet njegov dvojnik koji ga je glumio u njegovoj staroj seriji pa se opet svi okupe u stanu i pokušavaju riješiti zločin. Cijela epizoda je bila jako dinamična do šokantnog kraja koji je ipak očekivan jer izgleda da sam pogodio ubojicu :prayer:
SpoilerShow
po svemu sudeći stvarno je Jan ubojica.
8.1/10

Open and Shut - OMG kakvo finale, kakav psajho
SpoilerShow
Jan je ubojica, kakva diabolična žena ali moram priznat stvarno dobro izgleda za svoje godine. Cijela ta scena sa trovanjem pa Charlesov pokušaj da ide do dizala pa igranje lovica sjajno.
odličan završetak, ali i početak jer kraj je odmah i pokrenuo istragu za drugu sezonu. Spreman sam! 9/10

Za prvu sezonu dajem 8/10

Post Reply