Page 1 of 1

Archive (2020)

Posted: 03 Oct 2020, 14:09
by lemonzoo
Image

Image

Godina: 2020.
Žanr: znanstvena fantastika
Trajanje: 109 min
Režija: Gavin Rothery
Scenarij: Gavin Rothery

Glavne uloge:
Theo James ... George Almore
Stacy Martin ... Jules Almore / J3 / J2 (voice)
Rhona Mitra ... Simone
Peter Ferdinando ... Tagg
Lia Williams ... House (voice)
Toby Jones ... Vincent Sinclair
Richard Glover ... Melvin
Hans Peterson ... Elson
Hadisha Sovetova ... Waitress
Imre Csók ... Android (voice) (as Imre Zoltán Csók)
Norbert Botszki ... Android
Eliza Winter Rothery ... Baby Almore
Chris Schubert ... J1 Robot Performer
Timea Maday Kinga ... J2 Robot Performer
Ami Masamitsu ... Japanese Voices Performer (voice)

Opis:
Godina je 2038. i George Almore radi na ljudskom ekvivalentu veštačke inteligencije. Njegov poslednji prototip gotovo da je spreman. Zbog osetljivosti posla oseća veliki pritisak. Naročito zbog zacrtanog cilja koji mora da postigne, a koga je tako pažljivo skrivao od ostaih - da se ponovo ujedini sa svojom preminulom ženom... (izvor: interweb)Re: Archive (2020)

Posted: 04 Oct 2020, 23:21
by lemonzoo
Zanimljiv indie-film koji izgleda kao da je soldina količina novca uložena u njega. Na IMDb-u ne piše koliko su $$$ spićkali, pretpostavljam više od zarade (nažalost). Redatelj je zaslužio proboj u više rangove Hollywooda.
Dosta scenografije je CGI, ali ipak mi je ispao dobar jer obrađuje zanimljivu temu - posljedice stvaranja strojeva s umjetnom inteligencijom. Ovdje tako imamo prikazano kako se roboti nose s problemima jer ih je tvorac stvorio nesavršene, neće nikad biti bolji od naprednijeg modela itd. Tako jedan robot pada u depresiju. Njihova karakterizacija mi je odlična.
Glazba mi se ne dopada, na nekim mjestima je previše koriste. Soundtrack mi je najjeftiniji dio i izgleda mi kao na dosta bezveznih novih filmove koje zaboraviš čim ih završiš.
Jedan mi dio bode oči (osim osrednjeg CGI-a). Trebali su se potrudili prikazati realniji razvoj robota. Ovdje imamo J1 koji je obični toster, J2 je toster s inteligencijom 16-godišnjakinje, a već sljedeći J3 je T-800. Ako već nisu imali novaca i vremena da taj dio priče razvijaju, trebali su barem ubaciti međudijelove i baren ih paušalno spomenuti jer je taj dio priče najvažniji za film.
Prevrat na kraju je dobar, ali mislim da neće puno ljudi na kraju motivirati da ga dvaput pogledati jer nije to isto kad znaš što se događa.