A di sam napisao da nisam uživao? Uživam ja u ovakvim filmovima, samo što tako lošim filmovima ne dajem visoke ocjene. Film ocjenjujem kao film. Sad, ima loših filmova kao što je John Wick bez obzira što je odlično režiran, odlične akcijske scene, film je glup ko kurac s tim najužasnijim klišejima, ali zbog toga kako je napravljen, uživam u toj lošosti.
Dok Equalizer je jednostavno loš loš film. Ja osim što sam fan horora, fan sam još dva žanra. Western i akcija. Odrastao na 80-ima i tim akcijskim sranjima.
Za mene postoje tri vrste akcijskog filma.
1. Loši koji nisu zabavni (Equalizer, svi od Dolpha jer ga jednostavno ne podnašam, i svi oni akcijski filmovi koji sebe uzimaju za ozbiljno, a ustvari je komedija).
2. Loši zbog svojih klišeja i gluposti u njima, ali su prezabavni i uživam u njima kao John Wick, Istitnite Laži, Red Heat, Hrid ili da idem dalje i da spomenem one još lošije, a uživam u njima kao što su legendarni Komadnos, nastavci Death Wish serijala, Cobra.
3. Kvalitetni akcijski filmovi, znači oni najbolji kao što su Die Hard, Raid 2, Indiana Jones, Ip Man, Enter the Dragon. I tu ima svega , do borilačkih akcija do avantura akcije. Sad sam se sjetio d bih mogao ranijeg Wooa pogledat.
Ustvari je isto kao sa hororima.
1. Oni koji sebe ozbiljno shvaćaju i loši su.
2. Evil Dead 2 ili Re-Animator
3. čista kvaliteta kao Alien ili Isijavanje.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"